Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Mar 2012 13:26 

Zbanowany
Witam,

Dokonałem zakupu biletów otrzymałem numer rezerwacji status potwierdzono natomiast nie przyszła rezerwacja na adres-email
który był na 100% poprawny środki z karty zablokowane problem w tym że chcąc wyświetlić ta rezerwację i po wpisaniu danych tej rezerwacji system nie rozpoznaje takiej rezerwacji i w efekcie jest tak jak by jej nie było...Proszę o radę co w tej sytuacji? czy miał ktoś podobny problem?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#2 PostWysłany: 29 Mar 2012 13:48 

niebieski
Rozumiem że nie masz (bo nie zapisałeś) numeru rezerwacji.

#3 PostWysłany: 29 Mar 2012 13:53 
Moderator forum

spróbuj drugi raz , jesli masz jedną, system powinien Ci pokazac komunikat że jest to podwójna rezerwacja (wtedy nie płać drugi raz)

Ale jeśli sytem nie widzi tej "pierwszej" to wygląda że jej nie masz i pieniądze z konta powinny zostać odblokowane.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:01 

niebieski
Może być taka opcja że dokonałeś dwóch osobnych rezerwacji na ten sam lot (dla dwóch osób) z tego samego maila. Wtedy chcąc podglądnąć taką rezerwację na stronie Ryanaira, nie znając jej numeru, korzystając z opcji drugiej gdzie podajesz maila, datę i trasę, system nie pokaże Ci żadnej.

#5 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:23 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
szumny napisał(a):
Może być taka opcja że dokonałeś dwóch osobnych rezerwacji na ten sam lot (dla dwóch osób) z tego samego maila. Wtedy chcąc podglądnąć taką rezerwację na stronie Ryanaira, nie znając jej numeru, korzystając z opcji drugiej gdzie podajesz maila, datę i trasę, system nie pokaże Ci żadnej.

mam dwie takie rezerwacje i system pokazuje je obie

#6 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:35 

niebieski
irokolo: Pokazuje Ci obydwie po wybraniu opcji 2. w "podgląd rezerwacji"? Aktualnie nie mam takowych ale wcześniej w takich sytuacjach system twiedził że wprowadziłem nieprawidłowe dane.

#7 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:39 
Awatar użytkownika

niebieski
guapa10 napisał(a):
Witam,

Dokonałem zakupu biletów otrzymałem numer rezerwacji status potwierdzono natomiast nie przyszła rezerwacja na adres-email
który był na 100% poprawny środki z karty zablokowane problem w tym że chcąc wyświetlić ta rezerwację i po wpisaniu danych tej rezerwacji system nie rozpoznaje takiej rezerwacji i w efekcie jest tak jak by jej nie było...Proszę o radę co w tej sytuacji? czy miał ktoś podobny problem?

Ja mam to samo dzisiaj.
Bede dzwonil po pracy do Ryanair na jakas zagraniczna infolinie.

#8 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:40 

niebieski
Macie numery rezerwacji?

#9 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:46 

Zbanowany
Tak mam numer rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:48 

niebieski
Karta BZWBK prepaid? Jest obciążenie?

#11 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
szumny napisał(a):
irokolo: Pokazuje Ci obydwie po wybraniu opcji 2. w "podgląd rezerwacji"? Aktualnie nie mam takowych ale wcześniej w takich sytuacjach system twiedził że wprowadziłem nieprawidłowe dane.

tak, pokazuje obie rezerwacje :)

#12 PostWysłany: 29 Mar 2012 14:58 

niebieski
irkolo: tak z ciekawości: Po wprowadzeniu danych wyświetlają się obie rezerwacje i można jedną z nich wybrać żeby podglądnąć czy zbija do kupy obydwie i pokazuje od razu wszystkich podróżujących?

#13 PostWysłany: 29 Mar 2012 15:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
szumny napisał(a):
irkolo: tak z ciekawości: Po wprowadzeniu danych wyświetlają się obie rezerwacje i można jedną z nich wybrać żeby podglądnąć czy zbija do kupy obydwie i pokazuje od razu wszystkich podróżujących?

pokazuje mi dwie rezerwację i muszę wybrać jedną z nich:
Znaleziono 2 rezerwacje.
Prosimy wybrac zadana rezerwacje i kliknac KONTYNUUJ

#14 PostWysłany: 30 Mar 2012 00:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli po kupieniu pokazał się numer rezerwacji wraz z statusem "potwierdzono" oraz środki zostały zablokowane na karcie a nie przyszło potwierdzenie rezerwacji i nie można wyszukać jej na stronie Ryanair to wg mnie jedynym wyjaśnieniem byłoby, że jednak został podany błędnie adres email podczas rezerwacji, starczy jedna literówka gdziekolwiek... Najlepiej niech osoba kupująca sprawdzi w historii formularzu pola email (o ile takową w przeglądarce posiada, wpisać jakieś bzdurne dane by dojść do strony płatności i zobaczyć na listę jakie dane wpisywane były w przeszłości w to pole) jaki adres został wpisany?

#15 PostWysłany: 16 Maj 2012 15:48 

Ja mam podobny problem tylko z brakiem potwierdzenia rezerwacji za posrednictweim e-mail'u.

Zakupiłem trzy bilety, tylko na dwa przyszło mi potwierdzenie na mail'a, na trzeci nie dostałem, a minęły już 24 godziny. Pieniądze z karty sciągniętę, Sprawdzając na stronie Ryanair'a za pośrednictwem drugiej opcji przy wpisywaniu swojego e-mail (czyli przy rezerwacji wpisałem poprawny e-mail), pięknie wyskakuje rezerwacja że jest potwierdzona. Czy mam się czegoś obawiać, czy to po prostu zostawić. Pierwszy raz mi się to zdarzyło???
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Maj 2012 16:44 
Awatar użytkownika

niebieski
W takim wypadku najlepiej dzwonić na infolinię Ryanair.

Niestety słono za to zapłacimy, ale już kiedyś miałem problem z nowy GG webowym, z którego lepiej nie kopiować adresu email bo dokleja coś na koniec adresu (lub po prostu są jakieś problemy z kodowaniem znaków).

#17 PostWysłany: 16 Maj 2012 17:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym nie dzwonił, jeżeli po 24 godzinach nadal widać rezerwacje na stronie i wszystko cacy to osobiście bym się nie bał.

Swoją drogą nadmienię, że potwierdzenia na o2.pl dochodzą często po paru nawet parunastu godzinach.

#18 PostWysłany: 16 Maj 2012 17:44 
Awatar użytkownika

niebieski
A jak mail w ogóle nie dojdzie? Co wtedy?

Przypuśćmy, że dane rezerwacji mam spisane. Czekać aż do odprawy czy co robić?

#19 PostWysłany: 16 Maj 2012 20:06 

Dzięki za odpowiedz, nie wiem czy to zależy od poczty, kupowałem 3 bilety pod rząd, na dwa pierwsze powiadomienie przyszło po 5 minutach, na trzeci bilet (może ze względu że był płacony w Euro) czekałem 30 godzin i się szczęśliwie doczekałem. dzięki za pomoc i do zobaczenia na niebie, Paweł
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Maj 2012 21:08 
Awatar użytkownika

niebieski
kerad85 napisał(a):
A jak mail w ogóle nie dojdzie? Co wtedy?

Przypuśćmy, że dane rezerwacji mam spisane. Czekać aż do odprawy czy co robić?

Dokładnie, czekać spokojnie do odprawy.
Cytuj:
Jeśli rezerwacja została potwierdzona, na ekranie wyświetli się okno rezerwacji z detalami zarezerwowanych lotów i sumą pobranej opłaty
http://www.ryanair.com/pl/pytania/nie-o ... rezerwacje

Jeżeli po 24 godzinach rezerwacja nadal widnieje na stronie Ryanair jako potwierdzona i środki zostały zablokowane na karcie to nie ma żadnych powodów do obaw.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości