Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Fuerteventura
#81 PostWysłany: 23 Gru 2015 14:48 

Loty: 664
Kilometry: 810 438
Dziękuję bardzo za pomoc! Wziąłem nocleg w Morro Jable mimo wyższych cen niż np. w okolicach lotniska. Z drugiej strony nocleg jest odwoływalny, więc zawsze mogę przeskoczyć na jakąś promocję bliżej daty wyjazdu ;)

Co do El Cotillo to muszę pogadać ze współtowarzyszami :)

Pozdrowienia!
Mateusz
 Profil Relacje PM off  

Wygodnie i w dobrej cenie - wakacje z PLL LOT ✈️ Loty po Europie już od 550 PLN ☀️ Wygodnie i w dobrej cenie - wakacje z PLL LOT ✈️ Loty po Europie już od 550 PLN ☀️
Wyspa Kanaryjska, na której jeszcze nie byłeś! 😍 La Palma all inclusive za 2999 PLN 😎 Wyspa Kanaryjska, na której jeszcze nie byłeś! 😍 La Palma all inclusive za 2999 PLN 😎
#82 PostWysłany: 23 Gru 2015 15:04 
Awatar użytkownika

platynowy
Morro Jable jest też bardzo fajne, zwłaszcza stara cześć, która była kiedyś wioską rybacką. Po zmroku to bardzo klimatyczne miejsce. Jeszcze ciekawiej jest, jeśli trafi się akurat (jak nam się przydarzyło) na jakąś lokalną imprezę na placu. Moze być wesoło...
 Profil Relacje PM off
LaVarsovienne lubi ten post.

#83 PostWysłany: 14 Maj 2016 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 141 780
niebieski
Spałem w trzech miejscach.

Hostel La Mares w El Cotillo - generalnie spoko. Cena niska, więc nie ma się do czego przyczepić. Śniadania wliczone w cenę.

Hotel Aparthotel Esquinzo Y Monte Del Mar - stosunek jakość - cena rewelacja. Szczerze polecam. Pokój duży, przestronny, czysty. Butelka wina powitalnego gratis. Jedzenie pyszne. Plaża bardzo blisko. Lokalizacja: z dala od wielkich tłumów. Tani supermarket Spar na terenie obiektu.

Bungalows Fuertesol w Caleta De Fuste - nie było źle. Bungalow przestronny, z aneksem kuchennym. Woda w basenie OK (nie waliło chlorem na kilometr).
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 14 Maj 2016 20:10 

niebieski
Wojtas, a na jakiej stronie rezerwowałeś hotel Monte del Mar? Sprawdziłam na min. 5 różnych stronach i ceny tego hotelu są zawrotne
Pzdrw
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 14 Maj 2016 20:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Na 3 noce, na które nie mam jeszcze noclegu wyświetla się na bookingu 150 euro czyli 50 euro za noc za studio, to dużo? :D
Dla mnie ok, pytanie czy tam jest jakieś miasteczko z klimatem?

#86 PostWysłany: 15 Maj 2016 11:01 
Awatar użytkownika

niebieski
LaVarsovienne, dla jednej, dwóch czy też kilkunastu osób? SC, HB, a być może AI? :D
Możesz podać daty, chętnie zerknę w moje źródła
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 15 Maj 2016 12:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak znajdziesz mi coś takiego jak wspomniane wcześniej Monte del Mar, ale w Morro Jable i za te 50 euro za noc to będę happy :D
31.05-3.06, z posiłków śniadanie lub bez, HB i All mnie nie interesuje. Widok na ocena musi być.
Mam upatrzone już 2 miejsca, ale chcą 60 euro, poczekam jeszcze chwilę, może coś opuszczą.
Pozdrawiam :)

#88 PostWysłany: 15 Maj 2016 20:16 
Awatar użytkownika

niebieski
LaVarsovienne, tak na szybko to znalazłem:
SBH Jandia Resort Hotel, cztery gwiazdki z HB przez booking, 114 funtów

Wiem, że nie chcesz HB, ale przecież nikt Cię nie zmusza do zjedzenia kolacji, prawda? :)

Szukam dalej...

Sol Jandia Mar Apartments, trzy gwiazdki ale tylko RO przez travelrepublic, 103 funty
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 15 Maj 2016 20:27 
Awatar użytkownika

niebieski
@micnur dzięki, ale nie szukaj :D Znam wszystko, bo w moim terminie już tylko 1 strona dostępna, reszta zarezerwowana. Tak jak pisałam wcześniej mam już coś upatrzone ;)

#90 PostWysłany: 15 Maj 2016 20:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma sprawy :D
Udanego wypoczynku!
 Profil Relacje PM off
LaVarsovienne lubi ten post.

#91 PostWysłany: 17 Maj 2016 00:01 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 141 780
niebieski
yaris21 napisał(a):
Wojtas, a na jakiej stronie rezerwowałeś hotel Monte del Mar? Sprawdziłam na min. 5 różnych stronach i ceny tego hotelu są zawrotne
Pzdrw

Rezerwowalem na bookingu z opcją bez przedpłaty.
Zapłaciłem gotówką w recepcji - 60E dobra (pokój 2-osobowy).
Mieliśmy 3 nocki od 28.4 do 1.5, więc może nie było jeszcze wysokiego sezonu.
/edit
60E na pierwszy rzut oka to może dużo, ale biorąc pod uwagę jedzenie już nie.
My żałowaliśmy, że nie zostaliśmy tam dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 26 Cze 2016 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Polecam w Morro Jable apartamenty Alta Vista na starówce. Miejsce prowadzone przez starsze małżeństwo. Nie mówią po angielsku, ale idzie się dogadać, czasami jest śmiesznie :D
Za apartament z balkonem i widokiem na ocean dziadek nam policzył 60e/dobę, w ulotce ma 70e. W apartamencie wszystko, co potrzebne, ale dla nas najważniejszy widok:)
Załącznik:
Kanary (83).jpg
Kanary (83).jpg [ 160.16 KiB | Obejrzany 6426 razy ]
Załącznik:
Kanary (65).jpg
Kanary (65).jpg [ 81.97 KiB | Obejrzany 6426 razy ]
Załącznik:
Kanary (555).jpg
Kanary (555).jpg [ 90.02 KiB | Obejrzany 6426 razy ]
Załącznik:
DSC_0137.jpg
DSC_0137.jpg [ 114.05 KiB | Obejrzany 6426 razy ]
Jeśli chodzi o parkowanie bez tragedii, zawsze znajdzie się jakieś miejsce. Miejscówka jest przy kościele, ale dzwony biją jakoś łagodnie :D
Rezerwowawaliśmy mailowo http://xfr-altavist-primary.cluster2.hg ... r.com/home
Więcej fot na bookingu: http://www.booking.com/hotel/es/apartah ... en-gb.html
2 ludzi uważa post za pomocny.

#93 PostWysłany: 15 Maj 2017 18:40 

Będąc na południu Fuerteventury , zdecydowanie warto wybrać się samochodem na plażę Cofetę. Niby wypożyczalnie zabraniają tam jazdy,bo droga szutrowa, ale tak jak z Balos na Krecie. Ciągnie tam kawalkada małych autek z wypożyczalni. ;)
Wg mnie droga na Cofete jest łatwiejsza niż ta na Balos. Szersza, równiejsza. Po drodze jest piękny punkt widokowy. W połowie drogi warto odbić w lewo na Peurtito Morro Jable. Sam koniec wyspy. Mieszka tam kilkanaście osób, na tym zapomnianym przez Boga i ludzi cypelku.
Droga łatwa dla średnio doświadczonego kierowcy. Trzeba raczej uważać na auta terenowe [ chyba miejscowych] którzy jeżdżą ostro i szybko. I czasem kamienie wylatują im spod kół. My dostaliśmy jednym, porządnie, podczas wymijania się z takim. Na szczęście w bok, a nie w szybę, która zapewne by pękła.
Zresztą nasza Corsina była już po różnych przejściach. Poobijana, porysowana. Nic nikt nie oglądał przy zwrocie .[ jak zwykle pewna i niezawodna Cabrera Medina/Cicar] 8-)
Bardzo zmartwiona pani w porcie w Corralejo , stwierdziła , że naszej zamówionej Corsy jeszcze nie ma. Ma tylko taką samą w automacie. :D Gęba mi się od razu uśmiechnęła. Brawo. Biorę !!! Bo jeżdżę automatem na co dzień. Komfort bez dopłaty. Kto by nie skorzystał ? :mrgreen:
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#94 PostWysłany: 15 Maj 2017 18:52 

niebieski
Samo miejsce niezwykłe, bardziej ostrożnym polecałabym jednak dojazd publicznym autobusem guaga 4x4 z Morro Jable.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 15 Maj 2017 19:17 

Autobus tam jeździ ? :roll:
Nie widzialem/nie wiedziałem.
Ale autobusem, to bym się chyba naprawdę wystraszył. :lol:
 PM off  

#96 PostWysłany: 15 Maj 2017 21:17 

niebieski
Masz rację, warto wybrać się na Cofete. Wynajęcie auta to bardzo dobry pomysł na zwiedzanie wyspy, dlatego też nie wiedziałem o tym autobusie, ale sprawdziłem że faktycznie taki kursuje, przyznam że nawet nieco zabawnie wygląda. ;)

Znalazłem zdjęcie na TA:
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#97 PostWysłany: 15 Maj 2017 21:26 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Ja też jechałem tam Ibizą i uważam, że warto a ryzyko uszkodzenia czegoś tam w samochodzie uważam, za bardzo mało prawdopodobne. Trzeba średnio uważać i na pewno się uda a widoczki są niesamowite! Na pewno samochód 4x4 nie jest tam niezbędny a raczej jest zbytecznym luksusem

#98 PostWysłany: 15 Maj 2017 21:35 

Widziałem jak z portu w Morro Jable wyruszał konwój 4 aut terenowych Mercedesy G- klasa z "turystami". Chyba emeryci z Niemiec. W bezpłatnej gazetce niemieckojęzycznej dla nich [ wychodzi taka 2x w miesiącu na Fuercie] widziałem ofertę tego wyjazdu. 107 euro od osoby :!: Czas trwania 3-4 godziny. I te instrukcje. 8-) Zabrać zapas jedzenia i picia. Nakrycie głowy itd. Jakby na miesiąc na Saharę jechali. :twisted:
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#99 PostWysłany: 16 Maj 2017 06:03 

niebieski
-- 16 Maj 2017 05:52 --

Anonymous napisał(a):
Autobus tam jeździ ? :roll:
Nie widzialem/nie wiedziałem.
Ale autobusem, to bym się chyba naprawdę wystraszył. :lol:

No jeździ, od nie-tak-dawna, dlatego nie każdy wie i dlatego o tym napisałam.
W żadnym papierowym przewodniku tej informacji nie widziałam a i w internetach mało.
"Wszyscy" tam jeżdżą zwykłymi samochodami, kłopot sie pojawi jak coś pójdzie nie tak. Ubezpieczenia na Cofete brak, nie chcę nawet myśleć ile by kosztowało ściąganie stamtąd auta do Morro na własny koszt.

-- 16 Maj 2017 06:03 --

Anonymous napisał(a):
Widziałem jak z portu w Morro Jable wyruszał konwój 4 aut terenowych Mercedesy G- klasa z "turystami". Chyba emeryci z Niemiec. W bezpłatnej gazetce niemieckojęzycznej dla nich [ wychodzi taka 2x w miesiącu na Fuercie] widziałem ofertę tego wyjazdu. 107 euro od osoby :!: Czas trwania 3-4 godziny. I te instrukcje. 8-) Zabrać zapas jedzenia i picia. Nakrycie głowy itd. Jakby na miesiąc na Saharę jechali. :twisted:

Guagua z tego co pamiętam ok. 10 Eur w dwie strony, czyli przy czterech osobach, trochę drożej niż średnia dniówka za małe auto brane na kilka dni ale taniej niż dniówka za terenówkę z wypożyczalni (nie mówię o emeryckich wycieczkach).
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 08 Wrz 2017 08:56 

Witam Wszystkich, to mój pierwszy wpis na tym forum, więc proszę o nieco wyrozumiałości, gdyby zrobił coś nie tak, ale do rzeczy.

Wybieramy się niedługo w 2 osoby na Fuerteventurę (5 noclegów). Jestem na etapie szukania taniego noclegu, oczywiście już szukałem przez Booking i AirBNB, ale czy są może jakieś lokalne portale, które pozwolą znaleźć jeszcze coś ?
A może ktoś próbował polecieć tam w ciemno i na miejscu bez problemu znalazł coś lepszego ? Dodam, że planuję tam wynająć auto (chyba w AutoReisen lub OrCar), więc z transportem raczej nie powinno być problemu.

Generalnie chciałbym się zmieścić w granicach 20-30 euro za pokój, co chyba już jest wyzwaniem i do tego nie współdzielony np. w Hostelu... a jakby jeszcze była prywatna łazienka to byłoby już genialnie. :-)

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości