Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
"Płatności należy dokonać w ciągu 1 dnia roboczego po dokonaniu rezerwacji. W przeciwnym razie rezerwacja zostanie anulowana. Jeśli w ciągu 5 dni od dokonania przelewu bankowego nie otrzymasz potwierdzenia rezerwacji, skontaktuj się z telecentrum Wizz Air by sprawdzić, czy otrzymaliśmy Twoją płatność."
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... ew-bankowy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 525 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 20 Kwi 2013 13:18 

Zarezerwowałem bilety na lot do Mediolanu w dniu 18 kwietnia i w panelu rezerwacji wciąż mam status "utrzymaj".Wczoraj dzwoniłem na dosyć drogą infolinię i otrzymałem odpowiedź,iż muszę czekać aż 5 dni na zaksięgowanie wpłaty.Niby nie mam się martwić,bo bilety na pewno są zarezerwowane.Żałuję,iż nie wybrałem innej płatności,ale rezerwacji dokonywałem tak ekspresowo,że kliknąłem płatność przelewem.Rozmowa poprzez infolinię trwała kilka minut,byłem jedyną osobą oczekującą,ale zanim miła pani odebrała połączenie,to minęło trochę minut.Mam pytanie,czy aby na pewno bilet nie przepadnie?Jakie są Wasze przygody z płatnością przelewem i ile trwało zanim zmienił się status w rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#162 PostWysłany: 20 Kwi 2013 13:30 

Zazwyczaj płaciłam przelewem i płatność do 5 dni zawsze była potwierdzona, bez żadnych problemów :)

#163 PostWysłany: 20 Kwi 2013 13:45 

Loty: 239
Kilometry: 350 472
niebieski
Nie panikuj. Mi ostatnio po 2 dniach zmienili, ale do 5 dni to normalny czas
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 24 Kwi 2013 14:05 

niebieski
Witam, zarezerwowalem wczoraj lot do Kutaisi dla 5 osob. Wybralem platnosc przelewem, ktory wykonalem okolo polnocy. W tytule przelewu podalem numer rezerwacji oraz swoje imie i nazwisko z tym, ze w nazwisku, gdzie koncowka jest 'ski' wpisalem przez przypadek 'nki'. Czy bedzie to mialo wieksze znaczenie? Przelew zostal wykonany z konta gdzie figuruje moje poprawne nazwisko. Ile czasu czekac na potwierdzenie?
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 24 Kwi 2013 14:24 

niebieski
mydlo93 napisał(a):
Witam, zarezerwowalem wczoraj lot do Kutaisi dla 5 osob. Wybralem platnosc przelewem, ktory wykonalem okolo polnocy. W tytule przelewu podalem numer rezerwacji oraz swoje imie i nazwisko z tym, ze w nazwisku, gdzie koncowka jest 'ski' wpisalem przez przypadek 'nki'. Czy bedzie to mialo wieksze znaczenie? Przelew zostal wykonany z konta gdzie figuruje moje poprawne nazwisko. Ile czasu czekac na potwierdzenie?

A czemu nie podałeś samego numeru rezerwacji jak instrukcja mówi?

#166 PostWysłany: 24 Kwi 2013 14:35 

niebieski
Instrukcja mowi rowniez, ze jesli pozostaja wolne pola na podanie tytulu, by podac imie i nazwisko pierwszego pasazera. Dzwonic do nich, kombinowac cos? Czy jest to malo istotne i czekac spokojnie na potwierdzenie? Poza tym skoro daja 24h na przelanie pieniedzy to skad mam miec pewnosc, ze nie anuluja mi rezerwacji w miedzy czasie?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 25 Kwi 2013 08:41 
Awatar użytkownika

WIZZ napisał(a):
Jeżeli dostępne są dalsze pola komentarza, prosimy o podanie imienia i nazwiska pierwszego pasażera w rezerwacji. Jeżeli dostępne jest tylko jedno pole komentarza, prosimy o podanie WYŁĄCZNIE kodu rezerwacji. Jeżeli informacje podane w polu komentarza nie będą zgodne z informacjami podanymi podczas rezerwacji, zidentyfikowanie rezerwacji będzie niemożliwe i zostanie ona anulowana.
Ja to rozumiem tak: formularz przelewu ma tylko jedno okienko (pole) do wstawienia tytułu przelewu - wstawiasz tylko nr rezerwacji.
Jeżeli formularz ma dodatkowe okienko dla dodatkowego opisu przelewu - możesz tam wpisać swoje dane. Nie chodzi tu o miejsce w pierwszym oknie na wpisanie dodatkowych znaków, bo tego zazwyczaj jest sporo, tylko o dodatkowe okno.
W przeciwnym razie
Cytuj:
zidentyfikowanie rezerwacji będzie niemożliwe i zostanie ona anulowana

Ale to raczej rada na przyszłość.
Na teraz masz dwie opcje - czekać na potwierdzenie albo dzwonić.

#168 PostWysłany: 25 Kwi 2013 10:07 

niebieski
Kurcze... No ale skoro wpisalem numer rezerwacji i tak czy siak moje poprawne dane beda w miejscu od kogo zostal nadany przelew to powinni to przepuscic. Gorzej jesli zajmuje sie tym jakis komputer i nie zidentyfikuje nazwiska.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 25 Kwi 2013 10:13 

niebieski
mydlo93 napisał(a):
Kurcze... No ale skoro wpisalem numer rezerwacji i tak czy siak moje poprawne dane beda w miejscu od kogo zostal nadany przelew to powinni to przepuscic. Gorzej jesli zajmuje sie tym jakis komputer i nie zidentyfikuje nazwiska.

No na pewno zajmuje się tym automat, stąd to ograniczenie. Nierozpoznania nazwiska bym się nie martwił, bo nie masz obowiązku płacenia za swoją rezerwację (może to zrobić ktoś inny z innego konta). Pytanie brzmi, czy jeśli automat nie strawi to trawi człowiek czy rezerwacja idzie do kosza. Przekonasz się niebawem (zapewne 1-2 dni robocze po wykonaniu przelewu).

#170 PostWysłany: 25 Kwi 2013 10:48 

niebieski
Z drugiej strony czy na infolinni mi pomoga? Bo srednio mi sie usmiecha dzwonic tak i zostawiac paredziesiat zlotych za polaczenie... Chyba, ze jest jakis sposob na skontaktowanie sie z przedstawicielami Wizza nie wydajac tyle kasy?

Edit: wlasnie otrzymalem potwierdzenie rezerwacji, dzieki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 04 Maj 2013 09:33 

Witam
Nie widzę juz tej opcji która byla duzo tansza. Czy to znaczy ze tansze bilety mozna uzyskac tylko bedac czlonkiem klubu? Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 04 Maj 2013 09:39 

platynowy
Tak, zniżka jest tylko dla członków WDC. Nie ma już zniżek za płatność z konta Wizz, kartą Wizz, itp.

#173 PostWysłany: 04 Maj 2013 12:55 

mucha napisał(a):
Tak, zniżka jest tylko dla członków WDC. Nie ma już zniżek za płatność z konta Wizz, kartą Wizz, itp.

Hm, dzięki. Ale tu nawet nie chodziło o płatnośc z konta Wizz albo kartą Wizz tylko przelewem. Oznacza to tez ze w ogole nie mozna w ten sposob placic?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 04 Maj 2013 12:59 

Aganieszka napisał(a):
Hm, dzięki. Ale tu nawet nie chodziło o płatnośc z konta Wizz albo kartą Wizz tylko przelewem. Oznacza to tez ze w ogole nie mozna w ten sposob placic?

Można płacić przelewem jak najbardziej.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 04 Maj 2013 13:05 

Aganieszka napisał(a):
mucha napisał(a):

http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -po-kroku/
 PM off  

#176 PostWysłany: 11 Lip 2013 09:41 

Witam.
Dokonałem rezerwacji biletu w dniu 07.06 przez pomyłkę wybrałem rodzaj płatności w euro.
Ponieważ nie miałem konta walutowego nie zapłaciłem jeszcze za rezerwacje.
Czy jeżeli zrobię przelew 6 dni póżniej zostanie on zaakceptowany ??

Nowa rezerwacja jest już droższa o 60 euro :(
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 11 Lip 2013 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Nie zostanie zaakceptowany. W regulaminie masz, że trzeba dokonac przelewu najpóźniej nastepnego dnia. Zwykle po 7 dniach anulują rezerwację, a jak wyślesz przelew z takim opóxnieniem to prawdopodobnie nie zdążą go zaksięgować przed anulowaniem. Czeka Cię ponowna rezerwacja.

#178 PostWysłany: 13 Lip 2013 13:18 

Zarezerwowałem sobie lot Wizzair (88 PLN), wykupiłem WIZZ Discount Club (130 PLN) i wybrałem płatność przelewem (36 PLN). Z tego co wyczytałem na forum i w poradniku Biblia pasażera Wizz Air opłata za przelew powinna się naliczyć automatycznie i powinienem zapłacić 88+130+36=254 PLN a tymczasem WizzAir podsumowało mi rezerwację na 88+130. Coś przeoczyłem czy WizzAir zrobiło mi (zapewne nieświadomie) prezent?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 13 Lip 2013 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
już dawno nie ma opłaty za przelew - wszyscy płacą tyle samo - 30 zł które miałeś doliczone.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 13 Lip 2013 13:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

1) Nie można płacić za WDC przelewem
2) już nie ma opłat za przelew (18 zł) itd.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 525 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Aron oraz 21 gości