Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Wrz 2013 19:52 

Witam,

Probowalem zarezerwować dziewczynie lot Ryanair z Londynu do Warszawy używajac karty Visa electron. Transakcja za kazdym razem zostala odrzucana, a na stronie wyskakiwal blad. Czy to chwilowe problemy ze strona Ryanair czy cos z moja karta jest nie tak?

Dziekuje za odpowiedz!

Załączniki:
Komentarz do pliku: Przykładowe zdjecie tego co mi sie pojawia.
Przechwytywanie1.JPG
Przechwytywanie1.JPG [ 133.78 KiB | Obejrzany 870 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#2 PostWysłany: 29 Wrz 2013 19:57 

platynowy
Wyczyść cookies, będzie ok.

#3 PostWysłany: 29 Wrz 2013 19:59 

Zbanowany
Uzywaj internet explorer , zawsze dziala , jak uzywalem chrome i firefox to tez ,mialem tego error

#4 PostWysłany: 29 Wrz 2013 20:02 

Problemem mogą być również ustawienia karty visa: limit płatności przez internet, wolne środki na koncie karty itp

Spróbuj dzięki w/w sposobowi przeliczyć sumę na zł, zobaczysz czy na pewno masz na koncie wystarczającą ilość środków, możesz też kupić bilet za zł

http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
 PM off  

#5 PostWysłany: 29 Wrz 2013 21:21 
Awatar użytkownika

niebieski
To typowy problem z przeglądarką.
Wystarczy zmienić na IE (najlepiej też wyczyścić ciaszteczka).

#6 PostWysłany: 30 Wrz 2013 22:53 

Witam, ja mam inny problem z płatnością w ryanair.

Nr karty wpisuje jak trzeba, imie i nazwisko też (bez polskich znaków tak jak na karcie), ważność też się zgadza i środki na karcie też.

Jest to karta z Nordea (Visa Electron) nie mam tylko pewności czy dobrze wpisuje adres - czy jest róźnica przy wpisaniu "ulica 2/3" a wpisaniu "ulica 2 m.3" ? Potrzebuje "na gwałt" te bilety i nie wiem gdzie mam kombinować, skoro numery itp się zgadzają
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Wrz 2013 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Zobacz czy nie masz podobnego problemu do tego: viewtopic.php?p=286345#p286345

Adres się nie liczy w zasadzie w tych danych co podajesz.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Wrz 2013 23:10 

za bilety wychodzi 356 zł, wpłaciłem na kartę 400.

Ale próbowałem też kupić te bilety pojedynczo i też nie idzie, ten sam komunikat dostaje. Wyczytałem że czasem kartę Visa Electron trzeba zaznaczyć na liście jako Visa Debit i zaraz spróbuje jeszcze tak. PS : Komunikat dostaje taki :

PŁATNOŚĆ ZOSTAŁA ODRZUCONA
Ze względu na brak autoryzacji płatności rezerwacja NIE została dokonana. Wróć do poprzedniej strony i sprawdź, czy podane informacje są poprawne. Możesz też spróbować użyć innej karty.
Dziękujemy.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Wrz 2013 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
limity na transakcje internetowe sprawdź a jak nie w tym problem to spróbuj inną kartą

albo poproś kogoś z forum o zarezerwowanie
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Wrz 2013 23:22 

nie mam, opłacałem już tą kartą droższe rzeczy np z allegro i wszystko było ok, a inną kartą nie mam jak bo niestety zgubiona :oops:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości