Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 20 Sty 2012 14:51 

Mam takie szybkie pytanie... Czy karta prepaid jest też traktowana jako rodzaj karty debetowej? Chodzi dokładnie o to czy mogę nią zapłacić w easyjet zaznaczając opcję płatności kartą debetową?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty do Włoch: bilety do Mediolanu z 4 miast od 80 PLN! Tanie loty do Włoch: bilety do Mediolanu z 4 miast od 80 PLN!
Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo
#502 PostWysłany: 20 Sty 2012 15:14 

platynowy
adaskoo napisał(a):
Mam takie szybkie pytanie... Czy karta prepaid jest też traktowana jako rodzaj karty debetowej? Chodzi dokładnie o to czy mogę nią zapłacić w easyjet zaznaczając opcję płatności kartą debetową?

W Easyjet przejdzie raczej jako zwykły Mastercard, z prowizją. Bezprowizyjnie tylko Visa Electron.

#503 PostWysłany: 20 Sty 2012 15:19 

mucha napisał(a):
adaskoo napisał(a):

W Easyjet przejdzie raczej jako zwykły Mastercard, z prowizją. Bezprowizyjnie tylko Visa Electron.

Nie wiem czy się dobrze orientuję, ale teraz to już chyba nie ma znaczenia czy rezerwuje się Visą czy Mastercardem debetowym, bo i tak jest doliczana opłata 45pln. Różnica jest tylko między płatnością debetówką, a kredytówką (w przypadku karty kredytowej, jest jeszcze drożej).
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 20 Sty 2012 15:35 

platynowy
adaskoo napisał(a):
Nie wiem czy się dobrze orientuję, ale teraz to już chyba nie ma znaczenia czy rezerwuje się Visą czy Mastercardem debetowym, bo i tak jest doliczana opłata 45pln. Różnica jest tylko między płatnością debetówką, a kredytówką (w przypadku karty kredytowej, jest jeszcze drożej).

W takim razie spróbuj - przejdzie to przejdzie, nie to nie :)

#505 PostWysłany: 20 Sty 2012 16:14 

mucha napisał(a):
adaskoo napisał(a):

W takim razie spróbuj - przejdzie to przejdzie, nie to nie :)

Ostatecznie i tak zapłaciłem Visą Electron, ale pytałem z czystej ciekawości. Przy wyborze płatności była opcja Mastercard (dodatkowe 30pln za płatność) i karta debetowa Mastercard (bez dodatkowych opłat), tak więc myślę, że Prepaid'a trzeba by zakwalifikować do tej pierwszej kategorii z dodatkową opłatą. Może ktoś jeszcze będzie kiedyś próbował to się pochwali, ja już nie chciałem kombinować :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 20 Sty 2012 17:29 
Moderator forum

Ossory napisał(a):
Mam pewien problem z kupnem biletu na trasie Krakow-Bruksela. Kosztuje on 190 zl (wraz z oplatami), mam na swojej karcie MC Prepaid BZ WBK 200 zl, a mimo to platnosc nie przechodzi. Dostaje za kazdym razem komunikat, ze transakcja odrzucona. Na pewno moge placic co najmniej w takiej wysokosci, wiec nie wiem, co jest grane o.O
Ma ktos jakis pomysl?
EDIT:
Kminie, zeby przelac na nia wieksza ilosc kasy, bo moze uwaza, ze jest za malo, ale skoro platnosc jest w PLN, to chyba nawet gdyby bylo na styk, przeszloby, racja?
Ossory, Odkryłeś co było nie tak ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 22 Sty 2012 21:04 

Abcn napisał(a):
Ossory napisał(a):
Mam pewien problem z kupnem biletu na trasie Krakow-Bruksela. Kosztuje on 190 zl (wraz z oplatami), mam na swojej karcie MC Prepaid BZ WBK 200 zl, a mimo to platnosc nie przechodzi. Dostaje za kazdym razem komunikat, ze transakcja odrzucona. Na pewno moge placic co najmniej w takiej wysokosci, wiec nie wiem, co jest grane o.O
Ma ktos jakis pomysl?
EDIT:
Kminie, zeby przelac na nia wieksza ilosc kasy, bo moze uwaza, ze jest za malo, ale skoro platnosc jest w PLN, to chyba nawet gdyby bylo na styk, przeszloby, racja?

Niestety nie ;( Z braku pomyslu zmuszony bylem uzyc swojej karty kredytowej i uiscic dodatkowe 25 zl ;( Fakt, ze lece RyanAirem tylko w jedna strone, a wracam Wizzairem, wiec drugie 25 (a wlasciwie chyba 27) zl trace "z urzedu". Ale i tak boli, ze nie moglem skorzystac ze swojego prepaida ;( Czemu - nie mam pojecia.

#508 PostWysłany: 22 Sty 2012 22:56 

niebieski
Słuchajcie, w Portugalii nie ma innych kart? Mogę BZWBK prepaidem?
Czy doliczy mi opłatę?
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 22 Sty 2012 23:00 
Moderator forum

bo76 napisał(a):
Słuchajcie, w Portugalii nie ma innych kart?
Są , czemu nie ;)
Cytuj:
Mogę BZWBK prepaidem?
Czy doliczy mi opłatę?
Możesz, nie doliczy,
weź pod uwagę przewalutowanie

A.

Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 22 Sty 2012 23:14 

niebieski
Wyjaśnisz? Lecimy Leipzig - Faro, osób dużo, więc i transakcji dużo będzie;(, żeby się w 500 zł zmieścić. Jak mi to policzą na karcie? Ile kasy przelać na bilet, który RT wychodzi 72 euro?
Będę wdzięczna za każdą radę, bo zawsze bukowałam tylko dla rodziny, teraz dla większej grupy przyjaciół - nie wiem, ile mi mają kasy przelać, żeby na pewno poszło i jak potem wypłacić ewentualną resztę środków?
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 22 Sty 2012 23:23 
Moderator forum

bo76 napisał(a):
Wyjaśnisz? Lecimy Leipzig - Faro, osób dużo, więc i transakcji dużo będzie;(, żeby się w 500 zł zmieścić. Jak mi to policzą na karcie? Ile kasy przelać na bilet, który RT wychodzi 72 euro?
Będę wdzięczna za każdą radę, bo zawsze bukowałam tylko dla rodziny, teraz dla większej grupy przyjaciół - nie wiem, ile mi mają kasy przelać, żeby na pewno poszło i jak potem wypłacić ewentualną resztę środków?

320 zł daje 3% margines

przeczytaj artykuł o kupowaniu biletów Ryanair na str głównej f4f,
pamietaj o odhaczeniu kursu Ryana,

btw , jest wystarczająca ilość miejsc w tej cenie ?

A.

Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 22 Sty 2012 23:24 

niebieski
Jest, na razie;))
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 24 Sty 2012 10:42 

Nie jestem pewien czy to pytanie już nie padło, ale nie mogłem znaleźć.

Sprawa tyczy się przykładu rezerwacji w euro np. teoretycznie BCN-POZ. A pytanie brzmi: co jest najkorzystniejszą opcją przewalutowania. I czy kurs "banku" w przypadku prepaida i odznaczenia sztywnego kursu Ryanaira to kurs BZ WBK czy kurs Mastercarda? Bo wiem, że przy wypłatach z bankomatu jest naliczany kurs operatora karty czyli mastercarda,visy,am itd.

Także możliwe są 3 przypadki
a) kurs Ryanaira 4,59..
b) kurs Mastercard 4,30.. lub kurs BZWBK 4,40.. (który z nich?)
c) kurs po triku ze zmianą waluty na pln 4,37..

Także jeśli jest liczone po kursie Mastercarda to jest wtedy najbardziej opłacalne (o ile złoty gwałtownie nie osłabnie i nie zmienią kursu w dniu księgowania). Jeżeli jest liczone po kursie banku to lepiej zastosować ten trik ze zmianą waluty. Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie na to pytanie :)
 Profil Relacje PM off  

#514 PostWysłany: 24 Sty 2012 11:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Stosowany jest kurs BZ WBK w dniu zaksięgowania operacji (chyba zazwyczaj 2-3 dni robocze od dnia kupna). W tej chwili jest to dokładnie 4,4022.

#515 PostWysłany: 24 Sty 2012 11:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Ziela napisał(a):

Sprawa tyczy się przykładu rezerwacji w euro np. teoretycznie BCN-POZ. A pytanie brzmi: co jest najkorzystniejszą opcją przewalutowania. I czy kurs "banku" w przypadku prepaida i odznaczenia sztywnego kursu Ryanaira to kurs BZ WBK czy kurs Mastercarda? Bo wiem, że przy wypłatach z bankomatu jest naliczany kurs operatora karty czyli mastercarda,visy,am itd.

a) kurs Ryanaira 4,59..

Także jeśli jest liczone po kursie Mastercarda to jest wtedy najbardziej opłacalne (o ile złoty gwałtownie nie osłabnie i nie zmienią kursu w dniu księgowania). Jeżeli jest liczone po kursie banku to lepiej zastosować ten trik ze zmianą waluty. Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie na to pytanie :)

jesli odhaczymy to kurs BZWBK, nie ma tak dobrze zeby po MC jechalo :) Przynajmniej nie w wypadku tej karty
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 24 Sty 2012 11:09 

Blackall napisał i CHaykin napisał(a):
Ziela napisał(a):

a) kurs Ryanaira 4,59..

B: jesli odhaczymy to kurs BZWBK, nie ma tak dobrze zeby po MC jechalo :) Przynajmniej nie w wypadku tej karty
CH: Stosowany jest kurs BZ WBK w dniu zaksięgowania operacji (chyba zazwyczaj 2-3 dni robocze od dnia kupna). W tej chwili jest to dokładnie 4,4022.

dzięki za odpowiedź chłopaki :)
no to już wiem, że będę zmieniał jednak walute na PLN. Ale dziwnie to wychodzi też:
dla ceny 9,99 E = 43,15 ~ 3,32
dla ceny 49,65 E = 217,24 ~ 3,375
w sumie dla każdej ceny inaczej i to nawet spore różnice
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 24 Sty 2012 22:25 

niebieski
Poradźcie. Przelew kwoty, większej na raz, przekroczyłąm saldo 3000 (myślałam, że transakcje już rozliczone;(
Ile dni wraca kasa na konto? Mielście już takie doświadczenia? Wraca bez problemu? W Blue cash infolinii mówią o 3 dniach roboczych - dotrzymują? W piątek lecimy na Teneryfę, wolałabym do tego czasu mieć tę gotówkę spowrotem na koncie;(
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 25 Sty 2012 16:28 
OFICJALNY PROFIL

Abcn napisał(a):
Ossory napisał(a):
Ma ktos jakis pomysl?
EDIT:

Bardzo prosimy o zgłoszenie problemu w formularzu kontaktowym na stronach kart prepaid BZ WBK (http://prepaid.bzwbk.pl/kontakt.html).
Szybko pomożemy rozwiązać problem.

Pozdrawiamy,
Zespół Banku Zachodniego WBK

Zasady obecności BZ WBK na forach można sprawdzić na: http://indywidualni.bzwbk.pl/zasady-obe ... orach.html
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 29 Sty 2012 01:25 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Mam pytanie:
http://www.mbank.pl/karty/debetowe/mast ... t-paypass/
Czy ta karta zaplace w Ryanair bez oplaty za platnosc karta? :)

#520 PostWysłany: 29 Sty 2012 01:33 
Awatar użytkownika

niebieski
j_brawo napisał(a):
Mam pytanie:
http://www.mbank.pl/karty/debetowe/mast ... t-paypass/
Czy ta karta zaplace w Ryanair bez oplaty za platnosc karta? :)

Nie. To jest karta debetowa a nie prepaid.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości