Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Kwi 2013 12:12 

Hej,
Orientuje się ktoś czy do biletu doliczana jest opłata administracyjna za podatek rządowy ? ( 20 euro ) .
Podana cena znajduje się w tabelce ( koszty opcjonalne). Również interesuje mnie czy podatek VAT jest juz wliczony w cene ... ;)(Hiszpania). http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyc ... ableoffees
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty do Włoch: bilety do Mediolanu z 4 miast od 80 PLN! Tanie loty do Włoch: bilety do Mediolanu z 4 miast od 80 PLN!
Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo
 Temat postu: Re: Ryanair
#2 PostWysłany: 18 Kwi 2013 12:16 

platynowy
Cena jaką widzisz szukając lotu jest finalną do zapłaty (oczywiście nie licząc bagażu czy innych usług dodatkowych). Wszystkie opłaty i podatki są już wliczone w cenę.

#3 PostWysłany: 18 Kwi 2013 13:05 

Rozumiem :> Czyli żadna '' ukryta dopłata '' dziwnym cudem się nie pojawi... Wszystko to co powinno wliczono w cenę i nie ma opcji aby ściągneli więcej niż wyświetlona końcowa kwota tak ? :D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Kwi 2013 13:06 

platynowy
Mujer napisał(a):
Rozumiem :> Czyli żadna '' ukryta dopłata '' dziwnym cudem się nie pojawi... Wszystko to co powinno wliczono w cenę i nie ma opcji aby ściągneli więcej niż wyświetlona końcowa kwota tak ? :D

No tak. Oczywiście trzeba uważać żeby odhaczyć ubezpieczenia i inne "pułapki" ale cena na końcu już przy procesie płatności jest ostateczną.

#5 PostWysłany: 18 Kwi 2013 13:11 
Moderator forum

Hola, Mujer,
Witam na forum
Prosze redaguj tytul aby niosl wiecej informacji czego dotyczy pytanie
(Na tym forum duza czesc postow jest jakos zwiazana z ryanairem...)
+ Przenosze do dzialu PLatnosci

btw, Mucha, DZieki
.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Kwi 2013 18:46 

Czesc,

mam pytanie totalnego laika w sprawach rezerwacji biletów. znalazłam bilety do budapesztu za 49zl (ryanair wylot 27.05 powrót 30.05) czy to jest ostateczna cena czy powinnam do niej coś doliczyć? Np. koszty odprawy online itp? Przegladałam rozne kierunki wylotów i niektóre z nich miały doliczone opłaty np:
Opłata EU261: 12,00 PLN
Odprawa online: 33,00 PLN
ETS Levy: 1,20 PLN
Opłata administracyjna: 33,00 PLN

W przypadku wspomnianego budapesztu: Podatek i opłaty: 0,00 PLN.

Przesledzilam juz forum i kilka artykulow dla poczatkujacych. Jestem juz prawie pewna, ze te roznice wynikają z roznych promocji oferowanych przez linie lotnicze, ale będę wdzieczna jezeli ktos potwierdzi moj tok myslenia.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Kwi 2013 19:08 
Moderator forum

Witam emti,
nie doliczaj - jeśli będziesz płacić karta debetową i odhaczysz wszystko to czego nie potrzebujesz (i jesli cena nie wzrośnie w międzyczasie...)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Kwi 2013 19:20 

Jeszcze nie wzrosła :)

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Kwi 2013 23:32 

Hej! Mam chyba problem. Tydzień temu siostra kupiła mi bilet w rayanair. I przy kupowaniu drugiego zorientowała się że wpisała tam gdzie ubezpieczenie Polska. Cena biletu nie wzrosła ani o 1zł. Natomiast dziś na moim koncie zostało zablokowane ponad 100zł i nie wiem za co. Zaczynam się obawiać że to może być rayanair. Pieniądze za bilet ściągneli już dawno i tyle ile miało być. Nawet nie pisało nic o tym ile to ubezpieczenie kosztuje. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to działa i czy ewentualnie można to jakoś cofnąć/ odkręcić....
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Kwi 2013 23:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Obstawiam, ze nic z tym nie zrobisz.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Kwi 2013 23:45 

Ale mam pytanie czy cena tego ubezpieczenia powinna być automatycznie dodana do ceny biletu? Bo bilet miał kosztować 139 i tyle mi ściągneli już tydzień temu. A teraz nagle mam konto obciążone kwotą 112,36zł (bilet kupiony był w obie strony)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Kwi 2013 23:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Ubezpieczenie podrozne kosztuje obecnie 67,21 PLN w jedna strone.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Kwi 2013 23:50 

W takim razie raczej się to nie zgadza. Tylko nadal nie mogę nigdzie uzyskać odpowiedzi czy powinno być ono doliczone do ceny biletu (zaznaczam Polska i automatycznie doliczone jest to 67,..) czy jest to aż tak ukryta cena że nigdzie nie piszą tylko cichutko ściągają kase z konta?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 26 Kwi 2013 00:17 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Nie wiem czy znajdziesz tu kogoś kto to ubezpieczenie brał... :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości