Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#3141 PostWysłany: 25 Paź 2015 21:42 

niebieski
erloy napisał(a):
lukasz.zst napisał(a):
Do tej pory placilem zawsze w terminie kupowalem coś i po 5 dniach placilem odrazu zero zadłużenia zawsze kasowali 3.01 zł za ubezpieczenie

Sorry, ale najwyraźniej nie ogarniasz sposobu funkcjonowania karty kredytowej. Próbowałem ci to wytłumaczyć kilka postów wyżej. Karty nie spłaca się ani po 5, ani nawet po 1 dniu od zakupów, bo już możesz się załapać na następny okres rozliczeniowy. Kartę Wizz, jeżeli chcesz uniknąć ubezpieczenia, spłaca się przed końcem okresu rozliczeniowego.

TY dalej swoje nigdy prze nigdy nie miałem zadłużenia na karcie. Czy korzystam czy nie korzystam przez 3 miesiące tak było w wakacje to co miesiąc była ta sama oplata 3,01zł i nie jestem pierwszy co ma stałą oplata z ubezpieczenie. Dobrze że zakończyłem współprace z tym bankiem . Napisałem do WIZZ żeby wypowiedzieli sie na ten temat . Dlaczego Raiffeisen ban okrada mnie, z ubezpieczenia i dodatkowej opłatyod 1 listopada .
Leprzy numer wypowiedzieli mi karte w ciągu 12H. Przedtem nie dzwonili żeby mnie zatrzymać
W czoraj kontakt z banku z ofertą na kartę jaką Wizz Raiffeisen bez ubezpieczenia i bez oplaty pod warunkiem że zaczymam konto i inwestycje .Bo też na nie złozyłem wypowiedzenie
 Profil Relacje PM off  

Czerwcowy tydzień na Costa Brava (z wyżywieniem) za 2669 PLN. Wyloty z 4 miast Czerwcowy tydzień na Costa Brava (z wyżywieniem) za 2669 PLN. Wyloty z 4 miast
NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN
#3142 PostWysłany: 25 Paź 2015 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
Niech jakiś mod przetłumaczy na polski i popoprawia babole w tym wpisie powyżej bo aż oczy bolą...... :shock:
 Profil Relacje PM off  

#3143 PostWysłany: 25 Paź 2015 22:28 

lukasz.zst napisał(a):

Lepszy numer wypowiedzieli mi kartę w ciągu 12H. Przedtem nie dzwonili żeby mnie zatrzymać
Wczoraj kontakt z banku z ofertą na kartę jaką Wizz Raiffeisen bez ubezpieczenia i bez opłaty pod warunkiem że zatrzymam konto i inwestycje, bo też na nie złożyłem wypowiedzenie

A więc;
- klasycznie, działanie w stylu dziecka, które "na złość babci odmrozi sobie uszy", zrobili to co chciałeś i w trybie pilnym zawnioskowałeś
- było wielokrotne pisane, że oni póki co nie negocjują (choć skromnie się przełamali co do zniesienia opłaty za ubezpieczenie)
- mam nadzieję, że inni zmądrzeją, zamiast tu się wyżalać podejmą racjonalne decyzje: zostają lub rezygnują
- jakoś mi ci nie będzie tu brakować, a tą skargą do wizzair to przebiłeś wszystko, osobiście nie zdziwię się, że jak otrzymają informację o wypowiedzeniu karty zabiorą ci darmowe wdc, gdyż jest taka możliwość
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3144 PostWysłany: 26 Paź 2015 18:40 

lukasz.zst napisał(a):
Czy korzystam czy nie korzystam przez 3 miesiące tak było w wakacje to co miesiąc była ta sama oplata 3,01zł .

Skoro nie korzystałeś z karty to według starej taryfy opłat i prowizji powinni ci naliczać 4,5 zł za obsługę karty. Warunkiem zwolnienia z tej opłaty było wykonanie 4 transakcji w miesiącu.

#3145 PostWysłany: 27 Paź 2015 15:53 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Cos sie zmienilo z terminem waznosci punktow ? przelewalem wczoraj, dzis dotarly na konto wizz i ich waznosc to 1 rok.
 Profil Relacje PM off  

#3146 PostWysłany: 27 Paź 2015 15:56 

od miesiąca: ważność 12 miesięcy (nawet daleko w postach nie trzeba się cofnąć w tym temacie) - też już pisano, że pkt te zejdą przy kupnie biletów lub usług wizz w pierwszej kolejności, przed tymi ważnymi 2 lata
 PM off  

#3147 PostWysłany: 27 Paź 2015 16:38 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
Raiff uczcił wczoraj ze mną pierwszą rocznicę posiadania karty kredytowej Wizz naliczając mi 79 zł opłaty rocznej, pomimo obrotów powyżej 12 tys. rocznie. Tak, że uważajcie.
 Profil Relacje PM off  

#3148 PostWysłany: 27 Paź 2015 16:56 

złoty
Wcześniej pisałem również o moim przypadku.
Sądzę że wysyłają każdemu a nuż się nie zorientuje i zarobią 79zł.
 Profil Relacje PM off  

#3149 PostWysłany: 27 Paź 2015 17:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Też już o tym wcześniej pisałem reklamacja telefoniczna i po dwóch tygodniach miałem zwrot tej opłaty
 Profil Relacje PM off  

#3150 PostWysłany: 30 Paź 2015 19:30 
Awatar użytkownika

Poradźcie co robić.
Żona jakieś 40-50 dni temu wypełniła zgłoszenie,że chce kartę kredytową Wizz Raiff.Zadzwonił człowieczek, porozmawiali,podała parę danych i rozmowa zakończyła się tym,że w ciągu kilku dni przyjedzie kurier z umową.Miała dołączyć ksero dowodu,zaświadczenie o zarobkach itp.Kurier przyjechał,żona podpisała,dała kurierowi wymagane papiery i papa.Po kilku dniach miała telefon jak się później okazało z Raiffa ,ale do godz.16:00 w pracy nie może odbierać prywatnych rozmów i nie odebrała.Ponieważ minęło 3 tyg., a karty nie było,ani żadnego słuchu o niej,żona zadzwoniła na infolinię,żeby się dowiedzieć co z kartą.Pani mogła tylko sprawdzić ,że jest status "błąd formalny",żadnych szczegółów nie była w stanie się dowiedzieć.Załatwić sprawę musiał ten człowieczek, z którym żona wcześniej rozmawiała.Z rozmową po 16:00 miało nie być problemu ,bo człowieczek pracuje do 17:00.Czekać na telefon od człowieczka.Po tygodniu ciszy poszło zgłoszenie przez stronę Raiffeisena z dokładnym opisem sytuacji,prośbą o wyjaśnienie i telefon po 16:00 lub w weekend.Minęło znów ponad tydzień i cisza.
Macie jakiś pomysł co można w tej sytuacji zrobić poza wysłaniem pisemnej skargi?Gdyby nie profity z tej karty ,to już by dawno dostali żądanie usunięcia wszelkich danych osobowych.
 Profil Relacje PM off  

#3151 PostWysłany: 30 Paź 2015 19:40 

Proponuję, by twoja żona przeszła się w dzień roboczy do oddziału Raiffeisen Polbank, jak dotąd tylko tam poza przelaniem pkt wizz byłem w stanie sprawę załatwić czy wyjaśnić profesjonalnie
 PM off  

#3152 PostWysłany: 30 Paź 2015 19:45 
Awatar użytkownika

No jest mały problem bo mieszkamy na wsi.W naszym mieście powiatowym Raiff nie ma siedziby.Najwyżej 60 km do Wa-wy się bryknie :)
Ehh...a myślałem,że czasy z opowieści moich rodziców("Gdy trzeba było coś załatwić w urzędzie lub kupić, to jechało się na cały dzień pociągiem do Warszawy") już dawno minęły i nie wrócą :)
 Profil Relacje PM off  

#3153 PostWysłany: 03 Lis 2015 15:56 

Przed chwilą dzwoniłem do Raiff'a aby złożyć zlecenie przelania punktów na WDC. Przy okazji dowiedziałem się, że od 1 listopada uległ zmianie regulamin i od tego dnia będzie naliczana miesięczna opłata za użytkowanie karty Wizz w wysokości 6,00 PLN... Ponoć nie ma możliwości uniknięcia tej opłaty, i będzie ona naliczana bez względu na ilość i wartość transakcji.
Wg uzyskanych informacji, wszyscy użytkownicy zostali o tym poinformowani mailowo, bądź za pośrednictwem informacji w serwisie transakcyjnym.
Dziwne, bo nic takiego nie zauważyłem...
 Profil Relacje PM off  

#3154 PostWysłany: 03 Lis 2015 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 374 634
niebieski
proszek01 napisał(a):
Dziwne, bo nic takiego nie zauważyłem...

mnie to w ogóle nie dziwi. skoro nie zauważyłeś, że ta opłata jest wałkowana na wszystkie sposoby od kilku(nastu) stron, to można też nie zauważyć maila od banku.
 Profil Relacje PM off  

#3155 PostWysłany: 03 Lis 2015 19:47 

Rzeczywiście, ograniczyłem się do przejrzenia ostatniej strony (ze 158) z całego wątku. Przepraszam za zaśmiecenie tematu.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3156 PostWysłany: 04 Lis 2015 10:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Alior nie wyklucza powrotu do rozmów o przejęciu Raiffeisen'a. Ciekawe czy byłby zainteresowany utrzymaniem karty cobrandowej z Wizzairem :)
http://forsal.pl/artykuly/903207,alior- ... banku.html
 Profil Relacje PM off
klimas lubi ten post.

#3157 PostWysłany: 04 Lis 2015 10:47 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
jak dla mnie idealne połączenie - karta wizz i do tego fajna opcja z kantorem walutowym on line - trzymam kciuki :)
 Profil Relacje PM off  

#3158 PostWysłany: 04 Lis 2015 10:51 

to przewalutowania po kursie mastercard są be?
Jak dla mnie lepiej niech tam żadne Aliory, czy inne prywatne twory niczego nie przejmowały, no może Citi z powrotem na zasadach jak poprzednio (zresztą po zmianach nie wiadomo jak to będzie wyglądało w przyszłości)
 PM off  

#3159 PostWysłany: 04 Lis 2015 15:24 

niebieski
Juz przymusowo pozegnalem sie z Meritum, a taki fajny bank z niego byl...
Teraz czas na Puffesiena? Na pewno bedzie drozej.

Choc sam stan Raiffa jako "dziewczyny do wziecia" niech trwa jak najdluzej - wszak to glowny powod ich doskonalej oferty. Musza podbijac wyniki przed sprzedaza.
 Profil Relacje PM off  

#3160 PostWysłany: 05 Lis 2015 16:22 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Tak trochę z innej beczki. Jak rok temu dostałem kartę to razem z nią otrzymałem gratis naklejkę zbliżeniową. Czy płacąc tą naklejką też nabijają mi się punkty? Wiem że logicznym jest, że się nabijają, ale prosiłbym o odpowiedzi ludzi, którzy tej naklejki używają i są pewni, że punkty się naliczyły. W tym banku nie uwierzę w zapewnienia pracowników infolinii.

A tak przy okazji , kolejny kwiatek : 2 miesiące temu poprosiłem na infolinii o wyłączenie możliwości płacenia zbliżeniowo moją kartą, po wcześniejszym uzyskaniu zapewnienia, że w każdej chwili mogę taką usługę włączyć. Tydzień temu zadzwoniłem ponownie i poprosiłem o włączenie, dyspozycja została przyjęta i zostałem poinformowany, że w ciągu 3 dni wszystko będzie działać. Minął tydzień, sprawdzam - nie działa, dzwonię. No i się dowiaduję - po wyłączeniu tej usługi nie da się jej włączyć! Oczywiście moje pytania dlaczego tak mi powiedziano i dlaczego w ogóle przyjęto ode mnie zlecenie włączenia pozostały bez odpowiedzi. Jeśli chcę mieć możliwość płacenia zbliżeniowo to muszę zastrzec tą kartę i wyrobić nową, co prawda za darmo ale na min. 10 dni zostaję bez karty, co w przypadku aktywnego korzystania to dla mnie wymierne straty w mniejszej ilości zebranych punktów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości