Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Gru 2015 19:28 
Awatar użytkownika

Czy orientuje się ktoś może jaką karte SIM najlepiej kupić na Filipinach? A może jest jakaś sieć, która obejmuje też sąsiednie kraje?

Cały styczeń planuję być na Filipinach, potem pół lutego w Tajlandii i pół w Birmie i dalej Laos Kambodża Wietnam. Orientuje się ktoś z Was, jak to tam z sieciami jest?
 Profil Relacje PM off  

Greckie lato na Lesbos 🏝️ 🌊 ⭐⭐⭐ Kameralny hotel przy plaży za 1719 PLN Greckie lato na Lesbos 🏝️ 🌊 ⭐⭐⭐ Kameralny hotel przy plaży za 1719 PLN
Odkryj Cinque Terre i Portofino 😎 Bardzo tanie loty do Genui od 120 PLN🔥 Również na wakacje ☀️ Odkryj Cinque Terre i Portofino 😎 Bardzo tanie loty do Genui od 120 PLN🔥 Również na wakacje ☀️
#2 PostWysłany: 17 Gru 2015 03:24 

niebieski
:mrgreen:

-- 17 Gru 2015 02:28 --

nie ma to jak konkretne pytanie :o wg mnie na Filipinach najlepiej kupic SMART sim sprzedajo go juz na lotnisku ma szedzie zasieg na wyspach :ugeek:

-- 17 Gru 2015 02:32 --

ino transmisja to za szybka nie jest, on nieee.....
 Profil Relacje PM off
bumelant.net uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 17 Gru 2015 08:13 
Awatar użytkownika

niebieski
a jak z obsługa naszych polskich numerów/kart SIM na wyspach Filipin ?
Nie ma problemu z połączeniem i zasiegiem ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Gru 2015 08:51 

wszystko działa jak należy, przynajmniej w okolicach Manilii, Cebu, Bohol
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Gru 2015 10:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Na Palawanie też mi hulało.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Gru 2015 18:20 

niebieski
Boracay - bez problemu
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Gru 2015 13:29 

platynowy
A jak z dostępnością i cenami transmisji danych w lokalnych sieciach?
Google Maps dobrze mieć ze sobą :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Sty 2016 02:53 
Awatar użytkownika

Wiecie może, czy ten SMART działa też poza Filipinami? Czy np. w Tajlandii czy Laosie lepiej kupić jakąś tamtejszą kartę sim?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Lut 2016 20:54 

platynowy
Przywiózł ktoś może ostatnio ze sobą działającą kartę SIM z dodatnim saldem? Chętnie odkupię :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Lut 2016 15:21 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Wszedzie bez problemu dostaniesz karty. Ja dostalem chyba smart internet na 14 dni bez limitu za 30zl. Na Palawanie chodzilo mile ,ale bez szalu

W kazdym kraju kupujesz nowa karte. Nie ma uniwersalnych i tanich kart.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Lut 2016 15:30 

aeonflux napisał(a):
Przywiózł ktoś może ostatnio ze sobą działającą kartę SIM z dodatnim saldem? Chętnie odkupię :)

Trochę za późno, bo wyrzuciłem (było parę peso). Ale to żadna strata, na lotnisku kupisz od ręki nową kartę za grosze (najtańsza jest za 100 PHP chyba). Możesz kupić albo na airside albo już po wyjściu do holu głównego (tak jest w Manili).
 PM off  

#12 PostWysłany: 04 Lut 2016 16:37 

platynowy
Dzięki wielkie za info.
Kombinuję w ten sposób, bo przylatujemy w nocy i nie mam pewności czy coś będzie otwarte.
To jest duże międzynarodowe lotnisko i raczej nie będzie problemu... no ale lepiej się ubezpieczyć :D

Kian napisał(a):
W kazdym kraju kupujesz nowa karte. Nie ma uniwersalnych i tanich kart.

Wiem o tym znakomicie, natomiast wątek jest o Filipinach zatem odpuściłem sobie zaznaczenie o który kraj mi chodzi :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Lut 2016 16:54 

@aeonflux W nocy czyli o której? Około 23-24 lotnisko w MNL zamiera i te budki z kartami mogą być zamknięte. Jest tam chyba jakiś 7-eleven więc może tam będą karty.
 PM off  

#14 PostWysłany: 04 Lut 2016 17:03 

platynowy
W nocy tzn. koło 1.00 - no nic, dzięki za informacje, będziemy kombinować (jak zwykle) :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 04 Lut 2016 17:24 

srebrny
czy może ktoś wkleić linka do oferty z netem z którego korzystaliście?
Przeglądam ich stronę i nic w prepaid no limit nie mogę znaleźć...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Lut 2016 18:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja jak dotąd nie słyszałem o internecie bez limitu w opcji prepaid na Filipinach.
Filipiny to wciąż troszkę egzotyczny kraj pod tym względem:
- do niedawna prawie wszędzie płaciło się za czas połączenia, jak za czasów modemów analogowych
- transfer jest zwykle beznadziejny a i tak operatorzy Globe i Smart nakładają limity ilości danych, nawet przy abonamencie (niby limitu nie ma, ale włącza się "fair policy" np. przy 700MB)
- jest wiele ofert dziwacznych, np. działa tylko Facebook czy Viber albo internet działa tylko przy używaniu opery mini na smartfonie itp.

Karty startowe na lotniskach kosztują coś ze 150-200 pesos a na ulicy od 50.
Tanie są SMS-y, zwykle 1PHP, całe Filipiny non stop wysyłają wiadomości do siebie.
Rozmowy lokalne kosztują około 15PHP za minutę.
Na pewno taniej dzwonić z filipińskiej karty do Polski, niż z polskiej w roamingu.
Ale nie wiem jak Wy, ja od lat używam do komunikacji wyłącznie internetu, chociażby Vibera.

Oferta Smarta na internet prepaid: http://smart.com.ph/prepaid/offers/type/data

Ciekawie wygląda wg mnie oferta "SurfMax 299" - 7 dni z limitem do 1 GB dziennie
Albo po prostu SurfMax 50 na jeden dzień.

Wciąż są rejony, gdzie działa tylko Smart albo tylko Globe, ale w typowo turystycznych miejscach wybór operatora nie powinien mieć znaczenia.
Oferta Globe: https://www.globe.com.ph/surf/plan/gosurf
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
JIK uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 04 Lut 2016 18:33 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
http://smart.com.ph/prepaid/offers/validity/7-15-days

surfmax i surfmax plus tutaj na 7 dni
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Lut 2016 18:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Faktycznie w sumie to Surfmax działa cały dzień, ale po przekroczeniu 1GB przechodzi na "lejek", komunikatory tekstowe powinny wciąż działać.
Inna sprawa, że ciężko tam przekroczyć 1GB dziennie w większości lokalizacji.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Lut 2016 10:06 

właśnie wróciliśmy z drugiej wyprawy na Filipiny - trasa - Bohol, Pamilacan, Siqujior, Negros i jeden dzień Apo
kupiliśmy pocket wifi firmy globe tatoo http://tattoo.globe.com.ph/products/mobile-wifi#tattoo
mogliśmy wtedy podpiąć nasze dwa telefony i laptopa. internet na tydzień - 1GB + 1 GB free po wysłaniu bezpłatnego smsa (uprzejma sprzedawczyni zrobiła to za nas ze swojego telefonu), po tygodniu dokupiliśmy tylko kartę, żeby mieć neta na kolejny tydzień. Internet działał wszędzie gdzie byliśmy co było dla mnie bardzo dużym zaskoczeniem - korzystaliśmy z niego do wysyłania maili i przeglądania stron www
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 05 Lut 2016 20:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Płaciliście 1500 pesos za tydzień internetu? Bo tak z tego linku niby wynika.
Normalnie 1000 pesos wystarcza na miesiąc a w/w 300 pesos na tydzień.
Nawet jakby współdzielenie internetu na więcej urządzeń nie działało, to wciąż taniej by wyszło kuoić oddzielnie (900 vs 1500)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości