Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Wrz 2013 21:37 

Witam,

Mam taką dziwną sytuację dla mnie. Chciałbym zapytać o poradę co mam zrobić w tej sprawie, może ktoś się spotkał z taką sytuacją.

Kilka dni temu rezerwowałem bilet z Poznania do Bostonu na stronie Lufthansy. Przeszedłem wszystkie kroki związane z rezerwacją. Przy płatności podałem moją kartę debetową, którą posiadam do konta. wszystko zakończyło się pomyślnie. Zalogowałem się na konto i zobaczyłem, że moje konto zostało obciążone właściwą kwotą. Na maila dostałem informację z numerem rezerwacji oraz ze szczegółami podróży itd. Następnego dnia zalogowałem się na konto i cały czas widziałem, że jestem obciążony kwotą lecz wartość ta nie została zaksięgowana. Dzisiaj okazało się, że kwota za bilety wróciła na moje konto, na maila nie przyszła żadna informacja o anulowaniu rezerwacji czy coś podobnego. Co o tym sądzicie? Planuję jutro zadzwonić do Lufthansy i zapytać o zaistniałą sytuację.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#2 PostWysłany: 12 Wrz 2013 21:39 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Lufthansa potrafi po odbytym locie ściągnąć należność.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Wrz 2013 21:58 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Spokojnie, nie zapomną :) Daj im co najmniej tydzień czasu na rozliczenie transakcji. U mnie transakcja z Qatar Airways chyba ze 2 tygodnie wisiała, w międzyczasie wracając na konto.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Wrz 2013 22:08 

A co jeśli nie zaksięgują mi tej kwoty przed lotem? Mam po co się pokazywać na lotnisku? :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Wrz 2013 22:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Bilet przecież masz, więc czym się przejmujesz :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Wrz 2013 23:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Blokuj kartę, zamykaj konto - będizesz miał bilet za darmo :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Wrz 2013 00:04 

Dzwoniłem na informację, Pani powiedziała mi, że wszystko z rezerwacją jest dobrze. Powiedziała również, że Lufthansa ściągnie należną kwotę za bilet w ciągu 2 tygodni od dnia zakupu.

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Wrz 2013 00:50 

Zbanowany
dmirstek napisał(a):
Blokuj kartę, zamykaj konto - będizesz miał bilet za darmo :D

O tak, niewątpliwie...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Wrz 2013 23:14 

Witam,

Wczoraj Lufa zabrała należną kwotę za bilety z konta. :/
No cóż... szkoda, ale co.

Pozdrawiam,
KK
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Wrz 2013 23:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Ale naprawdę, to jest całkiem normalna sytuacja i zupełnie niepotrzebnie robiłeś sobie nadzieję, że będzie inaczej :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5 oraz 42 gości