Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
naprostszy sposób to shuttle bus. Bilety na autobus można kupić tutaj: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
cena to 15.90€ w przedprzedaży online, albo 17€ na miejscu w okienku (stan na 27.09.2014)
Dojazd pociągiem - jak ktoś chce zaoszczędzić kilka euro - jest poruszony w wątku
Są też opisane sposoby jak próbować stopem, blablacarem francuskim, wynajętym samochodem itp.
Zapraszamy do czytania i dyskusji.

i ważna UWAGA:
W tym wątku piszemy tylko o ogólnych poradach na temat dojazdu komunikacją .

Oferty przewożników z usuniętego wątku ,
autoparis@wp.pl mobil: +33 753 659 846 https://www.facebook.com/autoparisparis
http://www.dojazddoparyza.pl zwierzak.transport@gmail.com +33 682 585 495
BusParis: +33611225876 busparis@g.pl
http://www.facebook.com/paryzzlookim
http://www.VTC-paris.pl

Wszystkie posty reklamowe oraz pseudoopinie od użytkowników z jednym lub kilkoma postami zostaną usunięte.
Uzytkownicy ze stażem mniejszym niż 3 miesiące również znajdą się pod lupą.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 03 Kwi 2014 21:19 

jaka to zniżka i czy zawsze obowiązuje?
córka ma 13 lat
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka! Lakszadiwy i Mumbaj w jednej podróży od 2861 PLN. Wyloty z 2 miast Egzotyka! Lakszadiwy i Mumbaj w jednej podróży od 2861 PLN. Wyloty z 2 miast
Fly&drive w Kalabrii za 374 PLN. Loty z Katowic + auto na 3 dni Fly&drive w Kalabrii za 374 PLN. Loty z Katowic + auto na 3 dni
#282 PostWysłany: 03 Kwi 2014 21:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Masz na poprzedniej stronie mój wpis (drugi post po Twoim). Masz napisane ile zniżki, jaki warunek i kiedy działa (jakie godziny).

Łatwo to sobie sprawdzisz na stronie sncf wyszkując połączenie i wybierając, że pasażer ma 12-25 lat. Możesz tam też od razu kupić.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 13 Kwi 2014 15:08 
Awatar użytkownika

Widzę, że online teraz można taniej kupić bilet na shuttle busa z BVA za 15,90 a na miejscu za 17 w jedną stronę. Ktoś już próbował?

#284 PostWysłany: 15 Kwi 2014 21:41 

ciacho_majonez napisał(a):
Hmmm rzeczywiście, na ten sam błąd, nie wiem czy znika on po jakimś czasie, czy jest coś nie tak z ofertą. Teraz przypominam sobie, że też spotkała mnie kiedyś taka sytuacja: my wtedy po prostu napisaliśmy prywatną wiadomość do przewożącego z opisem sytuacji i pytaniem, czy on przypadkowo nie "zablokował" w jakiś sposób możliwości rezerwacji. Odpisał, że nie i nie wie dlaczego tak się dzieje, wobec czego umówiliśmy się w taki sposób, że w określonym miejscu czekał na nas i kasa do ręki :) aczkolwiek było to prawie rok temu, równie dobrze serwis mógł się wycwanić i do tego czasu wpaść na to, by cenzurować pewne słowa w wiadomościach (jak na przykład airbnb). Zaletą takiego rozwiązania będzie na pewno oszczędność, bo opłaty rezerwacyjne w ostatnim czasie bardzo skoczyły do góry na covoiturage.

Co to są opłaty rezerwacyjne na covoiturage ?
Myślałem że płaci się kierowcy w samochodzie kwotę jaką zażądał w swojej ofercie.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 15 Kwi 2014 22:59 
Awatar użytkownika

niebieski
To zależy, kierowca może sobie wybrać sposób rozliczenia. Jeśli jest rezerwacja automatyczna/natychmiastowa to płatność jest kartą zawsze i jest prowizja. Jeśli piszesz wiadomość, on Cię musi zaakceptować i dopiero rezerwacja to wtedy on wybiera czy kasa do ręki czy kartą.

Jak będziesz płacił kartą to na maila(i/lub smsem) dostaniesz kod. Ten kod na koniec przejazdu musisz podać kierowcy, on go sobie potem wklepuje go systemu i dostaje tą kasę. Także jesteś bezpieczny, do czasu ukończenia przejazdu (przekazania kodu kierowcy), kasa jest w depozycie trzymana przez covoiturage. Kierowca ją dostanie dopiero jak faktycznie was przewiezie.

Może coś się tam traci jakieś grosze na prowizji, ale dla mnie to dużo wygodniejsze rozwiązanie niż zabawa potem z gotówka.
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 16 Kwi 2014 08:45 

kiew napisał(a):
To zależy, kierowca może sobie wybrać sposób rozliczenia. Jeśli jest rezerwacja automatyczna/natychmiastowa to płatność jest kartą zawsze i jest prowizja. Jeśli piszesz wiadomość, on Cię musi zaakceptować i dopiero rezerwacja to wtedy on wybiera czy kasa do ręki czy kartą.

Jak będziesz płacił kartą to na maila(i/lub smsem) dostaniesz kod. Ten kod na koniec przejazdu musisz podać kierowcy, on go sobie potem wklepuje go systemu i dostaje tą kasę. Także jesteś bezpieczny, do czasu ukończenia przejazdu (przekazania kodu kierowcy), kasa jest w depozycie trzymana przez covoiturage. Kierowca ją dostanie dopiero jak faktycznie was przewiezie.

Może coś się tam traci jakieś grosze na prowizji, ale dla mnie to dużo wygodniejsze rozwiązanie niż zabawa potem z gotówka.

Wielkie dzięki Kiew !
A tak orientacyjnie to jaki % ta prowizja covoiturage ?
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 17 Kwi 2014 21:31 

samolot powrotny z Beauvais do Polski mam o 6.00 rano.jak sie dostać na to lotnisko?
czy mam być tam dzień wcześniej i spać na lotnisku(czy bedzie otwarte??)
a może jest jakiś transport w nocy z Paryża,tak żebym zdążył na lot
pomocy!!
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 17 Kwi 2014 22:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Tutaj: http://aeroportbeauvais.getaticket.com/ ... eSupport=1 możesz sobie zaznaczyć kierunek i datę to Ci zaproponuje godzinę busa.

Na lotnisku spać nie można, zamykają o 23:30. Na przyszłość takich informacji szukaj tutaj: http://www.sleepinginairports.net/europ ... 1A5elV_uQJ

Na stronie lotniska też jest o spaniu o tutaj: http://www.beauvais-airport.com/FAQ/index.php#10

Dobrym rozwiązaniem byłoby pewnie pojechać wieczorem z Paryża i nocleg gdzieś w okolicach lotniska. Albo w ogóle bez noclegu, bo autobus pewnie o 2:45 w nocy będzie, to jak jeszcze odejmiesz czas na dojazd do stacji odjazdu to nie ma się co kłaść spać.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 18 Kwi 2014 05:58 

dziękuje ale nie kumam tego linku,słaby angielski sie kłania
napisz prosze o której ewentualnie bede miał busa z Port Maillet na lotnisko Beauvais.lot mam o 6 rano- 24.04
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 18 Kwi 2014 10:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie trzeba tam wiele kumać, z pierwszej rozwijanej listy wybierasz kierunek, z drugiej termin i masz godziny odjazdów busa, ale...

Jesteś w 100% pewien, że masz lot o 6 rano? Bo coś mi się nie wydaje. Nie widzę, aby cokolwiek o takiej porze latało z BVA. Zresztą w linku z lotniskowym FAQ jest napisane, że lotnisko otwierają dopiero o 6:30. Może masz 6 PM czyli naszą 18? Albo sam nie wiem co. Podaj lepiej dokąd lecisz i jaką linią, ale raczej o 6 rano z BVA nigdzie nie polecisz.
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:01 

Witam
rzeczywiście,pomyliłem sie.
lot powrotny mam o 8.00 rano
z wiadomych względów trzeba być wcześniej czy więc bedzie sie czym dostać z Paryża.
nocleg w Beauvais raczej odpada
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:25 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 40 836
niebieski
Autobusy na lotnisko/ z lotniska są dostosowywane do przylotów/odlotów poszczególnych samolotów, więc na pewno jest połączenie około 5 rano z Paryża

#293 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
No to za stroną busów. Masz kolejno godzina odjazdu z Paryż, godzina przyjazdu na lotnisku, a potem dane lotu (godzina, nr, linie, kierunek)

05:10 06:25 08:10 W63332 WIZZ AIR CLUJ - NAPOCA
05:20 06:35 08:20 W68022 WIZZ AIR VILNIUS
05:40 06:55 08:40 W61052 WIZZ AIR KATOWICE
05:45 07:00 08:45 FR9108 RYANAIR GERONE
05:50 07:05 08:50 FR4232 RYANAIR BERGAME
06:05 07:20 09:05 FR6375 RYANAIR BARCELONE El Prat
06:05 07:20 09:05 W61352 WIZZ AIR VARSOVIE
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 18 Kwi 2014 13:07 

chyba nie bede ryzykował i pojade w środe wieczorem do Beauvais.Jakoś tą noc przekoczujemy
Czy ten Mcdonald blisko lotniska jest czynny całą dobe,bo może tam byśmy sie ulokowali no chyba że są inne opcje
i jeszcze jedno:
są jakieś przechowalnie bagażu?
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 18 Kwi 2014 13:58 

dziękuje Kiew dużo mi pomogłeś
rozumiem że te odjazdy są z Port Maillet??
hmmm...no to teraz dylemat co robić całą noc bo nie mam noclegu
pierwotnie zamiar był taki że pojade do Beauvais tam sie pozwiedza do wieczora i póżniej na lotnisko i tam koczowanie do rana..a tu lotnisko zamknięte
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 19 Kwi 2014 17:34 
Awatar użytkownika

dzioobek napisał(a):
WItam, mam pytanie do doświadczonych już "lotników" ';) czy jest mozliwosc przespac sie na lotnisku po wylądowaniu ? I czy da sie stamtad łapać stopa do Paryża? 28 euro może i nie majatek, ale dla studenta kazdy grosz sie liczy, autostop zawsze jakies rozwiazanie :)

jest duzo innych opcji, nie tylko ten dojazd autobusem. co do jechania stopem - mi się udalo;)
tutaj wszystko rozpisalam obszernie co i jak: http://brighthearted.blogspot.com/2014/ ... aryza.html

#297 PostWysłany: 22 Kwi 2014 22:49 

Pilnie potrzebuje informacji.czy w Port Maillet w Paryżu jest jakaś przechowalnia bagażu? Czeka mni cała noc tułaczki bo samolot mam dopiero o 8.10 rano z Beauvais a autobus ok.5.45..
Aha i co można robić w nocy bo metro zamknięte,lotnisko też. Jakiś McDonald czy może coś innego?
pomocy
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 24 Cze 2014 23:44 

Witajcie.
Jak się dostać z lotniska Beauvais do samego Dworca w Beauvais ? Są autobusy ?
Przede wszystkim jak często... mam być ok godz 17
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 24 Cze 2014 23:49 

mmartaaa napisał(a):
Witajcie.
Jak się dostać z lotniska Beauvais do samego Dworca w Beauvais ? Są autobusy ?
Przede wszystkim jak często... mam być ok godz 17

po kliknięciu na szukaj np.:
beauvais-co-zobaczyc,1257,20188&p=406877&hilit=Beauvais+autobus#p406877

post marek.onet
 PM off  

#300 PostWysłany: 02 Lip 2014 14:08 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Widzę, że nie jestem pierwszym, który ma taki problem. Ciekawym połączeniem wydaje się bus + pociąg żeby dostać się do centrum Paryża. Niestety mam problem z powrotem, muszę się dostać z centrum Paryża do Beauvais na 10:30 rano maksymalnie. Ktoś ma jakiś sprawdzony sposób, żeby nie uciekł mi samolot? Zdaje sobie sprawę, że to może być droższa sprawa, ale nie chcę płacić fortuny za taksówkę... I w takiej sytuacji gdzie timing ma znaczenie nie zaufam muzułmaninowi z blablacar.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości