Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:26 
Awatar użytkownika

witam. miesiąc temu zarezerwowałem w ryanair 2 bilety do Sztokholmu na jedną rezerwację i 2 na drugą rezerwacje. niestety nie znałem jeszcze wszystkich osób które będą z nami lecieć więc 2 bilety zarezerwowałem na siebie i 2 na kolegę. dzisiaj chciałem zmienić dane na dwóch biletach na dane osób które faktycznie będą z nami lecieć i się okazało że taki koszt to 522 zł od osoby. co mogę zrobić? nie wiedziałem, że zmiana danych osoby będzie tak droga :(
 Profil Relacje PM off  

Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
#2 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:29 

uiścić w/w opłatę lub kupić nowe bilety być może tańsze - rezerwują osoby dorosłe, które powinny wiedzieć jakie są konsekwencje źle wprowadzonych danych bo zasady określone przez ryanair są proste
 PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:29 

a) zapłacić tak jak piszesz 522 zł/osobę za lot w 1 stronę
b) kupić nowe bilety dla znajomych po aktualnej cenie
c) olać nadmiarowe bilety i lecieć z kolegą. Dwa dodatkowe bilety przepadną, niestety zwrotu żadnego nie otrzymasz, ale też nic nie trzeba będzie dopłacać.

Ps. W tradycyjnej linii lotniczej nawet za dopłatą nie mógłbyś zmienić danych pasażerów, nie licząc naprawdę wyjątkowych przypadków. Także żeby Ci się nie wydawało, że jest inaczej. :-)

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:37 
Awatar użytkownika

czyli pewnie nawet nie ma co jutro dzwonic do biura obsługi ?
pierwszy raz mam styczność z liniami lotnicznymi... i już taka wpadka
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Chyba, że chcesz sobie pogadać, albo wierzysz w cuda

#6 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:43 

Zbanowany
kidler napisał(a):
czyli pewnie nawet nie ma co jutro dzwonic do biura obsługi ?
pierwszy raz mam styczność z liniami lotnicznymi... i już taka wpadka

Dzwonienie do Ryana też niemało kosztuje, a nic nie wskórasz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Chyba, że chcesz spróbować odzyskać koszt jednej rezerwacji, to jeżeli dane są identyczne w obu rezerwacjach to możesz przypalić głupa , ze nie otrzymałeś potwierdzenia i zarezerwowałeś ponownie, a jak otrzymałeś wyciąg z karty to się zorientowałeś, że poszło dwa razy. Nie wiem czy po takim czasie przejdzie.

Uprzedzam, że rozmowa może kosztować całkiem sporo.

#8 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:51 

Loty: 110
Kilometry: 176 452
Możesz jeszcze spróbować odzyskać zapłacony podatek, jeśli jest większy niż pobierana za to opłata.

http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-m ... ystany-lot

Wszystkie taryfy linii lotniczych Ryanair umożliwiają zmianę lotu/dat lotu/godzin/tras i imion oraz nazwisk pasażerów (do 4 godzin przed odlotem). Jednakże koszty taryf, podatków i/lub wszelkich opłat nie podlegają zwrotowi. Jeśli rezerwacja nie zostanie wykorzystana, opłata lotnicza i wszelkie opłaty nie podlegają zwrotowi, ale można, do miesiąca od daty rezerwacji, złożyć pisemny wniosek o zwrócenie wszelkich opłaconych podatków nałożonych przez państwo. Takie zwroty podlegają opłacie administracyjnej wynoszącej £17/€20 (lub ekwiwalent) na osobę. Jeśli wartość zwrotu jest niższa niż opłata administracyjna, różnica nie zostanie zwrócona.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 59 gości