Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Następna
Autor Wiadomość
#761 PostWysłany: 12 Sty 2013 15:36 
Awatar użytkownika

alav napisał(a):
A jak brzmi pytanie?

zazwyczaj pyatnie mozna poznac po tesci zdania i znakach zapytania na koncu. ;)

Jednak sproboje sformulawac go inaczej, tak wiec, czy podaczas planosci karta z ktorej jest pobierana prowizaj 2% za rezerwacje, jest liczona za kazda osobe pomimo iz to ciagle jedna rezerwacja??

gdyby ktos jeszcze nierozumial mojego pytania, pod cena widzimy

Kod:
Optional charges such as Credit Card Fees of 2% of the total transaction value and checked baggage fees are not included.
Click here for details

a w szczegolach oplat ponownie:

Kod:
Credit Card Fee 2% of transaction total
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#762 PostWysłany: 12 Sty 2013 15:49 

platynowy
2% od całej kwoty za transakcję, nieważne czy leci 1 osoba czy 15.

#763 PostWysłany: 12 Sty 2013 16:01 
Awatar użytkownika

mucha napisał(a):
2% od całej kwoty za transakcję, nieważne czy leci 1 osoba czy 15.

faktycznie, zmylilo mnie :

Załącznik:
card fee.png
card fee.png [ 2.55 KiB | Obejrzany 933 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 12 Sty 2013 17:53 

niebieski
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozdzielno%C5%9B%C4%87

#765 PostWysłany: 14 Sty 2013 23:53 

Szybkie pytanie bo jestem w czarnej dupie. Z jakiegoś powodu bzwbk zablokował mi świeżo kupioną załadowaną kartę w euro. Czy jest jakaś opcja by ją odblokować? Ps jestem w porto nie mogę skoczyć do oddziału
 Profil Relacje PM off  

#766 PostWysłany: 29 Sty 2013 00:39 

Witam! Od jakiegoś czasu zacząłem interesować się tanimi lotami. Jako osoba początkują i zielona w tym temacie mam kilka pytań.
Słyszałem/czytałem, że karta MC prepaid zwalnia z dodatkowych opłat. Czy taka karta to jest np. ta? http://allegro.pl/karta-mastercard-prep ... 06545.html Jeśli już mam takową kartę to jak to wygląda przy kupnie biletu? Trzeba mieć ją odpowiednio wcześnie doładowaną sumą conajmniej taką, żeby starczyło na bilet? Potem, przy robieniu przelewu podaje się numer karty?
Z jakich opłat zwalnia ta karta? Przykładowo znalazłem taki lot (zdjęcie poniżej). Ile będzie wynosiła cena jeśli miałbym kartę MC prepaid?

Wiem, że dla większości osób rzeczy o które pytam są jasne i oczywiste, dlatego proszę o wyrozumiałość ;)

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 93 KiB | Obejrzany 1088 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 29 Sty 2013 01:09 

Zapłacisz dokładnie 123,2 pln. Karta ta już nie zwalnia z opłaty administracyjnej od ponad 2 miesięcy. Kwotę tę masz dokładnie wyszczególnioną na podanym przez siebie screnie.Możesz użyć każdej debetówki do robienia zakupów,przy karcie kredytowej doliczy Ci 2% czyli 2,46 pln. Oczywiście kwota ta będzie taka jeżeli nie będziesz brał bagażu rejstrowanego ,ubezpieczenia i nie dasz się namówić na cały ten bazar podczas kupna biletu.
 PM off  

#768 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:02 

Reasumując: posiadanie karty MC prepaid już nic nie daje, dobrze rozumiem? Płacąc przelewem kwota jest więc taka sama, jak kartą?
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:11 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Za Ryanaira nie zapłacisz przelewem, przynajmniej nie na ich stronie.
 Profil Relacje PM off  

#770 PostWysłany: 30 Sty 2013 17:55 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Bookowałem jakiś miesiąc temu loty ryanaira i płaciłem kartą bzwbk, a dzisiaj otrzymałem od ryana następującego maila:

Cytuj:
***** PLEASE DO NOT REPLY TO THIS EMAIL********

Dear Customer

We have detected a possible duplicate booking for your Ryanair flight reservation detailed below. Payment may have been taken twice from your credit or debit card.

Please note no refund is possible on a duplicate reservation after the departure of the booked flights.

Please contact Ryanair regarding a possible duplicate reservation via.

Ryanair Reservations
http://www.ryanair.com/en/questions/con ... er-service
YOUR CONFIRMATION NUMBER IS: ...
ITINERARY/RECEIPT - All times are local.

PASSENGERS
---

Your new flight details are as follows:
GOING OUT
From Modlin Warsaw(WMI) to Rygge-Moss(RYG)
Wed, 06/03/2013 Flight 7024 Depart WMI at 1910 and arrive RYG at 2055

Ryanair Holdings plc (Company No. 249885) / Ryanair Ltd. (Company No. 104547).
Registered in the Republic of Ireland. With registered address Corporate Head Office, Dublin Airport, Co. Dublin, Ireland.

