Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Molde- zorza
#1 PostWysłany: 14 Lut 2016 23:45 

Cześć!
Czy ktoś był w Molde (Norwegia) i wie jak dostać się do Tromso?
Plan: zobaczyć zorze:)

Interesuje mnie koszt przejazdu na tak długim odcinku trasy (nieważne czy pociągiem czy autobusem).

Pozdrawiam
Ewa
 Profil Relacje PM off  

Petra, Wadi Rum i Morze Martwe 😍 Roadtrip przez Jordanię za 759 PLN 🚗 Petra, Wadi Rum i Morze Martwe 😍 Roadtrip przez Jordanię za 759 PLN 🚗
Czy tak wygląda raj na ziemi? 😍 Podróż na Malediwy za 4735 PLN 🌴 Czy tak wygląda raj na ziemi? 😍 Podróż na Malediwy za 4735 PLN 🌴
 Temat postu: Re: Molde- zorza
#2 PostWysłany: 15 Lut 2016 00:46 

Loty: 34
Kilometry: 86 868
Pociągi do Tromso nie dojeżdżają, autobusu bezpośredniego z Molde do Tromso nie znalazłem, co najwyżej z przesiadkami pewnie byś dała radę, albo część trasy pociągiem część autobusem, ale szczerze mówiąc wg mnie się to całkowicie nie opłaca, ponieważ bilet lotniczy z Molde do Tromso w jedną stronę w SAS kosztuje od 349,35 zł i w marcu jest jeszcze sporo dni w których możesz dorwać bilet w takiej cenie. Autobusami itp. raczej w takiej cenie nie dojedziesz, a nawet jak to na żarcie wydasz i przez to przepłacisz bo to strasznie daleko.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lut 2016 08:51 
Awatar użytkownika

Loty: 418
Kilometry: 466 738
srebrny
Najpierw bus z Molde do Andalsnes:

http://visitandalsnes.com/en/element/bu ... alsnes-en/

potem pociag Andalsnes-Bodo: nsb.no

pozniej bus Bodo-Tromso

http://www.visittromso.no/en/Travel_by_bus

ceny nie chce mi sie nawet sprawdzac, bo raz ze podroz wyczerpujaca, a dwa ze pewnie samolot drozej nie wyjdzie ;)

#4 PostWysłany: 15 Lut 2016 10:12 

HON fly4free
ewasuchanek napisał(a):
Czy ktoś był w Molde (Norwegia) i wie jak dostać się do Tromso?
dojazd do Trondheim i bezpośredni lot Norwegian do Tromso
w marcu (np. 4-7) od 998 NOK (490 PLN)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lut 2016 11:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Do Tromso to się wybiera nie z Molde, tylko z Oslo. Codziennie jest po kilkanaście samolotów (Norwegian i SAS), są częste promocje - można dostać bilet nawet po 200 zł w jedną stronę. Na luty ciężko znaleźć już dobre ceny ale na początek marca można obecnie kupić Norwegiana z przesiadką (Molde - Oslo - Tromso) za ponad 300 zł w jedną stronę.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lut 2016 17:19 

Wow! Bardzo dziękuję za informacje! :)
Mam nocleg ok 25 km od Molde w cenie 1500zł za 4 noce za 2 osoby, czy ktoś zna się na cenach i czy to nie jest za drogo lub czy ktoś ma namiary na coś tańszego?

Pozdrawiam
Ewa
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lut 2016 18:10 

Loty: 34
Kilometry: 86 868
sprawdź na AirBnB, myślę, że uda Ci się znaleźć taniej te noclegi. Co prawda nie w hotelu bo u osoby prywatnej w domu, ale taniej i podobno równie fajnie.

Osobiście jeszcze nigdy nie korzystałem z AirBnB, ale raczej skorzystam jak będę w Norwegii choćby właśnie ze względu na to, że można znaleźć nocleg i to wcale nie na zadupiu za na prawdę atrakcyjną cenę jak na Norwegię.
 Profil Relacje PM off
ewasuchanek uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 15 Lut 2016 21:09 

Dzięki za informację nt. noclegów:) faktycznie są dobre oferty.

Pozdrawiam

-- 15 Lut 2016 21:59 --

Jeszcze chciałabym zapytać o podróżowanie samochodem po Norwegii.
Czy są jakieś opłaty na drogi/za przejazdy tunelami, itp...?
I czy ktoś zna/poleca fajną i z miarę przyjaznymi cenami wypożyczalnię samochodów w okolicach Molde?

Pozdrawiam:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości