Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#3101 PostWysłany: 16 Paź 2015 22:52 

will napisał(a):
Trudno to przewidzieć. Ja na twoim miejscu zadzwoniłabym na infolinię. Numer pewnie można znaleźć w internecie na stronie Raiffeisena :)

To jest akurat proste, akceptuję wprowadzenie opłaty za konto lub nie i wtedy część ją posiadających być może pójdzie krok dalej i zrezygnuje, a nr. telefonu na infolinię po roku znam na pamięć

Kod:
Kiedyś można było zadzwonić na infolinię, ponarzekać, powiedzieć kluczowe hasło, że się zamyka kartę i zazwyczaj zostawała ona zwalniana z opłaty

Takie rzeczy tylko w CITI, tu taki póki co się nie pochwalił, że "gorzkie żale" coś dały

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 16 Paź 2015 22:55, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

Wczasy na Teneryfie: 7 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2445 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy na Teneryfie: 7 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2445 PLN. Wylot z Krakowa
Wczasy w Tunezji: 7 dni na Dżerbie w 4* hotelu z all inclusive od 2479 PLN. Wyloty z Katowic i Warszawy Wczasy w Tunezji: 7 dni na Dżerbie w 4* hotelu z all inclusive od 2479 PLN. Wyloty z Katowic i Warszawy
#3102 PostWysłany: 16 Paź 2015 23:06 

Loty: 212
Kilometry: 299 164
niebieski
Anonymous napisał(a):
will napisał(a):

Kod:
Kiedyś można było zadzwonić na infolinię, ponarzekać, powiedzieć kluczowe hasło, że się zamyka kartę i zazwyczaj zostawała ona zwalniana z opłaty

Takie rzeczy tylko w CITI, tu taki póki co się nie pochwalił, że "gorzkie żale" coś dały

W wielu bankach istnieje taki dział jak "retencja", czyli utrzymanie klienta. Jest w Citi i uwierz mi, że w PolRajfie też był. Nie wiem, czy nadal jest, można zadzwonić i spróbować.

#3103 PostWysłany: 16 Paź 2015 23:10 

zapewne, ale jak pisałem wcześniej tu taki szczęśliwiec póki co nie napisał, że coś ugrał "strasząc, że jak nie to zamykam" (być może problemem jest podanie terminu współpracy i tej oferty tj. do sierpnia 2016r.)
 PM off  

#3104 PostWysłany: 16 Paź 2015 23:22 

Loty: 212
Kilometry: 299 164
niebieski
Albo drastyczny spadek dochodowości dla banku poprzez niższą stawkę interchange i bardzo niskie oprocentowanie, jakie aktualnie jest.
Swoją drogą, udało się przelać te punkty zgromadzone od 01.10 do 15.10?

#3105 PostWysłany: 16 Paź 2015 23:26 

zleciłem dzisiaj, zapewne jutro będą na koncie mywizz (ostatnio zlecałem 01.10.2015r. zostawiając kilka bez pełnej 10 i 02.10.2015r. rano pkt wizz były na koncie mywizz, choć we wrześniu przelanie pierwszy raz trwało kilka dni)

ps. zlecone przelanie pkt wizz 16.10 o 11:44, na koncie mywizz 17.10. 0 09:57

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 17 Paź 2015 09:58, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#3106 PostWysłany: 17 Paź 2015 00:01 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Rajf niczym sie nie przejmuje, chocby informacja o blokadzie karty z powodu "podejrzanego terminala w wypozyczalni aut w Portugalii". Jak sie nie przekonasz sam probujac cos zaplacic lub sprawdzajac online konto to nie dowiesz sie, ze bank troszczy sie o swoje, tfu, twoje :D pieniadze. Za to prawie rok temu nie mieli problemu z zadzwonieniem i poinformowaniem o podejrzanej transakcji gdy na Slowacji placilem online za pizze.
 Profil Relacje PM off  

#3107 PostWysłany: 17 Paź 2015 00:24 

srebrny
Telefony od rafiego są losowe - ostatnio 2 razy miałem płacąc w internecie, ale wcześniej 2 razy bez żadnej informacji zablokowali mi kartę gdy płaciłem za granicą (w USA i Meksyku). Mogliby chociaż wysyłać SMS w takiej sytuacji.
Najlepszym sposobem aby uniknąć problemów jest zadzwonienie na infolinie przed wyjazdem z informacją że będzie się za granicą.
Citi też lubi blokować, ale ma dość sprawne algorytmy, że po kilku problemach na początku współpracy nie było już problemów.

#3108 PostWysłany: 17 Paź 2015 00:38 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
@SPLDER kiedys poinformowalem aliora o wyjezdzie, powiedzieli ze nie moga przyjac takiej dyspozycji, wiec w innych bankach juz nie probowalem.
 Profil Relacje PM off  

#3109 PostWysłany: 17 Paź 2015 00:44 

srebrny
W Raiffeissenie powiadamiałem ich w sumie kilka razy i nie było problemów - konsultanci wiedzą o co chodzi i pytają się o datę wyjazdu i powrotu i listę krajów. Takie rozwiązanie zasugerowano mi na infolinii gdy zablokowali mi kartę w Meksyku ;-)

#3110 PostWysłany: 17 Paź 2015 01:16 

Chcę zrezygnować z karty, a zmiana warunków mnie do tego motywuje dodatkowo.

Powiedzmy, że moje konto wizz discount club jest ważne do czerwca. Czy jak teraz kupię bilet na lot w lutym i zrezygnuję z karty (jednocześnie z wizz discount club wg regulaminu) to nie zostaną naliczone jakieś dodatkowe opłaty do biletu lub bagażu? W regulaminie nic o tym nie widzę, ale boje się, że może tak być.
 Profil Relacje PM off  

#3111 PostWysłany: 17 Paź 2015 01:30 

srebrny
WDC musi być ważne w momencie zakupu biletu, późniejsza rezygnacja nie ma znaczenia. Ponadto myślę , że pomimo rezygnacji z karty nie zabiorą Ci członkostwa w WDC (ale to tylko moje przypuszczenia).

#3112 PostWysłany: 17 Paź 2015 04:01 

will napisał(a):
można tez złożyć reklamację ale trzeba mieć świadomość że jednocześnie równa się to z rezygnacją z karty.

A niby dlaczego złożenie reklamacji ma się równać z rezygnacją z karty?
Ja oficjalnie o wprowadzeniu opłaty dowiedziałem się z maila dopiero 7.X, czyli niecały miesiąc przed jej wprowadzeniem.
Złożyłem telefoniczną reklamację, że bank nie zachował dwumiesięcznego okresu powiadomienia. Usłyszałem, że w tej sytuacji mogę natychmiast wypowiedzieć umowę. Oczywiście nie chciałem tego robić. Zamiast tego zaproponowałem, żeby opłatę zaczęli naliczać od grudnia. Wczoraj dostałem list z banku, że mam zadzwonić po tym jak opłata za listopad zostanie naliczona i wtedy mi ją zwrócą.

Przy okazji czy ktoś już przetestował jak z konta Wizz ściągane są teraz środki? Najpierw te nowo przeniesione, z rocznym okresem ważności, czy najpierw te przeniesione wcześniej, z dwuletnim okresem?

-- 17 Paź 2015 04:18 --

Pawel_T napisał(a):
@SPLDER kiedys poinformowalem aliora o wyjezdzie, powiedzieli ze nie moga przyjac takiej dyspozycji, wiec w innych bankach juz nie probowalem.

Mi w Aliorze 2 lata temu przyjęli zgłoszenie a kartę tak zablokowali.
W Raifffesenie w ciągu ostatniego roku robiłem kilkadziesiąt transakcji w kilkunastu krajach europejskich i azjatyckich, zarówno online jak i "standardowo", i tylko raz miałem problem przy próbie płatności online za bilet na stronie Air Asia. To znaczy transakcja nie przeszła.
arturki1 uważa post za pomocny.

#3113 PostWysłany: 18 Paź 2015 14:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Gleba3 napisał(a):
według ich ważności - najpierw schodzą te ważne najkrócej. Czyli najpierw np. te z booking.com (ważne pół roku), potem z Rafiego (ważne 2 lata), na końcu te z reklamacji (ważne bezterminowo).

z małą modyfikacją: nie wiadomo czy po tych z bookingu nie wrzucą tych "najmłodszych" z rocznym limitem na wykorzystanie, dopiero potem te poprzednie z dwuletnim okresem ważności

Dzisiaj rezerwowałem i właśnie tak jest. Najpierw idą punkty z Raiff o rocznej ważności, a dopiero po ich wyczerpaniu schodzą punkty dwuletnie. Czyli w wielkim skrócie punkty schodzą z konta Wizz automatycznie - od najkrócej ważnych do bezterminowych.
 Profil Relacje PM off
zulu lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#3114 PostWysłany: 20 Paź 2015 20:39 

niebieski
Takie pismo dostalem w sprawie karty Wizz RaiffeisenPolbank ( załaczniki )
Nie oficjalnie powiedziano mi żę opłata za kartę zrobiono poto że jest to nie opłacalne jak bank sie wycofa to zapłaci karę , jak nie bedzie zainteresowania to wizz zrezygnuje z banku
Ja wypowiedziałem umowe jak mam placić 6zł za karte i 3 zł za ubezpieczenie daje 9 zł lekka przesada jak kożystam z zniżek 3 razy w roku

Załączniki:
Raifainsen 22.jpg
Raifainsen 22.jpg [ 50.27 KiB | Obejrzany 1120 razy ]
Raifainsen 11.jpg
Raifainsen 11.jpg [ 57.64 KiB | Obejrzany 1120 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3115 PostWysłany: 20 Paź 2015 22:29 

lukasz.zst napisał(a):
Ja wypowiedziałem umowe jak mam placić 6zł za karte i 3 zł za ubezpieczenie daje 9 zł lekka przesada jak kożystam z zniżek 3 razy w roku

A dlaczego płacisz 3 zł za ubezpieczenie?
Wystarczy spłacać zadłużenie przed wygenerowaniem wyciągu.
digger lubi ten post.

#3116 PostWysłany: 21 Paź 2015 08:05 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
@lukasz.zst - a kartę masz wydaną przed czy po 10 kwietnia 2015 r?
 Profil Relacje PM off  

#3117 PostWysłany: 21 Paź 2015 08:08 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
a jakie to ma znaczenie wg Ciebie jeżeli chodzi o opłatę za ubezpieczenie ?
 Profil Relacje PM off  

#3118 PostWysłany: 21 Paź 2015 08:15 

Bo w TOiP jak wół stoi, że opłata za ubezpieczenie dotyczy umów zawartych przed 10 kwietnia 2015. I z tego powodu mi reklamację uwzględniono i nie płacę za ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#3119 PostWysłany: 21 Paź 2015 08:57 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Niestety, ale źle rozumiesz ten zapis w TOiP. Było to już przeze mnie wyjaśniane w tym wątku.
BTW: Masz odpowiedź na tą reklamację czy po prostu wyłączyli Tobie ubezpieczenie sami z siebie po złożeniu reklamacji ?
 Profil Relacje PM off  

#3120 PostWysłany: 21 Paź 2015 09:17 

Ale co konkretnie źle rozumiem? Zapis w TOiP
Kod:
Dotyczy umów ubezpieczenia grupowego, do których przystąpiono do dnia 10 kwietnia 2015 r. W przypadku zawarcia umowy ubezpieczenia za pośrednictwem Banku po 10 kwietnia 2015 r., informacja o ubezpieczeniu i jego cenie znajduje się we Wniosku/Polisie ubezpieczeniowej Indywidualne ubezpieczenie na życie dla Posiadaczy Karty Kredytowej w Raiffeisen Banku.
? Jak dla mnie, jeżeli karta została wydana przed 10 kwietnia, to nie można zrezygnować z ubezpieczenia. Jak po - to można.
Zwłaszcza, że owu tego ubezpieczenia wyraźnie pisze, że jest ono dobrowolne i można z niego zrezygnować.

A że Raiifi nie potrafi napisać jasnej tabeli opłat i warunków karty - to inny problem.
A co do mojej reklamacji - to składałem telefonicznie i nie pamiętam teraz jak zostałem poinformowany o pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji - może był tylko sms. Ale od czerwca nie mam naliczanej opłaty. Więc można. A jeżeli powinienem płacić a mimo to wyłączyli - to kolejny dowód jaki tam jest bałagan - i ewentualny argument za zrezygnowaniem z ich usług.

A pytanie do lukasz.zst było w celach informacyjnych. Jak ma kartę wydaną przed 10 kwietnia - to mogę spać spokojnie. Jak po - to jest ryzyko, że mi znowu włączą :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Mail.ru [Bot] oraz 6 gości