Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Sty 2012 17:10 

Witam! Mam pytanie dotyczące wizzair'a. Kupuje u nich bilety od dawna i wczoraj pierwszy raz w przeciągu kilku godz cena 'skoczyła' mi o blisko 500zl za trzy bilety. nie wiem teraz czy znowu czekać do niedzieli/poniedziałku z nadzieja ze bilety stanieja czy cena juz taka ostanie? Jak uwazacie z doświadczenia?
Cena zalezna jest od dnia zakupu/pory zakupu? Czy tylko od ilości sprzedanej?
 Profil Relacje PM off  

Wiosenny tydzień w 4* hotelu (z wyżywieniem) na Lanzarote za 2653 PLN. Wylot z Warszawy Wiosenny tydzień w 4* hotelu (z wyżywieniem) na Lanzarote za 2653 PLN. Wylot z Warszawy
Wiosenny city break w Batumi za 550 PLN. Loty z Warszawy i 3 noce w 5* hotelu Best Western Wiosenny city break w Batumi za 550 PLN. Loty z Warszawy i 3 noce w 5* hotelu Best Western
#2 PostWysłany: 26 Sty 2012 17:14 

platynowy
Ja od pewnego czasu mam podejrzenia że jak dane połączenie ktoś sprawdza kilka razy pod rząd, to cena idzie w górę. Nie wiem czy to moje schizy czy podstępne działanie systemu :)

#3 PostWysłany: 26 Sty 2012 17:20 

Robin to co mógłbyś mi poradzić? Czekać przez kilka dni?
Szukam biletów na okres świąteczny stąd moje obawy :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Sty 2012 17:23 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 236 831
mucha napisał(a):
Ja od pewnego czasu mam podejrzenia że jak dane połączenie ktoś sprawdza kilka razy pod rząd, to cena idzie w górę. Nie wiem czy to moje schizy czy podstępne działanie systemu :)

Mam tę samą schizę.

#5 PostWysłany: 26 Sty 2012 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Kamil napisał(a):
mucha napisał(a):

Mam tę samą schizę.

I ja :D

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Sty 2012 17:57 

Tez się o tym przekonałem :)Jezeli sprawdza sie jakis kierunek kilka razy w krótkim czasie to cena rośnie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Sty 2012 18:13 

niebieski
Ciekawe spostrzeżenia. Ciekawe czy tak jest? Pozdrawiam

#8 PostWysłany: 26 Sty 2012 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
mucha napisał(a):

Kiedyś o tym czytałem, ze linie lotnicze tak robią.
Ja się kilka razy złapałem na podobnym przykładzie- pomagając w zakupach bez haraczu.
Mailuje z kimś komu mam kupić bilet gość mi pisze cena 4zł. Ja wchodzę nie ma takiej ceny u mnie jest np 19zl odpisuję, że cena nieaktualna. Gościu do mnie, że sprawdzał 1min temu i ma 4zł...a u mnie 19zł To jest dopiero zagadka. Po jakimś czasie zwykle te ceny się "równają" ale kilka razy tak miałem ... To jest ciekawostka moim zdaniem.

#9 PostWysłany: 26 Sty 2012 19:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja znów mam inne obserwacje. Wchodzę bez logowania na termin, na który już wykupiłem tani bilet. Cena co prawda wzrosła od zakupu ale minęło sporo czasu, a wzrost jest niewielki.
Zczytują IP kompa ? A może wybrałem termin, w którym nikt nie chce lecieć ? :)

#10 PostWysłany: 26 Sty 2012 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
przy biletach za 4 zł. bym sie nie dziwil , nim sie dogadasz z kims kto pierwszy raz leci wizz on ci przeleje kase , wygeneruje PDF to reszta sprzata juz te bilety bez litosci i cena rosnie :) Mam ciekawa sytuacje na autoreisen regularnei sprawdzaelm cene auta na lazarote 10-17 luty heheh i wynajem na 10-17 luty jest drozszy o 30 euro od tego na 9-17 luty moze to moje ciagle odswiezanie zapytania o cene :D

Mialem taka sytuacje z wntl capnalem mu pelny autobus tych biletow po 4 zł. i zaraz sie podniosl raban ze zdrozaly
podobnie jak z pawel_t obslugiwalismy zakup 23 sztuk biletow po 4 zł. i tyakie przypadki mozna mnozyc
mysle ze biletow jest ile jest a kto pierwszy sie schyli i podniesie to dla reszty pula ubywa :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Sty 2012 22:56 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
correos napisał(a):
przy biletach za 4 zł. bym sie nie dziwil , nim sie dogadasz z kims kto pierwszy raz leci wizz on ci przeleje kase , wygeneruje PDF to reszta sprzata juz te bilety bez litosci i cena rosnie :) Mam ciekawa sytuacje na autoreisen regularnei sprawdzaelm cene auta na lazarote 10-17 luty heheh i wynajem na 10-17 luty jest drozszy o 30 euro od tego na 9-17 luty moze to moje ciagle odswiezanie zapytania o cene :D

Mialem taka sytuacje z wntl capnalem mu pelny autobus tych biletow po 4 zł. i zaraz sie podniosl raban ze zdrozaly
podobnie jak z pawel_t obslugiwalismy zakup 23 sztuk biletow po 4 zł. i tyakie przypadki mozna mnozyc
mysle ze biletow jest ile jest a kto pierwszy sie schyli i podniesie to dla reszty pula ubywa :)

Ale to nie było tak, że ktoś je sprzątnął bo pamiętam taką jedną sytuację kiedy ja widze bilety po 19zł gościu po 4zł i nawet mi print screena przysłał :D

#12 PostWysłany: 26 Sty 2012 23:19 

Zbanowany
Kiedyś, jak były kupony na alpharooms.com, to też się zwiększały ceny po kilku wyszukaniach tego samego kierunku. Było to zwykle kilka funtów, jednak zwróciło moją uwagę - raz się nadziałem i kupiłem drożej, następnym razem już ograniczyłem liczbę wyszukań, a potem poczekałem aż stanieje :D

#13 PostWysłany: 26 Sty 2012 23:19 
Awatar użytkownika

Kamil napisał(a):
mucha napisał(a):

Mam tę samą schizę.

mam podobnie i dlatego robię tak, wpisuję inną datę niż ta co mnie interesuje, np. 2, 3 albo 4 tyg. później lub wcześniej, a potem przeskakuję tygodniami do przodu lub do tyłu
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 28 Sty 2012 01:43 

mucha napisał(a):

Mialam dokladnie to samo :-( najpierw bilet byl za 19zl, ale czekalam na decyzje osoby, do ktorej mialam jechac czy moge przyjechac w danym terminie, przy czym codziennie sprawdzalam czy bilety w tych niskich cenach nadal sa dostepne. I akurat tego dnia jak mialam bilet kupowac cena wzrosla do 89 :-( teraz juz ten sam bilet jest w cenie 129zl, takze duza przebitka.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 28 Sty 2012 02:06 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
chyba nie ma jakiś konkretnych zasad że jak się patrzy to cena rośnie.
Ostatni tydzień codziennie po 3-4 razy sprawdzałem cenę biletu z londynu do poznania. (wizzaira). Od poprzedniego piątku było 25 euro, a dzisiaj spadł na 16... Wcześniej przez 3 tygodnie codziennie sprawdzałem powrót z Rzymu (również wizz). najpierw było 25 później przez tydzień 35, a w końcu spadła na 15...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 28 Sty 2012 11:26 

niebieski
Ja miałem ciekawy przypadek. Siedzieliśmy z kumplem przed komputerami. On sprawdzał ja miałem kupić, wchodzę na swój komputer cena /już nie pamiętam/ dajmy na to 39 zł on w tym samym czasie w swoim domu widzi 19 zł. Fakt.

#17 PostWysłany: 28 Sty 2012 11:55 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
Ty odswiezyłes strone on moze nie.
Mam przypadki ze juz dokonujac płatnosci karta, odrzuca potwierdzenie poniewaz jest komunikat ze cena juz nieaktualna.
Mysle ze naprawde sporo ludzi moze sie wstrzelic z zakupem biletu w czas kiedy dokonujesz rezerwacji :)
Chociaz moze jest jakis system ktory weryfikuje ilosc zapytan dot. konkretnego lotu i podciaga cene w miare wzrostu zapytań.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 28 Sty 2012 12:10 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
adwak napisał(a):
Kamil napisał(a):
mucha napisał(a):

Mam tę samą schizę.

mam podobnie i dlatego robię tak, wpisuję inną datę niż ta co mnie interesuje, np. 2, 3 albo 4 tyg. później lub wcześniej, a potem przeskakuję tygodniami do przodu lub do tyłu

ja też jestem pewna, że tak to działa, bo bawiłam się kiedyś i testowałam ;)
dlatego też stosuję metodę wybierania na inną datę, ale stosuję najczęściej różnicę 2-3 dni, tak, że po kliknięciu mam na ekranie również moje daty
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 02 Lut 2012 00:44 
Awatar użytkownika

Dlatego nie ma co się zastanawiać, tylko rezerwować jak tylko pojawi się fajna cena ;)

#20 PostWysłany: 02 Lut 2012 11:01 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
MaSell napisał(a):
Dlatego nie ma co się zastanawiać, tylko rezerwować jak tylko pojawi się fajna cena ;)

gorzej jest jak w jedną stronę jest fajna cena a w drugą beznadziejna :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości