Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Cze 2017 17:18 

Witam,
Mam prośbę o polecenie godnych zaufania agencji, z których mogłabym skorzystac planując wycieczki do delty Mekongu czy Ha Long Bay. Niestety nie podejmę się samodzielnej wyprawy i tym razem chciałabym zdać się na touroperatorów - internet jest oczywiście pełen najróżniejszych pośredników, także prawie każdy hotel oferuje swoje 3 grosze - ale z wiadomych względów wolałabym skorzystać z czegoś już sprawdzonego i możliwie rozsądnego cenowo.
Z góry bardzo dziekuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#2 PostWysłany: 01 Cze 2017 17:23 

srebrny
W tamte miejsca nie ma innej możliwości, niż za pośrednictwem operatorów. Zresztą i tak wyniosłoby Cię drożej.
Nie pamietam nazw, ale są ich setki i wszystkie pracują dla tych samych przewożników. Na statkach jest mix z rożnych biur, a nawet Ci co płacili drożej płyną w gorszych warunkach, niż ci z economy. Jedna wielka loteria. osobiście wykupiłem najtańszą, 3-dniową wycieczkę, a popłynąłem lepszą łajbą i w najlepszej kajucie :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Cze 2017 17:38 
Awatar użytkownika

złoty
tydzień temu wróciłem z Ha Long Bay i załatwiałem wszystko samodzielnie, bo w Hanoi wylądowaliśmy pod wieczór i nie znalazłem biura turystycznego w okolicy hotelu, sam rejs można załatwić taniej na miejscu, natomiast przejazd do Ha Long lub Cat Ba z Hanoi lepiej załatwić przez biuro, wyjdzie taniej i szybciej, potwierdzam co napisał jacek96, biur jest w centrum pełno, korzystaliśmy z różnych np. do Tam Coc (polecam, znajomym bardziej się podobało niż Ha Long) i nigdy się nie zawiedliśmy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Cze 2017 17:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
W Sajgonie (Ho Chi Minh):

TNK Travel
Add: 220 De Tham, Pham Ngu Lao Ward, Dist 1, Ho Chi Minh City
E-mail: info@tnktravelvietnam.com
Website: http://www.tnktravel.com
Tel: (84-8) 39204766

The Sinhtourist (Sinh cafe)
Add: 246 - 248 De Tham St., District 1, Ho Chi Minh City
Email: info@thesinhtourist.vn
Tel: +84.8.3838.9597

Kim Travel
Add: 189 De Tham St., Dist.1, HCMC, Vietnam
Phone: (848) 39205552
Email: info@kimtravel.com
Website: http://www.kimtravel.com

Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Cze 2017 17:45 
Awatar użytkownika

srebrny
ja brałem u siebie w hostelu, 100% zadowolenia

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Cze 2017 20:13 

A jak to wygląda mniej więcej cenowo, by wiedzieć czy mnie chcą naciągnąć? :-) w grę wchodzą tylko jedniodniowe tripy
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Cze 2017 20:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
U gory podalem ci 3 agencje, zapytaj w mailach, wtedy bedziesz mogl porownac ceny.
Warto porownac i mozesz negocjowac. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Cze 2017 20:33 
Awatar użytkownika

srebrny
naciągnąć to można gumę w majtach

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Cze 2017 20:48 
Awatar użytkownika

srebrny
becek napisał(a):
ja brałem u siebie w hostelu, 100% zadowolenia

Super, dzięki za namiar, skorzystam.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Cze 2017 21:32 

Loty: 139
Kilometry: 292 700
Dobrą opinię ma polskie biuro w Sajgonie :prowadzone przez dwóch poznaniaków, mieszkających od 6 lat w Wietnaamie
wczasywazji.pl wczasywazji.pl 159, Xa Lộ Hà Nội, Khu Phố 1, Phường Thảo Điền, Quận 2
Ho Chi Minh City
Vietnam
+84 1264 624085

Korzystam z ich usług przy organizacji indywidulnego wyjazdu 3 tygodniowego do Wietnamu w październiku 2017.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Cze 2017 10:17 

becek napisał(a):
naciągnąć to można gumę w majtach

serio? a może jakiś bardziej wartościowy wpis?

dzięki pozostałym za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Cze 2017 10:46 
Awatar użytkownika

srebrny
i tak ich nie czytasz
https://www.fly4free.pl/forum/wietnam-ha-long-bay,945,6478
wystarczy 5 min by wszystko wiedziec

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Cze 2017 16:11 

tak się składa, że przeczytałam I zaiste, odnalazłam pełen komplet agencji, z których udzielający się forumowicze korzystali...
chyba wolisz nabijać sobie liczbę postów niż zwyczajnie pomóc, jak to uczynili inni
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Cze 2017 17:56 
Awatar użytkownika

złoty
@‌annie200‌, jak już pisałem tydzień temu wróciłem z Wietnamu i nazwy żadnej agencji nie zapamiętałem, podobnie jak nazwiska wszystkie brzmią tak samo, jak chcesz coś załatwić to najlepiej na miejscu, w przeciwieństwie do sklepów ceny wycieczek są nawet przed biurami na ulicy, wystarczy przejść 2-3 ulice się zorientujesz w cenach i wybierzesz to co Ci pasuje
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Cze 2017 13:22 

Loty: 16
Kilometry: 13 011
Jak ktoś chce fajną i nie masową Deltę Mekongu to nie bierzcie z tych podanych agencji. Całkowita komercja i masówka. Dlatego kosztuje od 7-13USD od osoby.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 28 Cze 2017 16:41 

Loty: 83
Kilometry: 216 937
W Hanoi mogę polecić Vietnam Awesome Travel. Są naprawdę Ok. Biuro mają na ul. Hang Be 19B (a w tripadvisor 4 plac). Byłem z nimi w zatoce Ha Long i jaskiniach Tam Coc. Obie wycieczki bardzo udane. Z tym, że przy Ha Long dałem się skusić na 1-dniową wersję lux i było warto. 4 osoby, luksusowy bus i tak na max 6 osób, autostradą 3h w 1 stronę zamiast 4, bez stopów na zakupy (nawet to mają zaznaczone w ofercie), dobre jedzenie na łajbie i cała duża łajba dla 4 osób :) A i pływanie dłużej o 1h część poza trasą reszty, kajaki w cenie, jaskinie 2 a nie jedna. W Tam Coc już z normalnej oferty, ale też całkiem OK.

Inne brałem już z hoteli - w każdym hotelu załatwią ci wszystko (wycieczkę, skuter, bilety, pranie itd.). Najgorsza była z HCM do delty Mekongu w wersji budżetowej za chyba 15USD. Pływania mało. Zwiedzanie jakichś farm pszczół i wciskanie miodu i cukierków z kokosa (akurat cukierki dobre). W cenie obiad - ryż plus wieprzowina w postaci świńskiego ucha :) Inne potrawy za dopłatą, do której gorąco namawiają ;) Na budżetowych wycieczkach za to więcej miejscowych niż turystów, bo akurat u nich podobno zaczynał się sezon (a turystyczny już siadał - połowa maja).

Z innych miejsc mogę polecić HueEasyRider - przejazdy motorem lub skuterem z Hue do Hoi An lub odwrotnie.

#17 PostWysłany: 28 Cze 2017 16:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
radionx napisał(a):
W Hanoi mogę polecić Vietnam Awesome Travel. Są naprawdę Ok. Biuro mają na ul. Hang Be 19B (a w tripadvisor 4 plac). Byłem z nimi w zatoce Ha Long i jaskiniach Tam Coc. Obie wycieczki bardzo udane. Z tym, że przy Ha Long dałem się skusić na 1-dniową wersję lux i było warto. 4 osoby, luksusowy bus i tak na max 6 osób, autostradą 3h w 1 stronę zamiast 4, bez stopów na zakupy (nawet to mają zaznaczone w ofercie), dobre jedzenie na łajbie i cała duża łajba dla 4 osób :) A i pływanie dłużej o 1h część poza trasą reszty, kajaki w cenie, jaskinie 2 a nie jedna.

A czy moglbys napisac prosze, ile kosztowala ta wersja LUX, aby Forumowicze mieli jakies rozeznanie cenowe?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 29 Cze 2017 12:57 

Loty: 83
Kilometry: 216 937
-- 29 Cze 2017 12:46 --

Proszę bardzo. Cennikowo mają Ha Long w wersji lux 1 dzień 100 USD i Tam Coc standard 35 USD. Mi udało się zejść do 80 i 30 razem 110 USD za obie. Może i drogawo, bo i po 20 czy 25 dolców widziałem na ulicy, ale jak już się leci taki kawał świata, to można czasem zaszaleć ;) Inne ceny - w Hue z hotelu zwiedzanie zakazanego miasta i wybranych grobowców 12 USD z obiadem, ale samemu opłaty za wstępy. Przejazd moto z Hue do Hoi An 45 USD w tym paliwo i przewóz bagażu do wskazanego hotelu i tam odbiór moto, ale tym razem bez jedzenia w cenie. Delta Mekongu pisałem wyżej.

-- 29 Cze 2017 12:57 --

A co do oszczędności, to akurat w Hanoi spotkałem grupę z Polski, co mieli hostel na tej samej ulicy. U mnie cena za noc 27 USD za pokój 2-osobowy ze śniadaniem w naprawdę fajnym i czystym hotelu 3* a śniadania niezłe (Hanoi Chic Hotel). A oni mieli po 20 USD za noc podobno warunki straszne, rozlatywało się wszystko, a karaluchy łóżka próbowały nocą wynieść (o śniadanie nie pytałem).

Ostatnio podbity przez radionx, 29 Cze 2017 12:57
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości