Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2906 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 146  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 09 Maj 2011 22:36 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
nlennox napisał(a):
Zaznaczyłam PANI zamiast PANNA. Czy naprawdę przyczepią się o taki szczegół?

Luzik.
Nie wiem jakimi liniami lecisz, ale w WizzAir interesuje ich tylko imię i nazwisko pasażera a nie tytuł.
Moją koleżankę zapisałem jako Pan i nie było żadnego problemu.

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#102 PostWysłany: 02 Cze 2011 20:55 

niebieski
Mam problem z odprawą online dziecka, które leci ze mną. Pojawia się komunikat:
"Dzieci w wieku poniżej 14 lat muszą podróżować w towarzystwie pasażera w wieku powyżej 16 lat i osoba ta musi w ich imieniu dokonać odprawy przez Internet"
i tylko przycisk "OK", który wraca mnie do formatki z wprowadzaniem danych. Nie mogę przejść odprawy online dla dziecka.

#103 PostWysłany: 02 Cze 2011 21:22 

niebieski
To już wszystko jasne. Podczas rezerwacji zaznaczyłem dziecko jako dorosłego. Miła Pani z telecentrum naprawiła mój błąd.

#104 PostWysłany: 02 Lip 2011 23:31 

Jak ktoś mam program typu Photoshop to może zaryzykować i przerobić sobie nazwisko. Poza tym zbytnio się nie przypatrują biletom podczas kontroli.
Latałem wiele razy z ryanair i śmiem powiedzieć ,że na upartego (któryś pasażer nie poleci a często się to zdarza jak się pytałem ) można polecieć nawet na atrapie biletu (z takich lotnisk gdzie nie maja skanera). Zanim się zorientują na podstawie oderwanych druczków z karty pokładowej dawno ktoś jucz będzie w domu ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Ryanair rezerwacja.
#105 PostWysłany: 08 Lip 2011 20:55 

Chodzi o imiona wpisywane podczas rezerwacji. Nie wpisałam drugiego imienia a w dowodzie mam wpisane? będę mieć z tym problem na lotnisku??
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 08 Lip 2011 20:57 
Moderator forum

nie , spokojnie
:)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 08 Lip 2011 20:58 

ufff dzieki... bo zmiana kosztowałaby mnie wiecej niż ten bilet :)
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 02 Sie 2011 09:31 
Awatar użytkownika

Witam,
mam pytanie wczoraj zakupiłam bilet Ryanair dla znajomej niestety wpisałam błędne 2 imie zamiast Weronika - Wiktoria :) czy w tej sytuacji znajoma może miec problemy z odprawą i wejściem na pokład? imię i oba nazwiska się zgadzają błąd jest jedynei w 2 imieniu. Zmiana w systemie kosztuje 420pln...

z góry dziekuję za odp.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 24 Sie 2011 10:50 

Witam
Mam problem następujący:
Ryanair blokuje po kilku użyciach kartę mastercard prepaid (wiadomo po to abym wydał na opłaty rezerwacyjne i w ten sposób więcej zarobi przewoźnik).
Podobno można zrobić błąd w nazwisku i w ten sposób karta może zadziała.
Czy po zrobieniu literówki w nazwisku mogę zadzwonić od razu na infolinię i mi poprawią to bez opłat?
Czy numer +353 1 2497744 to telefon stacjonarny? (w ramach abonamentu UPC mam połączenia do krajów Europy bez limitu, ale już na komórki czy numery specjalne nie).
Z góry dziękuję za szybką pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 24 Sie 2011 11:26 
Moderator forum

michaelk napisał(a):
Witam
Mam problem następujący:
Ryanair blokuje po kilku użyciach kartę mastercard prepaid (wiadomo po to abym wydał na opłaty rezerwacyjne i w ten sposób więcej zarobi przewoźnik).
Podobno można zrobić błąd w nazwisku i w ten sposób karta może zadziała.
Czy po zrobieniu literówki w nazwisku mogę zadzwonić od razu na infolinię i mi poprawią to bez opłat?
Czy numer +353 1 2497744 to telefon stacjonarny? (w ramach abonamentu UPC mam połączenia do krajów Europy bez limitu, ale już na komórki czy numery specjalne nie).
Z góry dziękuję za szybką pomoc.

mi zdarzyo się że po 16 godz jeszcze była zablokowana, i 1 literówka nie pomagała

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 24 Sie 2011 11:30 

ok dzięki, czyli nie zostaje nic innego jak karta kredytowa
no jakoś te kilkadziesiąt złotych więcej będę musiał przeżyć, ale uważam, że to co robi Ryanair jest nieuczciwe
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 25 Sie 2011 20:59 

Loty: 237
Kilometry: 385 010
niebieski
michaelk napisał(a):
uważam, że to co robi Ryanair jest nieuczciwe

No tak, ale jest to reakcja właściwie na nieuczciwość z Twojej strony... Kij ma zawsze dwa końce...

#113 PostWysłany: 25 Sie 2011 22:11 
Awatar użytkownika

niebieski
malediwy napisał(a):
michaelk napisał(a):
uważam, że to co robi Ryanair jest nieuczciwe

No tak, ale jest to reakcja właściwie na nieuczciwość z Twojej strony... Kij ma zawsze dwa końce...

w sensie ze blokada kupna biletów w legalny sposób, legalną kartą akceptowaną przez ryanaira jest nieuczciwa?

no to ja juz nie pytam co teraz uwazane jest w tym kraju za uczciwe.. ;)

a ze swojej strony dodam, ze dalej, po kupnie 50+ biletów, z czego wielu dla znajomych na ten sam lot (korzystajac z tego samego maila) nigdy nie mialem powyzszej sytuacji..
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 31 Sie 2011 23:41 

zrobilam glupi blad, w numerze dowodu osobistego podalam faktycznie numer dowodu, bez serii. co teraz? mam lot wczesnie rano i nie chce z powodu takiego bledu odprawiac sie normalnie, to troche niesprawiedliwe, szczegolnie ze wizzair nie zaznacza bledow na czerwono a zmain nie mozna juz dokonywac. czy komus zdarzyla sie podobna sytuacja?
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 31 Sie 2011 23:43 
Awatar użytkownika

Nie będzie problemów.
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 01 Wrz 2011 00:21 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
może komuś się na przyszłość przyda moja historia, jak będzie przeszukiwał forum w poszukiwaniu podobnych problemów (taa naiwny ja, że ktoś używa opcji "szukaj" :lol: :)
mianowicie w odprawie ryanair na lot Magdeburg - Gran Canaria wpisałem imię KASIA zamiast KATARZYNA :D
pani przy ważeniu sprawdziła bilety i nie zgadzało się imię w dowodzie z tym na bilecie. Powiedziała, że żeby nas wpuścić muszą się zgadzać pierwsze 3 litery, a tu zgadzały się tylko 2 :/
wysłała nas do standu Ryanair (nie wiem, czy jest on na każdym lotnisku, czy tylko w bazach? chyba na każdym..) Po wielu minutach rozmowy i przekonywania że to to samo imię pani wykonała jakiś telefon (być może, zgodnie z naszą sugestią, do jakiegoś znajomego Polaka) i w końcu dostaliśmy stempelek, że jest ok :)
Na lotnisku w GC nie było problemu, bo pokazaliśmy stempelek z Magdeburga i pan bez problemu postawił też stempelek na bilecie powrotnym.
Więc generalnie, wbrew temu co wszyscy myślą, że ryanair na każdym kroku chce tylko wyciągać hajs, to da się z nimi dogadać. Mieli pełne prawo kazać kupić nowy bilet za kilkaset zł, ale tego nie zrobili. Także no stress, to też ludzie ;)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 01 Wrz 2011 08:47 

Ja kupiłam koleżance bilet ryana, do odprawy dała mi paszport więc tak też zrobiłam odprawe, po czym koleżanka się zorientowała ( ja nie patrzyłam) że paszport ma na stare nazwisko a bilet na nowe, wzięła więc dowód i udawała że tak ma być nie było problemu ani w jedną ani w drugą stronę - leciała do Bergamo :)
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 01 Wrz 2011 16:31 

Dzieki za oddzew, ale ja pytalam o Wizzaira :) Wiem ze Ryainair jest inna polityka bo mozna poprawic sobie odprawe online do okreslonego czasu po zapisaniu, natomiast ja dzwonilam na infolinie wizzaira a konsultant mi powiedzial ze mam sie zglosic na normalna odprawe i za nia zaplacic. nie wiem teraz czy isc na odprawe z karta bez serii dodowu i rznac glupa a noz sie uda, czy isc grzecznie na normalna odprawe. generalnie przegladalam fora i jest napisane ze jesli imie i naziwsko zgadza sie z dowodem to nie bedzie problemu, szukam potwierdzenia :)
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 15 Wrz 2011 04:38 

Witam,
zrobiłam rezerwację ryanair na imię Magda, tymczasem na paszporcie mam Magdalena, czy to może być problemem przy wejściu na pokład? ( zapewnie może, ale czy uda się go ominąć bez przebookowania...) Czy ktoś z was spotkał się już z taka sytuacją?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 15 Wrz 2011 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
pozwolę sobie podrzucić Ci linka do mojej historii na ten temat:
viewtopic.php?p=29407#p29407
w Twojej sytuacji imię zgadza się pierwze 5 liter, więc na 99% nie będzie problemu. Na wszelki wypadek przyjdź trochę wcześniej, żebyś w razie problemów miałą czas wszystko wyjaśnić
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2906 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 146  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Proximic [Bot] oraz 12 gości