Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2287 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Promocje Ryanaira
#1161 PostWysłany: 11 Sty 2013 13:48 

Hej!
Czatowałem od jakiegoś czasu na lot z Bilbao do Dusseldorfu Weeze (z w miarę wygodną przesiadką do Modlina), wszystko szło ok, ceny spadały, ostatecznie aż do 12 Euro. Jednak akurat wtedy musiałem się wstrzymać z zakupem i teraz nagle cena na 24.02, akurat na ten lot, na który czekałem, wzrosła do 30 Euro. Wszystkie pozostałe loty w tym kierunku wzrosły do 15, jednak ten jedyny do 30, nie ma już darmowego online check-inu i na dodatek wyświetla info, że zostały tylko 4 bilety w tej cenie. Czy myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa, na to że cena wróci do swojego wcześniejszego stanu, do 15 Euro? Czy jednak te bilety już się wyprzedały i teraz lepiej kupić już ten za 30?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Tanie czarterowe loty do Goa z Katowic za 1899 PLN! (z dużym bagażem) Tanie czarterowe loty do Goa z Katowic za 1899 PLN! (z dużym bagażem)
Prawdziwa egzotyka! Australia i Vanuatu w jednej podróży z Budapesztu za 3487 PLN Prawdziwa egzotyka! Australia i Vanuatu w jednej podróży z Budapesztu za 3487 PLN
#1162 PostWysłany: 11 Sty 2013 14:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wiem czy jest szansa (pewnie nikt nie wie), ale taka rada:
Nie sprawdzaj sto razy dziennie tego samego połączenia na ten sam dzień (szczególnie z różnych IP komp), bo z czasem pokazuje mniejszą liczbę miejsc i cena automatycznie rośnie. Wybierz sobie trasę jaka Cię interesuje, ale inny dzień i zmień dopiero na kalendarzu.

#1163 PostWysłany: 11 Sty 2013 14:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
mal7in napisał(a):
Hej!
Czatowałem od jakiegoś czasu na lot z Bilbao do Dusseldorfu Weez...

myślę, że jeszcze może spaść. w prawdzie to niedziela ale nie popołudniowy lot także jest szansa.
nie przejmuj sie, że pozostały tylko 4 miejsca, bo wcale to nie znaczy, ze kolejne będą droższe :D

#1164 PostWysłany: 11 Sty 2013 14:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
horacy19 napisał(a):
Nie wiem czy jest szansa (pewnie nikt nie wie), ale taka rada:
Nie sprawdzaj sto razy dziennie tego samego połączenia na ten sam dzień (szczególnie z różnych IP komp), bo z czasem pokazuje mniejszą liczbę miejsc i cena automatycznie rośnie. Wybierz sobie trasę jaka Cię interesuje, ale inny dzień i zmień dopiero na kalendarzu.

albo ustaw sobie powiadamianie na skyscanner

#1165 PostWysłany: 13 Sty 2013 01:39 

mal7in napisał(a):
Hej!
Czatowałem od jakiegoś czasu na lot z Bilbao do Dusseldorfu Weeze (z w miarę wygodną przesiadką do Modlina), wszystko szło ok, ceny spadały, ostatecznie aż do 12 Euro. Jednak akurat wtedy musiałem się wstrzymać z zakupem i teraz nagle cena na 24.02, akurat na ten lot, na który czekałem, wzrosła do 30 Euro. Wszystkie pozostałe loty w tym kierunku wzrosły do 15, jednak ten jedyny do 30, nie ma już darmowego online check-inu i na dodatek wyświetla info, że zostały tylko 4 bilety w tej cenie. Czy myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa, na to że cena wróci do swojego wcześniejszego stanu, do 15 Euro? Czy jednak te bilety już się wyprzedały i teraz lepiej kupić już ten za 30?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam!

12 euro z Niemiec i nie kupiłeś?
Zawaliłeś trochę bo to bardzo niezła cena jak na te kierunki
Ja uważam przeciwnie do w/w kolegi że bilety na tą niedzielę już raczej nie stanieją. No i to bliska data.
 Profil Relacje PM off  

#1166 PostWysłany: 13 Sty 2013 13:30 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Zgadzam się, moim zdaniem nie spadną; szukałem biletów Bordeaux - Sewilla, swego czasu było dużo propozycji po 12e. Teraz, na żaden termin nie ma tańszej ceny niż 27e (ani na 3 tygodnie przed, ani na 2 miesiące). Idzie wiosna i Ryanair winduje ceny? :P
 Profil Relacje PM off  

#1167 PostWysłany: 14 Sty 2013 00:48 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ciacho_majonez napisał(a):
...Idzie wiosna i Ryanair winduje ceny? :P

do takich wniosków może dość jedynie niedoświadczony klient ww linii.
natomiast wprawione oko poszukiwacza tanich biletów mówi...że to najzwyklejsza fluktuacja cen.
ale jak chcecie to sie zamartwiajcie, masochiści :D

#1168 PostWysłany: 14 Sty 2013 19:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie widziałem tego newsa u nas: na konkurencyjnej stronie podano, że dziś o północy rusza wyprzedaż w Ryanairze (100 tys. biletów od 1 zł na luty i marzec od poniedziałku do czwartku). Wyprzedaż potrwa do końca środy (23:59).
 Profil Relacje PM off  

#1169 PostWysłany: 14 Sty 2013 19:19 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Ponad połowa informacji prasowych od Ryanaira o biletach z 1 zł się nie sprawdziła, dlatego nie wrzucamy takich pustych "obietnic". Jak będą bilety za 1 PLN to z pewnością o tym napiszemy :)

Ps. Nawet obecny banner reklamuje bilety za złotówkę a i żadnego takiego nie było.

Okres rezerwacji: pią 11 sty 13 - pon 14 sty 13
Okres objęty ofertą: pon 4 lut 13 - czw 28 mar 13
 Profil Relacje PM off  

#1170 PostWysłany: 14 Sty 2013 21:17 

Hubert napisał(a):
Ponad połowa informacji prasowych od Ryanaira o biletach z 1 zł się nie sprawdziła, dlatego nie wrzucamy takich pustych "obietnic". Jak będą bilety za 1 PLN to z pewnością o tym napiszemy :)

Ps. Nawet obecny banner reklamuje bilety za złotówkę a i żadnego takiego nie było.

Okres rezerwacji: pią 11 sty 13 - pon 14 sty 13
Okres objęty ofertą: pon 4 lut 13 - czw 28 mar 13

Wersja polska jest zawsze przekoloryzowana, żeby to pokazać że są tańsi od Wizzaira.
Ja zawsze jak już sugeruję się banerami np. z niemieckiej wersji. Tam widnieje cena 15 euro, jutrzejszy baner również jest 15 euro i zwykle ma to odzwierciedlenie na ceny biletów w Polsce, gdy był wysyp za 1zł, na niemieckiej wersji był baner 8 euro.
 Profil Relacje PM off  

#1171 PostWysłany: 15 Sty 2013 09:52 

Na trasie na którą chce kupic bilety to akurat dzisiaj w nocy podrożały one o 60 zł :)
Co ciekawe mimo zwiększenia ceny wciąz są o parę zlotych tańsi od Wizza (i to z normalnym podręcznym) więc jesli ich celem jest być tańszym to swój cel osiągają.
 Profil Relacje PM off  

#1172 PostWysłany: 31 Sty 2013 21:35 

Warto zauważyć, że banery od grubego miesiąca wyświetlają:
(baner od jutra)
Image
na przemian z banerem za 15euro.
Wyłączając oczywiście Polskę i Węgry gdzie Ryanair konkuruje z WizzAir.
Oznacza to nie mniej nie więcej ,że od miesiąca nie można i (jak na razie nie zapowiada się żeby było inaczej), biletów za mniej niż 144zł RT - jest to w ogóle najtaniej jak można kupić na najnędzniejszych kierunkach w kilku datach.
Nie wiem o co chodzi ale w tej cenie to można spokojnie złożyć lot EasyJetem, też tania linia ale znacznie "wyższej jakości", gdzie nie traktują ludzi jak bydło i można lądować na głównym lotnisku.
Innymi słowy porażka a Ryanair już naprawdę nie jest tani w pełni tego słowa znaczeniu bo oczywiście średnia cena jest zupełnie inna, dodając do tego dojazd do podmiejskiego lotniska i bagaż rejestrowany robi się z tego suma która potrafi nie raz przekroczyć ceny biletów np. w LOT czy Alitalia.
Wizz Air w tym roku też podniósł ceny biletów ale nie tak masakrycznie.
 Profil Relacje PM off  

#1173 PostWysłany: 31 Sty 2013 23:28 

Pacjonek napisał(a):
Nie wiem o co chodzi ale w tej cenie to można spokojnie złożyć lot EasyJetem, też tania linia ale znacznie "wyższej jakości", gdzie nie traktują ludzi jak bydło i można lądować na głównym lotnisku.

No i którego praktycznie nie ma w Polsce wiec takie porównania na niewiele się zdają.
 Profil Relacje PM off  

#1174 PostWysłany: 31 Sty 2013 23:46 

Maciek25 napisał(a):
Pacjonek napisał(a):

No i którego praktycznie nie ma w Polsce wiec takie porównania na niewiele się zdają.

W Polsce póki jest WizzAir, niskim cenom nic nie grozi. Napisałem przecież że moje uwagi nie dotyczą Polski.
I te ceny dotyczą również nas pośrednio chociażby przy lotach z przesiadkami.
 Profil Relacje PM off  

#1175 PostWysłany: 02 Lut 2013 00:07 

Ten baner przebija wszystko. Wersja Irlandzka.
Image
 Profil Relacje PM off  

#1176 PostWysłany: 03 Lut 2013 17:02 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Pacjonek napisał(a):
... gdzie nie traktują ludzi jak bydło i można lądować na głównym lotnisku...

- to traktowanie jak bydło staje mityczne...
- a to "główne" lotnisko to chyba tylko z nazwy okazuje się lepsze.

#1177 PostWysłany: 03 Lut 2013 17:44 

Cóż,
namteH napisał(a):
Pacjonek napisał(a):

-Często latam Easyjetem na przemian z Ryanairem i jednak znacznie lepiej wspominam lot z U2 ale to moja subiektywna opinia
-Skoro nie robi dla ciebie różnica czy lecisz na Torp (w dwie strony do centrum ok 150zł) czy do Oslo, czy do Beauvius (110zł w dwie strony do centrum) czy do Paryża to OK.
Dla większości wydatek ten ma znaczenie.
 Profil Relacje PM off  

#1178 PostWysłany: 03 Lut 2013 18:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Pacjonek napisał(a):
Cóż,
namteH napisał(a):
Pacjonek napisał(a):

-Często latam Easyjetem na przemian z Ryanairem i jednak znacznie lepiej wspominam lot z U2 ale to moja subiektywna opinia
-Skoro nie robi dla ciebie różnica czy lecisz na Torp (w dwie strony do centrum ok 150zł) czy do Oslo, czy do Beauvius (110zł w dwie strony do centrum) czy do Paryża to OK.
Dla większości wydatek ten ma znaczenie.

- jak z takim nastawienie wchodzi na pokład to nie trudno żebyś je zmienił, no sorry...
no i takie subiektywne oceny w takiej ocenie nie powinny w ogóle mieć miejsca.

- easy nie lata do torp. do norwegi w ogóle nie lata. i nie podawaj cen dojazdów do centrum tylko różnicę w cenach a najlepiej +/- jaki to jest procent kosztu podróży. wtedy różnice wyjdą marginalne. już nie mówiąc, że siatka easyjeta nijak się ma do tego co proponuje ryanair

#1179 PostWysłany: 05 Lut 2013 09:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wg dzisiejszego baneru na stronie Ryanair bilety od 1 zł dotyczą okresu luty-kwiecień z Gdańska czy Wrocławia, ale już z Warszawy czy Poznania kwiecień-lipiec
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odp: Promocje Ryanaira
#1180 PostWysłany: 09 Lut 2013 00:46 

Gdzie te bilety za 29zł z Krakowa?!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2287 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 115  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 35 gości