Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lut 2014 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Witam.

Potrzebują kupić bilety na EasyBus, a tam nie ma innej opcji do wyboru niż karta kredytowa/debetowa(?). Ja nie posiadam takiej karty i mam problem z wykonaniem tej transakcji. Wyczytałem natomiast, że każdy rachunek w ING może mieć na karcie limit do transakcji w internecie i moja taki ma(limit i możliwość). Czy próbował ktoś płacić tą kartą? Czy wiadomo jakiego przewalutowania się mogę spodziewać? Jak dużo mogę stracić?

Pozdrawiam.

edit.

Udało mi się dokonać transakcji, więc napiszę słów kilka, może ktoś skorzysta. Płatności dokonałem zwykłą VISĄ zbliżeniową z ING jaką dokładają do każdego konta. Opłata nałożona przez EasyBus to 60p czyli jakieś 2.50 PLN. Wyskakiwał mi błąd: Error Message Unable to send CC: REJ:NOT AUTHORISED. Nie wiem czemu, ale za 4 czy 5 razem przeszło. O dziwo policzyli mnie po bardzo korzystnym kursie 5.085, a obecny kurs to 5.03. Żadnych dodatkowych opłat, wszystko gładko i przyjemnie. Warto sprawdzić czy macie odpowiedni duży limit transakcji w internecie na swojej karcie.

Ostatnio edytowany przez BartoszSz, 09 Lut 2014 14:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi Lato na Rodos za 1286 PLN. Loty z Warszawy + 4 noclegi
Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
#2 PostWysłany: 08 Lut 2014 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Wystarczy Ci zwykła karta debetowa z Twojego banku (jeśli masz konto w banku,to jakąś debetówkę powinieneś mieć). Limity to,zdaje się,sprawa indywidualna.
Do ceny biletów doliczają 0,50£. W razie czego mogę pomóc z zakupem.

#3 PostWysłany: 08 Lut 2014 14:35 

HON fly4free
BartoszSz napisał(a):
Czy wiadomo jakiego przewalutowania się mogę spodziewać? Jak dużo mogę stracić?

ludzie nie panikujcie odnośnie płatności kartami...
ile tych biletów kupujesz? więc ile możesz stracić, 2 zł, 5...? zresztą sam możesz sprawdzić:
http://www.ing.pl/u235/navi/108769/temp ... submode/NN
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lut 2014 16:05 
Awatar użytkownika

Karta nie przechodzi. Nieważne jaki typ VISA wybiorę, napisano że jest niezgodny z numerem mojej kartą.
Ludzie, nie panikuję, tylko staram się zaczerpnąć informacji (po to jest to forum, tak?), bo nigdy wcześniej takiej płatności nie dokonywałem.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lut 2014 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 609
Kilometry: 755 246
niebieski
BartoszSz napisał(a):
Karta nie przechodzi. Nieważne jaki typ VISA wybiorę, piszę, że jest niezgodny z numerem mojej kartą.

A jaką kartę posiadasz? Bo w pierwszym poście pisałeś, że karty nie masz... I jaki masz ustawiony limit transakcji internetowych?

#6 PostWysłany: 08 Lut 2014 16:49 
Awatar użytkownika

scomin napisał(a):
BartoszSz napisał(a):
Karta nie przechodzi. Nieważne jaki typ VISA wybiorę, piszę, że jest niezgodny z numerem mojej kartą.

A jaką kartę posiadasz? Bo w pierwszym poście pisałeś, że karty nie masz... I jaki masz ustawiony limit transakcji internetowych?

Standardowa karta jaka jest dodawana do kont typu Direct (under 26).

Kartę zbliżeniową Visa wydajemy za darmo do kont osobistych w ING Banku Śląskim prowadzonych w PLN.

Ale na karcie nie ma debetu tradycyjnego, takiego jak miałem np. w Deutsche Banku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 48 gości