Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lis 2011 02:57 

Witam,

Mieszkam w Portugalii. Kupiłem sobie lot na jednej rezerwacji na trasie Portugalia - Teneryfa i powrót Teneryfa - Portugalia. Lecieć miałem Ryanairem. Zrobiłem to na jednej rezerwacji. Odprawa on line jest już wykonana.
W dniu wylotu na teneryfę w Portugalii jest strajk kontrolerów lotów (W dniu powrotu nie ma strajku).
Dostałem meila, że mój lot został odwołany ( dostałem go 3 dni przed wylotem). Mogą mi oddać kasę lub przebookować na inną datę.

1.Czy przysługuje mi jakiekolwiek odszkodowanie czy coś w tym stylu?
2. Czy mogę zmienić na dowolny lot Portugalia - Hiszpania (np. porto - barcelona) czy tylko na tą samą trasę ale w innym dniu?
3. Czy ktokolwiek przechodził przez proces ,,zmiany daty wylotu i powrotu"? Jak długo to trwa i czy jest skomplikowane? Wreszcie - czy mogę sobie zmienić powiedzmy na lipiec?
 Profil Relacje PM off  

Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo
Fly&drive w Portugalii za 711 PLN: Loty do Porto TAP Air Portugal z Warszawy + samochód na 7 dni Fly&drive w Portugalii za 711 PLN: Loty do Porto TAP Air Portugal z Warszawy + samochód na 7 dni
#2 PostWysłany: 22 Lis 2011 14:01 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Mialem podobna sytuacje rok temu w Hiszpanii. Wydrukowalem karte pokladowa na nastepny dzien i wykupilem 1 noc w hotelu. Po powrocie wyslalem rachunki za hotel i dojazdy na lotnisko do Ryanaira i po paru miesiacach przyslali mi czek na wyliczona sumę. Wiem, ze innym zwracali rowniez za zakupy, ale zastrzegali, ze nie zwroca kasy za alkohol :) Moja rada wez rachunek z hotelu z mozliwie najwieksza liczba pieczatek i wyslij wszystko do Ryanaira (trzeba wypelnic formularz zwrotu).
ps. Ja dostalem informacje na e-maila ze moge wydrukowac bezplatnie karte na kolejny lot nastepnego dnia i tak zrobilem.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lis 2011 14:08 

dos70 napisał(a):
Mialem podobna sytuacje rok temu w Hiszpanii. Wydrukowalem karte pokladowa na nastepny dzien i wykupilem 1 noc w hotelu. Po powrocie wyslalem rachunki za hotel i dojazdy na lotnisko do Ryanaira i po paru miesiacach przyslali mi czek na wyliczona sumę. Wiem, ze innym zwracali rowniez za zakupy, ale zastrzegali, ze nie zwroca kasy za alkohol :) Moja rada wez rachunek z hotelu z mozliwie najwieksza liczba pieczatek i wyslij wszystko do Ryanaira (trzeba wypelnic formularz zwrotu).
ps. Ja dostalem informacje na e-maila ze moge wydrukowac bezplatnie karte na kolejny lot nastepnego dnia i tak zrobilem.

Nie rozumiem, ja nie pisałem przecież nic o żadnm hotelu (?) Możesz napisać to jeszcze raz ale bez skrótów myślowych ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lis 2011 18:23 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Chcialem tylko napisac, ze rok temu byl strajk kontrolerów w Hiszpanii i odwolane byly wszystkie loty z Reus. Moj tez. W zwiazku z tym zwrócili mi koszty zwiazane z dodatkowym noclegiem i transportem na lotnisko. Oczywiscie zawsze moglem dostać zwrot za odwolany lot. Tak wiec jeśli masz lot nastepnego dnia, a potrzebujesz przenocowac, to powinni zwrocic Ci koszty noclegu. Pod warunkiem, ze nic sie ostatnio nie zmienilo w przepisach Ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Proximic [Bot] oraz 7 gości