Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lut 2012 12:34 

Witam. Wybieram sie niedlugo na Teneryfe, (lot kombinowany przez Manchester) i moje pytanie odnosnie bagazu. Nie wykupilem zadnego dodatkowego, tylko podreczny, a teraz sie okazalo ze bedzie potrzebna nam dosc duza torba. Jaki jest koszt? (ryanair) Gdzie wykupic? no i mam rozumiec, ze w locie do Manchesteru jak i z Manchestru na Teneryfe oddzielnie ten bagaz musze wykupic?
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
 Temat postu: Re: Bagaz ryanir
#2 PostWysłany: 15 Lut 2012 12:55 
Moderator forum

Dopłać przez str www ryana , w zarządzaniu rezerwacją ,
Płacisz za każdy lot, w-g cennika.
nie wiem czy na M-T zwykła MC prep nie będzie obciążona haraczem,
w takim przypadku zwróć się do forumowicza Piotrooch lub Chaykin
viewtopic.php?f=181&t=7249

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lut 2012 13:14 

witam, z tego co pamietam nigdy mi nie doliczylo oplaty a placilem czest visa z WBKu bo tam jest %cashbacku.Jedyne o czym musisz pamietac to niekorzystny kurs po jaki ryan przeliczy funciaki no i za loty na kanary pobieraja sobie wieksza oplate o 5funciakow od tradycyjnej. sam mam dylemat za tydzien lece na fuerteventure i kombinujemy zeby sie udalo bez torby. Jak bedziesz mial mimo to problem z dokupieniem daj znac.

#4 PostWysłany: 15 Lut 2012 14:09 

niebieski
Kupiłem bilet z Budapesztu do rzymu.
Potrzebuje dokupic bagaż nadawany.
Cena w HUF wynosi 10200. Jeżeli zapłacę bez użycia "myk"u zapłacę 150,75 (wg dzisiejszego kursu BZ WBK). Jeżeli użyję "myk"u na złotówki zapłacę 140 zł.

Moje pytanie sprowadza się do tego czy przy dokupieniu bagażu do potwierdzonej rezerwacji mogę użyć "myk"u ale tak żeby zapłacić w Euro.
Opcja dokupienia w Euro wychodzi najlepiej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lut 2012 14:11 

platynowy
Niestety, jeśli bilet już kupiony wcześniej w HUF to w tej walucie musisz zapłacić za bagaż.

#6 PostWysłany: 15 Lut 2012 14:49 

niebieski
Bilet zasdniczo kupiony w HUF bo wylot/przylot na Węgry ale przy uzyciu "myk"u więc finalnie zapłaciłem w PLN - Zmienia to coś ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lut 2012 14:51 

platynowy
luki1975 napisał(a):
Bilet zasdniczo kupiony w HUF bo wylot/przylot na Węgry ale przy uzyciu "myk"u więc finalnie zapłaciłem w PLN - Zmienia to coś ?

No to tak, wtedy za bagaż tylko w PLN. Czyli 71zł.

#8 PostWysłany: 15 Lut 2012 17:37 

Czy ja dobrze patrze,nadbagaz do 15kg (przez zarzadzanie rezerwacją) kosztuje 71zl? za kazdy lot.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lut 2012 18:42 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Bagaż rejestrowany do 15kg kosztuje 71 zł, z kilkoma wyjątkami. Nadbagaż jest znacznie droższy.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Mar 2012 14:50 

A dlaczego przy dokupowaniu bagażu w opcji "zarządzanie rezerwacja", jest napisane ze to "nadbagaż" ?

A i jeszcze jedno pytanie, po odprawie online nie ma szansy by dokupic bagaż?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Mar 2012 14:59 
Awatar użytkownika

srebrny
1) Moze to kwestia blednego tlumaczenia, w sensie, ze jest to poNAD ten wliczony w cene podreczny.
2) "W okresie do 4 godzin przed zaplanowanym terminem odlotu istnieje możliwość dodania do rezerwacji w systemie online, następujące usługi: opłaty za bagaż, opłaty za pierwszenstwo przy wejściu na pokład, opłaty za sprzęt sportowy, akcesoria dziecięce i instrument muzyczny, mimo iż, dokonali już Państwo odprawy online."
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości