Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 05 Lis 2014 16:40 

Dostałem dzisiaj na maila bon powitalny, chciałem od razu zobaczyć na ile zbije mi cenę upatrzonych od dawna biletów w terminie nie objętym zakazem i pokazał mi się komunikat, że dany kod został już zrealizowany. Dzwonić do banku i pytać o co chodzi czy może jedynym wyjściem rezerwacji biletów z użyciem bonu powitalnego pozostaje rezerwacja przez telefon?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#182 PostWysłany: 05 Lis 2014 16:45 

FIVB napisał(a):
Dostałem dzisiaj na maila bon powitalny, chciałem od razu zobaczyć na ile zbije mi cenę upatrzonych od dawna biletów w terminie nie objętym zakazem i pokazał mi się komunikat, że dany kod został już zrealizowany. Dzwonić do banku i pytać o co chodzi czy może jedynym wyjściem rezerwacji biletów z użyciem bonu powitalnego pozostaje rezerwacja przez telefon?
pozdrawiam

Jeśli chodzi o te vouchery i ich wykorzystanie przez internet zasadne jest stwierdzenie, że "nikt nie mówił, że będzie łatwo". Oficjalnie te vouchery można wykorzystać dzwoniąc na ich infolinię, ale jak wyczyścić ciasteczka, historię przeglądania, uruchomisz komputer ponownie wejdziesz na stronę Ryanair przez Internet Explorer to się udaje (ale nie zawsze, z wyświetleniem w/w komunikatu). Powodzenia, a i poczytaj posty z tego tematu bo tu już wszystko wyjaśniono
 PM off
FIVB uważa post za pomocny.

#183 PostWysłany: 05 Lis 2014 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
spróbuj na innej przeglądarce - wyczyść ciasteczka
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 05 Lis 2014 18:20 

Anonymous napisał(a):
FIVB napisał(a):
pozdrawiam

Jeśli chodzi o te vouchery i ich wykorzystanie przez internet zasadne jest stwierdzenie, że "nikt nie mówił, że będzie łatwo". Oficjalnie te vouchery można wykorzystać dzwoniąc na ich infolinię, ale jak wyczyścić ciasteczka, historię przeglądania, uruchomisz komputer ponownie wejdziesz na stronę Ryanair przez Internet Explorer to się udaje (ale nie zawsze, z wyświetleniem w/w komunikatu). Powodzenia, a i poczytaj posty z tego tematu bo tu już wszystko wyjaśniono

Za 3 razem pomogło, dziękuje ;)
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 19 Lis 2014 10:09 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Pytanie szczególnie do @schwung i @gorny77 jako, że chyba najbardziej doświadczeni w używaniu tej karty ;)

Kiedy mniej więcej przychodzi voucher po półrocznym okresie kończącym się w grudniu - zaraz na początku stycznia czy może bliżej tego 40-dniowego terminu? Bo nie wiem czy nastawiać się na wykorzystanie we wrześniu czy kombinować daty przed wakacjami? Kalendarz mam trochę napięty w okresie do czerwca....

A może komuś załapało voucher w terminach wakacyjnych?
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 19 Lis 2014 11:30 

Termin dostarczenia to 40 dni od upłynięcia półrocznego okresu rozliczeniowego, ostatnie za okres I-VI.2014r. otrzymałem 06.08.2014r. po 15:00 (raczej ok. 40 dnia, wcześniej raczej nie ma szans).
Dalej nie wiadomo co z tą kartą będzie, czy na tych samych warunkach będzie kontynuowana współpraca BPH z Ryanair również w 2015r. (na ostatnim wyciągu żona dostała informację że: gratuluję, otrzymasz 1 voucher, za obrót uzupełnij zakupy za .... zł by otrzymać voucher na 2 bilety Ryanair, zaś u mnie pomimo łącznego obrotu za ponad 6700 zł nie pisze nic ale może to tylko jakiś błąd)
 PM off
correos lubi ten post.

#187 PostWysłany: 19 Lis 2014 11:55 

Anonymous napisał(a):
Termin dostarczenia to 40 dni od upłynięcia półrocznego okresu rozliczeniowego, ostatnie za okres I-VI.2014r. otrzymałem 06.08.2014r. po 15:00 (raczej ok. 40 dnia, wcześniej raczej nie ma szans).
Dalej nie wiadomo co z tą kartą będzie, czy na tych samych warunkach będzie kontynuowana współpraca BPH z Ryanair również w 2015r. (na ostatnim wyciągu żona dostała informację że: gratuluję, otrzymasz 1 voucher, za obrót uzupełnij zakupy za .... zł by otrzymać voucher na 2 bilety Ryanair, zaś u mnie pomimo łącznego obrotu za ponad 6700 zł nie pisze nic ale może to tylko jakiś błąd)

Tak z ciekawości to dostaliście jakieś info od banku BPH, że będą zmiany w sposobie działania karty? Zamierzam założyć dwie takie karty dla siebie i dziewczyny, ale nie wiem jaki moment będzie lepszy.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 19 Lis 2014 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
w moim odczuciu to lepiej ze przysla vouchery w lutym
bez gimnastyki bedzie mozna łapac rezerwacje we wrzesniu

metoda prob i bledow bedziemy pewnie sprawdzac czy system maja szczelny i czy rezerwacja lipiec-sierpien przejdzie,
zapytalem kilka osob na priv i twierdzily ze lipiec 2014 łapalo bez problemow jak bedzie teraz zobaczymy :)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 19 Lis 2014 12:04 

cosmix napisał(a):
Tak z ciekawości to dostaliście jakieś info od banku BPH, że będą zmiany w sposobie działania karty? Zamierzam założyć dwie takie karty dla siebie i dziewczyny, ale nie wiem jaki moment będzie lepszy.

- zero informacji od BPH i Ryanair, w zasadach nic się na tą chwilę nie zmienia, w/w zdanie to jest takie moje luźne przemyślenia
- najpierw zawnioskuj, bo wcale nie jest łatwo dostać w/w kartę kredytową, BPH bardzo często rozszerza zakres potrzebnych dokumentów o np. pełny wyciąg z 3-miesięcy na posiadanym koncie osobistym
- ja swoją otrzymałem rok temu w listopadzie, do końca okresu rozliczeniowego tj. 31.12.2013r. (rachunki tj. czynsz żabką i sprytnym billem, rezerwacje hoteli np. na booking, zwykłe zakupy sklepowe ) wyrobiłem normę 6500 zł za zakupy bezgotówkowe w/w kartą kredytową i bez problemu otrzymałem 1 voucher powitalny i 1 voucher na 2 bilety lotnicze Ryanair
Powodzenia
 PM off
cosmix uważa post za pomocny.

#190 PostWysłany: 19 Lis 2014 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
correos napisał(a):
w moim odczuciu to lepiej ze przysla vouchery w lutym
bez gimnastyki bedzie mozna łapac rezerwacje we wrzesniu

A nawet w październiku. Dlatego bym właśnie wolał, żeby mi za ten okres przysłali w lutym a najlepiej pod koniec ;)
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 20 Lis 2014 01:52 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Nie rozumiem tego BPH. Moj wniosek o karte rozpatrywany jest od miesiaca. Zostalem poproszony o uzupelnienie kpir dwa tygodnie temu i od tego czasu cisza. Ani negata ani decyzji pozytywnej... na infolini nikt nic nie wie. Dramat.

Wysłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 4
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 20 Lis 2014 08:30 

niebieski
yoshi napisał(a):
Nie rozumiem tego BPH. Moj wniosek o karte rozpatrywany jest od miesiaca. Zostalem poproszony o uzupelnienie kpir dwa tygodnie temu i od tego czasu cisza. Ani negata ani decyzji pozytywnej... na infolini nikt nic nie wie. Dramat.

Wysłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 4

hey, nie chcę być dla Ciebie złym prorokiem, jak to w całym życiu ludzie na kpir są w naszym kraju traktowani specjalnie, ja dostałem odmowę, mimo że warunki spełniam (mam na myśli finansowe) bez problemu, powodzenia
edit: ja nie dostałem a żona tak, to się nazywa wspieranie osób prowadzących działalność gospodarczą, żona oczywiście na etacie, potwierdzam decyzja pozytywna telefon, negatywna list,

Ostatnio edytowany przez santech, 20 Lis 2014 17:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 20 Lis 2014 09:07 

niebieski
yoshi napisał(a):

Przy decyzji pozytywnej dzwonią z "dobrą wiadomością", przy negatywnej wysyłają list z odmową.
Czyli raczej spodziewaj się tego drugiego.

#194 PostWysłany: 20 Lis 2014 11:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Mi BPH wydało kartę błyskawicznie. Mocno się zdziwiłem, że wystarczyło tylko ten formularz wypełnić i zaświadczenie o zarobkach, telefon z bph od miłej pani i za kilka dni kurier z umową.

Co do samej karty, jestem zadowolony, bon powitalny przyszedł szybko, najdroższe kierunki typu W-y Kanaryjskie, Lizbona po 67 PLN :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 20 Lis 2014 13:31 

Loty: 212
Kilometry: 299 164
niebieski
A czy ktoś wie jak to jest z przenoszeniem karty z innego banku? Jakieś zaświadczenia są potrzebne?

#196 PostWysłany: 20 Lis 2014 13:53 

srebrny
Musisz aplikować jeszcze raz. Moim zdaniem nawet wskazane by było zamknięcie poprzedniej karty, gdyż powoduje ona obniżenie zdolności kredytowej na podstawie której bank przyznaje kolejną kartę.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 20 Lis 2014 14:01 

niebieski
Ale z drugiej strony, z reguły przeniesienie to zazwyczaj minimum formalności i zazwyczaj, o ile poprzednia karta była prawidłowo obsługiwana i odpowiednio długo, to podwyższa to ową zdolność. Oczywiście jeżeli wnioskuje się o limit nie wyższy od przenoszonego.

#198 PostWysłany: 20 Lis 2014 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
temat: wymiana punktow na bilety
a debata wciaz i wciaz jak wyrobic karte

na milosc boska - wydrukuj pdf z strony bph, wypelnij, podpisz, do koperty wloz takze zaswiadczenia o dochodach,
czekaj na kuriera podpisz to co ci dostarczy i ciesz sie karta.

jesli masz zarobek 1200 netto pozamykaj inne karty /bo jestes w oczach banku gołodu../ i dopiero ubiegaj sie o karte.
amen
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 20 Lis 2014 14:20 

niebieski
Nie wiem po co te emocje.
Zależy mi na informacji, czy łatwo można przeniesć kartę z innego banku.
Wiem, że mogę zadzwonić na infolinię BPH i o to zapytać, ale stwierdziłem, że jeżeli trwa dyskucja na ten temat, to mógłbym skorzystać. Jeżeli to zły temat, to przepraszam i proszę o wydzielenie odrębnego.

#200 PostWysłany: 20 Lis 2014 14:30 

Tak jak napisałem wyżej najpierw zawnioskuj, choć nie zaszkodzi wcześniej zadzwonić, by zapytać u źródła (choć u mnie procedura była prosta bez zaświadczeń o zarobkach wysłałem wraz z wnioskiem wydruk z konta osobistego jakiej wysokości w ciągu 12-miesięcy wpływały moje pensje, ale też nikt nawet nie pytał czy chcę przenieść kartę z innego banku)
http://www.bph.pl/pl/klienci_indywidual ... we/ryanair

Kod:
Jeżeli interesuje Cię karta kredytowa Banku BPH:

pobierz, wydrukuj i wypełnij FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY »
    przygotuj kserokopię dokumentu tożsamości (np dowód osobisty obie strony),
    wypełnij dokument potwierdzający wysokość osiąganego dochodu (w celu uzyskania informacji o akceptowanych źródłach dochodu przez Bank BPH prosimy o kontakt na numer infolinii: 801 889 889 lub 58 300 75 00, pn. -  pt. 7:00 - 22:00, sob. 8:00 - 16:00),
    wypełniony kompletnie i czytelnie formularz wraz z dokumentami prosimy przesłać na adres Banku:
    Bank BPH S.A.
    Zespół Rejestracji i Weryfikacji Danych Kredytowych
    ul. płk. Jana Pałubickiego 2
    80 - 175 Gdańsk

PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości