Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
naprostszy sposób to shuttle bus. Bilety na autobus można kupić tutaj: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
cena to 15.90€ w przedprzedaży online, albo 17€ na miejscu w okienku (stan na 27.09.2014)
Dojazd pociągiem - jak ktoś chce zaoszczędzić kilka euro - jest poruszony w wątku
Są też opisane sposoby jak próbować stopem, blablacarem francuskim, wynajętym samochodem itp.
Zapraszamy do czytania i dyskusji.

i ważna UWAGA:
W tym wątku piszemy tylko o ogólnych poradach na temat dojazdu komunikacją .

Oferty przewożników z usuniętego wątku ,
autoparis@wp.pl mobil: +33 753 659 846 https://www.facebook.com/autoparisparis
http://www.dojazddoparyza.pl zwierzak.transport@gmail.com +33 682 585 495
BusParis: +33611225876 busparis@g.pl
http://www.facebook.com/paryzzlookim
http://www.VTC-paris.pl

Wszystkie posty reklamowe oraz pseudoopinie od użytkowników z jednym lub kilkoma postami zostaną usunięte.
Uzytkownicy ze stażem mniejszym niż 3 miesiące również znajdą się pod lupą.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 03 Mar 2013 22:09 

leweloff napisał(a):
Zarejestrowałam się specjalnie coby się podzielić informacjami, które z potem na czole zdobyłam, a których mi tu brakowało :)

Więc, więc. Jako, że mój chłopak i ja jesteśmy studentami, a 16 E w jedną stronę za osobę shuttle busem, to jednak trochę dużo, postanowiłam kombinować z pociągiem. Na stronie SNCF jest informacja, że dla osób <25 lat jest zniżka 25% w godzinach "nie szczytowych" (nie chodzi tu o posiadanie karty, bo ona uprawnia do 50%), tylko nie wiedziałam czy będzie ona ważna dla turystów. Wymęczyłam panów w informacji na lotnisku w Beauvais, którzy sami tego nie wiedzieli i w końcu zadzwonili do SNCF, czym potwierdzili, że nie musimy być Francuzami, żeby dostać tę zniżkę. Bilet autobusem do Beauvais (potem wrzucę fotkę rozkładu): 0,9E/os, bilet pociągiem do Paris du Nord (ok. 1h10min): 10,4E/os. Razem wyszło 11,3E/os w jedną stronę. Prawie 5E piechotą nie chodzi! :) A przy okazji w Beauvais można obejrzeć katedrę o najwyższym gotyckim sklepieniu na świecie :o Fakt, jeśli nie podpasuje wszystko, to trochę czasu schodzi, ale nam się nie spieszyło. Wracając z Paryża wszystko było 'akurat' i ruszyliśmy z Paris du Nord o 16.01 i byliśmy na lotnisku o 18 (przy wylocie o 19).

Opłaca się to jednak raczej dla osób <25 lat, bo normalny bilet na pociąg kosztował ok. 14/15E.

http://www.voyages-sncf.com/ tu można sprawdzić pociąg

Wydaje mi się, że przy kupnie w automacie (płatność kartą) można zaoszczędzić ok. 1E na bilecie, ale przy powrocie nie mieliśmy okazji dokładnie tego sprawdzić, bo automat na peronie chciał nam zeżreć kartę (która na szczęście udało nam się wyszarpać) i konduktor wypisał nam bilety w 'wyjątkowej' cenie 13,60E (po tym, jak chciał je dać za 27E, ale mieliśmy przygotowane gotówką równo tylko 20,80E, a w kasie nie chcieli sprzedać jak jeszcze był czas - cyrk :D ).

Mam nadzieję, że niezbyt zawile opisałam :)

Ola

Co bardziej radzisz, kupić bilety przez internet i pokazać konduktorowi wydrukowane, czy nie bawić się z tym i kupić w automacie ew. w kasie na dworcu? Wybieram się niedługo do Paryża z dwójką znajomych i na mnie padło ustalenie dojazdu. Dlatego pytam. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Zbiór tanich lotów do Włoch z 4 polskich miast od 132 PLN Zbiór tanich lotów do Włoch z 4 polskich miast od 132 PLN
Maroko all inclusive: tydzień w 4* hotelu w Agadirze za 2620 PLN. Wylot z Krakowa Maroko all inclusive: tydzień w 4* hotelu w Agadirze za 2620 PLN. Wylot z Krakowa
#162 PostWysłany: 03 Mar 2013 22:28 

Jest cos jeszcze tańszego. Ostatnio obczaiłem strone covoiturage.fr
chodzi o to, że ludzie którzy jadą z jednego miejsca w drugie ogłaszają się, że mogą kogoś ze sobą wziąć, ludzie pracujący w Paryżu, a mieszkający w Beauvais szybko sie przekonali, że można na tym zarobić, więc niektórzy oferują regularne kursy z rozpiską godzinową

podany jest komfort, typ samochodu
cena to 4-6 euro, wiec 4 razy taniej niż autobus

tu link z pokazanymi już ofertami na przejazd z beauvais do paryza (ludzie, którzy jeżdżą mają mnóstwo pozytywnych opini, w razie jakby ktoś się martwił o bezpieczeństwo podrózy)

http://www.covoiturage.fr/recherche?fc= ... searchtrip
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 04 Mar 2013 13:55 

http://www.blablacar.pl

polska wersja :) bo nie każdy zna francuski :)
Wybieram się do BVA 7/03 i też chcę ciąć koszty :) może szwagier mnie odbierze - wolałbym wydać te 64 euro w inny sposób niż bus
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 04 Mar 2013 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 21
Kilometry: 34 643
szwarou napisał(a):

Wybieram się do BVA 7/03 i też chcę ciąć koszty :) może szwagier mnie odbierze - wolałbym wydać te 64 euro w inny sposób niż bus

Niestety na polskiej wersji nie ma tych wszystkich ofert co na francuskiej :(
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 04 Mar 2013 15:03 

To bardzo dziwna praktyka 0o
Nie sprawdziłem tego i wydaje mi się to bardzo dziwne
Co dziwniejsze teraz w ogóle nie mogę skorzystać z wyszukiwarki :D
Niestety w moim terminie nikt z BVA sie nie ogłasza :(
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 04 Mar 2013 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
szwarou napisał(a):

Bardzo ciekawy portal. Niestety byłem w Paryzu od minionej niedzielie do wtorku :) Szkoda, że nie znałem tej strony wcześniej być może bym skorzystał. :)

#167 PostWysłany: 05 Mar 2013 12:45 

bogosse napisał(a):
http://www.covoiturage.fr/recherche?fc=beauvais&tc=paris&d=04%2F03%2F2013&to=BOTH&p=1&n=20&t=tripsearch&a=searchtrip

Fajna ta stronka, korzystał Ktoś z Was z takiej formy transportu?
Ja znalazłam pasującą mi datę i godzinę, ale troche się obawiam. Pan, który oferuje transport mówi tylko po francusku a ja francuskiego nie znam. Boje się, że się z nim nie dogadam itp.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 05 Mar 2013 20:48 

Sheepo napisał(a):
Co bardziej radzisz, kupić bilety przez internet i pokazać konduktorowi wydrukowane, czy nie bawić się z tym i kupić w automacie ew. w kasie na dworcu? Wybieram się niedługo do Paryża z dwójką znajomych i na mnie padło ustalenie dojazdu. Dlatego pytam. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!

Ja bym kupiła na dworcu - w automacie i tak możesz zapłacić kartą, a może wyszłoby taniej (jakimś cudem - jak nam, gdy chcieliśmy kupić automacie z zepsutym połykaczem kart). Albo nie zdążycie na akurat ten pociąg iiiiii...? :P Tylko pamiętaj, że ta zniżka obowiązuje w godzinach poza szczytem (według moich spostrzeżeń: wyjazd przed 17.00).

Bawcie się dobrze! :)
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 07 Mar 2013 10:14 

Czy istnieje możliwość, że w rozkładzie shuttle bus nie ma wszystkich lotów, które się odbywają danego dnia? Bo szukam swojego lotu (18.03.2013 beauvais-> gdańsk) ale pokazuje, że nie ma takiego połączenia i nie wiem o co chodzi :/
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 07 Mar 2013 10:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Może jakaś mała pomyłka, ale Ty nie musisz mieć napisanego swojego lotu, żeby jechać danym autobusem. A odjeżdżają one średnio co 15 minut, tak na prawdę, gdy tylko zapełni się autobus to rusza, i podstawiają kolejny.

#171 PostWysłany: 09 Mar 2013 20:57 

Witam,

Zamierza ktoś jechać z Beavouis do Paryża 2 kwietnia po 21.20?

Mam jeszcze pytanie: rozumiem, że docelowy punkt tego busu z lotniska to dworzec autobusowy, zatem czym polecacie się potem przemieścić na północ (dworzec kolejowy Gare de Nord)?
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 09 Mar 2013 21:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Metrem: Porte Maillot -> Gare du Nord.
http://parisapartment.files.wordpress.c ... map_1_.gif
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 10 Mar 2013 00:05 

m3lm4k napisał(a):
Metrem: Porte Maillot -> Gare du Nord.
http://parisapartment.files.wordpress.c ... map_1_.gif

Orientujecie się co to jest ten biały łącznik między stacjami Saint Lazare i Auber? Jest to jakieś przejście?
Jadąc do Disneylandu będę wysiadać na Saint Lazare a na Auber wsiadać w RER A i tak sobie myślę czy jest to faktycznie jakiś łącznik/przejście między stacjami?

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 17.78 KiB | Obejrzany 992 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 10 Mar 2013 01:16 

niebieski
Łącznik jest sam korzystałem :).

#175 PostWysłany: 22 Mar 2013 16:21 

Wczoraj wróciłem z Paryża. Z lotniska do centrum dojechaliśmy z gościem, do którego napisałem przez stronę covoiturage.fr
Cena dojazdu, jaką płaciliśmy za dojazd to 5 euro od osoby, zostaliśmy wysadzeni przy stacji metra pod wieżą Eiffla. Mogę więc śmiało polecić tą stronę i nie bać się języka francuskiego. Tłumacz googla zawsze pomoże :P

Z powrotem na lotnisko dojechaliśmy shuttle busem. Kursują one co chwilę z dworca zaraz obok stacji metra Porte Maillot. Już na stacji metra są znaki prowadzące na dworzec. Na bilecie kupionym na godzinę np. 16.00 można pojechać trochę wcześniej bez żadnego problemu. Bilet kosztuje 16 euro (do kupienia w kasie przy dworcu, nie ma co liczyć na zniżki studenckie - a szkoda) i pokazuje się go kierowcy.

Odnośnie poruszania się po Paryżu. Najszybsze jest metro. Cena biletu jednorazowego to 1,70 euro. Można na nim przesiadać się z jednej linii do drugiej bez konieczności kasowania ponownie biletu. My kupiliśmy bilety sprzedawane w "paczkach", kosztują one 13 euro za 10 sztuk.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 25 Mar 2013 11:40 

Loty: 466
Kilometry: 1 035 309
srebrny
Sheepo napisał(a):
Wczoraj wróciłem z Paryża. Z lotniska do centrum dojechaliśmy z gościem, do którego napisałem przez stronę covoiturage.fr
Cena dojazdu, jaką płaciliśmy za dojazd to 5 euro od osoby, zostaliśmy wysadzeni przy stacji metra pod wieżą Eiffla. Mogę więc śmiało polecić tą stronę i nie bać się języka francuskiego. Tłumacz googla zawsze pomoże :P

Z powrotem na lotnisko dojechaliśmy shuttle busem. Kursują one co chwilę z dworca zaraz obok stacji metra Porte Maillot. Już na stacji metra są znaki prowadzące na dworzec. Na bilecie kupionym na godzinę np. 16.00 można pojechać trochę wcześniej bez żadnego problemu. Bilet kosztuje 16 euro (do kupienia w kasie przy dworcu, nie ma co liczyć na zniżki studenckie - a szkoda) i pokazuje się go kierowcy.

Odnośnie poruszania się po Paryżu. Najszybsze jest metro. Cena biletu jednorazowego to 1,70 euro. Można na nim przesiadać się z jednej linii do drugiej bez konieczności kasowania ponownie biletu. My kupiliśmy bilety sprzedawane w "paczkach", kosztują one 13 euro za 10 sztuk.

Dzięki za pomysł :)
próbowałam coś znaleźć i wszędzie na interesującej mnie trasie są ceny 1-3EUR/os, a gdy napisałam do tych ludzi, to ktoś mi odpisuje np. że podwiezie nas za 8EUR/os. Czy to tak działa? może ktoś chce nas oszukać? nie zagłębiałam się w regulamin i sposób funkcjonowania tego serwisu...

#177 PostWysłany: 25 Mar 2013 12:08 

MI tez wszyscy odpisują, że awiozą nas ze 8 euro. wciąż tanio, ale trochę nie fair w stosunku do tego, co maja wpisane w ogłoszeniu...
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 25 Mar 2013 13:08 

srebrny
zyzyrafa napisał(a):
MI tez wszyscy odpisują, że awiozą nas ze 8 euro. wciąż tanio, ale trochę nie fair w stosunku do tego, co maja wpisane w ogłoszeniu...

czy ja wiem, czy tanio?:) w porównaniu do komunikacji miejskiej drożej - komfort większy :)
udało Ci się z kimś dogadac?

#179 PostWysłany: 25 Mar 2013 13:57 

niebieski
Wygląda na to, że specjalnie podają niższe ceny, żeby się do nich odezwać, a potem w mailu piszą już wyższą cenę. Szkoda, że tak postępują, bo już chciałem napisać, że super pomysł. Oczywiście jeśli nawet 8E kosztuje dojazd Beauvais-Paryż to i tak jest taniej niż autobusem, alet aka praktyka trochę zraża już na samym początku.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 26 Mar 2013 00:29 

srebrny
ja pytałam o trasę CDG - centrum miasta - on podał 8EUR, więc moze z Tille więcej zawołają

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości