Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
naprostszy sposób to shuttle bus. Bilety na autobus można kupić tutaj: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
cena to 15.90€ w przedprzedaży online, albo 17€ na miejscu w okienku (stan na 27.09.2014)
Dojazd pociągiem - jak ktoś chce zaoszczędzić kilka euro - jest poruszony w wątku
Są też opisane sposoby jak próbować stopem, blablacarem francuskim, wynajętym samochodem itp.
Zapraszamy do czytania i dyskusji.

i ważna UWAGA:
W tym wątku piszemy tylko o ogólnych poradach na temat dojazdu komunikacją .

Oferty przewożników z usuniętego wątku ,
autoparis@wp.pl mobil: +33 753 659 846 https://www.facebook.com/autoparisparis
http://www.dojazddoparyza.pl zwierzak.transport@gmail.com +33 682 585 495
BusParis: +33611225876 busparis@g.pl
http://www.facebook.com/paryzzlookim
http://www.VTC-paris.pl

Wszystkie posty reklamowe oraz pseudoopinie od użytkowników z jednym lub kilkoma postami zostaną usunięte.
Uzytkownicy ze stażem mniejszym niż 3 miesiące również znajdą się pod lupą.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 10 Lip 2014 19:20 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 94 286
OPCJA 1 - rozważam wynajęcie auta i wtedy moge podwieźć kogoś do centrum. to ciekawa opcja - kłopotem jest parkowanie w Paryżu :-(

Oferuję dojazd 20.09: BVA - centrum Paryża dla 1 lub 2 osób / oraz 23.09: Paryż centrum do BVA
My przylatujemy do Paryża tj Beauvais 20.09 rano około 8.20, przypuszczam że około 9.00-10.00 będziemy jechać z lotniska w stronę centrum Paryża (Montrmarte). wypożyczamy auto na 3 dni, więc możemy podwieźć za rozsądną chyba opłatą (10E/osoba) 2 osoby.
(autobus 14 lub 15 Euro w jedną stronę, taxi 140 Euro w jedną stronę tj na 5 osób - 28, przewóz wspólny transportem priv 20E od osoby, a transportem priv pod dany adres 40E)

wracamy 23.09 wcześnie rano (tj około 5.00 -5.30) z Paryża na lotnisko BVA tak aby być około 6/30 - 7.00 na lotnisku (10E/osoba)
jeśli ktos zainteresowany dawajcie znać, godziny możemy zgrać.

OPCJA 2 - jadę autobusem do Paryża (tu nie ma kłopotu) i jadę z Paryża do BVA autobusem - i tu jest kłopot

Jak dostać się z okolic Placu Pigale do Port Maillet na 5:40 rano na odjazd autobusu, skoro metro jeździ od 5:30? pieszo?
Ile może kosztować taxi o 5 rano na tym odcinku (ok 6 km)? może są jakies nocne autobusy? Ktoś ma jakiś pomysł

-- 10 Lip 2014 20:17 --

BartoszSz napisał(a):
.... muszę się dostać z centrum Paryża do Beauvais na 10:30 rano maksymalnie. .....

co to za kłopot? -> kupujesz bilet na bus (linki do strony z biletami na 16 str wątku) z okolic stacji Metra M1 Port Maillet do BVA (ok 16 E) , start busa masz ok. 7.00 to do miejsca odjazdu spokojnie dostaniesz się metrem.

Fly&drive w Kalabrii za 374 PLN. Loty z Katowic + auto na 3 dni Fly&drive w Kalabrii za 374 PLN. Loty z Katowic + auto na 3 dni
Rejs (z all inclusive): Madera, Gran Canaria, Teneryfa, Fuerteventura i Lanzarote + loty z Krakowa za 3114 PLN Rejs (z all inclusive): Madera, Gran Canaria, Teneryfa, Fuerteventura i Lanzarote + loty z Krakowa za 3114 PLN
#302 PostWysłany: 21 Lip 2014 22:38 

Witam,
Proszę o informację, czy w niedzielę bilet na autobus nr 12 z lotniska BEAUVAIS na dworzec kolejowy jest po 4 euro? nie mogę niestety znaleźć nigdzie tej informacji. I jak wygląda kwestia ceny biletu dla 10-latka. Znalazłam pociąg do Paryża dla naszej trójki za 26,80 lub, jeśli na niego nie zdążymy, za 35,50 euro.

I drugie pytanie do Was - jak wygląda kwestia zwiedzania z 10-latkiem? Chcemy kupić kartu Paris Museum Pass na 6 dni, ale co z dzieckiem? Ponoć wstęp maja za darmo, ale czy trzeba stać w kolejce po darmowy bilet, czy wchodzi się bez problemu? Proszę o informację, jeśli ktoś z Was był z dzieckiem
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 01 Wrz 2014 21:40 

Cześć, niedługo będę wyjeżdżać z Paryża do Beauvais i chcę skorzystać z autobusu.
Wszędzie jest napisane, że odjazdy są ściśle powiązane z konkretnym odlotem - czy to znaczy, że mogę pojechać jedynie autobusem odjeżdżającym na "mój lot" ? Chciałabym pojechać tam wcześniej, tzn wsiąść do autobusu skorelowanego z innym lotem. Zawsze panikuję, dlatego wolę być na lotnisku wcześniej. Czy można tak zrobić czy kierowca sprawdza jakoś bilety lotnicze i wpuszcza tylko osoby z odpowiedniej godziny odlotu?
Już zgłupiałam bo raz pisze, że odjazd jest dostępny dla każdego kto ma bilet, a raz, że są ściśle skorelowane z odlotami.

Może mi ktoś napisać ?
Aha i gdzie znajduje się automat z biletami? Gdzieś obok postoju autobusów? Można płacić kartą / gotówką?
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 02 Wrz 2014 12:31 

Witam serdecznie,
Mam pytanie dotyczące przejazdu autobusem. Czy jest jakaś dodatkowa opłata za duży bagaż?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Mariusz
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 02 Wrz 2014 13:01 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
kinieczka napisał(a):
Cześć, niedługo będę wyjeżdżać z Paryża do Beauvais i chcę skorzystać z autobusu.
Wszędzie jest napisane, że odjazdy są ściśle powiązane z konkretnym odlotem - czy to znaczy, że mogę pojechać jedynie autobusem odjeżdżającym na "mój lot" ? Chciałabym pojechać tam wcześniej, tzn wsiąść do autobusu skorelowanego z innym lotem. Zawsze panikuję, dlatego wolę być na lotnisku wcześniej. Czy można tak zrobić czy kierowca sprawdza jakoś bilety lotnicze i wpuszcza tylko osoby z odpowiedniej godziny odlotu?
Już zgłupiałam bo raz pisze, że odjazd jest dostępny dla każdego kto ma bilet, a raz, że są ściśle skorelowane z odlotami.

Może mi ktoś napisać ?
Aha i gdzie znajduje się automat z biletami? Gdzieś obok postoju autobusów? Można płacić kartą / gotówką?

Nikt nie sprawdza na jaki lot masz bilet. Jak autobus się zapełni to odjeżdża. Bilety kupuje się w kasie, przy stanowisku, skąd ruszają autobusy. Ja płaciłam gotówką, ale kartą pewnie też można.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 02 Wrz 2014 16:37 

Dzięki za odpowiedź :)
Ale kupiłaś bilet w tym automacie tak? Bo my francuskiego ni w ząb i ciężko byłoby się dogadywać z kierowcą odnośnie biletu.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 02 Wrz 2014 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
kinieczka napisał(a):
Dzięki za odpowiedź :)
Ale kupiłaś bilet w tym automacie tak? Bo my francuskiego ni w ząb i ciężko byłoby się dogadywać z kierowcą odnośnie biletu.

Bilety kupuje się w kasie. Kierowca ich nie sprzedaje. Angielski w zupełności wystarcza.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 02 Wrz 2014 22:35 

Astrid a nie ma jakiegoś automatu? Gdzieś mi się obiło o uszy... może coś pokręciłam.
Gdzie są te kasy? Zaraz obok autobusu, to są jakieś budki czy coś większego jak dworzec autobusowy?

To dobrze, że angielski wystarcza, bo bałam się, że będzie źle :D
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 03 Wrz 2014 09:58 

niebieski
Kup przez internet i nie będziesz musiała szukać żadnych kas.
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 03 Wrz 2014 10:06 
Awatar użytkownika

Loty: 150
Kilometry: 202 271
niebieski
Kochani,

czy ktoś może na stówkę potwierdzić informację która się pojawia w tym temacie, że BUS miejski linii 12 z Beauvais do lotniska NIE JEŹDZI w niedziele? to aktualne?! Chyba lepiej wybrac w takim razie spacerek pieszo, niż płacić 4 euro za drugi shuttle bus...

Dzięki!

#311 PostWysłany: 11 Wrz 2014 23:42 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Lecimy w czwórkę do Paryża i bardziej opłaca nam się wynająć auto. Korzystna oferta w Cardelmar na auto w Citer. Czy wypożyczaliście auto w Beauvius? Jakieś wskazówki, rady?

#312 PostWysłany: 15 Wrz 2014 14:06 

Czy ktoś o obeznany w temacie mógłby zrobić podsumowanie aby umieścić je w pierwszym poście ?
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 16 Wrz 2014 17:49 

okiemserca napisał(a):
OPCJA 1 - rozważam wynajęcie auta i wtedy moge podwieźć kogoś do centrum. to ciekawa opcja - kłopotem jest parkowanie w Paryżu :-(

Oferuję dojazd 20.09: BVA - centrum Paryża dla 1 lub 2 osób / oraz 23.09: Paryż centrum do BVA
My przylatujemy do Paryża tj Beauvais 20.09 rano około 8.20, przypuszczam że około 9.00-10.00 będziemy jechać z lotniska w stronę centrum Paryża (Montrmarte). wypożyczamy auto na 3 dni, więc możemy podwieźć za rozsądną chyba opłatą (10E/osoba) 2 osoby.
(autobus 14 lub 15 Euro w jedną stronę, taxi 140 Euro w jedną stronę tj na 5 osób - 28, przewóz wspólny transportem priv 20E od osoby, a transportem priv pod dany adres 40E)

wracamy 23.09 wcześnie rano (tj około 5.00 -5.30) z Paryża na lotnisko BVA tak aby być około 6/30 - 7.00 na lotnisku (10E/osoba)
jeśli ktos zainteresowany dawajcie znać, godziny możemy zgrać.

OPCJA 2 - jadę autobusem do Paryża (tu nie ma kłopotu) i jadę z Paryża do BVA autobusem - i tu jest kłopot

Jak dostać się z okolic Placu Pigale do Port Maillet na 5:40 rano na odjazd autobusu, skoro metro jeździ od 5:30? pieszo?
Ile może kosztować taxi o 5 rano na tym odcinku (ok 6 km)? może są jakies nocne autobusy? Ktoś ma jakiś pomysł

-- 10 Lip 2014 20:17 --

BartoszSz napisał(a):
.... muszę się dostać z centrum Paryża do Beauvais na 10:30 rano maksymalnie. .....

co to za kłopot? -> kupujesz bilet na bus (linki do strony z biletami na 16 str wątku) z okolic stacji Metra M1 Port Maillet do BVA (ok 16 E) , start busa masz ok. 7.00 to do miejsca odjazdu spokojnie dostaniesz się metrem.

Ja również lecę do Paryża 20.09, ląduję w Beauvais 8:30 rano. Chętnie zabiorę się z Wami do Paryża. Daj znać czy oferta aktualna :).
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 23 Wrz 2014 14:55 

jolkah napisał(a):
Kochani,

czy ktoś może na stówkę potwierdzić informację która się pojawia w tym temacie, że BUS miejski linii 12 z Beauvais do lotniska NIE JEŹDZI w niedziele? to aktualne?! Chyba lepiej wybrac w takim razie spacerek pieszo, niż płacić 4 euro za drugi shuttle bus...

Dzięki!

Pewnie już za późno, ale właśnie wróciłem stamtąd. Autobus nr 12 jeździ w niedzielę. Pełna informacja w biurze obsługi turystycznej. Cena 4 E za bilet tam i z powrotem. Jeździ puściutki. w jedną stronę jechaliśmy sami, w drugą z dwójką innych Polaków. Z lotniska jedzie prosto do centrum, pod merostwo. Czas 15 min. Wraca trochę dookoła i trwa to prawie 30 min. Ogólnie polecam zwiedzanie tego miasteczka, bardzo urokliwe.
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:55 

A czy autobusy które odjeżdżają z Paryża zgodnie z harmonogramem lotów są zarezerwowane na daną godzinę tylko dla tych którzy do odlotu mają niewiele godzin. Np. 19:15 20:30 22:15 FR4304 RYANAIR BOLOGNE
czyli tym autobusem który wyjeżdża z Paryża o 19:15 mogą jechać tylko Ci którzy mają wylot do Bolonii o 22:15??

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy lotnisko jest otwarte całą dobę? W nocy też? Gdzie blisko lotniska Beauvais można przeczekać noc na wczesno-poranny lot? Są jakieś całodobowe bary, mc donaldy itd?

pomocy!

pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 25 Wrz 2014 19:28 

ansbach1 napisał(a):
Lecimy w czwórkę do Paryża i bardziej opłaca nam się wynająć auto. Korzystna oferta w Cardelmar na auto w Citer. Czy wypożyczaliście auto w Beauvius? Jakieś wskazówki, rady?

W lipcu wypożyczałam tam z Citer. Bez problemów. Samochód nówka sztuka. Zablokowali mi chyba 750 EUR na karcie, ale oddali w ciągu 3 dni po zwrocie auta. Auto zostawia się na parkingu i odnosi tylko kluczyki. Nikt się nie doszukiwał jakiś pseudo rys :)
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 27 Wrz 2014 17:16 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
UWAGA

Posprzątałem w tym temacie i:
- proszę pisać tylko na temat dojazdu do Paryża autobusem/pociągiem/stopem/czymkolwiek byle nie prywatnym transportem
- na temat prywatnego transportu który kilku użytkowników oferuje proszę pisać tutaj: beauvais-orly-cdg-paris-pomoge-w-transporcie,1302,29927
- wszelkie opinie, umawianie się na wspólny przejazd, pytania na ten temat też tam
- za reklamowanie się tutaj pójdzie ban
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 07 Paź 2014 21:40 

Chcę kupić bilety Porte-Maillot - Paryż - Porte-Maillot. Dwie osoby dorosłe i 2 letnie dziecko
Jak jest z takim dzieciaczkiem ? Czy potrzebuję jakiś zerowy bilet (jak ma to miejsce w Polsce) czy poprostu kupuję tylko bilety dla dorosłych.
Przy zakupie on-line nie znalazłem nigdzie wzmianki jak to powinno wyglądać - oprócz tego, że dzieci poniżej 3 roku mają przejazd gratis ?
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 20 Paź 2014 11:51 

Jechał ktoś z Was w centrum Paryża z Porte Mailot autobusem ? W naszym przypadku autobus z racji braku przesiadek będzie wygodniejszy. Zastanawiam się tylko gdzie szukać przystanku linii 82 ?
Czy bilety t+ można kupić tylko w metrze, czy kupię je gdzieś w drodze na przystanek autobusowy ?
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 20 Paź 2014 11:59 

cmario74 napisał(a):
Witam serdecznie,
Mam pytanie dotyczące przejazdu autobusem. Czy jest jakaś dodatkowa opłata za duży bagaż?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Mariusz

Każdy duży plecak wkładasz do luku bagażowego .Bez dopłaty
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość