Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 27 Cze 2014 09:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Gleba3 napisał(a):
Dostęp do internetu na pewno jest - można sobie nawet obejrzeć demo na stronie Reiffeisena. Informacja o miesięcznym terminie wypowiedzenia jest w regulaminie, a trzyletni "sztywny" termin to tylko plotka.

To są rzeczy podstawowe i nie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach, żeby nie było dostępu on-line. Ciekawe tylko jak będzie szło im to całe naliczanie punktów i przekazywanie do Wizz, bo to ma być u nich nowa funkcjonalność i tego się trochę obawiam ...

Ostatnio edytowany przez maczala1, 27 Cze 2014 09:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive w Portugalii za 711 PLN: Loty do Porto TAP Air Portugal z Warszawy + samochód na 7 dni Fly&drive w Portugalii za 711 PLN: Loty do Porto TAP Air Portugal z Warszawy + samochód na 7 dni
Loty na Filipiny z dużym bagażem z Warszawy od 2601 PLN Loty na Filipiny z dużym bagażem z Warszawy od 2601 PLN
#182 PostWysłany: 27 Cze 2014 09:14 

niebieski
Ze mną rozmawiał bardzo rzeczowy i poinformowany konsultant. Dzisiaj ma być kurier między 12-15. Zobaczymy.
Dostęp przez www oczywiście jest.

#183 PostWysłany: 27 Cze 2014 09:15 
Awatar użytkownika

srebrny
shiver napisał(a):
Ze mną rozmawiał bardzo rzeczowy i poinformowany konsultant.

Ze mną też rozmawiał bardzo rzeczowy i miły konsultant, tylko, że przekazał mi ... nieprawdziwe informacje :)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 27 Cze 2014 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 476
Kilometry: 700 178
niebieski
A mnie poinformowano że nie ważne ile zarabiam prowadząc firmę muszę być na etacie jakimkolwiek żeby tę kartę dostać. Co za głupota. Przecież nie po to mam firmę żeby dorabiać?!
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 27 Cze 2014 10:15 

Loty: 159
Kilometry: 216 609
niebieski
moim zdaniem szacują ile osób przejdzie bez bonusów, nic ich to nie kosztuje , WDC nie płacą, zmniejszenie przyznawania pkt od 01.01 już ogłosili; za jakiś czas zaczną sie promoce gruponopodobne z dokładanymi bonusami -chyba warto poczekać
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 27 Cze 2014 10:35 

niebieski
art77 napisał(a):
moim zdaniem szacują ile osób przejdzie bez bonusów, nic ich to nie kosztuje , WDC nie płacą, zmniejszenie przyznawania pkt od 01.01 już ogłosili; za jakiś czas zaczną sie promoce gruponopodobne z dokładanymi bonusami -chyba warto poczekać

Bardzo możliwe że masz rację. Ale przynajmniej można zacząć zbierać punkty od razu. Tymczasem kurier już był, 1,5h przed czasem. Nadal żadnych problemów.

#187 PostWysłany: 27 Cze 2014 20:27 

Do mnie przez tydzień nie zadzwonił nikt z infolinii, więc dziś wszedłem do oddziały RaPo i tam złożyłem wniosek - wystarczy dowód i ostatni wyciąg.
Co do 36 miesięcy to jest to standardowy okres ważności karty, a nie umowy - można z niej zawsze zrezygnować po miesięcznym okresie wypowiedzenia.
W jakimś tam regulaminie przeczytałem, że jeśli w IIIQ zrobię obrót, który pozwoli mi uzyskać 760 zł bonusu to bank przekaże dodatkowo 11,11%. Ktoś wiec coś więcej?

#188 PostWysłany: 27 Cze 2014 20:57 

michal.pppp napisał(a):
Do mnie przez tydzień nie zadzwonił nikt z infolinii, więc dziś wszedłem do oddziały RaPo i tam złożyłem wniosek - wystarczy dowód i ostatni wyciąg.
Co do 36 miesięcy to jest to standardowy okres ważności karty, a nie umowy - można z niej zawsze zrezygnować po miesięcznym okresie wypowiedzenia.
W jakimś tam regulaminie przeczytałem, że jeśli w IIIQ zrobię obrót, który pozwoli mi uzyskać 760 zł bonusu to bank przekaże dodatkowo 11,11%. Ktoś wiec coś więcej?

Tak przekaże-na pokrycie podatku, który wówczas przyjdzie ci zapłacić. Nagrody powyżej tej kwoty podlegają opodatkowaniu.

-- 27 Cze 2014 20:10 --

Tomek Zien napisał(a):
Zderzaq napisał(a):
Pytanie czy kursy MC są korzystniejsze niż np. te w kantorze Aliora ...

Dotychczas były z reguły minimalne lepsze. Np teraz € w aliorkantor 4,1712, a MC przelicza dziś na złote po 4.164481.

Tylko, że z użyciem karty kredytowej nie opłaca się pobierać gotówki z bankomatu. A jednak w wielu punktach bez gotówki się nie obejdziesz. Natomiast do płacenia MC nada się znakomicie.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 27 Cze 2014 21:33 

kazels napisał(a):
michal.pppp napisał(a):

Tak przekaże-na pokrycie podatku, który wówczas przyjdzie ci zapłacić. Nagrody powyżej tej kwoty podlegają opodatkowaniu.

Ciekawe dlaczego czegoś takiego nie było w Citku?

#190 PostWysłany: 27 Cze 2014 21:44 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Nie bawiąc się w infolinie pofatygowałem się do oddziału RaiffeisenPolbank.

Od ręki otworzyłem sobie konto, na pytania o kartę Wizz miła pani zaproponowała opcje przeniesienia (mam w innym banku niż City) wtedy odpadają formalności, zaświadczenia, kserokopie, pity, wyciągi itp duperele po czym mnie poinformowała że gdybym się upierał i nie przenosił karty to wtedy jest zabawa z powyższymi i trzeba dłużej czekać. W przyszłym tygodniu idę w sprawie karty.

Przy załatwianiu tematu w oddziale karta przychodzi pocztą a nie kurierem.

Demo konta widziałem, nie specjalnie różni się od innych banków. Tylko w przypadku tego banku nie ma żadnych zdrapek kodów, czy też kodów generowanych lub jednorazowych tylko przychodzą SMS-y na telefon jeżeli ktoś dokonuje płatności innej niż zdefiniowana wcześniej.

Jak ktoś się irytuje że kurierzy nie przyjeżdżają o określonej porze niech posłuży fakt że na jednej ze stacji benzynowej byłem naocznym świadkiem akcji pod kryptonimem "Kurierzy wszystkich firm łączcie się". Polegało to na tym że kurierzy z 6 czy 7 firm podjechali swoimi samochodami tyłem do siebie tworząc taki krąg po czym wymieniali się paczuszkami pewnie wg. jakiegoś umówionego między sobą podziału terytorialnego. W ten sposób oszczędzali na kilometrach. Pewnie na koniec dnia robili sobie "zwrotki" i odhaczali dane na terminalach co do dostarczanych paczek. Od tego czasu przerzuciłem się na paczkomaty.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 27 Cze 2014 22:13 

niebieski
W Citi nie można było przelać więcej niż 760 zł, a mniejsze kwoty są całkowicie zwolnione z podatku. Dlatego też w Citi nie było konieczności płacenia żadnego podatku od nagród.
W Raiffeisen przelewy będą raz na 3 miesiące, więc może się zdarzyć konieczność jego zapłacenia. Stąd ten zapis o dodatkowej premii, która zostanie "spożytkowana" na podatek.

#192 PostWysłany: 27 Cze 2014 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
zulu napisał(a):
Przy załatwianiu tematu w oddziale karta przychodzi pocztą a nie kurierem.

Karta zawsze przychodzi pocztą (nieaktywna) - tylko dokumenty przywozi kurier.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 27 Cze 2014 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 695
niebieski
A skąd info że od stycznia będzie gorszy przelicznik punktowy?? Podobno w regulaminie jest że od stycznia będą nowe warunki, ALE nie gorsze od poprzednich.

#194 PostWysłany: 27 Cze 2014 22:51 

karollo napisał(a):
Podobno w regulaminie jest że od stycznia będą nowe warunki, ALE nie gorsze od poprzednich.

Tak? to zapodaj ten pkt regulaminu (w regulaminie jest mowa tylko co będzie do 31.12.2014r., a potem..... jak dla mnie, dodam jak dla mnie będzie tak samo bo za dużo mają do stracenia... głównie klientów, bo przy np. 1% cask back dla mnie traci to rację bytu)
 PM off  

#195 PostWysłany: 27 Cze 2014 23:08 

Gleba3 napisał(a):
W Citi nie można było przelać więcej niż 760 zł, a mniejsze kwoty są całkowicie zwolnione z podatku. Dlatego też w Citi nie było konieczności płacenia żadnego podatku od nagród.
W Raiffeisen przelewy będą raz na 3 miesiące, więc może się zdarzyć konieczność jego zapłacenia. Stąd ten zapis o dodatkowej premii, która zostanie "spożytkowana" na podatek.

Mówisz o jednorazowym przelewie? Wydaje mi się, że wolna od podatku kwota 760 bonusu to kwota za cały rok, a nie jednorazowo...
Ja w ciągu roku "wyciągałem" z Citka więcej niż 760, a żadnego podatku nie płaciłem. Dlatego dziwi mnie taki zapis w RaPo

#196 PostWysłany: 27 Cze 2014 23:25 

niebieski
michal.pppp napisał(a):
Mówisz o jednorazowym przelewie? Wydaje mi się, że wolna od podatku kwota 760 bonusu to kwota za cały rok, a nie jednorazowo...
Ja w ciągu roku "wyciągałem" z Citka więcej niż 760, a żadnego podatku nie płaciłem. Dlatego dziwi mnie taki zapis w RaPo

Na szczęście jest jednorazowo. Można wielokrotnie wygrywać mniejsze kwoty bez podatku.

#197 PostWysłany: 28 Cze 2014 09:00 

Loty: 69
Kilometry: 135 167
srebrny
W moim systemie bankowości on-line w Raiffeisen widnieje już nowa karta (miałem już u nich konto).
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 30 Cze 2014 12:09 

Tydzien temu byl kurier.zapomnialem dopytac konsultanta po jakim czasie dojdzie karta...
Ktos moze sie orientuje kiedy mozna sie spodziewac karty?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 30 Cze 2014 12:18 

Powiedziano mi,że karty należy spodziewać się po ok. tygodniu.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 30 Cze 2014 12:53 

Loty: 69
Kilometry: 135 167
srebrny
Ja dzisiaj dostałem oryginały umowy na kartę. W liście napisane było że kart dojdzie w ciągu kilku dni. Kurier podpisać umowę był w zeszły poniedziałek 23.06.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], f0ku5, farciarz, trocha oraz 18 gości