Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 28 Maj 2014 15:42 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 83 232
Faktycznie dziwna sytuacja występuje u Ciebie. U mnie wszystko normalnie, bez zmian, punkty się naliczają, mogę normalnie przekazywać zgromadzone punkty na konto Wizz.
 Profil Relacje PM off  

Wiosenny tydzień w 4* hotelu (z wyżywieniem) na Lanzarote za 2653 PLN. Wylot z Warszawy Wiosenny tydzień w 4* hotelu (z wyżywieniem) na Lanzarote za 2653 PLN. Wylot z Warszawy
Wiosenny city break w Batumi za 550 PLN. Loty z Warszawy i 3 noce w 5* hotelu Best Western Wiosenny city break w Batumi za 550 PLN. Loty z Warszawy i 3 noce w 5* hotelu Best Western
#22 PostWysłany: 28 Maj 2014 15:50 

Loty: 159
Kilometry: 216 609
niebieski
kamwad napisał(a):
Faktem jest, że np. u mnie na koncie on-line karty Wizz już nie widać w "Katalogu nagród". Jest natomiast pokazana ta karta, na którą się zgodziłem w rozmowie z konsultantką Citi. Ilość punktów wciąż widzę w prawym górnym rogu, ALE nie mam już możliwości przelania ich na konto WizzAir.

Co więcej, w zakładce "Serwis transakcyjny" widoczne są dwie karty, ale przy starej (Citi Wizz) zarówno "Obecne saldo zadłużenia", jak i "Saldo dostępne" wynoszą 0.

Właściwe salda są natomiast przypisane do nowej karty (wraz ze zmienionym numerem rachunku do spłaty), mimo iż owej karty nie mam jeszcze nawet fizycznie u siebie!

Dziwne... ale mam cichą nadzieję, że robiąc transakcje kartą Citi Wizz (która wciąż działa!) jeszcze punkty WizzAir gromadzę.

Ktoś ma taką samą sytuację?

masz wszystko ok, możesz zadzwonić na infolinię i pkt Ci ręcznie przeleją, a i tak po 15 czerwca resztę pkt automtycznie prześlą na wizz,stara karta będzie aktywna przez 30 dni od wymiany (pojawienia się nowej w systemie) a pkt wizz zbieramy do 15 czerwca
 Profil Relacje PM off
kamwad lubi ten post.

#23 PostWysłany: 29 Maj 2014 01:27 

niebieski
Wg mnie po 15 czerwca ten sam kawałek plastiku z samolocikiem i tym samym numerem będzie domyślnie MC Gold. Nowe karty przyślą za kilka miesięcy, chyba że ktoś sobie zażyczy wcześniej. Nie wykluczone, że ktoś na infolinii niechcący skrócił sobie ten okres i ma już obecnie MC Gold bez naliczania punktów.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 29 Maj 2014 03:19 

srebrny
gmak napisał(a):
Wg mnie po 15 czerwca ten sam kawałek plastiku z samolocikiem i tym samym numerem będzie domyślnie MC Gold. Nowe karty przyślą za kilka miesięcy, chyba że ktoś sobie zażyczy wcześniej. Nie wykluczone, że ktoś na infolinii niechcący skrócił sobie ten okres i ma już obecnie MC Gold bez naliczania punktów.

Wszyscy dostaną nowe karty - ja dostałem informację, abym po otrzymaniu nowej karty zniszczył starą.

#25 PostWysłany: 29 Maj 2014 07:48 

Benias napisał(a):
correos napisał(a):
http://www.bph.pl/pl/klienci_indywidualni/karty/kredytowe/ryanair
http://www.ryanairkarta.pl/

Realizacja Bonu jest możliwa z zastrzeżeniem miesięcy: lipiec i sierpień, okresu Świąt Bożego Narodzenia (15 grudnia – 10 stycznia)
oraz Świąt Wielkiej Nocy

Zastrzeżone miesiące chyba już nie obowiązują, tak było przy rezerwacji przez BOK, mi wszedł voucher na lipiec

Ostatni wpis odnośnie kk BPH Ryanair w tym temacie, gdyż istnieje temat dedykowany:
viewtopic.php?f=181&t=8463&hilit=ryanair+bph

Ten temat dotyczy zamiany citi wizz na inna kartę kredytową z oferty Citi Bank
 PM off  

#26 PostWysłany: 29 Maj 2014 08:23 

niebieski
Anonymous napisał(a):
heniek napisał(a):
ale co jeszcze można z niej wyciagnąć? Citi poinformował mnie, że punkty się już nie naliczają od połowy maja.

i ty dajesz się tak oszukiwać, póki co nic się nie zmieniło czyli pkt są naliczane, przelewane na konta mywizz i akceptowane przez wizzair (wielokrotnie po 15.05 sprawdzone)

jak dla mnie to pomyliły ci się daty, w e-mailach jest data po 15.06.2014r.

Ja mówię o tym co powiedziała kobieta na infolinii, a wiedza i profesjonalizm pracowników citi nie są porażające, o czym miałem już się okazję przekonać.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 29 Maj 2014 09:37 

Zbanowany
Do tematu dodam, że na infolinii przy próbie rezygnacji z karty Wizz dodano mi cashback 10% max 50zł, za zakupy zrobione do 15.06, bonus ma się naliczyć do 15.07.
Także miło, tak na odchodne jeszcze 50zł wpadnie:)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 29 Maj 2014 10:11 

Ja po rozmowie z miłą panią z infolinii zmieniam na MC Citi LOT Gold na takich samych warunkach, na jakich miałem Citi Wizz. Czyli w moim przypadku karta dalej dożywotnio za darmo, tyle że punkty będę zbierał na M&M. Niestety na Platinum się nie załapałem - za niski limit kredytowy.

Image
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 29 Maj 2014 10:43 

Ja nie będę rezygnował z Citi, bo ostatnio uratował mi skórę ich system ochronny. Ktoś skopiował dane mojej karty i ściągnął mi z konta 2000$. Oni szybko transakcję cofnęli i zwrócili mi kasę (straciłem 15zł na przeliczniku waluty).
To był jakiś serwis z NY, jedyny amerykański serwis z jakiego korzystałem to Travel Pony (przypadek?).
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 29 Maj 2014 14:58 

niebieski
seidorf napisał(a):
Ja po rozmowie z miłą panią z infolinii zmieniam na MC Citi LOT Gold na takich samych warunkach, na jakich miałem Citi Wizz. Czyli w moim przypadku karta dalej dożywotnio za darmo, tyle że punkty będę zbierał na M&M. Niestety na Platinum się nie załapałem - za niski limit kredytowy.

Pytałeś może czy dadzą ci 2000 punktów powitalnych?
Według warunków przy zmianie karty na inną punktów nie naliczają ale może jest pole do negocjacji.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 29 Maj 2014 15:13 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
Na pewno jest pole do negocjacji.

Jak wymieniałem swoją poprzednią kartę na Wizz, to też teoretycznie nie powinni dawać 1000 pkt na powitanie, a dostałem.

#32 PostWysłany: 29 Maj 2014 15:40 

srebrny
Lenin napisał(a):
Ja nie będę rezygnował z Citi, bo ostatnio uratował mi skórę ich system ochronny. Ktoś skopiował dane mojej karty i ściągnął mi z konta 2000$. Oni szybko transakcję cofnęli i zwrócili mi kasę (straciłem 15zł na przeliczniku waluty).
To był jakiś serwis z NY, jedyny amerykański serwis z jakiego korzystałem to Travel Pony (przypadek?).

Nie masz w historii karty kto próbował ściągnąć tą kwotę?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 29 Maj 2014 23:35 

niebieski
seidorf napisał(a):

a mówili jak limit trzeba mieć na platinum? i czym się różni od golda?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 29 Maj 2014 23:59 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
niebieski
Cytuj:

mi Pani mówiła że na platynę minimum 6 tyś
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 30 Maj 2014 00:29 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
niebieski
A nie 16 ?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 30 Maj 2014 08:05 

a na ultime wiecie jaki jest limit ?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 30 Maj 2014 08:29 

niebieski
manchild napisał(a):
Cytuj:

6 tysięcy to żaden limit. :shock: :shock:

Na platynę w Citi (a przynajmniej na LOT Platinum) trzeba 15000 PLN limitu.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 30 Maj 2014 08:58 

niebieski
kamwad napisał(a):
manchild napisał(a):
Cytuj:

6 tysięcy to żaden limit. :shock: :shock:

Na platynę w Citi (a przynajmniej na LOT Platinum) trzeba 15000 PLN limitu.

Potwierdzam - Lot Platinum min. 15k.

#39 PostWysłany: 30 Maj 2014 16:19 

heniek napisał(a):
Pytałeś może czy dadzą ci 2000 punktów powitalnych?
Według warunków przy zmianie karty na inną punktów nie naliczają ale może jest pole do negocjacji.

Nie pytałem. Zobaczymy. Poprzednim razem (zmieniałem typ karty z Visy Payback na MC Wizz) punkty powitalne dostałem. Może teraz też będą.

-- 30 Maj 2014 16:23 --

heniek napisał(a):

Różni się tym, że jedną milę M&M przy platynie dostajesz za 4 PLN, a przy silver/gold za 5 PLN
No i limit 15000.

Image
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 30 Maj 2014 17:52 
Awatar użytkownika

Loty: 778
Kilometry: 1 095 204
Dostałem pocztą informację o zamianie na zwykłego golda. W odpowiedzi napisałem poprzez formularz kontaktowy, że mnie to nie interesi, że chcę tylko i wyłącznie platynę LOT-u plus karta dodatkowa, wszystko dożywotnio dalej za darmo, że jak się nie zgodzą to mają to potraktować jako rezygnację z ich karty. Po 24h zadzwoniła miła pani i oznajmiła, że akceptują moją propozycję. Wycyganiłem jeszcze u niej 1000 mil niby powitalnych, których oczywiście przy zmianie karty się nie dostaje ;) Dodam jeszcze, że wcześniej zarobku chyba na mnie nigdy specjalnego nie mieli, bo kartę zawsze spłacałem na czas.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: mezo23 oraz 47 gości