Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
naprostszy sposób to shuttle bus. Bilety na autobus można kupić tutaj: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
cena to 15.90€ w przedprzedaży online, albo 17€ na miejscu w okienku (stan na 27.09.2014)
Dojazd pociągiem - jak ktoś chce zaoszczędzić kilka euro - jest poruszony w wątku
Są też opisane sposoby jak próbować stopem, blablacarem francuskim, wynajętym samochodem itp.
Zapraszamy do czytania i dyskusji.

i ważna UWAGA:
W tym wątku piszemy tylko o ogólnych poradach na temat dojazdu komunikacją .

Oferty przewożników z usuniętego wątku ,
autoparis@wp.pl mobil: +33 753 659 846 https://www.facebook.com/autoparisparis
http://www.dojazddoparyza.pl zwierzak.transport@gmail.com +33 682 585 495
BusParis: +33611225876 busparis@g.pl
http://www.facebook.com/paryzzlookim
http://www.VTC-paris.pl

Wszystkie posty reklamowe oraz pseudoopinie od użytkowników z jednym lub kilkoma postami zostaną usunięte.
Uzytkownicy ze stażem mniejszym niż 3 miesiące również znajdą się pod lupą.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:34 
Awatar użytkownika

Ja go kupowałem u kierowcy o 4 nad ranem i szczerze mówiąc nie sprawdziłem jak długo jest ważny. Wydaje mi się, że to bilet jednorazowy bo 12 to był jedyny autobus w rozkładzie, który miał wybrane kursy za wyższą cenę.
Jeżeli masz w Beauvais cały dzień to polecam spacer, zaraz niedaleko lotniska jest McDonald, żeby przystanek na kawę zrobić a potem już zaczyna się miasto i niespodzianka na tablicy informującej jakie Beauvais ma miasta partnerskie ;)

Maroko all inclusive: tydzień w 4* hotelu w Agadirze za 2620 PLN. Wylot z Krakowa Maroko all inclusive: tydzień w 4* hotelu w Agadirze za 2620 PLN. Wylot z Krakowa
Fuerteventura na tydzień za 1673 PLN. Loty z Krakowa + noclegi (ze śniadaniami) w szkółce surferskiej Fuerteventura na tydzień za 1673 PLN. Loty z Krakowa + noclegi (ze śniadaniami) w szkółce surferskiej
#122 PostWysłany: 04 Gru 2012 23:14 
Awatar użytkownika

oqrde napisał(a):
ewela522 napisał(a):
edytinha napisał(a):
Tak. Latwo znalezc to miejsce.

A podobno na Porte Maillot kupić bilet można tylko za euro w monetach, a nie w banknotach, to prawda?

Masz tam kasy z obsługą, bez problemu kupisz kartą, banknotem, monetą. Automatów jest też kilka.

czy na lotnisku BWA kupując bilet na autobus do Paryża też można zapłacić kartą?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 06 Gru 2012 13:08 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Kup sobie przez Internet. Na stronie lotniska można to zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 06 Gru 2012 20:27 
Awatar użytkownika

codriver napisał(a):
Kup sobie przez Internet. Na stronie lotniska można to zrobić.

Juz kupilem...faktycznie mozna bez problemu kupic pod terminalem t1:)))
Jutro wracam a Paryz o tej porze ma swoj fajny swiateczny klimat:)
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 10 Gru 2012 15:15 
Awatar użytkownika

Witajcie Forumowicze!

Jutro (11-12-2012) po raz pierwszy lecę do Paryża i ląduję w Beauvais. Dzieki Waszym poradom ogarnąłem już coś-niecoś w temacie dostania się autobusem miejskim z lotniska, a potem koleją do Paryża.

Mam z kolei inne pytanie: gdzieś na forum padło już stwierdzenie, że lotnisko jest na noc zamykane i ciężko jest z czekaniem na samolot.

Odlatuję w czwartek (13-12-2012) o godz. 8:55 i nie planuję wcześniej żadnego noclegu.

Na stronie Transilien (http://www.transilien.com/?siteLanguage=en) widzę, że pierwszy poranny pociąg do Beauvais jest o godz. 6:05 z Gare du Nord i przyjeżdża na miejsce o 7:22. Czy półtorej godziny do odlotu to wystarczająco dużo czasu, żeby ogarnąć transport z dworca kolejowego na lotnisko?

Wobec tego lepiej spędzić nockę tułając się po Paryżu i rano się spieszyć, czy na spokojnie przybyć do Beauvais ostatnim pociągiem o 22:00 i próbować przetrwać noc na miejscu?

Pytam o takie ekstremalne sposoby przetrwania ze względu na to, że podróżuję budżetowo - w grę wchodzą opcje po jak najmniejszych kosztach.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 10 Gru 2012 16:13 
Awatar użytkownika

Masz zawsze autobus lotniskowy z Paryża na lotnisko BVA, który jest zsynchronizowany z odlotami więc takim autobusem na pewno zdążysz na poranny lot.

#127 PostWysłany: 10 Gru 2012 17:14 
Awatar użytkownika

odol napisał(a):
Masz zawsze autobus lotniskowy z Paryża na lotnisko BVA, który jest zsynchronizowany z odlotami więc takim autobusem na pewno zdążysz na poranny lot.

