Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1164 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 14 Sie 2014 21:49 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Przy płatności po odjęciu pkt z konta wizz pozostała należność środkami z karty debetowej/kredytowej NIEZWŁOCZNIE! bo zakup nie zostanie zrealizowany

A 'niezwłocznie' to ile godzin/dni? :?:

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#442 PostWysłany: 14 Sie 2014 21:52 

niezwłocznie, to zaraz po odjęciu pkt z konta wizz lub zakup nie zostanie zrealizowany

Poczytaj podstawy
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off  

#443 PostWysłany: 14 Sie 2014 22:04 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
niezwłocznie, to zaraz po odjęciu pkt z konta wizz lub zakup nie zostanie zrealizowany

Poczytaj podstawy
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/

Dzięki, poczytałam :) Jednak w 'podstawach' również nie znalazłam odpowiedzi, ile dokładnie (regulaminowo) jest czasu przed anulowaniem rezerwacji w tym konkretnym przypadku opisanym w powyższym poście?

Jak opisałam, upłynęło więcej niż 24 h zanim ostateczni dokonałam płatności... Ktoś to testował, bądź zna szczegóły?

#444 PostWysłany: 14 Sie 2014 22:07 

Wszelkie opóźnienie przy opłaceniu rezerwacji biletów w wizzair jest możliwe tylko i wyłącznie przy wybraniu płatności przelewem, tyle z moje strony bo kompletnie nie wiem o co ci chodzi oraz czego nie rozumiesz.
 PM off  

#445 PostWysłany: 14 Sie 2014 22:27 
Awatar użytkownika

To może zapytam inaczej. :) Jeśli nie dokończę płatności, to po jakim czasie (48 h? 5 dni? 7 dni?) rezerwacja zostanie anulowana? Wiem już, że nie jest to 24 h ;)

@ gorny77: Nigdzie nie napisałam, że czegoś nie rozumiem 8-) Dziękuję za Twoje odp., ale próbuję uzyskać bardziej precyzyjną odpowiedź na powyższe pytanie.

Ostatnio edytowany przez natka26, 14 Sie 2014 22:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 14 Sie 2014 22:35 

wizz-anulowanie-rezerwacji,15,3965&p=24056&hilit=anulowanie+rezerwacji+przelewem#p24056
 PM off  

#447 PostWysłany: 14 Sie 2014 22:42 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
http://www.fly4free.pl/forum/wizz-anulowanie-rezerwacji,15,3965&p=24056&hilit=anulowanie+rezerwacji+przelewem#p24056

Tak, to już przeglądnęłam wcześniej. Przelew za całość: W6 oczekuje do 5 dni roboczych na przelew. Jeśli nie uiścisz opłaty, rezerwacja przepada (w regulaminie jest, że do 24 h trzeba wykonać przelew)... Jeśli nie dokonasz opłaty, nic nie tracisz.

Przyjmijmy, że na uregulowanie częściowych opłat (np. punkty + karta) będzie tyle samo czasu...
A w takim przypadku, gdy częściowo dokonało się płatności np. punktami, to czy po anulowaniu rezerwacji (upłynęło więcej niż 5 dni, płatność kartą nie została zrealizowana) te punkty wracają na konto?

#448 PostWysłany: 14 Sie 2014 22:48 

natka26 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
http://www.fly4free.pl/forum/wizz-anulowanie-rezerwacji,15,3965&p=24056&hilit=anulowanie+rezerwacji+przelewem#p24056

Tak, to już przeglądnęłam wcześniej. Przelew za całość: W6 oczekuje do 5 dni roboczych na przelew. Jeśli nie uiścisz opłaty, rezerwacja przepada (w regulaminie jest, że do 24 h trzeba wykonać przelew)... Jeśli nie dokonasz opłaty, nic nie tracisz.

Przyjmijmy, że na uregulowanie częściowych opłat (np. punkty + karta) będzie tyle samo czasu...
A w takim przypadku, gdy częściowo dokonało się płatności np. punktami, to czy po anulowaniu rezerwacji (upłynęło więcej niż 5 dni, płatność kartą nie została zrealizowana) te punkty wracają na konto?

Szczerze ci radzę, ty poproś kogoś np. stąd
mam-czlonkostwo-w-wizz-air-discount-club-wdc-i-pomoge,181,38807

gdyż ty kompletnie niczego nie rozumiesz i biletów w wizzair w życiu nie zarezerwujesz, bo nie odróżniasz sposobów płatności oraz co to jest płatność kartą debetową/kredytową
 PM off  

#449 PostWysłany: 14 Sie 2014 22:56 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Szczerze ci radzę, ty oproś kogoś np. stąd
mam-czlonkostwo-w-wizz-air-discount-club-wdc-i-pomoge,181,38807

gdyż ty kompletnie niczego nie rozumiesz i biletów w wizzair w życiu nie zarezerwujesz, bo nie odróżniasz sposobów płatności oraz co to jest płatność kartą debetową/kredytową

:lol: Spoookoooojnie... Nie musisz mnie krytykować tylko dlatego, że zadaję pytania :mrgreen:
Śledzę stronę od 2009 roku, w sumie od początku jej raczkowania... mam członkostwo w WDC i niejeden już bilet zarezerwowałam dla siebie i znajomych - wszystkimi możliwymi drogami płatności (oprócz kuponów W6) :D Nie bój się, dam radę... A jak zostało w/w, bilety już mam. Chciałabym uściślić pewne informacje...

No nic. Może ktoś inny zna szczegóły?

#450 PostWysłany: 14 Sie 2014 23:17 

natka26, dobrze Ci wyżej ładnie tłumaczą. Nie ma możliwości zakończenia procesu składania rezerwacji przy płatności punktami/kartą/punktami+kartą/voucherem+kartą bez opłacenia jej w 100% z góry. Jeżeli użyjesz punktów z konta lub vouchera i nie wystarczy Ci środków na pokrycie, a nie wpiszesz numeru karty i nie potwierdzisz rezerwacji nie ma możliwości późniejszego dopłacenia reszty. Punkty wracają w takim przypadku na konto z reguły chwilę po wyjściu z rezerwacji lub po ponownym przelogowaniu. Na dokonanie płatności kartą w ostatnim korku masz do 20 minut, tyle ile trwa sesja na stronie Wizzair. Co więcej może być tak, że ktoś w tym czasie wykupi Twoje bilety i płatność zostanie wtedy odrzucona. Wtedy także otrzymasz zwrot punktów po chwili na konto Wizz.

Tylko wybranie płatności przelewem umożliwia zapłatę później (oficjalnie do 24 godzin) za rezerwację bądź rezygnację z niej, jeśli przelewu nie wykonasz.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 15 Sie 2014 00:22 
Awatar użytkownika

maciejwroclaw napisał(a):
natka26, dobrze Ci wyżej ładnie tłumaczą. Nie ma możliwości zakończenia procesu składania rezerwacji przy płatności punktami/kartą/punktami+kartą/voucherem+kartą bez opłacenia jej w 100% z góry. Jeżeli użyjesz punktów z konta lub vouchera i nie wystarczy Ci środków na pokrycie, a nie wpiszesz numeru karty i nie potwierdzisz rezerwacji nie ma możliwości późniejszego dopłacenia reszty. Punkty wracają w takim przypadku na konto z reguły chwilę po wyjściu z rezerwacji lub po ponownym przelogowaniu. Na dokonanie płatności kartą w ostatnim korku masz do 20 minut, tyle ile trwa sesja na stronie Wizzair. Co więcej może być tak, że ktoś w tym czasie wykupi Twoje bilety i płatność zostanie wtedy odrzucona. Wtedy także otrzymasz zwrot punktów po chwili na konto Wizz.

Tylko wybranie płatności przelewem umożliwia zapłatę później (oficjalnie do 24 godzin) za rezerwację bądź rezygnację z niej, jeśli przelewu nie wykonasz.

Nie jest to w zupełności prawdą, że nie ma możliwości późniejszego dopłacenia należności, jeśli jest się zarejestrowanym użytkownikiem i posiadaczem WDC. Mój błąd powinnam to jaśniej określić. :mrgreen:
Podam może przykład: kupuję bilet za np. 74 PLN. Loguje się na swoje konto myWizz z WDC - mam do wykorzystania kwotę 54 PLN z uzbieraną z punktów (płatności kartą CitiWizz lub Raiffeisen-Polbank). Dokonuje rezerwacji po kolei, tak jak zazwyczaj, na końcu najpierw płacę środkami z konta Wizz (74 - 54 = 20 PLN), po czym zostaje do uregulowania kwota 20 PLN. Jeśli przejdziesz do zakładki 'moje rezerwacje' - będzie tam już wystawiony numer rezerwacji (czyli rezerwacja już jest w systemie potwierdzona i 'oczekuje', ale bilet nie jest wystawiony, jak na screenie poniżej) oraz dalsze opcje płatności (do wyboru) pozostałej należnej kwoty (w przykładzie: 20 PLN). Może to być karta (debit/credit), voucher itp.

Załącznik:
rezerwacjaW6.jpg
rezerwacjaW6.jpg [ 82.63 KiB | Obejrzany 2079 razy ]

Nie muszę od razu uregulować tej kwoty. Jak napisałam wyżej, przyjdzie e-mail z powiadomieniem i fakturką do zapłacenia (do 24 h). Po czym mogę się ponownie zalogować na swoje konto Wizz (dzień, dwa dni później) i dokonać tam płatności - mój wybór padł akurat na kartę kredyt. Po opłaceniu CAŁEJ kwoty - na e-mail przychodzi potwierdzenie rezerwacji (od razu).

W takim przypadku czas wymuszający płatność nie jest określony czasem trwania sesji na stronie Wizzair.

Ale rozumiem, że z tego co napisałeś - punkty wracają na konto, jeśli się jednak rozmyślę i nie dokończę rezerwacji. Pytanie ile mam czasu na drugą płatność, skoro mogę się zalogować i zapłacić w późniejszym terminie? Czyli do kiedy konkretnie?

#452 PostWysłany: 15 Sie 2014 00:32 

Dotychczas na stronie Wizz takie rezerwacje nie pojawiały się w zakładce Moje rezerwacje, nie przychodził także email następnego dnia. Jeśli nie dopłaciło się kartą od razu (do 20 min) punkty wracały na konto po chwili.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 15 Sie 2014 00:40 
Awatar użytkownika

ok. W takim razie, to był jakiś odosobniony przypadek... W każdym razie dziękuję za cierpliwość i odpowiedzi. :)

#454 PostWysłany: 19 Paź 2014 21:46 

To ja mam inne pytanko, może ktoś praktykował. W powyzszym przykladzie czy system puści zakup w 2 turach - 2 grupki (1+3 i 1+3), ten sam lot, przy czym w kazdej korzystamy z WDC i platnosci punktami wizz (wlasciciel konta kupi ten sam bilet dla siebie dwa razy). Dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 19 Paź 2014 21:50 

W wizzair puści, nawet "złego słowa nie powiedzą" :) (tyle, że cena w drugim zakupie może wzrosnąć, musisz sprawdzić ile jest biletów w tej cenie)
 PM off  

#456 PostWysłany: 19 Paź 2014 21:51 

Ladislao, oczywiście bez problemu przejdzie.

Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 19 Paź 2014 21:58 

Dzieki za szybkie info.
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 02 Lis 2014 12:39 

Dzień dobry!

Proszę o pomoc.

Kupiłem lot w dwie strony dla dwóch osób. Niestety okazało się że nie mogę lecieć, dlatego chciałem anulować rezerwację, niestety koszt takiego zabiegu jest zbyt wysoki. Teraz chcę bilety sprzedać, jednak mam problem. Na stronie wizzair wspominają, że opłata za zmianę nazwiska w rezerwacji pobierana jest OD PASAŻERA I LOTU W JEDNĄ STRONĘ. Czy to oznacza, że musiałbym zapłacić 186 zł x 4? (Za mnie, za współpasażera i za lot w dwie strony)? Przecież to jest czyste złodziejstwo... dodam, że taki koszt przekroczyłby kwotę, za jaką kupiłem te bilety.
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 02 Lis 2014 14:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Na wszystkie powyższe pytania odpowiedź brzmi: TAK.
Jak Ci to nie pasuje to po prostu nie korzystaj z tanich linii.
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 02 Lis 2014 14:34 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Żeby nie było, w "drogich" liniach w ogóle nie zmienisz nazwiska.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1164 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości