Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Mar 2014 22:37 

Witam,

Chciałem zakupić bilety na lot za pomocą WDC. I tutaj popełniłem błąd, a mianowicie zamiast pasażerów od razu dać na jedna rezerwacje, chciałem utworzyć 2 osobne. I tak dostałem 2 rezerwacje gdzie jest 2 razy 1 pasażer (ja), natomiast adres klienta jest różny.

Przejdzie takie cos przy odprawie? Miał ktoś taką sytuacje?

Ewentualnie jest możliwość jakiegoś rozwiązania tego?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
#2 PostWysłany: 08 Mar 2014 22:44 

niebieski
Było już na forum. Oczywiście bez problemu polecisz. Możesz odprawić się na dwa bilety możesz jeden. Miałem kiedyś taką podwójną rezerwację.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Mar 2014 22:49 

tabacho napisał(a):
Witam,

Chciałem zakupić bilety na lot za pomocą WDC. I tutaj popełniłem błąd, a mianowicie zamiast pasażerów od razu dać na jedna rezerwacje, chciałem utworzyć 2 osobne. I tak dostałem 2 rezerwacje gdzie jest 2 razy 1 pasażer (ja), natomiast adres klienta jest różny.

Przejdzie takie cos przy odprawie? Miał ktoś taką sytuacje?

Ewentualnie jest możliwość jakiegoś rozwiązania tego?

Pozdrawiam

- każdy z was może odprawić się samodzielnie miesiąc przed lotem podając na stronie wizzair nr. rezerwacji i swoje nazwisko, a więc wszystko jest ok poza tym, że niepotrzebnie wydaliście kasę na drugą rezerwację dla ciebie, taniej zapewne wyszło by kupno bez wdc
- ty jak nie lecisz nie musisz się odprawiać, a i tak pozostali pasażerowie po odprawieniu się i wydrukowaniu kart pokładowych polecą i nikt nawet nie zwróci na to uwagi
 PM off  

#4 PostWysłany: 08 Mar 2014 23:35 

Ja się odprawię tylko czy ta druga osoba zostanie wpuszczona na pokład, jeśli widnieje na rezerwacji jako adres klienta, a nie pasażer.

W odprawie online nie mogę zmienić nazwiska pasażera (wylot 29.03).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Mar 2014 23:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Oczywiście, że druga osoba nie poleci. Adres klienta nie ma żadnego znaczenia, masz kupione aktualnie dwa bilety dla siebie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Mar 2014 00:11 

niebieski
tabacho napisał(a):
Ja się odprawię tylko czy ta druga osoba zostanie wpuszczona na pokład, jeśli widnieje na rezerwacji jako adres klienta, a nie pasażer.

W odprawie online nie mogę zmienić nazwiska pasażera (wylot 29.03).

Po co chcesz zmieniać nazwisko pasażera? To ta osoba jest pasażerem czy nie? Ma bilet, czy nie? Jeśli masz kupiony dla niej bilet, (nazwisko się zgadza) to tylko musi wykonać odprawę i tyle. Dane takie jak adres są zupełnie bez znaczenia. Ważne jest, że nazwisko na bilecie jest prawidłowe. W kwestii liczby rezerwacji na jedno nazwisko - możesz wykupić wszystkie miejsca w samolocie i w ogóle nie polecieć, kto Ci zabroni.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Mar 2014 00:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja to rozumiem tak, że kolega (lub koleżanka) kupił najpierw jeden bilet dla siebie z WDC. Potem chciał dokupić drugi dla kogoś innego i kupił znowu jeden dla siebie (bo przy zakupie z WDC system przecież automatycznie podaje właściciela jako pasażera). Tym sposobem ma dwa bilety dla siebie i jeden mu się niestety zmarnuje bez żadnej korzyści.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Mar 2014 00:24 

autor trochę namieszał, ale już sprawę wyprostował, cytuję:
Kod:
Dodzwoniłem się właśnie na linię wizzaira i gość cofnął jedną rezerwacje i zwrócili koszty, nie było możliwości zmiany ponieważ obie były z WDC, a niemożliwe było je połączyć. Teraz po prostu jedna będzie ze zniżką a druga bez
 PM off  

#9 PostWysłany: 09 Mar 2014 00:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Czyli Wizz okazał ludzką twarz :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Mar 2014 00:29 

też się trochę zdziwiłem, ale akurat może miał szczęście (choć z tego co pamiętam, ktoś kiedyś pisał, że jest to normalne w wizzair przy podwójnych rezerwacjach na to samo imię i nazwisko)
 PM off  

#11 PostWysłany: 09 Mar 2014 13:37 

Dokładnie, wizzair pokazal ludzką twarz :) Dziękuje wszystkim za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 60 gości