Rozumiem, że to ten bus za 15€, który odjeżdża spod stacji metra Porte Maillot.

Czy bilety można kupić u kierowcy bezpośrednio przed kursem czy na lotnisku (od razu po wylądowaniu)?
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 10 Gru 2012 17:45 
Awatar użytkownika

Możesz kupić je przez internet, zaraz po wylądowaniu lub na parkingu, z którego odjeżdżają autobusy w kierunku lotniska. Nie wiem tylko jakie są godziny otwarcia tych kiosków z biletami.

#129 PostWysłany: 11 Gru 2012 08:35 

odol napisał(a):
Nie wiem tylko jakie są godziny otwarcia tych kiosków z biletami.

Chyba są zawsze otwarte przed wyjazdem autobusu, aczkolwiek raz zdarzyło mi się, że nie można było zapłacić kartą...
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 12 Gru 2012 10:44 

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi czy aktualnie są jakieś przechowalnie bagażu na lotnisku Beauvais ?
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 12 Sty 2013 01:01 

hey, chcialbym potwierdzic pare kwestii:
1)w busach do i z porte maillot, ktore bookowac mozna na stronie http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx zawsze jest miejsce - tzn lepiej bookowac przez net wczesniej, czy mozna kupic na miejscu bez stresu?
2)Gdzies spotkalem sie z opinia, ze pierwszenstwo w busach maja pasazerowie z kartami pokladowymi? Szczegolnie istotne w busach na lotnisko - jak to wyglada?
3)Kupowac mozna na lotnisku placac karta czy tylko gotowka?

bede wdzieczny za odpowiedzi, bo lece wp rzyszlym tygodniu i to dosc nietypowo Wroclaw-Paryz-Faro (Paryz na jeden dzien)
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 12 Sty 2013 02:30 

^^^

Ad. 1 - kupisz bez problemu na miejscu, choć czasami trzeba trochę postać w kolejce; miejsce znajdziesz zawsze - w razie dużej liczby chętnych podstawiają drugi autobus
Ad. 2 - nic mi o tym nie wiadomo, ale wątpię w to
Ad. 3 - kartą możesz płacić w automacie biletowym i zwykle do niego są mniejsze kolejki
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 12 Sty 2013 09:50 

starosta napisał(a):
Na upartego można iść do centrum Beauvais pieszo. :) Wiem, bo szedłem. To około 3 km, jakieś 45 minut. Autobus, który kursuje do centrum nie jest tani - 4,5 euro. Wiec dla zdrowia i oszczędności, można się przejść. ;)

Nie, 3 tylko 5 km. Dla dociekliwych polecam zmierzyć na google najkrótszą trasę.
Rzeczywiście da radę przejsć to w 45 min - tyle mi to zajęło, nie miałem wyjścia kiedy mój ryan miał 30 min opoźnienia. Jednak tempo jakim musiałem iść sprawiło, że następnego dnia ledwo mogłem chodzić tak mnie napiepszały łydki. Dlatego też nie polecam osobom z zapasem 1h na całość trasy.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 12 Sty 2013 10:13 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Autobus z lotniska do centrum Beauvais kosztuje w jedna strone 0,90 euro. Przystanek jest po przeciwnej stronie ulicy od wyjscia z terminalu 1. Bilety kupuje sie u kierowcy.

#135 PostWysłany: 12 Sty 2013 11:36 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
tomwie napisał(a):
Autobus z lotniska do centrum Beauvais kosztuje w jedna strone 0,90 euro. Przystanek jest po przeciwnej stronie ulicy od wyjscia z terminalu 1. Bilety kupuje sie u kierowcy.

Znalazl ktos rozklad tego autobusu? Do ktorej on kursuje?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 12 Sty 2013 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Autobus ma nr 12 . Nie jezdzi niestety zbyt czesto.

http://www.oise-mobilite.fr/horaires_li ... 1&minute=0

Tu rozklad na dzis
Inne dni i godziny zawsze mozna wyszukac na tej stronie

#137 PostWysłany: 12 Sty 2013 12:16 

Witam Wszystkich,
Potrzebuję dostać się z lotniska Beauvais na lotnisko CDG (przylot 19:40 dn.29.01)
Orientuje się ktoś, czy ten autobus który jedzie do centrum Paryża jedzie przez CDG i można tam wysiąść? A może są jakieś bezpośrednie połączenia między lotniskami?
Z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 12 Sty 2013 13:02 

Jeżeli chodzi o autobus z BVA to jedzie bezpośrednio do Paryża (Porte Maillot), bez żadnych przystanków.

Natomiast z tego co udało mi sie znaleźć można w ten sposób:
Z BVA autobus (15€) do Porte Maillot, następnie metrem linią nr 1 do "Chatelet", a potem kolejką RER do CDG.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 14 Sty 2013 11:02 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 188 854
Wczoraj będąc na lotnisku w BVA przy biletomacie jest informacja, że od 15 stycznia 2013 r. bilety będą droższe o 1 € czyli 16 € w jedną stronę a nie jak dotychczas 15.

#140 PostWysłany: 14 Sty 2013 21:59 

jak odchodzą te autobusy bo mam odlot o 8.00 i nie wiem czy mam czy tak rano będę mógł dotrzeć do lotniska
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości