Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Latanie Norwegianem
#1 PostWysłany: 05 Lis 2011 19:43 

niebieski
Ktoś z Was już latał tą linią i mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Lecę w przyszłym tygodniu, a wybrałem tą linię głownie z tego powodu, że latają na główne lotniska :) No i chciałem polecieć jakąś skandynawską linią, a że na SAS'a póki co mnie nie stać to wybrałem Norwegiana. :)

Btw. Jak lecę z KRK do CPH to stewardessy są z Danii czy Polski? :)
 Profil Relacje PM off  

Poczuj miętę do latania! Walentynki w PLL LOT: kod promocyjny do -20% na loty po Polsce i Europie Poczuj miętę do latania! Walentynki w PLL LOT: kod promocyjny do -20% na loty po Polsce i Europie
Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
#2 PostWysłany: 05 Lis 2011 19:50 

platynowy
Nie leciałem z nimi od 3 lat, ale bardzo miło wspominam podróże z Norwegianem.

Stewki będą z bazy w Kopenhadze, natomiast duża szansa że będzie jakaś Polka, po zamknięciu bazy w Warszawie część załóg przeniosła się do skandynawskich baz.

#3 PostWysłany: 05 Lis 2011 21:03 
Awatar użytkownika

srebrny
ja nimi lecialem dwa razy, ale to zamierzchle czasy byly, 2006 i 2007 bodajze, raz zamiast 20 kg [taki mieli wtedy limit, potem sie to zmienialo z tego co pamietam] mialem 27kg i przeszlo bez problemu i bez doplaty

poza tym to nie wiem co napisac - dolecialem z miejsca na miejsce, kola sie wysunely :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lis 2011 01:31 

Ja leciałam 2x Norwegianem do Rzymu 3-4 lata temu. Linie bardzo przyzwoite (nie dawali darmowaego żarcia na pokładzie) ale dopiero później dowiedziałam sie że są to tanie linie. W standardzie obsługi nie widziałam różnicy z Lot-em. Jeśli standard jest nadal ten sam to polecam.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Lis 2011 19:57 

niebieski
A mają na lotniskach swoje kosze na bagaż podręczny? W sumie to jeszcze nie wiem w co się spakuję :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lis 2011 21:23 

Warszawa-Bergen-Warszawa. Wspominam mile. To mój pierwszy lot samolotem cywilnym, pasażerskim. I pierwsze dogłębne przejrzenie bagażu i przepytanie. Potwierdzam wcześniejszy komentarz o 20 kg bagażu rejestrowanym, że taki był limit;) Wieźliśmy w trzech 60 kg mięsa koledze mieszkającemu w Norwegii. Pewnie nie ma się czym chwalić, ale dawne lata;) Do 20 kg dorzuciliśmy po pół litra wiśnióweczki;) Moja rozbiła się w bagażu i śmierdziało niemiłosiernie. Smutni panowie z psem zaprosili mnie i kolegę do pokoju (trzeci przeszedł). Tam otworzyli bagaże i oniemieli. 40 kg mięsa. Kolega jeszcze wrzucił jakieś tabletki, odżywki dla kulturystów, słabo znając angielski nie potrafiłem w panice wytłumaczyć dokładnie, co to jest. Oglądali, pytali, w końcu puścili. Wnioski:

1. Norwegian - może nie zawsze - gwarantuje przygody;)
2. Nie wolno robić z siebie buraka za granicą.
3. Trzeba uczyć się języków.
4. Alkohol w butelkach w bagażu rejestrowanym okręcić ciuchami - czystymi "tam" lub brudnymi "z powrotem".

Przepraszam za off top, ale ten Norwegian...
 PM off  

#7 PostWysłany: 13 Lis 2011 17:47 

niebieski
Świetna podróż z Norwegianem! :) Piękne stewardessy, chyba Szwedki, bo jak dla mnie mówiły po szwedzku, co mnie w sumie trochę zdziwiło. W samolotach wysuwane monitory, na których wyświetlane są te wszystkie zasady bezpieczeństwa - nie robią tego stewardessy. Jeśli ktoś chciałby coś kupić na pokładzie to polecam płacić w SEK, bo wiele produktów miało taką samą cene w SEK, DKK i NOK, a SEK stoi zdecydowanie najniżej. Wystartowaliśmy trochę później, bo samolot z Kopenhagi miał chyba jakieś 15 minut opóźnienia.
Podobało mi się podchodzenie do lądowanie w Kopenhadze, bo wyglądało to tak jakbyśmy mieli lądować na wodzie ;) Na pokładzie głównie Duńczycy i Szwedzi, dlatego też nikt nie klaskał :D

Ostatnio edytowany przez SwedishBoy, 13 Lis 2011 18:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Lis 2011 18:06 

brigante32 - wszystko co napisales tyczy sie podrozy dowolnym samolotem kazdej linii lotniczej, nie tylko norwegiana :)

#9 PostWysłany: 16 Lis 2011 15:56 

No wiem, ale jakoś tak sentymentalnie mi się zrobiło;)
 PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lis 2011 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 233 792
niebieski
Jak dla mnie odczucia pozytywne. Leciałem tymi liniami w 2009 roku do Warny i było OK, przy powrocie przymknęli oko na ładnych kilka kg nadbagażu.

#11 PostWysłany: 22 Lis 2011 23:39 

Loty: 163
Kilometry: 188 335
kawon30 napisał(a):
przy powrocie przymknęli oko na ładnych kilka kg nadbagażu.

W Bergen, pani przywiesza mi plakietkę "Heavy" do plecaka, spoglądam co notuje, po czym się pytam:
- 27kg, niemożliwe?
- Ja nic nie widziałam.

:)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], metia, Proximic [Bot] oraz 11 gości