Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1164 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 03 Sty 2014 16:28 

BartoszSz napisał(a):
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy na temat opłat związanych z kartą kredytową Wizz.
Przede wszystkim jakie są wymagania, aby się o nią ubiegać? Jaki dochód miesięczny musi być zapewniony, ewentualnie inne haczyki oraz jak wygląda sprawa z ta kartą dla studenta?
Jaki mamy czas po wykonaniu transakcji, aby przelać pieniądze na kartę celu uniknięcia płacenia odsetek?
Czy istnieje możliwość przelania puli pieniędzy na kartę, po której zużyciu nie grożą nam odsetki (np. 200zł na drobne wydatki)?
Czy 7 złotych to rzeczywisty koszt tej karty, czy pojawią się jeszcze jakieś ukryte koszty, np. 200zł jeśli nie wydamy w ciągu miesiąca 78 tysięcy złotych? :shock:

Na koniec, czy rzeczywiście warto założyć tą kartę jeśli jestem studentem (ubogim, a jak!) i zależy mi na zniżkach, na 4-6 lotów w roku?

czytaj, choć jeśli nie masz odpowiednich dochodów to "marne szanse" bo to w końcu karta kredytowa (by uciułać na bilet za 34 zł musisz zrobić zakupy kartą za 1700 zł)
http://www.fly4free.pl/czesto-podrozuje ... redytowej/
 PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#342 PostWysłany: 03 Sty 2014 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Rozumiem, dziękuję pięknie za informacje.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 03 Sty 2014 16:48 

Loty: 69
Kilometry: 135 167
srebrny
BartoszSz napisał(a):
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy na temat opłat związanych z kartą kredytową Wizz.
Przede wszystkim jakie są wymagania, aby się o nią ubiegać? Jaki dochód miesięczny musi być zapewniony, ewentualnie inne haczyki oraz jak wygląda sprawa z ta kartą dla studenta?
Jaki mamy czas po wykonaniu transakcji, aby przelać pieniądze na kartę celu uniknięcia płacenia odsetek?
Czy istnieje możliwość przelania puli pieniędzy na kartę, po której zużyciu nie grożą nam odsetki (np. 200zł na drobne wydatki)?
Czy 7 złotych to rzeczywisty koszt tej karty, czy pojawią się jeszcze jakieś ukryte koszty, np. 200zł jeśli nie wydamy w ciągu miesiąca 78 tysięcy złotych? :shock:

Na koniec, czy rzeczywiście warto założyć tą kartę jeśli jestem studentem (ubogim, a jak!) i zależy mi na zniżkach, na 4-6 lotów w roku?

ja właśnie niedawno złożyłem wniosek, dzisiaj do mnie dzwonili z Citi. Jedyne na co próbowali mnie naciągnąć to ubezpieczenie spłaty karty na wypadek śmierci 0,35% wartości zadłużenia które grzecznie odmówiłem. W zasadzie to chcę ją mieć głównie dla darmowego WDC + czasem jakaś rezerwacja. Pierwszy rok jest bez opłat. Kilka osób już tu na forum lub komentarzach pod artykułami pisało że po roku trzeba do nich zadzwonić i powiedzieć że przez te wysokie opłaty się rezygnuje to je zniosą na kolejny rok.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 03 Sty 2014 17:13 
Awatar użytkownika

bruce09lili napisał(a):
BartoszSz napisał(a):
Witam.

ja właśnie niedawno złożyłem wniosek, dzisiaj do mnie dzwonili z Citi. Jedyne na co próbowali mnie naciągnąć to ubezpieczenie spłaty karty na wypadek śmierci 0,35% wartości zadłużenia które grzecznie odmówiłem. W zasadzie to chcę ją mieć głównie dla darmowego WDC + czasem jakaś rezerwacja. Pierwszy rok jest bez opłat. Kilka osób już tu na forum lub komentarzach pod artykułami pisało że po roku trzeba do nich zadzwonić i powiedzieć że przez te wysokie opłaty się rezygnuje to je zniosą na kolejny rok.

No brzmi ciekawie, ale ciągle nie mam dochodu.
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 03 Lut 2014 11:33 

Loty: 198
Kilometry: 177 862
niebieski
Niestety karta nie jest rozwiązaniem dla uczniów, studentów itd. Sam chętnie bym skorzystał, ale jednak... będzie w końcu trzeba wydać te 130 zł na WDC ;)
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:51 

Do niedawna Wizzair bardzo aktywnie reklamował się na uczelniach wyższych i oferował studentom swoje karty kredytowe. Co kluczowe - nie było konieczności posiadania stałych, udokumentowanych dochodów. Zdaje się, że wymagali, aby być co najmniej na 2 czy 3 roku studiów. Niestety reszty szczegółów nie znam, ale myślę, że oferta nadal może być dostępna.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:59 

maciejwroclaw napisał(a):
Do niedawna Wizzair bardzo aktywnie reklamował się na uczelniach wyższych i oferował studentom swoje karty kredytowe. Co kluczowe - nie było konieczności posiadania stałych, udokumentowanych dochodów. Zdaje się, że wymagali, aby być co najmniej na 2 czy 3 roku studiów. Niestety reszty szczegółów nie znam, ale myślę, że oferta nadal może być dostępna.

dziwne, skoro podstawowy warunek otrzymania brzmi tak "Jeśli masz min. 21 lat i pracujesz na terenie Polski w obecnej firmie od co najmniej 3 miesięcy"
 PM off  

#348 PostWysłany: 03 Lut 2014 13:09 

Anonymous napisał(a):
dziwne, skoro podstawowy warunek otrzymania brzmi tak "Jeśli masz min. 21 lat i pracujesz na terenie Polski w obecnej firmie od co najmniej 3 miesięcy"

W sumie nie zawsze te warunki się wykluczają (oprócz dochodów)...
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 05 Lut 2014 23:02 
Awatar użytkownika

Witam.

Zarezerwowałem bilety lotnicze na stronie Wizz Aira i wybrałem formę płatności przelew bankowy. Czy może ktoś mi nakreślić na jakie dane przelać kwotę itd.? Najlepiej na PW.
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 05 Lut 2014 23:06 
Awatar użytkownika

BartoszSz napisał(a):
Witam.

Zarezerwowałem bilety lotnicze na stronie Wizz Aira i wybrałem formę płatności przelew bankowy. Czy może ktoś mi nakreślić na jakie dane przelać kwotę itd.? Najlepiej na PW.

za chwilę powinieneś dostać na maila:

Szczegółowe informacje o przelewie bankowym:

Płatność musi zostać dokonana w ciągu 24 godzin od rezerwacji, w przeciwnym razie zostanie ona anulowana.

Kwota należna teraz.........

itd itp :)

Image
 Profil Relacje PM off
BartoszSz lubi ten post.

#351 PostWysłany: 07 Lut 2014 12:47 
Awatar użytkownika

Witam.

Kupiłem bilety wraz z WDC i zapłaciłem za bilety i za WDC (była wtedy promocja - 20%). Przelew doszedł, dostałem potwierdzenie rezerwacji. Niestety na wyciągu mam: WIZZ Xclusive Club - 130zł, zamiast Wizz Discount Club.
Jest to o tyle dziwne, że w październiku 2012 zmienili nazwę na WDC, a na koncie gdy sprawdzam je poprzez apkę jest status WDC Inactive.
Wreszcie, gdy szukam następnych lotów i chcę bilet w cenie z WDC to dolicza do rachunku kolejne 130PLN. O co chodzi?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 07 Lut 2014 12:57 

BartoszSz napisał(a):
Witam.

Kupiłem bilety wraz z WDC i zapłaciłem za bilety i za WDC (była wtedy promocja - 20%). Przelew doszedł, dostałem potwierdzenie rezerwacji. Niestety na wyciągu mam: WIZZ Xclusive Club - 130zł, zamiast Wizz Discount Club.
Jest to o tyle dziwne, że w październiku 2012 zmienili nazwę na WDC, a na koncie gdy sprawdzam je poprzez apkę jest status WDC Inactive.
Wreszcie, gdy szukam następnych lotów i chcę bilet w cenie z WDC to dolicza do rachunku kolejne 130PLN. O co chodzi?

Pozdrawiam.

U mnie po zalogowaniu na mywizz w profilu mam:
Kod:
WIZZ Discount Club

Status klubowy Aktywna

Tak więc coś pochrzanili i trzeba będzie zapewne do nich zadzwonić, poszukaj nr na izraelską infolinię wizzair z przełączeniem do polskiego konsultanta.
 PM off  

#353 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:00 
Awatar użytkownika

Obecnie nie jesteś zarejestrowanym członkiem Klubu WIZZ Discount. A warto!
Jak zostać członkiem Klubu WIZZ Discount?
Członkostwo w Klubie nie jest dostępne jako osobny produkt. Możesz je dodać podczas dokonywania kolejnej rezerwacji. Zaznacz cenę klubową przy wyborze lotu!

Image
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:05 

czyli dzwonisz do wizzair, podajesz nr rezerwacji i niech myśli
 PM off  

#355 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:12 

BartoszSz napisał(a):
Witam.

Pozdrawiam.

Za Wizz Discount Club niestety nie można płacić przelewem (patrz regulamin), stąd ten błąd. Wiem, że opcja przelewu jest widoczna po dołożeniu do biletów członkostwa i dlatego wydaje się, że można. Musisz zadzwonić do Wizza to włączą. Czasem zniżka włącza się sama po płatności przelewie, ale nie zawsze.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:14 

O ile dobrze pamiętam, to za WDC nie można było płacić przelewem. Nie wiem czy coś się zmieniło ale najlepiej zadzwonić do Wizzaira, wytłumaczyć o co chodzi i niech to wyjaśnią.

Edit: widzę, że maciejwroclaw mnie ubiegł i potwierdził to o czym pisałem ;)

Ostatnio edytowany przez vtec, 07 Lut 2014 13:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:15 
Awatar użytkownika

Jest szansa zwrotu kasy za tą cholernie drogą rozmowę?
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:23 

BartoszSz napisał(a):

Nie bo to ty złamałeś regulamin opłacenia wdc, może poczekaj jakiś czas i sami sprawę wyprostują
 PM off  

#359 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:30 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
BartoszSz napisał(a):

Nie bo to ty złamałeś regulamin opłacenia wdc, może poczekaj jakiś czas i sami sprawę wyprostują

Tak też zrobię. Dodałem również dokument w postaci paszportu, może to im przeszkadzało?
Teraz rodzi się jeszcze jedno pytanie: skoro jako dokument dodałem paszport to czy muszę do Anglii go brać czy wystarczy dowód osobisty?
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 07 Lut 2014 13:31 
Awatar użytkownika

+448717811096 Dzwoń na ten numer ze Skypa nie pamiętam ile kosztuje ale tanio.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1164 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: hanysek81 oraz 14 gości