Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 18 Lut 2012 15:03 
Moderator forum

Viktor44 napisał(a):
Dzisiaj wyjątkowo bandycki kurs w neteller widzę...

Ok 441,6 PLN za 100€, przy spadającym euro, przy kursie sprzedaży w kantorach 420-423 PLN za 100€ i średnim kursie NBP 418,4 PLN...
Szkoda, że nie ma symulatora ile by zjadło PLN gdyby płacić kartą płatniczą z ing bank śląski prowadzoną w PLN.

Nie wiem czy to coś wniesie
Kantory to inna bajka niż karty przecież
Jaka to transakcja była ?
Ja mam po doładowaniu 5 zł 16go Lutego pobrane 1,21 eu
1 PLN = 0.23600 EUR , za przewalutowanie 0,03 EUR
4,237 eu /zł
?

http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=PLN

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#82 PostWysłany: 24 Lut 2012 20:53 

mod A: dołączam do tego wątku

Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem 9 biletów na Sardynie w liniach easy jet.
Podczas finalizowania zakupu czyli przy ostatnim kroku czyli płatnośći kartą masster card Neteller o dziwo pojawiła mi się ogromna podwójna prowizja za podwójne przewalutowanie. Moje pytanie dlaczego? i skąd ona się wzięła skoro płatność za bilety miałem ustawione w polskiej walucie i również konto neteller jest w polskiej walucie.
Załączam zdjęcie które ładnie obrazuje zaistniałą sytuację. Proszę jakiegoś znawcę o wytłumaczenie tego haraczu banku bo zastanawiam się czy w ogóle opłaca się korzystać z usług tych złodziei

http://imageshack.us/photo/my-images/823/netrw.jpg/

Załączniki:
net.jpg
net.jpg [ 74 KiB | Obejrzany 6170 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 24 Lut 2012 21:05 

platynowy
Konto Neteller masz w PLN ale pewnie kartę w EUR. Najgorszy duet jaki może być... bo właśnie występuje niekorzystne przewalutowanie.

#84 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:10 

Czy można to jakoś zmienić?? jak się loguje na konto netellera wszystko mam w PLN
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:15 

platynowy
Alien161 napisał(a):
Czy można to jakoś zmienić?? jak się loguje na konto netellera wszystko mam w PLN

Karty w PLN nie można mieć. A walutę konta chyba można zmienić, ktoś kiedyś pisał że próbował ale nie wiem czy się udało. Napisz do nich maila, odpowiadają zazwyczaj w ciągu kilku godzin.

#86 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:22 

Rozumiem że najkorzystniej jest mieć konto W Euro wtedy unikne podwójnego przewalutowania? w takiej sytuacji kupować bilety w euro? jeśli jest możliwość wyboru waluty.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:27 

platynowy
Alien161 napisał(a):
Rozumiem że najkorzystniej jest mieć konto W Euro wtedy unikne podwójnego przewalutowania? w takiej sytuacji kupować bilety w euro? jeśli jest możliwość wyboru waluty.

Tak. A jeśli masz potrzebę zakupu w PLN to używaj innych kart (do Easyjet Visa Electron, prawie każdy polski bank taką wydaje).

#88 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:38 

czy za te kartę płaci się dodatkowo?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:58 

platynowy
Alien161 napisał(a):
czy za te kartę płaci się dodatkowo?

Karta w Neteller jest darmowa. Warunek jest chyba min. 1 transakcji na 12 miesięcy.

#90 PostWysłany: 25 Lut 2012 01:24 
Moderator forum

wntl napisał(a):
a jakie są limity 1 transakcji na tej karcie ? bo bzwbk ma 500zł

2000+ EUR , chyba 10 transakcji na dzień , 30 na 4 dni,
było w wątku o Net+ ,
chyba czas dołączyć ten do tamtego wątku

tylko nie jestem pewien czy Alien161 pyta o Net+ czy o VisaElectron ...?

A.

Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 25 Lut 2012 01:33 

Pytałem o Visa electron. Posiadam konto Inteligo zwykłe konto i wyczytałem że karte którą mam to debetowa visa electron i teraz pluje sobie w brode ze wczeesniej tego nie sprawdzilem. Rozumiem ze easyjet przyjalby ja jako ta karte debetowa dzieki ktorej oplata jest nizsza? i nie mialbym problemu z przewalutowaniem :/:/:/

mod A: potwierdzam Ci w pw powyzsze
i scalam poniższy post , 2 w 1

Jesli chodzi o zmiane waluty na net włąśnie wyslalem do nich maila i czekam na odpowiedz napisze na forrum jak dostane wszystkie instrukcje.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 25 Lut 2012 08:32 

platynowy
Alien161 napisał(a):
Pytałem o Visa electron. Posiadam konto Inteligo zwykłe konto i wyczytałem że karte którą mam to debetowa visa electron i teraz pluje sobie w brode ze wczeesniej tego nie sprawdzilem. Rozumiem ze easyjet przyjalby ja jako ta karte debetowa dzieki ktorej oplata jest nizsza? i nie mialbym problemu z przewalutowaniem :/:/:/

Dokładnie tak. Nie martw się, każdy czasami zalicza tego typu wpadki :)

#93 PostWysłany: 25 Lut 2012 10:47 

niebieski
O ile wiem, to w Net nie da sie miec w tej samej rachunku i karty...w koncu musza z czegos sobie odbic darmowa krarte itp. Na przyszlosci radze jej uzywac tylko do ryana we lotach bez Cash Pass tylko i najlepiej skorzystac z myku na zmiane waluty na EUR i bedziesz mial tylko jedno przewalutiowanie.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 25 Lut 2012 12:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Można, wręcz należy mieć konto i kartę w tej samej walucie. Inna kwestia, że konta w PLN są, a karty nie...
Najlepsze połączenie to karta i konto w €.

Stare ale chyba aktualne:
http://www.bukzaplac.pl/artykul,2,karta_neteller

Dozwolona liczba zakupów na dzień, przy użyciu karty Net+ Prepaid MasterCard: 10
Wartość dozwolonych zakupów na dzień: 2250 EUR
Dozwolona ilość wypłat z bankomatów na dzień: 2
Limit wypłaty z bankomatu na dzień: 750 EUR
Liczba zakupów dozwolona w ciągu 4 dni: 30
Wartość zakupów dozwolona w ciągu 4 dni: 6750 EUR
Dozwolona ilość wypłat z bankomatu w ciągu 4 dni: 6
Limit wypłat z bankomatu w ciągu 4 dni: 2250 EUR

Ważność karty: 36 miesięcy

Można, bodjarze 1 raz zmienić walutę konta.
Ja sam zmieniałem właśnie z PLN na €, jak się zoreitnowałem, że karte mam w € a konto PLN..
Na stronie był formularz, wypełniało się, do 1-2h babka z netellera dzwoniła na ich koszt i przez telefon sie zmieniało.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 26 Lut 2012 21:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystał ktoś może z "wysłania pieniędzy do dowolnej osoby, poprzez NETELLER" ?

Ewentualnie jakiś prosty, sprawdzony, bezpieczny sposób, bez prowizji lub z malutką?

Zastanawiam się nad tym (chcę wysłać kasę z Polski z mojego konta Neteller w euro, lub w ING Bank w złotówkach, tak aby starsza osoba fizyczna na węgrzech mogła ją wypłacić łatwo i użyć):
http://www.neteller.com/pl/osobista/wyslijpieniadze/

Domyślam się, że wysyłając z ING w złotówkach będzie przewalutowanie złotówek na euro, a potem dopiero euro na forinty.
Wysyłając z Netellera tylko z euro na forinty, ale i tak żeby tak wpłacić kasę to muszę wpłacić w PLN :)

Ma ktoś doświadczenia w tej materii?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 12 Mar 2012 23:04 
Awatar użytkownika

ktoś zamykał konto w neteller? wie jak to zrobić?

#97 PostWysłany: 12 Mar 2012 23:31 
Moderator forum

rozumiem ze chcesz w jednym wątku ...
kronopio pytał w tym 2 str wczesniej
i viewtopic.php?f=181&t=11174

Może faktycznie- robi się to tak popularna kwestia że odrębny temat to nie taki zły pomysł ...

A.

Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 20 Mar 2012 12:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam, po ostatniej aktualizacji strony neteller nie moge doladowac konta karta visa electron (mbank - delfinek), przy akceptacji pojawia mi sie komunikat, ze nr karty nie jest zgodny z wybranym rodzajem (visa electron). Probowalam tez przez visa debit, to samo... Czy ktos jeszcze spotkal sie z czyms takim?
Dodatkowo mam kolejny problem, mam karte kredytowa w euro, wydana w Belgii, nie moge nia zaladowac konta, wyskakuje komunikat cos w stylu: your transaction might be declined due to gambling restrictions in your country :evil:
Karte netellera mam juz 1,5 roku, ale zaczyna mnie wkurzac, na co polecacie sie przerzucic - moneybookers? Dodam ze najbardziej zalezy mi teraz na doladowywaniu jej ta kredytowka belgijska.

#99 PostWysłany: 20 Mar 2012 12:45 

platynowy
Niestety, wiele banków ma zablokowane transakcje do bukmacherów, kasyn, itp. Neteller jest głównie używany jakoś pośrednik właśnie w grach hazardowych więc dlatego się 'łapie' na te ograniczenia.

mBank nie ma takich ograniczeń, wiele razy doładowywałem Netellera kredytówką bez problemu. Delfinek też powinien przejść (spróbuj może jako Visa Credit a nie Electron).

#100 PostWysłany: 20 Mar 2012 13:23 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
Niestety, wiele banków ma zablokowane transakcje do bukmacherów, kasyn, itp. Neteller jest głównie używany jakoś pośrednik właśnie w grach hazardowych więc dlatego się 'łapie' na te ograniczenia.

A orientujesz sie czy taki sam problem moze wystapic przy karcie moneybookers? Chce uniknac przewalutowan i problemow z przelewami na moje polskie konto, chcialabym uzywac tylko zagranicznej kredytowki...

Cytuj:
mBank nie ma takich ograniczeń, wiele razy doładowywałem Netellera kredytówką bez problemu. Delfinek też powinien przejść (spróbuj może jako Visa Credit a nie Electron).

Kredytowka mbanku dziala, problem mam tylko z visa electron, czego wczesniej nie bylo (update netellera byl jakos 2 tyg temu). Rzeczywiscie sprobuje jeszcze wybrac visa credit, nie ma to sensu, no ale sprawdze w razie czego

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 40 gości