Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sie 2011 14:15 
Awatar użytkownika

Ląduje na ORY o 9 rano w piatek i potrzebuje dojechać do BVA bo o 14:10 mam lot do Poznania.
Jak najszybciej przedostać się między tymi lotniskami. Z rozpisek na stronach ORY wynika, ze ORY VAL + RER na 10 E.
Ma ktos moze doswiadczenie w tej materii? Czy te 5 h to moze za mało na ten transfer?

Ostatnio edytowany przez mashacra, 09 Sty 2015 22:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Zbiór tanich lotów do Włoch z 4 polskich miast od 132 PLN Zbiór tanich lotów do Włoch z 4 polskich miast od 132 PLN
Maroko all inclusive: tydzień w 4* hotelu w Agadirze za 2620 PLN. Wylot z Krakowa Maroko all inclusive: tydzień w 4* hotelu w Agadirze za 2620 PLN. Wylot z Krakowa
 Temat postu: Re: Paris ORY-BVA
#2 PostWysłany: 22 Sie 2011 15:40 

HON fly4free
OrlyVal/RER pozwala na dotacie do centrum Paryża/lotnisko CDG.
Do BVA musisz wziąć autobus, więc najszybciej będzie dostać się do Port Maillot RER/metrem i stamtąd zlapać autobus. Całość operacji może zająć ok 3 h. Koszt to nie 10 euro tylko ok. 25 euro za całość.
Przy wiekszej grupie podrozujących można ewentualnie rozważyć wynajem minibusa/taxi bezpośrednio z ORY do BVA: koszt to ok. 150 EUR za kurs (mozna ponegocjować na miejscu).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Mar 2013 01:28 

Podłączam się pod pytanie.
Czy ktoś testował już wyżej opisane sposoby? A może coś się zmieniło w tej materii?

Z góry dzięki za odp. :D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Mar 2013 21:20 

Witam,

A w 2h samochodem z Orly do BVA da radę? Ląduję 11 Orly i 13:10 muszę być na BVA żeby złapać wizzaira do Poznania:) wykonalne toto??:))

Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Wrz 2014 15:12 

niebieski
Troche odgrzewam temat, ale czy sa jakies nowe informacje jak sie dostac z Orly na BVA?
Ja mam dwie opcje: transport prywatny i wynajęcie samochodu, obydwie w okolicy 130-160€.
Czas jaki mamy na transfer to 1425 na Orly - 2145 wylot z BVA
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Sty 2018 10:42 

A ja miałbym pytanie o transfer w drugą stronę z BVA do ORY - tu też trzeba przez miasto jechać?
Też mam jakieś 5h na transfer między lotami.
Ktoś ostatnio coś sprawdzał?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Maj 2018 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 485
Kilometry: 862 651
złoty
Temat ma 7 lat i same pytania. Naprawdę nikt nie jechał ORY-BVA?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Maj 2018 12:47 

Zapewne problemem jest brak takiego połączenia...
Ale kto leciał z obu ten zapewne przypuszcza dlaczego Orly nie ma stałego połączenia z BVA :twisted:

Generalnie da się w miarę prosto i tanio, ale samemu niekoniecznie szybko np. więcej niż w 2 godziny według wytycznych z postu 2 tyle że z/do Port Maillot RER/metrem i tramwajem do/z Lotniska Orly (2 duże terminale na Orly z darmowym transportem między nimi, szczegóły w tematach tu na forum o lotniskach)
 PM off  

#9 PostWysłany: 21 Cze 2018 20:52 

marcin.krakow napisał(a):
Temat ma 7 lat i same pytania. Naprawdę nikt nie jechał ORY-BVA?

a ja bym zorientował się jak wygląda taki transfer przy pomocy przewoźników typu Bus Paris

W Paryżu całkiem nieźle funkcjonują polskie firmy przewozowe oferujące takie usługi
Przykładowo kurs w jedną stronę z BVA na adres w Paryżu to koszt 20 euro od osoby, patrząc na koszt autobusu z BVA i następnie poruszania się np metrem z Port Maillot koszt takiego przejazdu jest porównywalny. Więc zawsze wolę usługę spod terminalu pod drzwi :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Lip 2019 09:40 

Cześć!
Lecę na Karaiby przez Paryż i mam zmianę7 lotniska : Beauvais-Tille (BVA) na Orly (ORY).
Jak mogę przemieścić się miedzy tymi lotniskami?
nie pomaga Google ...
Dzięki i pozdrawiam!
Mateusz

Ostatnio edytowany przez Abcn, 21 Lip 2019 16:35, edytowano w sumie 1 raz
K
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Lip 2019 10:16 

https://www.aeroportparisbeauvais.com/e ... /navettes/

Anonymous napisał(a):
Zapewne problemem jest brak takiego połączenia...
Ale kto leciał z obu ten zapewne przypuszcza dlaczego Orly nie ma stałego połączenia z BVA :twisted:

Generalnie da się w miarę prosto i tanio, ale samemu niekoniecznie szybko np.
więcej niż w 2 godziny według wytycznych z postu 2 tyle że z/do Port Maillot RER/metrem i tramwajem do/z lotniska Orly (2 duże terminale na Orly z darmowym transportem między nimi, szczegóły w tematach tu na forum o lotniskach)

Czyli najtaniej shuttle busem z linku wyzej na stację metra Paris Porte Mailot, tam mozna się posilić czy przespacerować do Wieży Eiffla lub od razu metrem linią 1 przesiadka do 7 i tramwajem na Lotnisko Orly

Na Google map wpisz trasę Paris Porte Maillot - Aeroport Paris Orly ,
są też busy
 PM off  

#12 PostWysłany: 21 Lip 2019 11:11 

złoty
Nie trzeba iść pod Wieżę Eiffla. Pierwszy przystanek autobusu na Orly jest zaraz koło Łuku Triumfalnego. 1.3 km na piechotkę.
O ile podróżuje was więcej niż trzy osoby, jest dostępna taryfa grupowa. 9EUR vs 12EUR.

Załączniki:
Screen Shot 2019-07-21 at 11.03.27.png
Screen Shot 2019-07-21 at 11.03.27.png [ 559.27 KiB | Obejrzany 7270 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Lip 2019 11:17 

Spacerek całkiem przyjemny o ile ma się trochę czasu

Ale i tak nie to jest dla niego problemem
 PM off  

#14 PostWysłany: 11 Cze 2024 09:57 
Moderator forum

Drobna aktualizacja wątku.

Z uwagi na fakt krótkiej przesiadki w Paryżu i konieczności transfery z BVA na ORY, skorzystałem z oferty Pana Krzysztofa, BUSPARIS (busparis.pl).
Koszt - 30 euro od osoby. Bezproblemowy kontakt na messenger i telefonicznie.
Kashpir lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 05 Wrz 2024 19:11 

Loty: 55
Kilometry: 127 842
Gadekk napisał(a):
Drobna aktualizacja wątku.

Z uwagi na fakt krótkiej przesiadki w Paryżu i konieczności transfery z BVA na ORY, skorzystałem z oferty Pana Krzysztofa, BUSPARIS (busparis.pl).
Koszt - 30 euro od osoby. Bezproblemowy kontakt na messenger i telefonicznie.

Aktywnualizacja: Tempo opisywania w trymiga, fakt, niestety dostałem szybkiego maila o treści:
"Dzień dobry.
Niestety nie obsługuje lotniska orly.
Pozdrawiam"

Stąd pojawia się pytanie jak to wyglądało przed Igrzyskami (spodziewam się że to totalnie zmieniło transport) lub też czy wiadomo jak to ma wyglądać w przyszłości (22.11 ląduję na OLY o 9:55 i 14:55 wylatuję z BVA).
Za każdą podpowiedź dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Wrz 2024 19:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Z Rosji do Francji w 5 godzin będzie cięzko.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 07 Wrz 2024 11:52 

Loty: 127
Kilometry: 158 074
niebieski
Wszystko do znalezienia w necie...:) Z Orly metro 14, potem metro 13 i bus na Beauvais z St. Denis University

Ale najlepiej wróć do sprawdzania po zakończeniu okresu zmian z powodu igrzysk. Masz sporo czasu
33/50: Albania, Austria, Belgia, Chorwacja, Cypr, Czarnogóra, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Grecja, Gruzja, Hiszpania, Holandia, Kosowo, Litwa, Łotwa, Macedonia, Malta, Niemcy, Norwegia, Polska, Rosja, Serbia, Słowacja, Słowenia, Szwajcaria, Szwecja, Turcja, Ukraina, Węgry, W. Brytania, Włochy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości