Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Wrz 2013 12:16 

Witam
Jak to jest z płatnością w weekendy. Zarezerwowałem bilety w sobotę i dostałem fakturę pro forma do opłacenia, z terminem do niedzieli do godz. 17.30. Zrobiłem przelew, wysłałem potwierdzenie do flipo.pl, ale że banki nie pracują w weekendy, flipo.pl także, to anulują mi rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa
#2 PostWysłany: 01 Wrz 2013 14:39 

niebieski
Banki w weekendy nie pracują, ale ich systemy bankowości elektronicznej w większości tak. ;)

Wszystko zależy, czy Twój bank i bank flipo jest podpięty do ExpressElixir i umożliwiają przelewy ekspresowe przez ten system (nie przez to badziewie jakim jest BlueMedia), jeśli tak, to przelew powinien nawet w weekend dojść, bo system ten w założeniach ma działać 24/7, niezależnie od świąt czy weekendów.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Wrz 2013 14:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Bluemedia działa w weekendy w wielu bankach. W syncu przelewy natychmiastowe są właśnie przez bluemedia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Wrz 2013 15:26 

niebieski
Wiem, że Blue Media działa, co nie znaczy, że jest dobra, np. dodaje do tytułu przelewu swoje kody, czego nie robi Express Elixir.
Zresztą myślę, że jak Express Elixir zostanie wdrożony w większości banków, to Blue Media po prostu straci rację bytu, bo każdy będzie wolał robić przelewy za pośrednictwem bezpiecznego systemu, jaki ma KIR (który też jest operatorem obecnego systemu Elixir, działającego w 3 sesjach w dni robocze), niż systemu prywatnej spółki-krzak, która w pewnym momencie może np. przyjąć przelew, ale go nie przekazać dalej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Wrz 2013 15:34 
OFICJALNY PROFIL
Awatar użytkownika

Cześć Koni 74,

wyślij mi numer twojej rezerwacji jak priwatną wiadomość i sprawdze ;)

Pozdrawiam,
Flipol.pl
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Wrz 2013 18:22 

Wysłałem, mozesz sprawdzic?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Wrz 2013 19:22 

Zbanowany
Flipo jest pod tym względem dosyć elastyczne - kiedyś chwilę się spóźniłem z przelewem (nie przechodził na ich stronie płątności kartą w ogóle), a mimo to rezerwacja została utrzymana.

#8 PostWysłany: 02 Wrz 2013 16:42 

Wszystko wyszło OK. Chociaż miałem moment niepewności, ponieważ mimo mojego przelewu i wysłania potwierdzenia wpłaty, flipo nie akceptuje takiej formy potwierdzenia. W poniedziałek rano ponownie przeliczali pieniądze za lot i na szczęście nic się nie zmieniło. Obawiałem się, że może będę musiał coś dopłacać.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Wrz 2013 16:00 

Drogi @flus, Blue Media to taka sama firma jak KIR (banki też zwykle są prywatne - tak przy okazji). Nasz BlueCash różni się od konkurencyjnego rozwiązania przede wszystkim tym, że możesz wysłać przelew do prawie 30 banków, a nie kilku. Dlatego jest tak popularny. Co do samej spółki - to jedna z największych firm IT w Polsce, na rynku działa już prawie 15 lat. Naszymi klientami są np. banki (np. doładowania i szybkie przelewy w mBanku to nasza usługa) i wiele największych firm. Pominę fakt, że szybkie przelewy w Polsce istnieją dzięki nam... ;). Zachęcam Ciebie do zapoznania się z naszą firmą, możesz nas nawet odwiedzić w Sopocie w Krzywym Domku. Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Wrz 2013 16:09 

srebrny
Nawiązując do wątku - akurat tak się składa, że pracowałem jak PM w jednym z banków, gdzie oferowaliśmy już przelewy 'natychmiastowe' przez BM i wdrażaliśmy rozwiązanie KIR i jest ono dużo bardziej kompleksowe i mniej awaryjne, niż z firmy Blue Media. To prawda, że ExpressElixir ma dopiero kilka banków, ale ich liczba będzie z czasem rosła, więc nie ma co się chwalić, że teraz macie 30 banków, bo KIR to też będzie miał tyle wkrótce.
Poza tym KIR ma dużo większe limity na pojedynczy przelew niż BlueMedia, przelew pojawia się na drugim rachunku już nawet po kilku sekundach, nie są dodawane żadne dziwne kody w tytule przelewu, a przede wszystkim jest operatorem znanym i rozpoznawanym w Polsce i na świecie.
Ja wiedząc o tym od kuchni, jak system BM jest awaryjny również nikomu bym go nie polecał, ale rozumiem, że oczywiście pracownik firmy musi mieć inne zdanie :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Wrz 2013 16:16 

sranda napisał(a):
Nawiązując do wątku - akurat tak się składa, że pracowałem jak PM w jednym z banków, gdzie oferowaliśmy już przelewy 'natychmiastowe' przez BM i wdrażaliśmy rozwiązanie KIR i jest ono dużo bardziej kompleksowe i mniej awaryjne, niż z firmy Blue Media. To prawda, że ExpressElixir ma dopiero kilka banków, ale ich liczba będzie z czasem rosła, więc nie ma co się chwalić, że teraz macie 30 banków, bo KIR to też będzie miał tyle wkrótce.
Poza tym KIR ma dużo większe limity na pojedynczy przelew niż BlueMedia, przelew pojawia się na drugim rachunku już nawet po kilku sekundach, nie są dodawane żadne dziwne kody w tytule przelewu, a przede wszystkim jest operatorem znanym i rozpoznawanym w Polsce i na świecie.
Ja wiedząc o tym od kuchni, jak system BM jest awaryjny również nikomu bym go nie polecał, ale rozumiem, że oczywiście pracownik firmy musi mieć inne zdanie :)

Sranda - trudno polemizować z anonimem. Mnie łatwo zidentyfikować. Natomiast jeśli byłbyś pracownikiem banku, powinieneś wiedzieć, że nasz nowy system szybkich przelewów nie ma już kodów w tytule. A limity? Zdecydowana większość przelewów jest na małe kwoty, mieszczące się w naszych limitach. Publikowaliśmy statystyki. To też powinieneś wiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 55 gości