Sprawdzałem na rachunku karty i wszystko się zgadza, zresztą to jest prepaid, który zawsze doładowuje na dokładną kwotę płatności tuż przed bookowaniem, więc na pewno bym zauważył jakby mnie drugi raz obciążyli na 120zł. Godziny lotu też się nie zmieniły. Czy może chociaż o coś jeszcze innego?
 Profil Relacje PM off  

#771 PostWysłany: 02 Lut 2013 23:31 

Czyli rozumiem, że nie ma już możliwości uniknięcia opłaty administracyjnej za odcinek ?
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 02 Lut 2013 23:48 

Jest możliwość. Robią to chłopaki na allegro za niewielką opłatą.
 Profil Relacje PM off  

#773 PostWysłany: 03 Lut 2013 00:13 

Ale jak ? Karta Mastercard(którą posiadam) już nie zwalnia z opłaty administracyjnej, tak samo wycofują się z cash passport.
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 03 Lut 2013 00:17 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
banan2032 napisał(a):
Ale jak ? Karta Mastercard(którą posiadam) już nie zwalnia z opłaty administracyjnej, tak samo wycofują się z cash passport.

Temat był już poruszany na Forum. Istnieje pewna możliwość obniżenia cen ale nie może jej zrobić 99.99% użytkowników Forum. Upublicznienie sposobu może tylko spowodować jego rychłą śmierć co będzie ewidentną stratą dla wszystkich!! Dlatego nikt nie napisze tutaj jak dokładnie to zrobić bo i tak bez pośrednictwa tych 4-5 osób nikt nie zarezerwuje tańszych biletów.

#775 PostWysłany: 03 Lut 2013 02:14 
Moderator forum

banan2032 napisał(a):
Czyli rozumiem, że nie ma już możliwości uniknięcia opłaty administracyjnej za odcinek ?
Nie chcę psuć zabawy na alegro, ale amicus Plato ...
Voucher Ryanaira ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#776 PostWysłany: 03 Lut 2013 11:50 

platynowy
Abcn napisał(a):
Nie chcę psuć zabawy na alegro, ale amicus Plato ...
Voucher Ryanaira ?

Nie chodzi o żadne vouchery. Jest po prostu metoda na ominięcie admin fee.

#777 PostWysłany: 13 Lut 2013 21:23 

Nie wiem czy ktoś mi odpiszę ale zaryzykuję. Co prawda nie kupowałem biletów ale bło trochę groszy i chciałem zapłacic własnie ową kartą. Normalnie przechodzę do zapłaty wpisuje potrzebne dane i klikam "płacę" czekam i nic więc klikam kolejn raz. I tyle po tym dostaję majla że odbiorca nie otrzymał pieniędzy blabla" No więc patrzę ale tam już tej kwoty nie mam. Pisze tylko saldo czy tyle ilem iałem + wolne środki [odliczona kwota zapłaty]. Czekam czekam od kilku godzin na jakieś info że może jednak to 1 kliknięcie się udało, ale nic. Nie iwem co mam robić bo ani kasy i ani towaru pewnie.
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 21 Lut 2013 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
niebieski
Co prawda to nie MC Prepaid, ale Visa Electron Prepaid (w euro). Mam na niej zamrożone jakieś 165 euro, więc jeśli ktoś bookowałby loty płatne tą walutą, to możemy się dogadać, i zredukować jakoś to saldo. Przelicznik po kursie kantorowym, bez żadnych spreadów, etc. Chodzi mi o to, żeby odzyskać jak najszybciej tą kasę, a nie czekać na kolejne zakupy.
Kupowałem już nią w Ryanie, nie dolicza 2%, wszystko od razu potwierdzone.
Kontakt:
PW, email: m.korz@wp.pl albo tel. 604-110-255.
Kilkupostowym meteorytom dziękuję, wskazane osoby które udzielają się regularnie na tym forum, albo przez nie rekomendowane.
Pozdro!

#779 PostWysłany: 21 Lut 2013 13:01 

platynowy
macias napisał(a):
Chodzi mi o to, żeby odzyskać jak najszybciej tą kasę, a nie czekać na kolejne zakupy.
Kupowałem już nią w Ryanie, nie dolicza 2%, wszystko od razu potwierdzone.

Forumowicze kontaktują się raczej z osobami z tego wątku: mam-i-pomoge-w-zakupie,181,7249 gdyż wtedy można obciąć opłatę administracyjną.

#780 PostWysłany: 21 Lut 2013 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
niebieski
Wiem, ale napisałem wyraźnie że zamierzam zlikwidować saldo na karcie. Poza tym karta zwalnia tylko z 2%, a nie z admin fee. Nie było sensu dopisywać się do tamtej listy, gdy celem jest właściwie jednorazowa usługa.
jancio_wodnik lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości