Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Wrz 2013 11:30 

Aż tak dobrze nie ma :)

Po prostu wykorzystałem 2 vouchery dla dwóch osób. Czyli tak jakby rok zbierania punktów. Reasumując w tym przypadku wydałem kartą w ciągu roku 14.000zł, za co dostałem łącznie 4 bilety dla dwóch osób w obie strony. Doliczając koszt utrzymania karty łączny mój wydatek to 340zł, za loty o wartości 1515zł. Końcowa zniżka wyniosła więc 1175zł. Proszę pokazać mi kartę kredytową dzięki, której uzyskam taki moneyback przy tak małym obrocie :)

40 dni po zakończeniu okresu rozliczeniowego na maila przychodzą vouchery, które wkleja się we wspomniane pole podczas rezerwacji biletów. Mimo, iż regulamin wspomina o tym, iż bilety może wykorzystać tylko osoba, która jest posiadaczem karty, to nie jest to prawda. System tego nie sprawdza. :twisted:

Ostatnio edytowany przez schwung 18 Wrz 2013 11:36, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#22 PostWysłany: 18 Wrz 2013 11:32 

schwung napisał(a):
Nie :) Aż tak dobrze nie ma :)

Po prostu wykorzystałem 2 vouchery dla dwóch osób. Czyli tak jakby rok zbierania punktów. Reasumując w tym przypadku wydałem kartą w ciągu roku 14.000zł, za co dostałem łącznie 4 bilety dla dwóch osób w obie strony. Doliczając koszt utrzymania karty łączny mój wydatek to 340zł, za loty o wartości 1515zł. Końcowa zniżka wyniosła więc 1175zł. Proszę pokazać mi kartę kredytową dzięki, której uzyskam taki moneyback przy tak małym obrocie :)

mogę prosić o odpowiedź:
"Możesz opisać faktyczną procedurę po spełnieniu warunków otrzymania 2 biletów tj. po wykonaniu zakupów w/w kartą kredytową za 3500 lub 7000 zł (rozumiem, że otrzymujesz nr vouchera, który wpisujesz w pole:
"Payment - Ryanair Vouchers Numer Voucheru"

na samym końcu danej rezerwacji,tam gdzie np. nr karty kredytowej
Podaj, czy na podanej rezerwacji jedną z osób był właściciel karty kredytowej i czy jest to warunek konieczny"
 PM off  

#23 PostWysłany: 18 Wrz 2013 11:37 

Odpowiedziałem poprzez edycję poprzedniego postu.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 24 Lis 2013 13:41 

Loty: 23
Kilometry: 53 445
Witam serdecznie. Czy może mi ktoś opisać procedurę otrzymywania darmowych biletów? Posiadam tą kartę od jakiegoś czasu i już dawno spełniłem warunek 700 punktów, żeby otrzymać bilet bonusowy.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 24 Lis 2013 14:11 

kowalgwo napisał(a):
Witam serdecznie. Czy może mi ktoś opisać procedurę otrzymywania darmowych biletów? Posiadam tą kartę od jakiegoś czasu i już dawno spełniłem warunek 700 punktów, żeby otrzymać bilet bonusowy.

- okres rozliczeniowy 90 dni, w którym masz zrobić zakupy kartę kredytową ryanair za 700 zł
http://www.ryanairkarta.pl/przyklad.html
-"40 dni po zakończeniu okresu rozliczeniowego na maila przychodzą vouchery"
czyli generalnie otrzymasz voucher na wskazane konto e-mail po 130 dniach od otrzymania karty
http://www.ryanairkarta.pl/pdf/Ryanair_Regulamin.pdf
 PM off  

#26 PostWysłany: 12 Sty 2014 14:00 

Loty: 23
Kilometry: 53 445
Witam serdecznie.
Już jakiś czas temu minęło te 130 dni od otrzymania karty, a vouchera jak nie było tak nie ma. Czy należy się gdzieś dodatkowo rejestrować oprócz BPH?
Opiszcie proszę co należy zrobić żeby to zaczęło funkcjonować prawidłowo.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Sty 2014 14:17 

dzwoń do BPH o pomoc tel. 58 300 75 00 lub wyślij e-mail kontaktBPH@ge.com
 PM off  

#28 PostWysłany: 28 Sty 2014 10:22 

Czasami trzeba ich pogonić bo nie zawsze vouchery przychodzą na czas. Wymagany obrót oczywiście zrobiłeś?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Sty 2014 10:46 
Awatar użytkownika

Loty: 552
Kilometry: 671 330
niebieski
Na wyciągu miesięcznym bank podaje przyznanie voucherów

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

#30 PostWysłany: 28 Sty 2014 11:01 

Jak kształtują się obecnie (tj. po zmianach i braku widocznego na stronie www rozbicia kwoty na składowe) dopłaty do voucherów Ryana z BPH?

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Sty 2014 01:06 

schwung, czy można bezkarnie na stronce Payment Ryanaira wpisać Numer Voucheru i kliknąć ZREALIZUJ, żeby tylko sprawdzić ile wyniesie upust dzięki voucherowi, a potem nie kupować tego biletu, jeśli upust był niski i mieć wciąż kupon ważny?
Czy jest tak, że jak kliknę ZREALIZUJ, to naprawdę kupon jest realizowany i wykorzystany i już drugi raz nie da się kliknąć ZREALIZUJ z pozytywnym skutkiem?
Jeśli można tylko raz kliknąć ZREALIZUJ, to te vouchery z BPH są słabe, bo odkąd Ryanair ma nową stronę, to nie ma jak sprawdzić tych dodatkowych opłat, które trzeba ponieść samemu.
Chyba że ktoś zna jakiś sposób?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 30 Sty 2014 13:50 

Kiedyś można tak było robić, voucher się dodawał, ale jeśli nie dokonało sie płatności to był dalej ważny. Też miałem ten problem swego czasu. Podejrzewam że nic się w tej kwestii nie zmieniło. Jak tylko dostanę vouchery za ten rok (za około 2 tyg.) powinny być to sprawdzę. Chyba, że ktoś może już to potwierdzić.

Nowa strona jest bardzo niemiła dla użytkowników voucherów, bo nie widać już na których lotach da się najwięcej oszczędzić...
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Lut 2014 11:25 

I jak? Można wielokrotnie testować voucher (szukać największej obniżki), dopóki się nie dokona płatności?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 18 Lut 2014 19:20 

Przykładowe zniżki z użyciem tego samego kodu. Czyli można próbować wiele razy:

http://awesomescreenshot.com/0cf2dee929
http://awesomescreenshot.com/0742deeb07 (przy rezerwacji dla jednej osoby ten bilet kosztował tylko 66zł - być może tylko jeden był w promocji "no taxes")
http://awesomescreenshot.com/0502dec1c3
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 19 Lut 2014 12:28 

To bardzo dobra wiadomość :)
Dziękuję pięknie :)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 05 Maj 2014 17:15 

W jakim momencie - rezerwując przelot - wpisujemy numer VOUCHER-a bonusowego, otrzymanego za płatności kartą VISA w BPH Bank - przeszłam rezerwację do momentu, gdzie podałam dane karty i nie było miejsca na wpisanie numeru tego VOUCHER-u ? - proszę o pilną informację, jeśli coś się zmieniło, bo wcześniej taka pozycja występowała, a teraz jej nie zauważyłam. Może coś przeoczyłam - dzięki za możliwie odwrotne szczegóły.

Pozdrawiam - kris1945
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 05 Maj 2014 18:01 

Na ostatniej stronie płatności (po stronie z ofertą samochodów z wypożyczalni) u góry masz pole
Kod:
Kupony Ryanair
Numer Voucheru

tam wpisujesz lub kopiuj-wklej nr vouchera i klikasz na duży żółty napis ZREALIZUJ
 PM off  

#38 PostWysłany: 09 Maj 2014 21:47 

Loty: 38
Kilometry: 88 050
niebieski
WITAM

OTRZYMAŁEM JUŻ VOUCHER RYANAIR
PO WPROWADZENIU GO 1 RAZ ŁADNIE DAŁ ZNIŻKĘ W KWOCIE 558 ZŁ , NIESTETY PRZY WYSZUKANIU INNEJ TRASY POJAWIA MI SIĘ KOMUNIKAT ŻE VOUCHER JEST JUŻ WYKORZYSTANY
MIMO ŻE NIE DOSZŁO DO ZAKUPU .
DZWONIŁEM NA INFOLINIĘ 3 X PO 15 MIN I DOWIEDZIAŁEM SIĘ ŻE VOUCHER JEST
WAŻNY ALE I TAK NIE MOGĘ NIC ZAREZERWOWAĆ .
NIE CHCĘ DZWONIĆ KOLEJNY RAZ BO WIĘCEJ MNIE BĘDZIE KOSZTOWAŁA ROZMOWA TELEFONICZNA .
CO MOŻNA Z TYM FANTEM ZROBIĆ ?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 09 Maj 2014 21:51 

wyczyścić historię ciasteczek, ponownie uruchomić komputer i powinien znowu zadziałać.
To jest niestety "normalne", po kilku godzinach lub dnia następnego znowu zadziała, aż do wykorzystania (suma spora, ale jest ona różna w zależności ile jest zł, euro ponad opłatę administracyjną 33 zł, 7 euro bo tego nie odliczy)
 PM off  

#40 PostWysłany: 20 Maj 2014 07:36 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Pytanie do użytkowników karty: czy w związku z obniżeniem opłat interchange bank BPH nie zamierza wycofywać się z tej karty (tak jak ma to miejsce w przypadku Citi i karty Wizzair)?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości