Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 06 Sie 2014 20:02 

Loty: 260
Kilometry: 386 105
bartcym napisał(a):
Witam, ja sprawdzałem dziś jeden voucher (jeden numer), który dostałem za 6500 PLN wydane w ciągu półrocza.
Jest to voucher dla dwóch osób na lot w obie strony, czyli w sumie 4 bilety.
1) Lot Kraków - Malta dla 2 osób w tę i z powrotem kosztował 920 zł (2 x 211 zł + 2 x 249 zł), a po wpisaniu vouchera: 186 zł (46,5 zł za osobę w jedną stronę).
Czyli obniżka to 734 zł.
2) Lot Warszawa - Gran Canaria dla 2 osób w tę i z powrotem kosztował ponad 1000 zł (nie pamiętam dokładnie ile), a po wpisaniu numeru vouchera znów cena została obniżona o 734 zł.
3) Lot Kraków - Oslo dla 2 osób w tę i z powrotem kosztował 336 zł (2 x 84 zł + 2 x 84 zł), a po wpisaniu vouchera: 132 zł (33 zł za osobę w jedną stronę).

Z tego co dawniej sprawdzałem wynikało, że voucher obniża cenę lotu do 33 zł za osobę w jedną stronę (albo 7 Euro) i to się sprawdziło w punkcie 3).
Ale w 1) i 2) nie chce obniżyć do 33 zł :(
Tylko tu i tu 734 zł.

Czy to jakieś maksimum i nie da się bardziej obniżyć ceny niż o 734 zł?

Potwierdzam, też kombinowałem kilka lotów i maksymalna cena obniżająca za lot wyszła mi 734 zł dla 2 osób w 2 str.
Dodam jeszcze, że może nawet być opcja, iż w ogóle rabat nie zostanie naliczony. Ale to chyba wynika z faktu, iż za dużo osób kupiło dany rejs za kod rabatowy.

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#62 PostWysłany: 06 Sie 2014 20:09 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 186 401
niebieski
one3 napisał(a):
bartcym napisał(a):
Witam, ja sprawdzałem dziś jeden voucher (jeden numer), który dostałem za 6500 PLN wydane w ciągu półrocza.
1) Lot Kraków - Malta dla 2 osób w tę i z powrotem kosztował 920 zł (2 x 211 zł + 2 x 249 zł), a po wpisaniu vouchera: 186 zł (46,5 zł za osobę w jedną stronę).
Czyli obniżka to 734 zł.
2) Lot Warszawa - Gran Canaria dla 2 osób w tę i z powrotem kosztował ponad 1000 zł (nie pamiętam dokładnie ile), a po wpisaniu numeru vouchera znów cena została obniżona o 734 zł.
3) Lot Kraków - Oslo dla 2 osób w tę i z powrotem kosztował 336 zł (2 x 84 zł + 2 x 84 zł), a po wpisaniu vouchera: 132 zł (33 zł za osobę w jedną stronę).

Z tego co dawniej sprawdzałem wynikało, że voucher obniża cenę lotu do 33 zł za osobę w jedną stronę (albo 7 Euro) i to się sprawdziło w punkcie 3).
Ale w 1) i 2) nie chce obniżyć do 33 zł :(
Tylko tu i tu 734 zł.

Czy to jakieś maksimum i nie da się bardziej obniżyć ceny niż o 734 zł?

Potwierdzam, też kombinowałem kilka lotów i maksymalna cena obniżająca za lot wyszła mi 734 zł dla 2 osób w 2 str.
Dodam jeszcze, że może nawet być opcja, iż w ogóle rabat nie zostanie naliczony. Ale to chyba wynika z faktu, iż za dużo osób kupiło dany rejs za kod rabatowy.

To powoli zaczyna się robić przysłowiowa lipa.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 06 Sie 2014 20:14 

Nie przesadzaj, znajdź drugą taką kartą z taka stopą zwrotu tylko za zakupy bezgotówkowe o wartości 6500 zł, zawsze możesz tak jak wcześniej sugerowałem spróbować przez infolinię Ryanair, może zyskasz więcej.
 PM off  

#64 PostWysłany: 06 Sie 2014 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Nie przesadzaj, znajdź drugą taką kartą z taka stopą zwrotu tylko za zakupy bezgotówkowe o wartości 6500 zł, zawsze możesz tak jak wcześniej sugerowałem spróbować przez infolinię Ryanair, może zyskasz więcej.

jutro zadzwonię i zdam relację :)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 06 Sie 2014 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
czytalem strone ryana dot. karty BPH
i mam troche watpliwosci, prosze by "praktyk RYAN BPH" sie wypowiedzial poniewaz jest
sporo sprzecznych informacji

-voucher pozwoli na rezerwacje lotu na miesiace letnie /lipiec-sierpien/?
- na voucher moze leciec wylacznie osoba ktora go otrzymala ?
- jaki otrzymujemy voucher po 700 PLN na start,a jaki po 6,5Kna pol roku
OW, RT

przyklad praktyczny
2 x dorosla , 1 dziecko lot RT
jak to rezerowac voucherami
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 06 Sie 2014 20:33 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
czytalem strone ryana dot. karty BPH
i mam troche watpliwosci, prosze by "praktyk RYAN BPH" sie wypowiedzial poniewaz jest
sporo sprzecznych informacji

-voucher pozwoli na rezerwacje lotu na miesiace letnie /lipiec-sierpien/?
- na voucher moze leciec wylacznie osoba ktora go otrzymala ?
- jaki otrzymujemy voucher po 700 PLN na start,a jaki po 6,5Kna pol roku
OW, RT

przyklad praktyczny
2 x dorosla , 1 dziecko lot RT
jak to rezerowac voucherami

- voucher jeszcze przechodzi w miesiące w lipiec, sierpień ale jest to niezgodne z regulaminem
- na voucher powitalny leci tylko właściciel karty (lot w jedną stronę voucher wcześniej wchodził w dwie strony),
- po 700 PLN na start otrzymujesz voucher powitalny (lot OW), po okresie półrocznym i operacji bezgotówkowych na ponad 6500 zł otrzymujesz voucher na 2 bilety w dwie strony dla Ciebie i osoby towarzyszącej
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 06 Sie 2014 20:45 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
zalozmy ze żona otrzymuje voucher na 2 os RT
na stronie ryana rezerwacje wykonam na siebie i córke
system ryana to wylapuje i jest odmowa realizacji vouchera ?

az tak sie wycwanili?
 Profil Relacje PM off
Velbandito lubi ten post.

#68 PostWysłany: 06 Sie 2014 21:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Mała poprawka voucher powitalny działa w dwie strony sprawdzone na połączeniu wmi - fue w listopadzie koszt biletu 720 zł po użyciu vouchera cena obniżona do 67 zł. Możesz spróbować zarezerwować w ten sposób.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 06 Sie 2014 21:08 

srebrny
Robertos napisał(a):
Mała poprawka voucher powitalny działa w dwie strony sprawdzone na połączeniu wmi - fue w listopadzie koszt biletu 720 zł po użyciu vouchera cena obniżona do 67 zł. Możesz spróbować zarezerwować w ten sposób.

Zastanawia mnie wariant 3 osobowy. Tzn powitalny zakup na odległy termin, a potem dołączyć jeszcze 2 do rezerwacji po 6 miesiącach.

Regulamin jest pokrętny i tak naprawdę nie wiadomo od czego zależy czy dostanie się bilety OW czy RT. Nagrodą jest jedna z tych dwóch opcji. W końcu to przecież żadna różnica ;)

http://www.ryanairkarta.pl/pdf/Ryanair_Regulamin.pdf

Ostatnio edytowany przez greg1291, 06 Sie 2014 21:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 06 Sie 2014 21:10 

correos napisał(a):
zalozmy ze żona otrzymuje voucher na 2 os RT
na stronie ryana rezerwacje wykonam na siebie i córke
system ryana to wylapuje i jest odmowa realizacji vouchera ?

az tak sie wycwanili?

Tak, system wyłapuje, że właściciela vouchera nie ma na rezerwacji (przynajmniej u mnie wyłapał i przy płatności wyskoczył taki komunikat)
 PM off  

#71 PostWysłany: 12 Sie 2014 13:39 

Loty: 90
Kilometry: 112 253
niebieski
Mam pytanie odnośnie tej karty nie che odzielnego wątku zakładać:

Jak wyglądają płatności w walucie na tej karcie?

Jaka jest waluta rozliczeniowa?

Jakie kursy stosują?

Czy też jest tak dobrze z przeliczeniami jak "Raiffeisen Wizzair" ?
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 12 Sie 2014 13:42 

Płatności w UE z euro na zł, kursy różne ok. 4,3-4,4 zł
 PM off  

#73 PostWysłany: 13 Sie 2014 01:11 

Otrzymałem od Ryanair Voucher, dokonując rezatwacji i wpisując siebie na rezerwacji uwzględniło mi rabat.
Jednak po przetwarzaniu płatności okazało się iż rabat nie został naliczony i zapłaciłem za biłet w pełnej kwocie.
Dodam, że na rezerwacji oraz w blokadach karty widnieje pelna kwota bez rabatu. A kupon rabatowy niby nadal może być wykorzystany.
Spotkał się ktoś z takim problemem.?

#74 PostWysłany: 13 Sie 2014 05:59 

Nie nigdy, przy płatności po wpisaniu nr vouchera jak ich system go wykrył i fizycznie odliczył to odliczenie zawsze było uwzględnione w kwocie do zapłaty.
Jak dla mnie nie pozostaje nic innego jak wykorzystać do innego zakupu biletu/ów Ryanair lub:
Kod:
AK ODEBRAĆ BONUSOWY BILET POWITALNY?

- zadzwonić na infolinię Ryanair pod numer telefonu 0703 30 30 23
 PM off  

#75 PostWysłany: 13 Sie 2014 13:49 

Po kontakcie z infolinia Ryanaira, bilety z Vouchera za punkty karty Visa Ryanair należy zawsze dokonywać przez infolinie 0703..

#76 PostWysłany: 13 Sie 2014 13:57 

one3 napisał(a):
Po kontakcie z infolinia Ryanaira, bilety z Vouchera za punkty karty Visa Ryanair należy zawsze dokonywać przez infolinie 0703..

a życie sobie i system rezerwacyjny nieoficjalnie pozwala na rezerwacje bez dzwonienia i nikt na drogi nr. Ryanair nie dzwoni...
jak się skończyła twoja historia?
 PM off  

#77 PostWysłany: 13 Sie 2014 14:27 

Loty: 90
Kilometry: 112 253
niebieski
Złożylem dzisiaj wniosek w oddziale niby trzeba pocztą ale mozna wszystko przygotować wypełnić, zostawić w oddziale i poprosić o przekazanie do centrali, żeby ksera dowodu i zaświadczenia o zarobkach nie wysyłać zwykłą pocztą, dodatkowo oszczędność na znaczku. Ciekawe czy zdążę dostać chociaż jeden bilet zanim zamkną ten program z powodu obniżek promocji na kartach od lipca :)

/Może zmienić tytuł postu na "Visa Ryanair BPH" żeby było wszystko na temat karty w jednym wątku tak jak przy kartach Wizzair/
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 13 Sie 2014 14:40 

GregPepe napisał(a):
Złożylem dzisiaj wniosek w oddziale niby trzeba pocztą ale mozna wszystko przygotować wypełnić, zostawić w oddziale i poprosić o przekazanie do centrali, żeby ksera dowodu i zaświadczenia o zarobkach nie wysyłać zwykłą pocztą, dodatkowo oszczędność na znaczku. Ciekawe czy zdążę dostać chociaż jeden bilet zanim zamkną ten program z powodu obniżek promocji na kartach od lipca :)

/Może zmienić tytuł postu na "Visa Ryanair BPH" żeby było wszystko na temat karty w jednym wątku tak jak przy kartach Wizzair/

Jak dostaniesz kartę i w przeciagu jednego miesiąca zrobisz obrót 700 zł, to już po pierwszym miesiącu otrzymasz bilet powitalny.

Wiem też że jedna osoba może posiadać kilka kart no i podwójnie zdobywać vouchery ;)

-- 13 Sie 2014 14:45 --

Anonymous napisał(a):
one3 napisał(a):

a życie sobie i system rezerwacyjny nieoficjalnie pozwala na rezerwacje bez dzwonienia i nikt na drogi nr. Ryanair nie dzwoni...
jak się skończyła twoja historia?

nic nie załatwiłem i nie da się nic zrobić, jedyne to, że mam nadal aktywny voucher i moge go wykorzystać na inne loty.

#79 PostWysłany: 17 Sie 2014 11:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Czyli obniżka to 734 zł.

Jestem zainteresowany tą kartą i może ktoś odpowie na moje pytanie:
A jak ceny kształtują się przy lotach dla 2 osób RT za około 700-800 zł? Też nie obniża do 33 zł za odcinek? Może podatki poszły w górę przy tych droższych lotach

Jak długo czekaliście na odpowiedź z ich strony i wyrobienie karty?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 17 Sie 2014 13:14 

Jak wezmiesz loty za 200/osobe w jedna strone, to masz w sumie do zaplacenia 800 zl za dwoje.
Wiec voucher dwuosobowy obnizy Ci do 132 (4 x 33).
Obnizka wyniesie 668, wiec jest mozliwa, bo max. to 734.

Wyrobienie karty schodzi miesiac.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 8 gości