Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: AirAsia-chargeback
#1 PostWysłany: 06 Cze 2014 12:15 

niebieski
Witam, 12h temu rezerwowałem bilet lotniczy Kuala Lumpur-Singapour, na 25 czerwca, i tu pojawia się problem ponieważ miał to byc 25 WRZEŚNIA. Płatność była karta VISA, czy jest możliwość w takiej sytuacji charge-backu? Czy może spróbować napisać do Airasia w związku z tą sytuacją?

Proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Wiosenny tydzień w 4* hotelu (z wyżywieniem) na Lanzarote za 2653 PLN. Wylot z Warszawy Wiosenny tydzień w 4* hotelu (z wyżywieniem) na Lanzarote za 2653 PLN. Wylot z Warszawy
Wiosenny city break w Batumi za 550 PLN. Loty z Warszawy i 3 noce w 5* hotelu Best Western Wiosenny city break w Batumi za 550 PLN. Loty z Warszawy i 3 noce w 5* hotelu Best Western
 Temat postu: Re: AirAsia-chargeback
#2 PostWysłany: 06 Cze 2014 12:18 

srebrny
Czy na pewno wiesz jak działa chargeback?
Czy przewoźnik nie wykona tego lotu albo wykona go niezgodnie z warunkami zawartej umowy? Jeśli tak nie będzie, to nie masz żadnych podstaw do chargebacku.

Pozostaje liczyć na dobrą wolę linii lotniczej, ale podejrzewam, że przebukowanie będzie kosztować.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Cze 2014 12:26 

niebieski
Tak na szybko przyszło mi to do głowy, bo zdaje sobię sprawe ze przebukowanie będzie kosztowało, wina moja więc chargeback raczej nie wchodzi w grę. Innych rozwiązań brak?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Cze 2014 12:38 

Z kilku wątków znalezionych na szybko w internecie wynika, że nic nie zrobisz w Air Asia.
Natomiast ja bym się z nimi jak najszybciej skontaktował i tak. Nic nie ryzykujesz, więcej niż lot nie stracisz.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Cze 2014 12:53 

Sproboj pogadac z nim w chat
http://www.airasia.com/my/en/live-chat.page
Pisz tam twoj booking number
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Cze 2014 12:55 

niebieski
Właśnie, jestem po tej rozmowie, niestety zostaje zmiana terminu i związane z tym opłaty, trudno za błędy się płaci :), dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Cze 2014 13:00 

niebieski
Spróbuj odezwać się ponownie za jakiś czas, może konsultant się zmieni i będzie miał inne spojrzenie na Twój problem.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Cze 2014 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Poza tym to kwestia 60zl, wiec znowu nie majatek.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: mezo23 oraz 37 gości