Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1918 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 96  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 14 Sie 2015 12:11 
Awatar użytkownika

niebieski
flightmapper.net

Święta lub sylwester na Wyspach Kanaryjskich! Czarterowe loty z Polski już od 499 PLN Święta lub sylwester na Wyspach Kanaryjskich! Czarterowe loty z Polski już od 499 PLN
Kalendarz adwentowy PLL LOT: loty do Rumunii z Polski od 419 PLN Kalendarz adwentowy PLL LOT: loty do Rumunii z Polski od 419 PLN
#42 PostWysłany: 24 Wrz 2015 07:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Mam za sobą 6 lotów na pokładach TK.
2 x trasa UE - IST - UE. Podczas lotu podawany był ciepły posiłek oraz serwowane były napoje ciepłe, zimne oraz %

1 x trasa IST - Ameryka Północna - IST. Ciekawy system rozrywki pokładowej, sporo miejsca na nogi, bardzo dobry serwis (dwa posiłki), spory wybór napojów.

BTW.
Firma dostarczająca jedzenie do TK to Do & Co. Lecąc ostatnio Austrianem po opiniach spodziewał się marnego serwisu. Jak się okazało ww. firma także dostarcza jedzenie do Austraiana, przez co serwis także na duży +.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 01 Paź 2015 22:10 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
niebieski
jak wygladaraktyczne zapisanie na wycieczki darmowe w IST trzeba pokazac bilet i czy go sprawdzaja w systemie....?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 02 Paź 2015 07:45 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
srebrny
Przechodzisz kontrole idziesz w prawo do hotel desku pokazukesz karty pokladowe

#45 PostWysłany: 25 Paź 2015 13:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy taryfa biletowa F, to zwykła economy? ( może być też niezwykła) bo na oficjalnej stronie jest napisane economy, a na innych z *A w programach naliczania mil mają inaczej podpisaną ( upgrade Biznes )
Klasa F, krajóweczka.

Ktoś coś wie ?

#46 PostWysłany: 29 Paź 2015 14:53 

Szanowni,

Czy wiecie jak wygląda kwestia lounge na lotnisku Ataturk? Czy mozna dostac się za opłatą? jak wygląda kwestia ceny? jakie polecacie? w internecie naprawdę nie ma takich informacji: na tronie Ataturka jest tylko wykaz różnych brak odniesienie nt. prawa wstępu/ceny:
http://www.ataturkairport.com/en-EN/sho ... vices.aspx

Niestety w przyszłym tygodniu czeka mnie 6h na Ataturku stąd zainteresowanie co zrobić z czasem. Z góry dziękuję za pomoc :D
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 29 Paź 2015 14:58 
Awatar użytkownika

niebieski
opinie o saloniku znajdziesz : Temat: Saloniki (lotniskowe) - wątek zbiorczy

jeśli lecisz Turkiem to masz tutaj
http://www.turkishairlines.com/en-int/c ... ing-winter

#48 PostWysłany: 29 Paź 2015 15:19 

ten link do turkisha też znalazłem ale jest zupełnie nieczytelny: wynika że jest salonik na international tylko w terminalu Arrivals, poza tym w 1 punkcie piszą że jest dla "Business Class passengers and Elite Plus members" czyli lecąc w ekonomii nie wejdę? z drugiej strony podana jest cena 100TL.... i działa tylko do południa...
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 29 Paź 2015 15:24 

Tu znajdziesz informacje o salonikach:
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... anbul.html

Np: http://www.primeclass.com.tr/en/Service ... ounge.aspx
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 22 Lis 2015 13:31 

Loty: 250
Kilometry: 472 469
Witam będę miał stopover na lotnisku w Istanbule.
Przeczytałem na stronie turkisha że, istnieje możliwość zapisania się na bezpłatne zwiedzanie miasta
organizowane przez Turkish Airlines.
Ze wzglądu na godziny stopoveru mam możliwość skorzystania tylko z wycieczki w godzinach
08.30-11.00, zastanawiam sie tylko czy nie jest to zbyt ryzykowne ponieważ lot do Warszawy mam o 12:25.
szczegóły zwiedzania na stronie: http://www.istanbulinhours.com/

Ktoś korzystał może z takiej wycieczki? myślicie, że warto skorzystać czy jednak ryzyko spóźnienia sie na samolot do Warszawy jest zbyt duże?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 22 Lis 2015 22:43 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja bym odpuścił - boarding zaczyna się nieraz godzinę przed odlotem, a na pewno się utknie na kontroli paszportowej
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 17 Gru 2015 11:37 

Witam
A ja mam inne pytanie. Lecimy do Singapuru Turkiem z 7-letnim synem. Turkiem lecimy pierwszy raz. Czy są programy/bajki dla dzieci? Czy chociaż z W-wy do Stambułu są w jęz. polskim? Pytanie może i głupie, ale trzeba jakoś zapełnić juniorowi czas. Leciał z nami ostatnio na Sri Lankę, ale wtedy wykupiliśmy ostatnie bilety z Rainbow T., więc program był po polsku. Czy można się podłączyć z pendrivem i oglądać coś swojego?
Mamy 6 godzinny stopover w Stambule, jest jakaś strefa dla dzieci?
Z góry dzięki za pomoc ;)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 17 Gru 2015 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
W systemie rozrywki pokładowej jest część dla dzieci "Kids" - (filmy, gry) ale raczej po angielsku. Własny pen drive można na pewno podpiąć w A330, nie próbowałem w B777.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 11 Sty 2016 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
Lecę za 2 tygodnie Turkishem do Azji i mam dwa krótkie pytania:
1. Kiedy rusza online check-in na stronie Turkisha? Na stronie Turkisha jest informacja, że 24 godziny przed godziną wylotu ale z praktyki w innych liniach wiem, że różnie z tym bywa (np. Lufthansa często już ponad 28 godzin przed godziną wylotu uruchamia check-in przez Internet).
2. W jedną stronę mam 5 godzin przesiadki w Stambule a podczas podróży powrotnej 6 godzin - czy warto kupować wizę i wybierać się na miasto? Widzę, że wiza kosztuje 20 dolarów i jest na 180 dni, jednakże bardziej chodzi mi o kwestię czy się czasowo wyrobię. I jak najszybciej dojechać do centrum i jakie to są koszty?
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
Łukasz

#55 PostWysłany: 11 Sty 2016 18:55 
Awatar użytkownika

niebieski
rusza idealnie 24h.... ale napisz maila do nich i poproś o miejsca (dadzą bezproblemowo)

do centrum jest metro.... nie wiem czy się opłaca kupować wizę i zwiedzać, no chyba że kiedyś wrócisz tam jeszcze i wykorzystasz tą wizę drugi raz.... kebab w stambule :D

#56 PostWysłany: 11 Sty 2016 19:15 

Loty: 1039
Kilometry: 1 007 551
platynowy
5-6 godzin to na styk, żeby się wybrać na miasto.

Lotnisko Ataturka jest duże i zatłoczone - najlepiej być na nim 2 godziny przed odlotem. Na dojazd w obie strony trzeba przyjąć półtorej do dwóch godzin + czas potrzebny na przejście kontroli po przylocie, kupienie biletów itp.

Biorąc pod uwagę dość niepewną obecnie sytuację w Stambule, kiedy np. w każej chwili może dojść do zakłócenia/zablokowania ruchu w związku z chociażby podejrzeniami o atak terrorystyczny i plan się sypie.

Osobiście nie ryzykowałbym.

#57 PostWysłany: 11 Sty 2016 21:44 

"...ale napisz maila do nich i poproś o miejsca (dadzą bezproblemowo)"
lub zadzwoń do biura w Warszawie +48226503513
mając pod ręką: http://www.seatguru.com/
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 11 Sty 2016 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
kolega chce przy emergency exit, a takich (jak mi Pani grzecznie powiedziała) nie dają... one sa do ogarnięcia tylko podczas odprawy.

#59 PostWysłany: 21 Sty 2016 20:31 

Ze trzy miesiące temu kupiłem bilety na lot PRG-IST-DAR
Wylot z Pragi 22.01 czyli w najbliższą sobotę o 10.05 gwarantował 5 oczekiwania na dalszy lot do DAR. Dzisiaj przyszedł mail, że opóźniają wylot o 5h20" dzięki czemu ląduję 20 min.po odlocie mojego samolotu do DAR. Dodzwoniłem się na infolinię do IST, kobieta powiedziała mi,zebym przebukował w bilet o jeden dzień wcześniej co jest kompletnie nierealne bo ja do Pragi dolatuję z Londynu i z WRO. Jutro w piątek to jestem jeszcze w pracy w Londynie. Co mam zrobić i jakie są warianty rozwiązania sytuacji. Czego mam oczekiwać od TK?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 21 Sty 2016 20:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Poproś ich o przebukowanie wylotu z PRG na LHR czy co Ci tam pasuje, nie jest to standardowe działanie linii lotniczych ale nie można z góry zakładać, że się nie uda.
 Profil Relacje PM off
balajanek uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1918 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 96  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: msala oraz 11 gości