Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
naprostszy sposób to shuttle bus. Bilety na autobus można kupić tutaj: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
cena to 15.90€ w przedprzedaży online, albo 17€ na miejscu w okienku (stan na 27.09.2014)
Dojazd pociągiem - jak ktoś chce zaoszczędzić kilka euro - jest poruszony w wątku
Są też opisane sposoby jak próbować stopem, blablacarem francuskim, wynajętym samochodem itp.
Zapraszamy do czytania i dyskusji.

i ważna UWAGA:
W tym wątku piszemy tylko o ogólnych poradach na temat dojazdu komunikacją .

Oferty przewożników z usuniętego wątku ,
autoparis@wp.pl mobil: +33 753 659 846 https://www.facebook.com/autoparisparis
http://www.dojazddoparyza.pl zwierzak.transport@gmail.com +33 682 585 495
BusParis: +33611225876 busparis@g.pl
http://www.facebook.com/paryzzlookim
http://www.VTC-paris.pl

Wszystkie posty reklamowe oraz pseudoopinie od użytkowników z jednym lub kilkoma postami zostaną usunięte.
Uzytkownicy ze stażem mniejszym niż 3 miesiące również znajdą się pod lupą.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 24 Paź 2014 07:55 

zimi2k napisał(a):
Jechał ktoś z Was w centrum Paryża z Porte Mailot autobusem ? W naszym przypadku autobus z racji braku przesiadek będzie wygodniejszy. Zastanawiam się tylko gdzie szukać przystanku linii 82 ?
Czy bilety t+ można kupić tylko w metrze, czy kupię je gdzieś w drodze na przystanek autobusowy ?

Na ratp.fr była kiedyś dokładna mapka. Bilety to chyba tylko w metrze, przynajmniej w tamtej okolicy.

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Chicago okołoweekendowo + bilet na NBA i NHL od 2376 PLN. Wylot z Gdańska oraz Warszawy Chicago okołoweekendowo + bilet na NBA i NHL od 2376 PLN. Wylot z Gdańska oraz Warszawy
Relaks w Cascais za 895 PLN. Loty do Portugalii z Warszawy + 3 noclegi Relaks w Cascais za 895 PLN. Loty do Portugalii z Warszawy + 3 noclegi
#322 PostWysłany: 27 Paź 2014 09:41 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Czy wiecie z którego miejsca dokładnie odjeżdża busparis do beauvais? Czy z tego samego parkingu co regularne busy?

#323 PostWysłany: 18 Lis 2014 02:01 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 40 914
z własnego doświadczenia wiem, że bilety jedynie można kupić w metrze..ale nie ma z tym problemu, bo stacje metra są praktycznie na każdej przecznicy.

#324 PostWysłany: 18 Lis 2014 18:25 

Witam
Trochę praktycznych świeżych info
Wróciliśmy dzisiaj z 3-dniowego pobytu w Paryżu ( wylot Warszawa- Beauvais - piątek godz. 6.05 - powrót wtorek Beauvais- Warszawa wylot 9.20)

Z wylotem żadnych problemów- kilkunastominutowe opóźnienie związane z kolejkowaniem na płycie to standard na okęciu- wylot godz. 6.20.Na miejscu byliśmy punktualnie ( odpukać po kilku lotach Wizzarem nie było jeszcze większego opóźnienia :)

Po przylocie mamy dwie najkorzystniejsze opcje dostania się do Paryża ( komunikacja miejska + pociąg ) lub Autobus

Bilety do autobusu można kupić http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx koszt 15.90 euro przy zakupie on line i 17 przy zakupie na miejscu ( Kasy widoczne zaraz po wyjściu z terminala głównie dzięki kolejkom do kas ale idą one sprawnie, a autobusów jest bardzo dużo - jeden się zapełnia drugi podjeżdża, z biletami on line wchodzicie prawie od razu do autobusu )
My ze względu na umiejscowienie hotelu wybraliśmy dojazd komunikacją miejską( autobus nr 12) i pociągiem - bilety na komunikację miejską kupuje sę u kierowcy i koszt to 0,9 euro jednorazowy lub 4 euro na 48h ( ale tylko w wyznaczonych godzinach)
Na miejscu okazało się że jest jeszcze jeden przewoźnik chyba konkurencja - koszt autobusu 1,9 euro za osobę kursuje częściej niż miejski a jego nr to 30 lub 32 - nie pamiętam ale na słupku jest rozkład jazdy- oba autobusy startują z tego samego przystanku i oba zatrzymują się przy stacji kolejowej.( na przeciwko autokarów lotniskowych)
Bilety na pociąg kupowaliśmy przez internet( http://www.sncf.com/) a do odbioru za pomocą karty, którą się płaciło są w biletomacie na dworcu - można oczywiście kupić w okienku lub wydrukować w domu po wybraniu odpowiedniej opcji lub przechowywać na smartfonie- koszt 14,20 euro za osobę - Odjazd godz 10.37 -punktualnie co do minuty - przyjazd do paryża 11.55 co do minuty z rozkładem
Tyle jeżeli chodzi o transport w jedną stronę - w drugą było trochę weselej
Pociąg z Paryża ( Paris NORD) planowo 06.05 - ok 5.40 pojawiło się info z , którego peronu ( prawie zawsze 21)
Wylot mieliśmy 9.20 zamknięcie bramek 8.40. Pociąg w Beauvais miał być o godzinie 7.22
A było tak
pociąg wystartował o 6.50 - jak się okazało po rozmowie z francuzem - jest to standard na miejscu byliśmy o godzinie 8.04 , przed dworcem ani jednej taksówki , na szczęście na przystanku stała 12 komunikacji miejskiej ( za 0,9 euro ) i chyba widziała że dopiero pociąg przyjechał bo powinnna odjechać - na szczęście poczekała- o 8.34 zatrzymaliśmy się pod terminalem mieliśmy 6 minut - udało się ale nerwówki nie polecam
Jeżeli ktoś ma później wylot z Beauvais transport ok , ale jeżeli jest to 9 lub wcześniej odradzam można nie zdążyć.
Jakaś rodzina nie wytrzymała napięcia i wysiadła z pociągu ok godz. 6.40 i pewnie poszła na taxi - nie chcę wiedzieć ile kosztowało

Zwiedzanie na miejscu - zużyliśmy w dwójkę 20 biletów ( 2 x 13,70 euro ) , starczyło na dojazd do
- okolice luwru i katedry notre dame
- wieża eifla
- muzeum gevrina
- muzeum historii natualnej
- okolice łuku triumfalnego
- okolice bulvaru de clichy
- wizyta w centrum handlowym lafayette
- dojazd z hotelu do dworca ( 9 dzielnica)
Pewnie da się zrobić to łącząć atrakcje ale piszę ile wyszło u nas bez jakiegoś specjalnego kombinowania aby jak najtaniej
 Profil Relacje PM off
jasiek1212 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#325 PostWysłany: 19 Lis 2014 13:43 

Odpowiadając do warsawghoster - sory ale nie mam uprawnień do pisania priv:(
Muzeum historii naturalnej kosztowało nas po 7 euro za osobę - czas , który tam spędziliśmy to ok 1,5 h. czynne od 10-18
Mi trochę przypomina muzem z filmu Noc w Muzeum - podobny klimat :) ale tu są tylko zwierzęta i rośliny ( również te morskie )
na poziomie ) masz całą faunę i florę wodną a na antresolach wyżej zwierzęta, owady , rośliny itp.
Muzeum Ciekawe , ale głównie za sprawą formy , masz dwa główne poziomy , a pozostałe 3 poziomy to antresole dookoła- kilka fotek poniżej
Dojazd metrem
Linia 7 stacja censier daubenton - 3 min na pieszo z tamtąd
linia 10 - Gare Austerlitz - myślę że podobnie
Nie wiem jak autobusami- nie korzystałem z nich a być może z Katedry będzie korzystniejsze połączenie
Na krótki pobyt w sam raz - bo nie jest absorbujące, na krótki pobyt polecam jeszcze bardziej muzeum Grevina( figur wokowych)
Jak ja byłem to kolejek brak, chyba dwie wycieczki szkolne do tego , kilku prywatnych turystów , przy kasie nikogo
Załącznik:
DSC_0756.JPG
DSC_0756.JPG [ 130.05 KiB | Obejrzany 3047 razy ]

Załącznik:
DSC_0754.JPG
DSC_0754.JPG [ 131.94 KiB | Obejrzany 3047 razy ]

Załącznik:
DSC_0734.JPG
DSC_0734.JPG [ 129.32 KiB | Obejrzany 3047 razy ]

Załącznik:
DSC_0732.JPG
DSC_0732.JPG [ 120.78 KiB | Obejrzany 3047 razy ]

Załącznik:
DSC_0727.JPG
DSC_0727.JPG [ 137.72 KiB | Obejrzany 3047 razy ]
 Profil Relacje PM off
warsawghoster uważa post za pomocny.

#326 PostWysłany: 19 Lis 2014 14:11 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
niebieski
Dzięki wielkie za odpowiedź :)

A czy ktoś wie, czy z Place de la Concorde do Porte Maillot dojadę jakimś autobusem miejskim w ramach biletów T10 ? Tam żebym sobie pole elizejskie pooglądał tuż przed wyjazdem, bo chyba nie zdążę przejść tego kawałka w godzinę. Nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji.
O której musiałbym ruszyć z Porte Maillot by dotrzeć na Beauvais i spokojnie przejść odprawę w niedzielę (lot 15:45)? Mam niby zamówiony transport przez firmę transportową ogłaszającą się na forum, aale póki co nie mam od nich odpowiedzi, więc musze być przygotowany na opcję autobusową :)
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 19 Lis 2014 15:51 

mieliśmy samolot Beauvais - warszawa o 9.20, a na Porte Maillot musielismy byc o 6.10, więc musisz być jakieś 3h wcześniej, też jechaliśmy busem

do porte maillot dojedziesz tak, metro, przystanek Concorde, linia nr 1(kolor zółty) kierunek la defense
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 19 Lis 2014 16:07 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
niebieski
wiem, wiem, że metrem, ale pytałem o autobusy, bo zależy mi na widoku Pól Elizejskich :)
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 19 Lis 2014 17:10 

autobus nr 73
 Profil Relacje PM off
warsawghoster lubi ten post.
warsawghoster uważa post za pomocny.

#330 PostWysłany: 27 Lis 2014 12:36 

niebieski
W sumie nie znalazłem takiego tematu, a ten (teoretycznie) wpisuje się w moje pytanie, więc pytam: a jak wygląda kwestia transportu z lotniska do miasta, przy czym jako "miasto" rozumiem nie Paryż tylko właśnie Beauvais? Pytam w razie ewentualnego oczekiwania na przesiadkę - czy jest możliwość (i sens) wyskoczenia tam na z 2 godzinki?
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 30 Lis 2014 16:39 

srebrny
Khonanesta napisał(a):
Witam
Trochę praktycznych świeżych info
Wróciliśmy dzisiaj z 3-dniowego pobytu w Paryżu ( wylot Warszawa- Beauvais - piątek godz. 6.05 - powrót wtorek Beauvais- Warszawa wylot 9.20)

Z wylotem żadnych problemów- kilkunastominutowe opóźnienie związane z kolejkowaniem na płycie to standard na okęciu- wylot godz. 6.20.Na miejscu byliśmy punktualnie ( odpukać po kilku lotach Wizzarem nie było jeszcze większego opóźnienia :)

Po przylocie mamy dwie najkorzystniejsze opcje dostania się do Paryża ( komunikacja miejska + pociąg ) lub Autobus

Bilety do autobusu można kupić http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx koszt 15.90 euro przy zakupie on line i 17 przy zakupie na miejscu ( Kasy widoczne zaraz po wyjściu z terminala głównie dzięki kolejkom do kas ale idą one sprawnie, a autobusów jest bardzo dużo - jeden się zapełnia drugi podjeżdża, z biletami on line wchodzicie prawie od razu do autobusu )
My ze względu na umiejscowienie hotelu wybraliśmy dojazd komunikacją miejską( autobus nr 12) i pociągiem - bilety na komunikację miejską kupuje sę u kierowcy i koszt to 0,9 euro jednorazowy lub 4 euro na 48h ( ale tylko w wyznaczonych godzinach)
Na miejscu okazało się że jest jeszcze jeden przewoźnik chyba konkurencja - koszt autobusu 1,9 euro za osobę kursuje częściej niż miejski a jego nr to 30 lub 32 - nie pamiętam ale na słupku jest rozkład jazdy- oba autobusy startują z tego samego przystanku i oba zatrzymują się przy stacji kolejowej.( na przeciwko autokarów lotniskowych)
Bilety na pociąg kupowaliśmy przez internet( http://www.sncf.com/) a do odbioru za pomocą karty, którą się płaciło są w biletomacie na dworcu - można oczywiście kupić w okienku lub wydrukować w domu po wybraniu odpowiedniej opcji lub przechowywać na smartfonie- koszt 14,20 euro za osobę - Odjazd godz 10.37 -punktualnie co do minuty - przyjazd do paryża 11.55 co do minuty z rozkładem
Tyle jeżeli chodzi o transport w jedną stronę - w drugą było trochę weselej
Pociąg z Paryża ( Paris NORD) planowo 06.05 - ok 5.40 pojawiło się info z , którego peronu ( prawie zawsze 21)
Wylot mieliśmy 9.20 zamknięcie bramek 8.40. Pociąg w Beauvais miał być o godzinie 7.22
A było tak
pociąg wystartował o 6.50 - jak się okazało po rozmowie z francuzem - jest to standard na miejscu byliśmy o godzinie 8.04 , przed dworcem ani jednej taksówki , na szczęście na przystanku stała 12 komunikacji miejskiej ( za 0,9 euro ) i chyba widziała że dopiero pociąg przyjechał bo powinnna odjechać - na szczęście poczekała- o 8.34 zatrzymaliśmy się pod terminalem mieliśmy 6 minut - udało się ale nerwówki nie polecam
Jeżeli ktoś ma później wylot z Beauvais transport ok , ale jeżeli jest to 9 lub wcześniej odradzam można nie zdążyć.
Jakaś rodzina nie wytrzymała napięcia i wysiadła z pociągu ok godz. 6.40 i pewnie poszła na taxi - nie chcę wiedzieć ile kosztowało

Zwiedzanie na miejscu - zużyliśmy w dwójkę 20 biletów ( 2 x 13,70 euro ) , starczyło na dojazd do
- okolice luwru i katedry notre dame
- wieża eifla
- muzeum gevrina
- muzeum historii natualnej
- okolice łuku triumfalnego
- okolice bulvaru de clichy
- wizyta w centrum handlowym lafayette
- dojazd z hotelu do dworca ( 9 dzielnica)
Pewnie da się zrobić to łącząć atrakcje ale piszę ile wyszło u nas bez jakiegoś specjalnego kombinowania aby jak najtaniej

Ktoś potwierdza te częste opóźnienia pociągu o 6:05? Mam lot o 9:20 i ten transport najbardziej by mi odpowiadał..
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 01 Gru 2014 18:53 

czy po zakupie online biletu z Beauvais do Paryża można wydrukować bilet i wystarczy go pokazać kierowcy i bedzie ok?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 02 Gru 2014 12:31, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 02 Gru 2014 12:25 

niebieski
Nie tylko można, a nawet trzeba. Tak, pokazujesz papier kierowcy i to wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 02 Gru 2014 12:59 

Dziękuję za odpowiedź :D A czy zamawiając bilety online muszę wpisywać skąd przyleciałem i dokąd lecę, zamawiając autobus w dwie strony? Przylatuję z Katowic, a wracam do Warszawy, a podczas zamawiania online, nie przewidziano możliwości wpisania przylotu z innego miasta, a odlotu z innego? Czy kierowca zwraca na to uwagę w autobusie? Co mam zaznaczyć w opcji wpisywania skąd/dokąd lecę?

pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 03 Gru 2014 10:09 

hank napisał(a):
Nie tylko można, a nawet trzeba. Tak, pokazujesz papier kierowcy i to wszystko.

Dziękuję za odpowiedź :D A czy zamawiając bilety online muszę wpisywać skąd przyleciałem i dokąd lecę, zamawiając autobus w dwie strony? Przylatuję z Katowic, a wracam do Warszawy, a podczas zamawiania online, nie przewidziano możliwości wpisania przylotu z innego miasta, a odlotu z innego? Czy kierowca zwraca na to uwagę w autobusie? Co mam zaznaczyć w opcji wpisywania skąd/dokąd lecę?

pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 03 Gru 2014 10:21 

niebieski
Ja też leciałem z innego lotniska, a lądowałem na innym. Dlatego zamiast biletu w dwie strony kupiłem dwa bilety pojedyncze, ale nie ma takiej potrzeby. Na bilecie jest nawet informacja, że jest ważny w jakąkolwiek stronę. Bilet jest skanowany, nikt się w niego nie wczytuje, najważniejsze żeby data się zgadzała.

Aha, co do samej daty, to jest ona podana na bilecie, ale jest też informacja, że ten jest ważny przez pół roku od dnia zakupu.
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 03 Gru 2014 22:59 

srebrny
Chcę jechać SNCF, mam trochę niepotrzebnej gotówki na karcie wirtualnej, chciałbym nią zapłacić.
W jaki sposób mogę odebrać bilet na kolejkę, inny niż automat na stacji?

Czy mogę kupić bilet na kolej na stacji płacąc kartą? Ceny takie same jak w internecie?
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 04 Gru 2014 12:20 

Czy ceny są takie same?? to tego nie wiem. Najpopularniejszym środkiem zakupu biletu z tego z zdążyłem spostrzec to są automaty wpisujemy stacje początkową końcową wybieracie klasę i oczywiście honorują karty, małe kolejki są również do kas biletowych myślę że tam nie ma problemu z płatnością bezgotówkową. Nie zapomnijcie oczywiście skasować biletów przed wejściem do pociągu przeważnie są to niewielkie żółte kasowniki przy wejściu na odpowiedni peron. Istnieje też trzecia możliwość zakup przez stronę http://www.voyages-sncf.com/ wybieramy trasę klasę i cenę naciskamy kontynuuj i zapłać w kolejnym kroku będą dwa okienka zaloguj się lub przejdź dalej bez logowania tu już wypełniamy dane osobowe i rodzaj płatności jest ich tu więcej do wyboru wiec myślę że powinno się udać. mam nadzieje ze troszkę pomogłem Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 08 Gru 2014 11:52 

Cześć,

w listopadzie byłem w Paryżu i z lotniska do Paryża jechałem busem z polskim kierowcą za 13 euro za osobę w 1 stronę. http://www.busparis.pl/ Wg mnie lepsza opcja niż te autokary za 17 euro, poza tym są bardziej elastyczni, poczekali na wszystkich na Porte Maillot. Próbowałem też znaleźć przejazd przez blablacar, ale w tym terminie nie było wolnych przejazdów - to też jest ciekawa opcja bo wychodzi na głowę 5-6 euro.
Marcin
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 08 Gru 2014 12:02 

Na pana Krzysztofa za 13 euro RADZĘ UWAŻĄĆ! Umówiłam się z p. Krzysztofem Kowalskim na przewóz 6 osób 28.11.2014r. Miał czekać na nas kierowca ok. godz. 15. Ponieważ samolot się spóźnił byliśmy przed terminalem, gdzie miał czekać na nas kierowca, o godz. 15.02. Niestety nikogo nie było, przez pół godziny próbowaliśmy się skontaktować z p. Krzysztofem, w końcu odebrał ( ale nie ode mnie, bo mój numer znał) i powiedział, że miał innych klientów i na nas nie mógł czekać!!! Już wcześniej sprawiał wrażenie niepewnego, ponieważ nie odpowiadał na maile po parę dni, a jak już odpisał, to 2 słowa, z których nic nie wynikało. Jak go zapytałam jak go rozpoznam, to nie podał ani jaki samochód, żadnego rozpoznawczego znaku, tylko napisał tylko, że kierowca będzie czekał przed terminalem. ALE NIE CZEKAŁ!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość