Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 07 Paź 2014 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
Właśnie dostałem kartę i nie bardzo rozumiem aby dostać te bony to w 1 półroczu musze zrobić obrót kartą 7200zł? 700zł za bilet powitalny +6500zł te dwa bonusy?
Czy powitalny zawiera sie w kwocie 6500zł?

Image
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty do Włoch: bilety do Mediolanu z 4 miast od 80 PLN! Tanie loty do Włoch: bilety do Mediolanu z 4 miast od 80 PLN!
Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo
#162 PostWysłany: 07 Paź 2014 18:27 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Tak, zawiera się. Wydajesz 700+5800zł i masz powitalny + podwójny po okresie.

BTW. Potwierdzam prowizję 0,97zł za płatność tą kartą w Sprytnym :)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 07 Paź 2014 19:03 
Awatar użytkownika

niebieski
trzeba pamiętać, że okres półroczny jest ten sam dla wszystkich - 01.01. - 30.06 oraz 01.07. - 31.12
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 07 Paź 2014 19:16 

Tomek Zien napisał(a):
Tak, zawiera się. Wydajesz 700+5800zł i masz powitalny + podwójny po okresie.

BTW. Potwierdzam prowizję 0,97zł za płatność tą kartą w Sprytnym :)

Jest też opcja 3500 zł (1 bilet powitalny w pierwszym okresie po aktywacji i 1 bilet na półrocze)
http://www.ryanairkarta.pl/pdf/Ryanair_Regulamin.pdf
 PM off  

#165 PostWysłany: 07 Paź 2014 20:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie udało się uzyskać zwolnienie z opłaty całorocznej za korzystanie z karty. Pisałem wniosek/podanie do centrali w Gdyni. Być może zaważył mój staż (ponad 10- letni) jako klienta i moja historia wpływów i wypłat. To tyle.
Ale mam pytanie techniczne dotyczące wykorzystania voucherów na wyloty spoza Polski. Pisał chyba "górny", że jest to wykonalne. Oczywiście przy ręcznym wpisywaniu kodu na stronce. Oficjalne stanowisko Ryana jest takie , że nie można (powiedziała mi Pani z infolinii). Tyle teoria. A jak w praktyce? :?:
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 07 Paź 2014 20:41 

Da się wykorzystać vouchery na loty również nie z Polski, także podczas rezerwacji internetowej choć jest to utrudnione (jak to zrobić masz podane choćby na poprzedniej stronie tego tematu, a dzwonienia do Ryananir w tej sprawie raczej powinno się unikać by nie uszczelnili systemu bo rezerwacja przez infolinię jest gorszym rozwiązaniem)

ps. nie trzeba wpisywać ręcznie, można kopiuj - wklej nr. voucheru z otrzymanego e-mail ;)

A zwolnienie tylko na rok, czy też dożywotnio na cały okres posiadania w/w karty?
 PM off  

#167 PostWysłany: 07 Paź 2014 20:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuję za info. Wcześniej nie wiedziałem o czyszczeniu historii i usuwaniu ciasteczek. Dlatego szukając połączenia wpisywałem kod, który "przepadł" , dlatego przestraszony dzwoniłem za infolinię. :oops:

Mam nadzieję, że na stałe, ale muszę to sprawdzić. Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 07 Paź 2014 23:18 
Awatar użytkownika

srebrny
ireqch napisał(a):
Mnie udało się uzyskać zwolnienie z opłaty całorocznej za korzystanie z karty. Pisałem wniosek/podanie do centrali w Gdyni. Być może zaważył mój staż (ponad 10- letni) jako klienta i moja historia wpływów i wypłat. To tyle. :

"Centrala", cokolwiek to znaczy jest w Gdańsku, swoją drogą to ciekawe, że zostałeś zwolniony z tej opłaty.

Może mało uważnie czytałem, ale nie zauważyłem żeby gdzieś było napisane, że vouchery są do zrealizowania tylko z Polski.
Są różne obostrzenia, ale o miejscu wylotu ani słowa. Jest tylko zapis Dostępność oferty zależy m.in. od trasy lotu oraz liczby miejsc już zarezerwowanych.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 19 Paź 2014 13:14 

niebieski
witam, może trochę offtopic ale dla mnie będzie przydatne, czy po wysłaniu formularza do banku o wydanie karty ktoś z Banku się kontaktuje, czy od razu przysyłają kartę, wysłałem już prawie 2-tygodnie temu i brak odzewu, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 19 Paź 2014 13:26 

santech napisał(a):
witam, może trochę offtopic ale dla mnie będzie przydatne, czy po wysłaniu formularza do banku o wydanie karty ktoś z Banku się kontaktuje, czy od razu przysyłają kartę, wysłałem już prawie 2-tygodnie temu i brak odzewu, pzdr

Tak, telefonicznie oraz na wskazany adres e-mail przychodzi informacja, czasami proszą o uzupełnienie dokumentacji np. pełnego wydruku operacji bankowych ze swojego rachunku bankowego.
Nic nie stoi na przeszkodzie, by do nich napisać e-mail:
KontaktBPH@ge.com
lub zadzwonić:
58 300 76 85

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 19 Paź 2014 20:54, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#171 PostWysłany: 19 Paź 2014 14:03 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
czy sytuacja z tą kartą się ustabiliowała- na początku wątku było sporo negatywnych opinii. A jak jest teraz? Jest sens ją zamawiać?
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 19 Paź 2014 14:11 

klimas napisał(a):
czy sytuacja z tą kartą się ustabiliowała- na początku wątku było sporo negatywnych opinii. A jak jest teraz? Jest sens ją zamawiać?

Nie ma się co poprawiać, bo ten produkt zawsze był ok (niesprawiedliwe oceny brały się z śmiesznych cen kilka lat temu Ryanair oraz obecności na rynku kart prepaid pozwalających kupować bilety ryanair bez opłaty manipulacynej).
Jak ktoś lata Ryanair i płaci kartą za zakupy, to niech szybko o nią wnioskuje, bo mimo opłaty rocznej 85 zł nie ma obecnie innej karty kredytowej o podobnej stopie zwrotu (nie wiadomo co Ryanair z BPH zamierza zrobić z tą kartą lojalnościową, po lipcowych zmianach prowizji)
 PM off  

#173 PostWysłany: 19 Paź 2014 14:27 

niebieski
czyli reasumując ( jeśli na szybko dobrze rozumiem) gdy przez okres styczen-czerwiec zrobię nią obrót 6500zł to dostaję 2 vouchery na bilety,tak?
A kwota do wydania na te bilety w jakiś sposób jest obliczana? Czy to vouchery na dowlony bilet?
Szkoda,że nie można w żaden sposób zbić opłaty rocznej.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 19 Paź 2014 14:31 

zrób sobie kawę, herbatę i góra po godzinie czytając powoli ze zrozumieniem posty z tego tematu wszystkiego się dowiesz (link do regulaminu karty, jakie vouchery za ile, screeny płatności z wykorzystaniem voucherów, jak płacić przez internet itp, itd)
 PM off  

#175 PostWysłany: 19 Paź 2014 14:36 
Awatar użytkownika

niebieski
klimas napisał(a):
czyli reasumując ( jeśli na szybko dobrze rozumiem) gdy przez okres styczen-czerwiec zrobię nią obrót 6500zł to dostaję 2 vouchery na bilety,tak?

1 voucher na 2 bilety RT do wykorzystania na ten sam lot. Plus 1 voucher powitalny po wydaniu 700zł na jeden pojedynczy bilet RT.
klimas napisał(a):
A kwota do wydania na te bilety w jakiś sposób jest obliczana? Czy to vouchery na dowlony bilet?

Voucher zbija cenę bilety maksymalnie o ok. 700zł. Teoretycznie bilet dowolny o ile jest poza wyłączonymi okresami i są promo miejsca w samolocie.
klimas napisał(a):
Szkoda,że nie można w żaden sposób zbić opłaty rocznej.

Szkoda ale i tak nie jest źle.
BTW, w tym temacie wszystko już zostało napisane o tej karcie. Czytać, bo temat nie jest tak długi jak o Wizzkarcie ;)
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 19 Paź 2014 18:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
klimas napisał(a):

Nie ma się co poprawiać, bo ten produkt zawsze był ok (niesprawiedliwe oceny brały się z śmiesznych cen kilka lat temu Ryanair oraz obecności na rynku kart prepaid pozwalających kupować bilety ryanair bez opłaty manipulacynej).
Jak ktoś lata Ryanair i płaci kartą za zakupy, to niech szybko o nią wnioskuje, bo mimo opłaty rocznej 85 zł nie ma obecnie innej karty kredytowej o podobnej stopie zwrotu (nie wiadomo co Ryanair z BPH zamierza zrobić z tą kartą lojalnościową, po lipcowych zmianach prowizji)

Poza tym BPH zmieni wkrótce właściciela :-)
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 19 Paź 2014 19:53 

niebieski
Skoro tak to faktycznie zaraz moze karty nie byc. Poczekam do konca tygodnia bo maja sie odezwac z karta wizz czy mi dadza czy nie a nie chce miec za duzo zapytan o karte w jednym czasie
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 04 Lis 2014 11:50 

Witam,
mam pytanie-jesli juz było i przeoczyłem to z góry przepraszam :)Bede mial do konca grudnia obrot na karcie troszke ponad 3500 pln.Zatem otrzymam 1 bilet powitalny i 1 z tytułu wykonanego obrotu.Pytanie brzmi,czy na te 2 bilety bede mógł poleciec gdzies w jednym terminie z dzieckiem,czy tez ja musze byc na obu jedynym pasazerem,wiec musze poleciec sobie gdzies sam dwa razy?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 04 Lis 2014 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
sam 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 04 Lis 2014 11:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Z regulaminu wynika, że każdy z tych dwóch biletów może być tylko na Ciebie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości