Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Brak e-mail od Ryanair
#1 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:22 

Mam taki mały problem z Ryanairem, zakupiłem u nich bilet, kasę pobrało z konta, na stronce rezerwacja jest potwierdzona, ale nie przyszedł mi e-mail potwierdzający rezerwację. Próbowałem wysłać ponownie e-mail potwierdzający ale nie pomaga. Bilet kupiłem jakieś 2h temu. A wg informacji na stronie: "REZERWACJA NIE JEST POTWIERDZONA, DOPÓKI NIE OTRZYMASZ WIADOMOŚCI E-MAIL Z PLANEM PODRÓŻY." Co radzicie drodzy forumowicze?
 Profil Relacje PM off  

Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi
Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
#2 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Tja, mam to samo, też jakieś 2h temu kupowałam.
1) Sprawdź czy mail nie poszedł do spamu
2) Jeśli nie, ale rezerwację normalnie Ci znajduje w systemie Ryana i płatność przeszła, to nie powinieneś mieć problemu z odprawą i nie przejmowałabym się zbytnio.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:26 

możliwe, że jakiś błąd w systemie im się pojawił. Kupowałem bilety rano na tą samą trasę i e-mail przyszedł od razu, a po południu lipa :/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Ta, wygląda to właśnie jak jakiś mocno randomowy błąd systemu. Zapisz sobie gdzieś numer rezerwacji/zrób screena ze strony pokazującej się po płatności, ewentualnie spróbuj jutro z ponownym wysłaniem maila, jeśli Ci się nie spieszy jakoś specjalnie. Nie Budapeszt przypadkiem? :p
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:30 
Awatar użytkownika

Loty: 292
Kilometry: 334 644
złoty
jesli znajdujesz rezerwacje w systemie i masz status "POTWIERDZONA" to sie niczym nie przejmuj.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:30 

nie spieszy :) bilety na październik dopiero
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:36 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.ryanair.com/pl/notices/gops/ ... mail-PL-GB

Cytuj:
27 Sie– Opóźnienia w Wysyłaniu Potwierdzeń Rezerwacji

Z powodu awarii systemu, nastepują opóźnienia w wysyłaniu potwierdzeń rezerwacji do pasażerów. W chwili obecnej potwierdzenia rezerwacji są wysyłane do wszystkich pasażerów, którzy dziś dokonali rezerwacji (27 Sie) za pośrednictwem naszej strony internetowej. Prosimy nie dokonywać powtórnej rezerwacji.

Jeśli chcą Państwo sprawdzić swoją rezerwację online, prosimy kliknąć tutaj, wybrać opcję ‘Pokaż Rezerwację’ i odpowiedzieć na pytania.

Serdecznie przepraszamy za powstałe niedogodności i prosimy o niekontaktowanie się z naszymi Centrami Rezerwacji w tej sprawie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:39 

no i się wyjaśniło
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Sie 2013 20:42 
Awatar użytkownika

Faktycznie dzisiaj jest jakaś awaria, kolega Maciej, który pomógł mi kupić bilety, też dał mi znać, że bilety zostały kupione a potwierdzenie przyszło duuużo później, choć mnie system w ogóle dzisiaj nie tolerował. Wyrzucał mnie za każdym razem :( ale teraz już wiem, że to nie było nic osobistego :)

#10 PostWysłany: 28 Sie 2013 11:23 
Awatar użytkownika

To awaria chyba nie została naprawiona, bo dzisiaj rezerwowałem i maila również nie dostałem:\
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Sie 2013 11:27 
Awatar użytkownika

srebrny
U mnie już potwierdzenie na mailu, więc spokojnie czekajcie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Sie 2013 12:13 

Informacja na stronie Ryana została zaktualizowana, wciąż nie rozwiązali problemu i dzisiaj także są kilkugodzinne opóźnienia w otrzymywaniu potwierdzeń.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 28 Sie 2013 12:17 

u mnie doszło około 3 w nocy
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 28 Sie 2013 12:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolekcjonujecie te maile czy jak? Przeciez nie jest on do niczego potrzebny, skoro pieniadze zeszly z konta. Nie trzeba nawet numeru rezerwacji zapisywac, tylko sprawdzic status rezerwacji przez 3cia opcje.

#15 PostWysłany: 28 Sie 2013 12:53 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Magaa napisał(a):
Kolekcjonujecie te maile czy jak? Przeciez nie jest on do niczego potrzebny, skoro pieniadze zeszly z konta. Nie trzeba nawet numeru rezerwacji zapisywac, tylko sprawdzic status rezerwacji przez 3cia opcje.

Jasne ze nie sa niezbedne, ale za to bardzo uzyteczne. Mozna szybko sprawdzic godziny lotow bez przekopywania sie przez wyszukiwarke Ryanair, captcha itd.

#16 PostWysłany: 28 Sie 2013 13:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi na pocztę na o2 w ogóle nie przychodziły potwierdzenia.
Dlatego zawsze sam sobie wysyłam kopię.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 55 gości