Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Jak działa Chargeback

Do każdej złożonej reklamacji typu chargeback bank jako wystawca karty podaje kod przyczyny wniesienia reklamacji. Kod chargeback ma za zadanie ułatwić zdiagnozowanie błędu i poprawić satysfakcję obsługi klienta. Kody różnią się w zależności od wystawców karty. Przykładowo organizacja Visa przyczyny reklamacji zestawia w sześciu następujących grupach:

- przyczyny związane z nieotrzymaniem przez wydawcę obowiązkowych informacji od akceptanta – nieotrzymanie od akceptanta wystarczających dowodów dokonania transakcji, np. nieprzesłanie albo przesłanie fałszywego dowodu dokonania transakcji);
- przyczyny związane z podejrzeniem oszustwa (Fraud Codes) – np. posiadacz reklamuje transakcję, w której nie brał udziału, której nie autoryzował, brak jest podpisu posiadacza albo jego podpis jest sfałszowany;
- przyczyny związane z błędami w autoryzacji – np. wydawca otrzymał transakcję, która przekraczała limit dozwolony dla danej karty płatniczej, nastąpiła odmowa autoryzacji, a mimo to transakcja została przeprowadzona, upłynął termin ważności karty, numer konta przesłany do wydawcy nie zgadzał się z numerami kont obsługiwanymi przez wydawcę;
- przyczyny związane z błędami w przetwarzaniu (Processing Errors) – np. akceptant przesłał wydawcy dowód transakcji po upływie przeznaczonego na tę czynność terminu (30 dni), numer konta, które obciążono, jest innym numerem od figurującego na dowodzie przeprowadzenia transakcji, wydawca otrzymał tą samą transakcję więcej niż jeden raz w celu obciążenia konta posiadacza, wydawca otrzymał pisemną skargę posiadacza, stwierdzającą, że dokonał on zapłaty w inny sposób, w szczególności poprzez zapłatę gotówką, czekiem lub innym typem karty;
- przyczyny dotyczące zwrotu lub unieważnienia transakcji – np. akceptant był powiadomiony o żądaniu unieważnienia transakcji, ale mimo to obciążył klienta, przysłane towary lub usługi zakupione poprzez Internet lub drogą telefoniczną nie były towarami zgodnymi z zamówieniem, otrzymane towary były uszkodzone lub niezupełne, nie został dokonany zwrot zapłaty za towary lub usługi zwrócone akceptantowi;
- nieotrzymanie przez posiadacza dóbr lub usług, za które została dokonana zapłata.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 759 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 30 Wrz 2013 22:51 

Dziękuję kolego. Bardzo mi pomogłeś.
Wystarczyło odhaczyć zaznaczenie, że nie zgadzam się na kurs ryanair i cena biletu jest taka jaka być powinna. Sprawdziłem to rezerwując bilet.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#142 PostWysłany: 01 Paź 2013 01:01 

Witam a ja mam z kolei odwrotny problem. z powodu wyjazdu posiadam drugą kartę w walucie euro. próbując zarezerwować lot Bari -> Waw (w jedną stronę czyli kraj wylotu włochy) wyświetla mi wartość w euro ale w nawiasie złotówki (chce przewalutować). czy ktoś może wie jak zrobić żeby z konta euro pobrało mi w euro? z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 01 Paź 2013 09:01 

scorpio89, trzeba odznaczyć opcję przewalutowania - zobaczysz ją po wpisaniu danych karty i kliknięciu na "więcej informacji" przy cenach w EUR i PLN.
Tutaj możesz zobaczyć jak to wygląda http://www.fly4free.pl/drozsze-bilety-w ... lutowanie/

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 19 Paź 2013 11:31 

czy jest ktoś kto pomoże poszukuję karty visa debit
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 21 Paź 2013 10:34 

witam
w listopadzie wybieram sie na urlop do tajlandii, lece z wawy linaimi quatar airlines, i teraz czytam w na roznych forach , iż na lotnisku jest pokazanie oprocz biletu karty kredytowej, której się zapłacilo za owy bilet , co robić gdy bilet kupiłem w biurze podróży ?
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 21 Paź 2013 11:20 

platynowy
doberman napisał(a):
czytam w na roznych forach , iż na lotnisku jest pokazanie oprocz biletu karty kredytowej, której się zapłacilo za owy bilet , co robić gdy bilet kupiłem w biurze podróży ?

Dotyczy to TYLKO sytuacji zakupu biletu na stronie QR. A więc nie masz się czym martwić.

#147 PostWysłany: 21 Paź 2013 11:30 

mucha , wielkie dzieki szybką odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 25 Paź 2013 07:54 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 233 792
niebieski
Trochę zapomniałem jak z tym Ryanem jest, wyskakuje mi gwarantowany zbójecki kurs euro 4,45 czy mam kwadracie zaznaczyć X czy zostawić puste w polu gwarantowany kurs wymiany?

#149 PostWysłany: 25 Paź 2013 09:24 

kawon30 napisał(a):
Trochę zapomniałem jak z tym Ryanem jest, wyskakuje mi gwarantowany zbójecki kurs euro 4,45 czy mam kwadracie zaznaczyć X czy zostawić puste w polu gwarantowany kurs wymiany?

Odznaczyć, czyli pozostawić puste - kurs zostanie przeliczony wtedy po nieco lepszym kursie Twojego banku.

Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 28 Paź 2013 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 22 587
Hej.

Czy ktoś z Was mógłby mi wyjaśnić co tu się dzieje z tymi opłatami? O ile dobrze pamiętam nie było wcześniej takich wałków, że na górze wyświetla się inna cena a później aż tyle opłat. Coś wiecie na ten temat?
Screen losowy, ale akcja powtarzała mi się na wielu kierunkach, które śledzę. Co dziwniejsze dotyczy to nie wszystkich terminów.

Image

"Podróżuje­my więcej niż kiedy­kol­wiek, ale choćbyśmy poświęci­li de­gus­tacji całe życie, skosztu­jemy za­led­wie ok­ruchów de­lic­ji roz­sy­panych po Bożym stole. "
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 28 Paź 2013 12:43 

Milag92 napisał(a):
Hej.

Czy ktoś z Was mógłby mi wyjaśnić co tu się dzieje z tymi opłatami? O ile dobrze pamiętam nie było wcześniej takich wałków, że na górze wyświetla się inna cena a później aż tyle opłat. Coś wiecie na ten temat?
Screen losowy, ale akcja powtarzała mi się na wielu kierunkach, które śledzę. Co dziwniejsze dotyczy to nie wszystkich terminów.

Ryanair dla części lotów przestał pokazywać w okienkach "na górze" ceny ostateczne. Są one widoczne w podsumowaniu. Ma to związek z wyłączeniem konieczności wpisywania captcha, które ma nastąpić za kilka dni.

Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 28 Paź 2013 13:04 

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
Milag92 napisał(a):
Hej.

Ryanair dla części lotów przestał pokazywać w okienkach "na górze" ceny ostateczne. Są one widoczne w podsumowaniu. Ma to związek z wyłączeniem konieczności wpisywania captcha, które ma nastąpić za kilka dni.

Jaki związek mianowicie? W sensie, że grzebią w kodzie serwisu?

#153 PostWysłany: 28 Paź 2013 13:55 

shiver napisał(a):
maciejwroclaw napisał(a):

Jaki związek mianowicie? W sensie, że grzebią w kodzie serwisu?

Tak, grzebią w kodzie serwisu, aby utrudnić pobieranie cen automatom. Na obecną chwilę trzeba wykonać nawet kilkadziesiąt razy więcej zapytań do Ryana niż kilka dni temu, aby otrzymać dokładne ceny.

Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 29 Paź 2013 18:14 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
niebieski
czy ktos mial dzisiaj problem z kupnem biletu na stronie Ryanair?
po 3 probach MC credit i 1 MC debit (w odstepie kilku godzin) ten sam komunikat- 'Error - Your session has been locked'.
(Pieniadze niezablokowane, maila z rezerwacja brak no i rezerwacji na stronie w 'zarzadzaj rezerwacja' tez nie widac...)
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 29 Paź 2013 18:44 

platynowy
muguete napisał(a):
czy ktos mial dzisiaj problem z kupnem biletu na stronie Ryanair?

Wyczyść cookies, będzie ok.

#156 PostWysłany: 01 Lis 2013 13:46 

Chcialbym sie dowiedziec jakie sa mozliwosci placenia w liniach KLM ? Lot do NYC. Mozna placic karta debetowa maestro ?
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 01 Lis 2013 13:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Ciężko jest zrobić sobie symulacje rezerwacji, dojść do ostatniego kroku i sprawdzić metody płatności?
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 01 Lis 2013 14:05 

To w takim razie po co to forum ? Zadalem konkretne pytanie (zgodnie z tematem) a otrzymalem co najmniej dziwna odpowiedz...
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 01 Lis 2013 14:12 

olivier85 napisał(a):
To w takim razie po co to forum ? Zadalem konkretne pytanie (zgodnie z tematem) a otrzymalem co najmniej dziwna odpowiedz...
Forum to nie infolinia ani pomoc na życzenie w każdej sprawie, szczególnie jeśli sam nie spróbowałes niczego aby sam uzyskać odpowiedź. Dostałeś informacje w jaki sposób możesz sprawdzić sam metody płatności.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk

Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 01 Lis 2013 14:13 
Awatar użytkownika

srebrny
olivier85 napisał(a):

Owszem forum jest m.in. od pomagania, ale nie leniom. Mój post miał na celu pokazanie, że pewne rzeczy można zrobić samemu i o wiele szybciej.
Przejście 3 kroków rezerwacji zajmie minutę i będziesz mieć gotową odpowiedź, łącznie z dodatkowymi opłatami za poszczególne metody płatności. Na forum możesz czekać na odpowiedź znacznie dłużej.
I nie ma się co obrażać o inną odpowiedź niż oczekiwałeś, tylko przyjąć do wiadomości i zapamiętać. :)

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 759 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości