Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Lis 2013 09:43 

Witam serdecznie,

Wybieram się do Nowego Jorku wraz z dziewczyna i chcialbym zakupić bilety chyba w Lufthansie (chyba ze polecacie inne linie).

Jak wyglada sprawa platnosci ? Chcialbym kupic bilety dla nas dwojga moja karta debetowa (maestro) z mbanku ? Mam wlaczone platnosci internetowe Da radę ? Nie bedzie z tym zadnych problemow ?

Warto kupować bezposrednio na stronie LH czy moze korzystać z posrednikow ? Nigdy nie kupowalem biletów poprzez pośredników i nie wiem jak to z nimi jest jesli chodzi o wiarygodność i obciązanie dodatkowymi oplatami.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#2 PostWysłany: 01 Lis 2013 09:49 

Zbanowany
Nie wiem czy maestro dziala , ja zawsze kupilem lufthansa na oficjalne strony bo wiecej pewnoaci oraz placilem mastercard debit i nigdy nie bylo problem
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Lis 2013 09:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Lufthansę polecamy. Płacić za bilety również. Jeżeli cena na stronie przewoźnika nie różni się z ceną u pośrednika to ja zawsze wybieram tą pierwszą opcję.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Lis 2013 10:01 

Dzieki za odp. No roznica jest niewielka wiec tez chcialbym na stronie Lufthansy.
Jeszcze jedno pytanie bo bilet dla dziewczyny bedzie tez oplacony z mojego konta (karty). Czy nie bedzie z tym problemu na lotnisku ?

Jedyne co mnie troche martwi to 747-400 na tak dlugi lot.

Mam jeszzcze pytanie. Gdzie moge znalezc informacje na temat platnosci ta karta w usa ?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Lis 2013 10:13 

Zbanowany
Jesli podruzujesz razem na ten sam rezerwacja to nie ma problem, ich 747 jest malo miejsca na nogi , stary i brudny ze ekran zmienilo na kolor zolty zamiast bialy , niektory ekran wogule nie dziala , to zdarsza czesto ze niektory ekran nie dziala i wtedy przez 13 godzin musialem siedzisz i sluchac glupi piosenki , bardzo czesto brakuje poduczki na fotelik oraz sluchawke zawsze uzywana i nie bylo sprawdzanie czy on dziala , tylko odrazu daja pasazerow i wtedy zabawa zaczyna , poprosze o zmian , drugi tez nie dziala i trzeczy dopiero czwarty raz dostalem dobrego , jedzenia bez reweracja , napoj bardzo rzadko chodza i daja musisz sam stawac do nich , bo przez 15 minut nikt nie poszed do mnie jak uzywalem signal , qatar airways to chodza co 20-30 minut czy ktos chce jakis napoj , alufthansa tylko 3 razy podczas 13 godzin lotu.....
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Lis 2013 11:11 

No troche ta Twoja opinia negatywna. Co myslicie o AirBerlin i platnosciach u nich ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Lis 2013 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Lot do Nowego Jorku jest jednym z krótszych, ludzie dłuższe wytrzymują ;) 747 leciałem ostatni raz w klasie ekonomicznej na trasie FRA-GRU w 2005, koszmar ale i trasa długa była. Przy odpowiedniej dawce alkoholu da się wytrzymać.

Lufthansa jest przede wszystkim punktualna i super bezpieczna, niemiecka precyzja jak za dawnych lat w mercedesie. Co do jedzenia to wybierz jakiś posiłek specjalny, są całkiem niezłe. Wybór alkoholi przyzwoity. Oczywiście, jak wyżej napisano, daleko im do Singapore czy Qatar, ale w moim odczuciu poczucie bezpieczeństwa to rekompensuje. W kuchniach, w okresie między serwisami, wyłożone są snacki i winko. Lotniska FRA i MUC - doskonałe.

Jeśli jeszcze nie jesteś członkiem Miles & More to szybko się zapisz.

#8 PostWysłany: 01 Lis 2013 11:41 

Nie jestem czlonkiem Miles&More. Warto ? Latalem juz LH kilka razy ale nie na tak dlugich trasach.
Teraz 747 maja odnowione wnetrza ale chyba nie wszystkie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości