Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 20 Gru 2016 18:25 

'Wzmocniono ochronę dworców i lotnisk Tegel i Schönefeld. Zintensyfikowano poszukiwania wzdłuż granicy z Polską, w pasie szerokości 30 kilometrów. Funkcjonariusze są wyposażeni w broń maszynową." oraz "Niemieckie służby zapowiadają ustawienie betonowych zapór w rejonie jarmarków. Miałyby one utrudnić wjazd na teren targowiska.'' Nie wiadomo, śmiać się czy płakać...
Za starych, dobrych czasów pół departamentu policji i cała komórka kontrwywiadu by 'poleciała'. Dzisiaj skończy się na ograniczeniu swobody obywateli i śmiesznych półśrodkach.

A gdyby ktoś się w Berlinie zastanawiał jak zabezpieczyć miejsca jarmarków, parad itp to faktycznie ciężka sprawa: http://assets.nydailynews.com/polopoly_ ... square.jpg

Ostatnio edytowany przez Anonymous 20 Gru 2016 18:58, edytowano w sumie 3 razy
 PM off  

Wygodnie i w dobrej cenie - wakacje z PLL LOT ✈️ Loty po Europie już od 550 PLN ☀️ Wygodnie i w dobrej cenie - wakacje z PLL LOT ✈️ Loty po Europie już od 550 PLN ☀️
Wyspa Kanaryjska, na której jeszcze nie byłeś! 😍 La Palma all inclusive za 2999 PLN 😎 Wyspa Kanaryjska, na której jeszcze nie byłeś! 😍 La Palma all inclusive za 2999 PLN 😎
#42 PostWysłany: 20 Gru 2016 18:27 

Anonymous napisał(a):
W Brukseli zamiast zidentyfikować problem ludzie malowali kredkami po chodnikach.

To Ty nie wiedziałeś, że takie działania są bardziej skuteczne od łajków na FB i #jesuiscośtamcośtam?
 PM off
mashacra lubi ten post.

#43 PostWysłany: 20 Gru 2016 19:48 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 2 169
Widzę, że mój post został usunięty. Tego się spodziewałem. Tylko nie wiem na jakiej podstawie łamane jest moje konstytucyjne prawo do wolności wypowiedzi?! Wpis nawiązywał do tematu wątku. Przedstawiał genezę problemu, moje własne spostrzeżenia, jak i wizję tego, jak to powinno być rozwiązane przez kraje Europy Zachodniej.
Możecie tam w f4f udawać że wszystko jest super, ale problem jest i to blisko naszej granicy, a więc i blisko nas.
W tv też papka wielkich "ekspertów", którzy twierdzą że kraje europejskie powinny się przyzwyczajać do życia w cieniu zamachów terrorystycznych. Bzdura! Rozwiązanie jest i to dziecinnie proste. Każdy kto ma trochę rozumu doskonale o tym wie. Ale lewackie, tęgie głowy we Brukseli oraz ich poplecznicy w Niemczech, czy innych Francjach, są na tyle odrealnione, od tego co się dzieje wokół, że wolą debatować nad stanem praworządności w Polsce.
A u naszych zachodnich sąsiadów wspaniałe wolne media będą się skupiały nad tym że ciężarówka była polska, a jak policja (może) złapie zamachowca, to powiedzą że był niepoczytalny. No bo przecież to nie kwestia religii...
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 20 Gru 2016 19:59 

niebieski
Mistrzowskie jest to, że Niemcy zastanawiają się czy tego gościa co złapali wypuścić. Wcześniej podawano, że to Pakistańczyk, który dotarł z falą "syryjskich" uchodźców w grudniu 2015 i zdążył w międzyczasie być notowanym, a także nie stawiał się na składanie zeznań.

No to skoro, coś mu zarzucano, a on się uchylał, to już jest powód żeby go zatrzymać. A skoro mieli przyjmować Syryjczyków to co tu robi Pakistańczyk? Moim zdaniem powinien być profilaktycznie deportowany lub zamknięty.

A ten prawdziwy zamachowiec to robi duży błąd uciekając w stronę Polski, jak go złapią nasze służby, to się może zdziwić ;)

Mi najbardziej żal tego kierowcy, jak się słyszy że mówił spedytorowi, że ma wrócić w czwartek, bo żonie prezent musi kupić... taka tragedia.

#45 PostWysłany: 20 Gru 2016 20:19 
Awatar użytkownika

Loty: 688
Kilometry: 915 837
platynowy
Ja bym był bardzo zadowolony gdyby ten wątek został jak najszybciej skasowany (i żeby ten sam los spotykał wątki podobne) . To jest forum podróżnicze, ew związane z różnymi rzeczami 4free lub 4bargain fee. A tu mamy do czynienia z sianiem nienawiści na tle rasowym (ok, chyba te najbardziej ewidentne posty zostały wymoderowane, ale pozostaje smród). To nie jest łatwy temat, ale zważcie, że w Niemczech jest mnóstwo ludzi wyglądających nieeuropejsko i większość z nich grzecznie przyczynia się do budowania dobrobytu tego kraju. Naprawdę wypada mieć to na uwadze i od tego jest political correctness. To tylko jeden, najprostszy z argumentów, ale to nie jest forum właściwe, aby rozwijać ten temat.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 20 Gru 2016 20:22 

pabien napisał(a):
Ja bym był bardzo zadowolony gdyby ten wątek został jak najszybciej skasowany (i żeby ten sam los spotykał wątki podobne).

Nie wątpię.
pabien napisał(a):
A tu mamy do czynienia z sianiem nienawiści na tle rasowym (ok, chyba te najbardziej ewidentne posty zostały wymoderowane, ale pozostaje smród).

Nie. Mamy do czynienia z sianiem nienawiści na tle przestępczym. Ja ją sieję od rana do nocy.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#47 PostWysłany: 20 Gru 2016 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 688
Kilometry: 915 837
platynowy
@Don_Bartoss Ja Ciebie chyba nigdy nie zrozumiem (podobnie jak ty mnie - zapewne) Jesteś godnym podziwu podróżnikiem, osobą która dostarczyła tonę niezwykle użytecznych informacji dla tego forum. Zresztą kontakt z Tobą na PW to sama przyjemność. Ale jest ten jeden problem ...
Wyobraź sobie, że mieszkasz w Moskwie, jesteś lojalnym obywatelem Rosji, ale przypadkiem masz ojca Czeczena i matkę Tadżyczkę. I za to raz na jakiś czas dostajesz w papę od milicji czy patriotycznie nastawionej młodzieży. (Chyba przesadziłem). Ale pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#48 PostWysłany: 20 Gru 2016 20:45 
Site Admin

I niestety autor tematu przewidział w tytule co czeka temat. A przez pół dnia wydawało się że da się dyskutować bez polityki, wzajemnego obrażania się, pisania nie na temat itd.. Trzymamy kciuki by następnym razem temat pozostał otwarty dłużej
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości