Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1164 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 11 Kwi 2016 18:51 

Loty: 38
Kilometry: 88 050
niebieski
gorny77

wiem że bilet flexi umożliwia zmianę tylko że w sierpniu nie będę miał już WDC i po zalogowaniu się system będzie mi pokazywał ceny
nie dla członków WDC tylko dla wszystkich
 Profil Relacje PM off  

Wczasy na Teneryfie: 7 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2445 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy na Teneryfie: 7 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2445 PLN. Wylot z Krakowa
Wczasy w Tunezji: 7 dni na Dżerbie w 4* hotelu z all inclusive od 2479 PLN. Wyloty z Katowic i Warszawy Wczasy w Tunezji: 7 dni na Dżerbie w 4* hotelu z all inclusive od 2479 PLN. Wyloty z Katowic i Warszawy
#602 PostWysłany: 28 Kwi 2016 21:46 

Przejrzałam ok 40 stron wątku, ale w końcu się poddałam, bo nie widzę odpowiedzi na pytanie.
Może ktoś miał podobnie:
Dziś przy standardowym przelewaniu punktów, dowiedziałam się, że nie zostały mi przelane punkty z listopada 2014 wraz z punktami powitalnymi. Mam wpłatę ze stycznia 2015, także wydawało mi się, że wszytko wcześniejsze zostało mi wpłacone. Plus, a jestem co do tego pewna, wtedy pod koniec 2014 roku Raiff sam przelewał wszystkie punkty. Dobrze pamiętam?
A druga sprawa, składałam dyspozycję przelania punktów styczniowych i lutowych pod koniec grudnia 2015. Teraz konsultant mi mówi, że mam nieprzelane punkty z lutego i wygasły...
Zamierzam złożyć reklamację na te dwa powyższe problemy, jednak nie widzę opcji składania wniosków reklamacyjnych drogą elektroniczną- jedynie telefon na infolinie lub wizyta w placówce. Czy coś pomijam?
Czy ktoś miał taką sytuację z brakiem przelanych punktów i ich teoretycznym wygaśnięciem i przywróceniem?

#603 PostWysłany: 04 Lip 2016 09:43 

Loty: 50
Kilometry: 65 501
srebrny
Pytanie praktyczne związane z zakupem biletu za pieniądze zgromadzone na koncie Wizz Air.

Jeżeli bilet jest droższy niż ilości zgromadzonych środków to mogę wykorzystać te środki i dopłacić resztę sumy z własnej kieszeni, czy muszę mieć na koncie Wizz dokładnie tyle złotówek ile kosztuje bilet lub więcej?
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 04 Lip 2016 09:50 
Awatar użytkownika

srebrny
wersus79 napisał(a):
Pytanie praktyczne związane z zakupem biletu za pieniądze zgromadzone na koncie Wizz Air.
Jeżeli bilet jest droższy niż ilości zgromadzonych środków to mogę wykorzystać te środki i dopłacić resztę sumy z własnej kieszeni, czy muszę mieć na koncie Wizz dokładnie tyle złotówek ile kosztuje bilet lub więcej?

Z ciekawości, dlaczego pytasz tutaj, jak nie ma to żadnego związku z tematem, a odpowiednich jest kilka innych tematów.
Żeby nie było, że się tylko czepiam, to podam odpowiedź - możesz.

edit - widzę, że już przeniesiono we właściwe miejsce :)
 Profil Relacje PM off
wersus79 uważa post za pomocny.

#605 PostWysłany: 25 Lip 2016 13:47 

Czy mieliście taka sytuację ?

Kupiłem bilety w taryfie PLUS, jednak z powodu choroby córki jesteśmy zmuszeni przesunąć nasz lot.
Zmiana nastąpiła w piątek i została potwierdzona. Dziś po przemyśleniach postanowiliśmy zmienić raz jeszcze.
Pełne przejście przez proces zmiany - kwota do dopłaty akceptowalna tj. 274.50 zł za 3 osoby i przy końcowym podsumowaniu wyskakuje cena 1771,50 zł :shock:
Oczywiście próbuje drugi raz i to samo.
Kolejny raz i nic się nie zmienia - na bocznym pasku 274.50 zł. , a na dole 1 771,50 zł

Napisałem reklamację do Wizz-a i czekam.
Ale z racji iż jest to niedaleki termin obawiam się wzrostu cen.
Pytanie jak walczyć z Wizz-em ?
Według taryfy PLUS możemy zmieniać lot dowolną ilość razy tylko dopłacając różnicę w cenie.

#606 PostWysłany: 25 Lip 2016 14:24 

dzwoń na ich drogą infolinię, da się w miarę tanio
kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835&p=789639&hilit=skype+kontakt#p789639
 PM off
Kasim uważa post za pomocny.

#607 PostWysłany: 25 Lip 2016 18:29 

Sytuacja rozwiązana.

Telefon jak sugerował gorny77 na infolinię.
Pierwsza rozmowa i niestety zonk :shock:
Mam dopłacić prawie 700 złotych - tak rzecze miła konsultantka

A na stronie Wizz-a widnieje jak byk 274,50.00 zł
Rozmowa i moje argumenty nie przynoszą skutku - rezygnuję.
Myślę skoro jest jeszcze 28 biletów tam i 77 biletów na powrót to raczej jeszcze coś wymyślę.

Próbuje na stronie www i niestety nic :roll:
Dzwonię drugi raz z pełną rozpiską cen za bilety i opłatą.
Jak nic wychodzi że mam dopłacić 304.00 zł
Tyle wynosi dopłata do cen biletów.
Trafiam na jeszcze milszą konsultantkę i informuje mnie że mam dopłacić 243.00 zł :lol:
Kwota jest ok. Zmieniam nasz lot.

Niestety na infolinii nie można zapłacić punktami.

Tak więc trzeba WALCZYĆ o swoje lub TRAFIĆ na odpowiednią osobę.

#608 PostWysłany: 16 Sie 2016 10:26 

Witam,

Przeglądam wątki, ale nie mogę znaleźć precyzyjnej odpowiedzi.
Czy złotówkami Wizz można zapłacić za lot+Hotel?
Czy złotówkami Wizz można zapłacic za ubezpieczenie turystyczne przy okazji kupna biletu?
Czy złotówkami Wizz można zapłacic za wynajęcie samochodu poprzez Wizz przy okazji zakupu biletu?

Jeśli gdzieś było, to przepraszam, ale nie znalazłem.
Mam ponad 2 tys. zł i niebawem zaczną przepadać. Jakieś pomysły? Pomoże ktoś?

Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 16 Sie 2016 10:33 

srebrny
@cwany-gapa Niestety 2 pytania na NIE.Tylko ubezpieczenie dokupisz.Pomysł na zagospodarowanie złotówek ,chyba kupić bilety komuś z jakąś zniżką aby zachęcić :)

Ostatnio edytowany przez miriam, 16 Sie 2016 23:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
cwany-gapa uważa post za pomocny.

#610 PostWysłany: 16 Sie 2016 10:37 

Dzięki za pomoc:-)
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 16 Sie 2016 22:12 

miriam napisał(a):
@cwany-gapa Niestety wszystkie 3 pytania na NIE.Pomysł na zagospodarowanie złotówek chyba kupić bilety komuś z jakąś zniżką aby zachęcić :)

Kupowałem ubezpieczenie turystyczne na stronie wizza za punkty kilka miesięcy temu jako dodatkową usługę dodaną do ceny jak bagaż.
 Profil Relacje PM off
miriam uważa post za pomocny.

#612 PostWysłany: 16 Sie 2016 23:05 

srebrny
Mój błąd.Faktycznie ,sprawdziłam i można kupić ubezpieczenie podróżne.Wynajem samochodu i lot+hotel na 100% nie.Dzięki za poprawne info.
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 01 Wrz 2016 00:23 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
cwany-gapa napisał(a):
Witam,

Przeglądam wątki, ale nie mogę znaleźć precyzyjnej odpowiedzi.
Czy złotówkami Wizz można zapłacić za lot+Hotel?
Czy złotówkami Wizz można zapłacic za ubezpieczenie turystyczne przy okazji kupna biletu?
Czy złotówkami Wizz można zapłacic za wynajęcie samochodu poprzez Wizz przy okazji zakupu biletu?

Jeśli gdzieś było, to przepraszam, ale nie znalazłem.
Mam ponad 2 tys. zł i niebawem zaczną przepadać. Jakieś pomysły? Pomoże ktoś?

Pozdrawiam,

Dodam jeden punkt do pytania: czy "złotówkami" Wizz mogę zapłacić za voucher Wizza ? Czy tylko płatność kartą/przelewem jest możliwa ?
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 01 Wrz 2016 00:29 

3 x NIE, w tym twoje czyli vouchery (nie tylko Polak potrafi i byłby to sposób na uzyskanie prawdziwego pieniądza, gotówki)
Co do ubezpieczenia wyjaśniono na TAK

Ostatnio edytowany przez michzak, 17 Paź 2016 08:30, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 PM off
Zderzaq uważa post za pomocny.

#615 PostWysłany: 01 Wrz 2016 00:41 

srebrny
Zderzaq napisał(a):
Dodam jeden punkt do pytania: czy "złotówkami" Wizz mogę zapłacić za voucher Wizza ? Czy tylko płatność kartą/przelewem jest możliwa ?
[/quote]
J.w. i tylko kartą nawet opcji płatności przelewem nie ma .
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 01 Wrz 2016 10:00 

Loty: 132
Kilometry: 275 314
niebieski
Mam zapytanie - ostatnimi czasy leciałem parę razy do Beauvais, teraz też wykupiłem rezerwacje i na siebie i na dziewczynę oraz jej koleżankę i na maila dostałem powiadomienie, że w zamian za tą ostatnią rezerwację - na dziewczyny - przyznano mi na rok darmowe WDC - i mam kliknąć linka. Kiedy go klikam pisze mi jednak, że aktywacja konta się nie powiodła - z tego co rozumiem dlategfo, że rezerwacja była na dziewczynę a konto jest na mnie? Spotkał się ktoś z czymś takim?

#617 PostWysłany: 01 Wrz 2016 10:09 

srebrny
Grzes830324 napisał(a):
teraz też wykupiłem rezerwacje i na siebie i na dziewczynę oraz jej koleżankę

Te bilety dla ciebie i dla dziewczyn nie są na jednej rezerwacji?
 Profil Relacje PM off
Grzes830324 lubi ten post.
Grzes830324 uważa post za pomocny.

#618 PostWysłany: 01 Wrz 2016 10:18 

Loty: 132
Kilometry: 275 314
niebieski
nie, ja lecę w innym terminie, a dziewczyna z koleżanką w innym w odwiedziny do mnie - na rezerwacji "nagrodzonej" są jej dane i tej kumpeli

#619 PostWysłany: 01 Wrz 2016 10:30 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Anonymous napisał(a):
3 x NIE, w tym twoje czyli vouchery (nie tylko Polak potrafi i byłby to sposób na uzyskanie prawdziwego pieniądza, gotówki)
Co do ubezpieczenia wyjaśniono na TAK

Czyli prawie 500 "złotówek" wizz mi wygaśnie we wrześniu .... Coż, trudno.
Dzięki za odpowiedź.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez michzak, 17 Paź 2016 08:30, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 01 Wrz 2016 10:33 

Mając tak bogatą siatkę lotów wizz napisać coś takiego, zwłaszcza, że można rezerwować do marca a może lada chwila jeszcze dłużej.....
Nie rozumiem, ale twoje pkt wizz
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1164 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości