Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Gru 2011 10:38 
Awatar użytkownika

Witam, znajoma chce mi kupic bilet, ona posiada Wizz Xclusive Club, wiec chcialaby zakupic mi ze znizka, bede lecial sam, teraz moze dosc tanio kupic mi bilet. Pytanie moje brzmi, czy kupujac ze znizka Wizz Xclusive Club bede mogl leciec na tym bilecie ? Dodam, ze do czasu tego wylotu bede posiadal te czlonkostwo, tylko w chwili obecnej nie mam srodkow na zakup, ale juz przed wylotem bede to posiadal, wiec czy moze ona kupic to bez problemu na moje dane ?

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#2 PostWysłany: 08 Gru 2011 10:53 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
WXC to opcja obnizajaca cene biletu pod warunkiem, ze czlonek jest na rezerwacji i wtedy moze zakupic lacznie do 10 tanszych biletow. Po zakupie tanszego biletu nie ma nigdzie informacji ile on kosztowal. Nie musisz byc czlonkiem klubu, wazne zeby bylo to co napisalem w pierwszym zdaniu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Gru 2011 10:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Jesli jednoczesnie kupi drugi bilet dla siebie, co niekoniecznie musi byc oplacalne, to pewnie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Gru 2011 10:58 
Awatar użytkownika

Czyli lepiej szybciej samemu zakupic te czlonkostwo i niech z mojego konta kupi ten bilet ?

#5 PostWysłany: 08 Gru 2011 11:36 

Nie można zakupić drugiej osobie biletu ze znizka, jesli samemu nie ma sie wykupionego biletu w ramach wspolnej rezerwacji, wiec nie ma nawet takiej mozliwosci, aby kolezanka zakupila tylko Tobie bilet ze znizka.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Gru 2011 11:48 

niebieski
spokorobi napisał(a):
Czyli lepiej szybciej samemu zakupic te czlonkostwo i niech z mojego konta kupi ten bilet ?

Dokładnie tak jak napisałeś!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Gru 2011 11:54 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
Musisz sobie wszystko dokładnie policzyć.

Jeśli np. bilet w klubie kosztuje 55 zł, a bez klubu 89, to nie opłaca się kupować dwóch klubowych, z których jeden nie będzie wykorzystany, bo wyjdzie 110 zł. Ale już np. przy dwóch osobach lecących, taniej wyszłoby kupienie 3 biletów w klubie, niż 2 bez.

Jeśli teraz wykupisz członkostwo, to musisz wysupłać 135 zł. Z drugiej strony jest to inwestycja, która bardzo szybko się zwróci. Jeśli latasz często lub w grupie, to praktycznie 4 osobo-loty i potem czysty zysk.
Oczywiście nie wiadomo, czy w którymś momencie nie zrobią promocji i nie będzie można kupić członkostwa, jak to było na początku, za 45 zł (albo parę złociszy taniej przy ówczesnych kursach walut). Ale chyba klub cieszy się dość sporą popularnością, wię nie muszą specjalnie zachęcać, a zatem na to bym specjalnie nie liczył.

#8 PostWysłany: 08 Gru 2011 15:03 
Awatar użytkownika

Sudoku napisał(a):
Jeśli teraz wykupisz członkostwo, to musisz wysupłać 135 zł. Z drugiej strony jest to inwestycja, która bardzo szybko się zwróci. Jeśli latasz często

Raczej mam w planie dosc czesto latac, poniewaz sie spodobalo ;)

#9 PostWysłany: 08 Gru 2011 15:51 

Loty: 38
Kilometry: 146 826
Czy za Wizz Xclusive Club można zapłacić środkami z konta wizz ? - Pieniądze pochodzą z punktów karty Citi Wizz Air...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Gru 2011 16:05 

platynowy
Nedicur napisał(a):
Czy za Wizz Xclusive Club można zapłacić środkami z konta wizz ? - Pieniądze pochodzą z punktów karty Citi Wizz Air...

Można. Oczywiście tylko za członkostwo dla właściciela konta.

#11 PostWysłany: 08 Gru 2011 22:40 
Awatar użytkownika

Status członka Wizz Xclusive Club: Aktywny

Członkostwo ważne do dnia: 09 Grudzień 2012

Pozdrawiam serdecznie ;) .

#12 PostWysłany: 10 Gru 2011 16:16 

Loty: 38
Kilometry: 146 826
@mucha: Dzięki :))
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Sty 2012 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
wntl napisał(a):
wie ktoś czy można kupić 2 bilety na siebie w xclubie ? Np. raz zamawiałem dla 4 os włącznie ze mną, i chciałbym jeszcze raz zamówić dla kilku osób łącznie ze mną (żeby ich zniżki objęły). Druga sprawa, moge tylko 5 osób ze sobą zabrać ? bo gdzieś kiedyś pisało że 9 ?

Ty + do 9 osob i tylko raz mozesz miec klubowy bilet na dany lot.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Sty 2012 12:14 

platynowy
Pawel_T napisał(a):
wntl napisał(a):
Ty + do 9 osob i tylko raz mozesz miec klubowy bilet na dany lot.

Ja mam 2x sytuację że mam 2 miejsca na dany lot i rezerwacja przeszła bez najmniejszych problemów.

#15 PostWysłany: 04 Sty 2012 12:43 

platynowy
wntl napisał(a):
Niewiem czemu, ale moge tylko 5 osób wybrać do lotu ze mną :( u was mozna 9 ??

Bo próbujesz zarezerwować ze środków konta Wizz - tam można max 5 osób.

#16 PostWysłany: 04 Sty 2012 16:26 

Mucha, czy moge Cię prosić o kontakt w sprawie zakupu biletów? Nie mam GG. Moge prosić o e-mail?

Przemek
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 04 Sty 2012 16:57 

Jak sie skontaktować z Muchą nie majac GG i nie mogąc wysyłać tutaj prywatnych wiadomości? Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Sty 2012 18:03 

platynowy
Peso napisał(a):
Jak sie skontaktować z Muchą nie majac GG i nie mogąc wysyłać tutaj prywatnych wiadomości? Z góry dzięki za pomoc.

Mailem - mucha1404@o2.pl :)

#19 PostWysłany: 07 Sty 2012 13:52 
Awatar użytkownika

Witam,
Mam pytanie o rezerwację dla członków Xclusive Club. W związku z zapisem w regulaminie klubu dotyczącym niemowlęcia zastanawiam się czy w moim przypadku opłaca się wykupić członkostwo. Latamy zawsze w 2 osoby dorosłe i niemowlę. Czy w tym przypadku jest możliwa wspólna rezerwacja, jeśli tak to ile płaci się za niemowlę. Czy ktoś mógłby zrobić symulację rezerwacji z Xclusive Club? Z góry dziękuję za pomoc.
Z regulaminu Wizzair:
1.8. .... Ze zniżek dla członków Wizz Xclusive Club mogą korzystać osoby towarzyszące tylko w przypadku, gdy członek klubu jest podróżnym ujętym w rezerwacji, a rezerwacja jest dla maksymalnie 10 pasażerów (w tym członków klubu i dzieci z wyjątkiem niemowląt).
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 07 Sty 2012 14:04 

platynowy
apacino napisał(a):
W związku z zapisem w regulaminie klubu dotyczącym niemowlęcia zastanawiam się czy w moim przypadku opłaca się wykupić członkostwo. Latamy zawsze w 2 osoby dorosłe i niemowlę.

Ale cytatem z regulaminu sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Zniżka będzie tylko dla Ciebie i drugiej os. dorosłej, za niemowlę zapłacisz tyle ile normalnie się płaci.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości