Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#3121 PostWysłany: 21 Paź 2015 09:30 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Poza TOiP jest jeszcze umowa, którą podpisałeś i to tam szukaj zapisów dot. ubezpieczenia, a ja się tylko powtórzę.
 Profil Relacje PM off  

NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN
Koniec taniego latania do Francji i jeszcze jednego kraju UE? Podatek lotniczy wzrośnie aż o 181 procent! Koniec taniego latania do Francji i jeszcze jednego kraju UE? Podatek lotniczy wzrośnie aż o 181 procent!
#3122 PostWysłany: 21 Paź 2015 21:18 

niebieski
erloy napisał(a):
lukasz.zst napisał(a):
Ja wypowiedziałem umowe jak mam placić 6zł za karte i 3 zł za ubezpieczenie daje 9 zł lekka przesada jak kożystam z zniżek 3 razy w roku

A dlaczego płacisz 3 zł za ubezpieczenie?
Wystarczy spłacać zadłużenie przed wygenerowaniem wyciągu.

Splacam kartę odrazu do 5 dni jak cos kupuje
Opłata za ubezpieczenie na życie pobieraja mi 3,01zl miesiecznie
Bralem karte 3 maja 2015
Pisałem do nich czy mi anuluja to ubezpieczenie , twierdzą że nie
 Profil Relacje PM off  

#3123 PostWysłany: 21 Paź 2015 22:48 

lukasz.zst napisał(a):
Splacam kartę odrazu do 5 dni jak cos kupuje
Opłata za ubezpieczenie na życie pobieraja mi 3,01zl miesiecznie
Bralem karte 3 maja 2015
Pisałem do nich czy mi anuluja to ubezpieczenie , twierdzą że nie

Coś kręcisz, jedyne ubezpieczenie na życie jest 0,18% salda zadłużenia na koniec okresu rozliczeniowego.
Poza tym karty nie powinno się spłacać do 5 dni po kupnie, tylko raz, przed końcem okresu rozliczeniowego. Bo jeżeli coś kupisz w ostatnim dniu tego okresu a spłacisz 5 dni później, to już za te 5 dni obejmie cię ubezpieczenie. Ale to i tak nie da kwoty 3 zł, bo musiałbyś kupić coś za ponad 20 tys.

#3124 PostWysłany: 21 Paź 2015 23:01 

erloy napisał(a):
Ale to i tak nie da kwoty 3 zł, bo musiałbyś kupić coś za ponad 20 tys.

by wygenerowało 3 zł trzeba dokonać zakupów za 1670 zł i nie spłacić przed końcem okresu rozliczeniowego
Nie rozumiem w ogóle kogoś, kto występuje o kartę kredytową z programem lojalnościowym, czytając wie jak bezkosztowo gromadzić pkt wizz i tylko z powodu wprowadzenia opłaty 6 zł zapewne wynikających z obecnych stawek interchange z niej rezygnuje, ale oczywiście wolno
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3125 PostWysłany: 21 Paź 2015 23:22 

Anonymous napisał(a):
by wygenerowało 3 zł trzeba dokonać zakupów za 1670 zł i nie spłacić przed końcem okresu rozliczeniowego

Faktycznie, masz rację. Wydawało mi się, że to 0,18% w stosunku rocznym, ale nie bardzo się tym interesowałem, bo spłacam w terminie.

Anonymous napisał(a):
Nie rozumiem w ogóle kogoś, kto występuje o kartę kredytową z programem lojalnościowym, czytając wie jak bezkosztowo gromadzić pkt wizz i tylko z powodu wprowadzenia opłaty 6 zł zapewne wynikających z obecnych stawek interchange z niej rezygnuje, ale oczywiście wolno

Wiesz, karta była za darmo, darmowe członkostwo w klubie plus 50 zł w punktach, to nawet jak ktoś miał zamiar polecieć gdzieś tylko 1 raz to mu się opłacało.
A jak nie ma w planach lecieć drugi raz to już płacić 72 zł mu się nie opłaca...
Raphael lubi ten post.

#3126 PostWysłany: 22 Paź 2015 05:34 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
erloy napisał(a):
A jak nie ma w planach lecieć drugi raz to już płacić 72 zł mu się nie opłaca...

No to przestaje płacić i problem z głowy a nie marudzi i jęczy na forum ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3127 PostWysłany: 22 Paź 2015 07:44 

Tomek Zien napisał(a):
No to przestaje płacić i problem z głowy ;)

Do czego ty go namawiasz: 1. spłaca się kartę 2 zamyka się kartę 3. Zapomina się w przypadku kolegi forumowicza o kartach kredytowych jako takich, zwłaszcza z programem lojalnościowym, bo to produkt nie dla mnie... ;)
 PM off
zulu lubi ten post.

#3128 PostWysłany: 22 Paź 2015 08:47 

Lekki offtop, ale też ładnie pokaże użytkownikom karty jaki jest burdel w Raiff.

Wczoraj poszedłem od oddziału Raiff w celu wypowiedzenia rachunku firmowego(rachunek założony na moją indywidualną działalność - nie mam wspólników itp). Pokazuję panience dowód osobisty, następuje sprawdzenie i zaczyna się jazdaaa...Pani po wpisaniu numeru PESEL twierdzi, że nie posiadam żadnego konta(przed wyjściem z domu logowałem się do systemu bankowości i normalnie widzę swój rachunek). Zrobiłem wielkie oczy, ale podałem Pani cały numer konta, który jest widoczny u mnie w systemie, a wtedy okazało się, że właścicielem tego numeru rachunku jest jakiś Pan Jasiński!!! Myślałem, że tam wyjdę z siebie jak to usłyszałem, a Pani jeszcze dorzuciła do pieca, bo owszem jestem widoczny przy tym rachunku ale jako pełnomocnik, a nie jego właściciel!!! Sprawa poszła do centrali w celu wyjaśnienia.

Oznacza to mniej więcej tyle, że ja mogłem wypłacić wszystkie pieniądze Pana Jasińskiego, a on mógł wypłacić wszystkie moje pieniądze - moja głowa do tej pory nie ogarnia tej sytuacji.
 Profil Relacje PM off
manchild lubi ten post.

#3129 PostWysłany: 22 Paź 2015 22:59 

niebieski
Karta zamknieta w trybie natychniastowym
Bank przegiol poprostu .
Dzisaj telefon otrzymalem z banku na propozycje karty wizz ale bez ubezpieczenia.
Do tej pory placilem zawsze w terminie kupowalem coś i po 5 dniach placilem odrazu zero zadłużenia zawsze kasowali 3.01 zł za ubezpieczenie
 Profil Relacje PM off  

#3130 PostWysłany: 23 Paź 2015 02:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja złożyłem reklamację na jednostronne złamanie umowy z ich strony (miałem obiecane że jeśli rocznie wydam 12 000 to opłata roczna nie zostanie pobrana) a teraz de facto jest pobierana ale w ratach.

Odpowiedzieli w skrócie że mogą sobie zmieniać taryfy opłat i prowizji a ja mam prawo zgłosić sprzeciw co skutkuje natychmiastowym wypowiedzeniem umowy co też niestety uczynię od 1. listopada.

Eee tam zachowali się jak dziady. Nie ma co u nich żebrać bo to i tak nic nie da a z tego co tu było napisane program Wizza kończy się w czerwcu 2016?

Trzeba wracać do starego dobrego Citibanku na kartę payback (nie zamykałem jej a mam dożywotnio bezpłatnie).
 Profil Relacje PM off  

#3131 PostWysłany: 23 Paź 2015 08:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Program Wizz jest do sierpnia 2016
 Profil Relacje PM off
kittycate uważa post za pomocny.

#3132 PostWysłany: 23 Paź 2015 15:01 

lukasz.zst napisał(a):
Do tej pory placilem zawsze w terminie kupowalem coś i po 5 dniach placilem odrazu zero zadłużenia zawsze kasowali 3.01 zł za ubezpieczenie

Sorry, ale najwyraźniej nie ogarniasz sposobu funkcjonowania karty kredytowej. Próbowałem ci to wytłumaczyć kilka postów wyżej. Karty nie spłaca się ani po 5, ani nawet po 1 dniu od zakupów, bo już możesz się załapać na następny okres rozliczeniowy. Kartę Wizz, jeżeli chcesz uniknąć ubezpieczenia, spłaca się przed końcem okresu rozliczeniowego.

#3133 PostWysłany: 23 Paź 2015 15:17 
Awatar użytkownika

niebieski
chester0 napisał(a):

A potem co? Wymienią te karty na co?
 Profil Relacje PM off  

#3134 PostWysłany: 23 Paź 2015 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 184 838
niebieski
chester0 napisał(a):

Rozumiem, że jeśli nie zostanie przedłużony, to środki i tak zostaną na koncie wizz zgodnie z terminem ich ważności, najwyżej dokupuję WDC na zwykłych zasadach?

#3135 PostWysłany: 23 Paź 2015 15:21 

niebieski
Do sierpnia jest współpraca Raiff i Wizza na dotychczasowych zasadach. Co będzie potem? albo kontynuacja, albo Wizz zacznie współpracować z innym bankiem. Nie ma to nic wspólnego z ważnością kont WDC i punktów na nich.
 Profil Relacje PM off  

#3136 PostWysłany: 23 Paź 2015 15:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak punkty będą ważne zgodnie z ich terminem ważności.A co będzie dalej tego nie wie nikt może poza prezesem Raifa i Wizz , wcześniej był srebrny mastercard wiec może na to , lub jak w citi z karty zostanie tylko z nazwy bo punktów już nie będzie można zbierać. Miejmy nadzieję szczególnie w kontekście deklaracji prezesa Wizz, że PL to ważny dla ich rozwoju kraj i program będzie dalej w podobnym kształcie tylko może w innym banku.
 Profil Relacje PM off  

#3137 PostWysłany: 25 Paź 2015 11:38 

Loty: 23
Kilometry: 53 445
Czy może ktoś mi podpowiedzieć jak Raiff robi przewalutowanie? Mam zamiar kupić bilety lotnicze w euro, ale jeśli policzą mi po kursie walut i notowań z swojej strony (dziś sprzedaż 4,4656) to średnio mi to wyjdzie.
Z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#3138 PostWysłany: 25 Paź 2015 11:40 

Po kursie mastercard, tabela dostepna na stronie mastercard
 Profil Relacje PM off  

#3139 PostWysłany: 25 Paź 2015 11:40 

niebieski
Przelicza euro na złotówki zgodnie z kursem Mastercard.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

#3140 PostWysłany: 25 Paź 2015 11:41 

niebieski
Tutaj masz link do tabeli o której pisze @smartas:
https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości