Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Paź 2013 17:01 

Ooo tak, jedzenie i picie to dobry argument. :)
A więc taxi wygrało.
Dzięki wszystkim!
 Profil Relacje PM off  

Odwiedź miasto wpisane na listę UNESCO 🇭🇷 Wycieczka do Trogiru za 870 PLN 😍 Odwiedź miasto wpisane na listę UNESCO 🇭🇷 Wycieczka do Trogiru za 870 PLN 😍
Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹 Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹
#22 PostWysłany: 25 Paź 2013 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 201 537
You're welcome! Udanego wyjazdu :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Bangkok, Don Mueang
#23 PostWysłany: 08 Gru 2013 19:56 

niebieski
Polecam podroz pociagiem, rozklad tu: http://www.railway.co.th/checktime/chec ... nguage=Eng

Koszt z Hua Lamphong to cale 20B, jedzie sie ok. 1h, na pewno ciekawiej niz taryfa. Na dworcu specjalni "lotni" pracownycy szystko wytlumacza, pomoze tez Informacja. Bilety mozna kupic tylko w dniu przejazdu, brak mozliwosci zakupu na przyszle daty.

Potem mozemy skierowac sie do Chinatown (sporo autobusow, koszt wersji nieklimatyzowanej 6,5 - 8 B/os.) lub na Khaosan Rd. - autobus nr 159.

BTW. aby nie placic 50B fee za taryfe z lotniska, rowniez kierujemy sie na stacje PKP (kladka nad kilkupasmowa droga) i zaraz schodzimy na te wlasnie droge w odpowiednim kierunku - tam juz stoja taryfy nie pobierajace oplaty.

Ostatnio edytowany przez Washington, 03 Kwi 2014 13:46, edytowano w sumie 1 raz
porządki
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 08 Gru 2013 20:05 
Awatar użytkownika

Z Khaosan Rd. na lotnisko TAXI 70B ,., info z piewszej reki z przed miesiaca
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Gru 2013 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Pablakiss napisał(a):
Z Khaosan Rd. na lotnisko TAXI 70B ,., info z piewszej reki z przed miesiaca

70B?? Jak taką taryfę złapałeś? Mega tanio, mi się nigdy tak nie zdarzyło..

#26 PostWysłany: 08 Gru 2013 21:05 

Zbanowany
A ja radze uważać. Miesiąc temu, a więc jeszcze przed demonstracjami pociąg stał na stacji wyjazdowej aż 40-50 minut zamiast odjechać, więc dla ludzi, którzy mają loty jest ryzyko. Ale płaciłem około 10 baht z Kao Sang do Don Muang Airport pociagiem.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 08 Gru 2013 21:19 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Andrzejj napisał(a):
A ja radze uważać. Miesiąc temu, a więc jeszcze przed demonstracjami pociąg stał na stacji wyjazdowej aż 40-50 minut zamiast odjechać, więc dla ludzi, którzy mają loty jest ryzyko. Ale płaciłem około 10 baht z Kao Sang do Don Muang Airport pociagiem.

Z Khao San?

Chyba z dworca Hualampong??

#28 PostWysłany: 08 Gru 2013 21:31 
Awatar użytkownika

Nomalnie Madzia!! wyszedlem z Hotelu rano o 6.00 na samolot ,., stały na koncu ulicy tam ggdzie jest ten kantor wymiany walut w budzie ,., spyalem ile na lotnisko powiedzial 90b .,Ja mu ze mam 70 i pojechali :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Gru 2013 21:33 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Byłem miesiąc temu w Tajlandii i korzystałem z ichniejszch pociągów. Fajnie, tanio (np. przejazd z Don Mueang do Ayuttai to koszt 2 zl) i ok.
Jednak trzeba pamiętać o jednym, baaaardzo istotnym fakcie jeśli chce się jechać pociągiem i zdążyć na samolot. Rozkład jazdy pociągów, a rzeczywistość to dwa różne światy, które bardzo rzadko idą w parze. Pociągi jeżdżą jak chcą, nigdy nie wiadomo kiedy przyjedzie na stacje, czy nie stanie w polu na 30 min itp. Prawie jak PKP ;)

#30 PostWysłany: 08 Gru 2013 22:09 

Zbanowany
dokładnie, ja tez tak miałem
madziaro napisał(a):
Andrzejj napisał(a):

Z Khao San?

Chyba z dworca Hualampong??

Z Khao San na dworzec z łatwościa przeszedłem piechotą, tylko trzeba uważac na ruch bo kierowcy nie stosują przepisów drogowych i mnmogą przejechać nawet gdy pieszy ma pierszeństwo.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 08 Lut 2014 15:24 

bezpiecznie jest wyjść z terminalu i skręcając w lewo dojść do "lady" dyspozytorów taksówek
co prawda doliczają fee lotniska (ale to tylko 5zł :) )
mamy natomiast pewność, że jedziemy "na licznik" a to wcale nie takie oczywiste w BK
a taksówki są tanie jak barszcz: 100-150B to naprawdę daleki kurs musi być
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 23 Paź 2014 10:41 

Jeżeli ja potrzebuję dostać się z centrum Bangkoku na lotnisko Don Mueng na godzinę +/- 17:00, to w takim razie najlepiej wybrać taksówkę (boję się korków o tej porze), czy pociąg (straszycie opóźnieniami), czy BTS do Mo Chit, a potem taksa? Help!
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 23 Lis 2014 20:26 

Witam,
Czy to prawda że Airport Link jest darmowy ? Sprawdziłem na stronie i rzeczywiscie nie znalazlem informacji na temat opłat.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 24 Lis 2014 16:54 

tak, jest za free ale musisz pokazać rezerwację na lot z drugiego lotniska
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 24 Lis 2014 18:38 

Chavah ze względu na cenę wybrałbym pociąg. My dzięki opóźnieniu jechaliśmy wcześniejszym, a ceny rewelacyjne są za pociąg.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 04 Sty 2015 20:35 

Jakies wskazowki jak najlatwiej kupic bilet na pociag na hualamphong i czy mozna w ten sam dzien? Mamy lot o 10 rano

#37 PostWysłany: 05 Sty 2015 03:45 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
ozz napisał(a):
Jakies wskazowki jak najlatwiej kupic bilet na pociag na hualamphong i czy mozna w ten sam dzien? Mamy lot o 10 rano

Najłatwiej kupić bilet na... Hualamphong ;) Można bez problemu w ten sam dzień.
Rozkład jazdy pociągów na lotnisko: http://www.railway.co.th/checktime/chec ... on%20Muang

Na 10 rano też powinno się bez większych problemów dojechać autobusem trzeba tylko liczyć spory zapas. Jest co najmniej kilka linii autobusowych np. A1 z Moh Chit lub A2 z Victory Monument. Są też tańsze linie miejskie np. nr 29 z Victory Monument za 18 THB... o godzinie 19 jechaliśmy ok. 40 minut, w szczycie liczyłbym z półtorej godziny. Jest też linia 59, o ile pamiętam jedzie z okolicy Khao San Rd przejeżdżając również przez Victory Monument (do samego Victory można też dojechać BTS). Autobusy miejskie 29 i 59 jeżdżą całą dobę. Niektóre kursy linii 29 są przedłużone do Hualumphong i robią jedynie przystanek na Victory.

Zapraszam również na stale aktualizowany poradnik o Bangkoku na naszej stronie:
http://openworld.net.pl/bangkok-okielzn ... kie-mango/
 Profil Relacje PM off
DJADKJGU lubi ten post.
arturro uważa post za pomocny.

#38 PostWysłany: 05 Sty 2015 12:59 

plbarts napisał(a):
tak, jest za free ale musisz pokazać rezerwację na lot z drugiego lotniska

Nie airport link jest darmowy tylko autobus międzylotniskowy.

-- 05 Sty 2015 12:03 --

Widzę że już było o tym wspomniane wyżej ale czy mógłby ktoś jeszcze raz dokładnie opisać jak dojść do taksówek które omijają opłatę lotniskową 50 THB i czy znajdzie się wśród tych taksówkarzy taki który pojedzie na licznik ?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 22 Lut 2015 20:05 

przylecieliśmy na Don Mueang około 19.00, skierowaliśmy się do lady taksówkarskiej, ale było tak dużo ludzi czekających, że nam się odechciało... chyba ze dwa samoloty ludzi czekały na taksówki i wcale się to szybko nie posuwało...

trafiliśmy na autobus A1, którym za 30B/os dojechaliśmy do stacji BTS Mo Chit i stąd można było na Khao San dostać się różnymi autobusami (bileciarka z autobusu A1 udzielała wszystkim informacji). My jednak wybraliśmy taksówkę - za niecałe 100B wg licznika.

Cała podróż 160B za dwie osoby :)
 Profil Relacje PM off
grodzioflic uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 17 Cze 2015 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
W grudniu 14' lądowaliśmy o podobnej porze i My skorzystaliśmy z autobusu A1. Faktycznie miła bileterka wskazała nam właściwy przystanek. Wysiedliśmy przy stacji BTS Mo Chit. Tutaj za kilkadziesiąt thb dostaliśmy się w okolicę ostatniej stacji Airportlinka. Zarówno autobusy jak i kolejka odjeżdżały bardzo często. Kolejka czysta i punktualna. Całość kosztowała nas coś około 100thb.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości