Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Kwi 2013 23:23 

Hej,
Mam pytanie dotyczące karty MasterCard Fly4free, którą kupiłam kiedyś na allegro.
Karta jest ważna do czerwca 2013r. (do początku czy do końca czerwca?) Pytanie czy zapłacę tą kartą za bilet (lot 2 czerwca)?

Z góry dziękuje za informację :)

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
 Temat postu: Re: Karta Fly4Free
#2 PostWysłany: 16 Kwi 2013 23:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak kupisz bilet przed czerwcem to nie ma znaczenia na kiedy jest wylot.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Kwi 2013 23:37 

niebieski
Jeśli ważność karty to 06/2013 to jest ona ważna do końca czerwca, czyli do końca czerwca możesz robić nią zakupy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Cze 2013 09:11 

Nie wiem gdzie zwrócić się z tym pytaniem, ale czy ktoś wie czy będzie można jeszcze zakupić kartę Fly4free (bank BZWBK), żebym mogła płacić za bilety Ryanair bez prowizji?

#5 PostWysłany: 16 Cze 2013 09:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Karty która umożliwiała takie płatności już nie ma. Zmieniły się zasady w Ryanairze.

Naprawdę pisze się razem. Naprawdę!
Zresztą zresztą też.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Cze 2013 09:37 

Od kiedy zmieniły się zasady? Mam taką kartę i płaciłam za bilety miesiąc temu i wszystko działało poprawnie. Ale niestety karta jest ważna do końca czerwca i chciałabym mieć taką samą :)

Sprawdziłam właśnie na stronie Ryanairem i płatność kartą Mastercard Prepaid jest zwolniona z dodatkowych opłat. Także wszystko działa, tak jak działało.

Ponawiam pytanie, czy będzie można zakupić jeszcze taką kartę?

Ostatnio edytowany przez podrozniczk_m, 16 Cze 2013 09:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Cze 2013 09:39 

niebieski
podrozniczk_m napisał(a):
Od kiedy zmieniły się zasady? Mam taką kartę i płaciłam za bilety miesiąc temu i wszystko działało poprawnie. Ale niestety karta jest ważna do końca czerwca i chciałabym mieć taką samą

Od kilku miesięcy. Teraz możesz płacić dowolną kartą kredytową, ewentualnie debetową wypukłą ;) Karta prepaid nie jest Ci potrzebna - nie daje absolutnie żadnych korzyści.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Cze 2013 09:44 

miszti napisał(a):
Od kiedy zmieniły się zasady? Mam taką kartę i płaciłam za bilety miesiąc temu i wszystko działało poprawnie. Ale niestety karta jest ważna do końca czerwca i chciałabym mieć taką samą

Od kilku miesięcy. Teraz możesz płacić dowolną kartą kredytową, ewentualnie debetową wypukłą ;) Karta prepaid nie jest Ci potrzebna - nie daje absolutnie żadnych korzyści.

Ok, faktycznie przejrzałam wszystkie karty i w większości przypadków opłata nie jest pobierana :). Dzięki, byłam przekonana, że tylko Mastercard Prepaid zwalnia z opłat ;)

#9 PostWysłany: 29 Cze 2013 09:41 

Witam, ja również do końca czerwca mam ważność owej karty. Mam rozumieć, że jeśli do końca miesiąca nie wykorzystam środków, które mam na karcie to przepadną :)? Jest możliwość przelania takich środków na inny rachunek? czy z racji iż jest to prepaid jest to nierealne?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Cze 2013 15:45 

Hej,
Mam pytanie dotyczące karty MasterCard Fly4free, którą kupiłam kiedyś na allegro.
Karta jest ważna do czerwca 2013r. (do początku czy do końca czerwca?) Pytanie czy zapłacę tą kartą za bilet (lot 2 czerwca)?

Z góry dziękuje za informację :)

Z tego co się orientowałam, to możesz wybrać je w bankomacie, ale płaci się jakąś kosmiczną prowizję za wypłatę. Ja po prostu zapłaciłam kartą za zakupy w sklepie i zostały mi jakieś grosze, które prawdopodobnie przepadną :)

#11 PostWysłany: 30 Cze 2013 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
max180 napisał(a):
Witam, ja również do końca czerwca mam ważność owej karty. Mam rozumieć, że jeśli do końca miesiąca nie wykorzystam środków, które mam na karcie to przepadną :)? Jest możliwość przelania takich środków na inny rachunek? czy z racji iż jest to prepaid jest to nierealne?

Możesz poprosić w sklepie żeby Ci ściągneli z karty 54,81 (czy ile tam masz :) ) a resztę zapłacić gotówką.

Możesz też pojechać na stację benzynową i przy dystrybutorze próbować wycelować idealnie co do grosza.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Mar 2014 20:24 

Podbijam temat. Kończy mi się ważność waszego prepaida w lipcu tego roku, bardzo przyjemnie mi się jej używa i chciałbym ponownie zakupić taką kartę. Czy fly4free planuje jeszcze wznowienia produkcji kart z BZWBK? Nie ukrywam, że chętnie bym takową nową edycję zamówił.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 28 Mar 2014 20:41 
Site Admin

Jako że nie ma obecnie kart zwalniających z żadnych opłat w tanich liniach lotniczych (wystarczy zwykła, dowolna debetówka) takie wznowienie nie miało by sensu..

Pozdr

#14 PostWysłany: 28 Mar 2014 21:20 

niebieski
jakubciu napisał(a):
Podbijam temat. Kończy mi się ważność waszego prepaida w lipcu tego roku, bardzo przyjemnie mi się jej używa i chciałbym ponownie zakupić taką kartę. Czy fly4free planuje jeszcze wznowienia produkcji kart z BZWBK? Nie ukrywam, że chętnie bym takową nową edycję zamówił.
Pozdrawiam

Mozesz kupic takiego prepaid a na Allegro. Karte, ktora stracila waznosc mozna zlikwidowac i otrzymac zwrot pieniedzy w oddzialach banku, w ciagu 6 miesiecy.
http://allegro.pl/karta-prepaid-payback ... 17924.html
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 28 Mar 2014 21:30 

Loty: 4
Kilometry: 3 878
Imho warto wznowić , taka karta to wartość dodana ,
no i uśmiech stewki przy płaceniu za piwko na przelotowej bezcenny
:)

#16 PostWysłany: 29 Mar 2014 12:21 

Posiadam obecnie kilka prepaidów, ale jakoś kartą z logo F4F płaci mi się najlepiej;) wiem, że obecnie nie zwalnia ona z żadnych opłat, myślę że sporo osób które prowadzą "lotniczy" tryb życia chciałoby nadal chociażby przez posiadanie waszej karty utożsamiać się z tym tematem. Pozdrawiam i liczę, że przemyślicie sprawę;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 37 gości