Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kambodża - interior
#1 PostWysłany: 12 Wrz 2016 21:07 

Witajcie, wybieram się w grudniu do Tajlandii, chcę zahaczyć również o Kambodżę. Głównym celem będzie Angkor, aczkolwiek w drodze powrotnej do Tajlandii fajnie by było zobaczyć jak najwięcej Kambodży, mam tu na myśli przyrodę i codzienne życie. Przeraża mnie nieco kwestia transportu, ale kusi mnie taka okolica jak Pnum Samkoh Wildlife Sanctuary czy Góry Kardamonowe. Ktoś z Was był, widział? A może polecacie coś innego na trasie z Siem Reap do granicy tajskiej? Z góry dziękuję za informacje.
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Ferie zimowe: Madera na tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2399 PLN. Wylot z Warszawy Ferie zimowe: Madera na tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2399 PLN. Wylot z Warszawy
Wiosenny tydzień na Korfu za 692 PLN. Loty z Wrocławia + noclegi nad morzem Wiosenny tydzień na Korfu za 692 PLN. Loty z Wrocławia + noclegi nad morzem
#2 PostWysłany: 13 Wrz 2016 12:26 
Awatar użytkownika

Kiedy będziesz wracał do Tajlandii jedź okrężną drogą przez Phnom Penh, Kep, Kampot, Sihanukville. Autobusy jeżdżą często , drogi są dość przyzwoite a bilety tanie.Kilka dni , może tydzień , wystarczy na zapoznanie się z Kambodżą, jeśli się wkręcisz to wrócisz za rok na dłużej bo Kambodża to nie tylko Angkor. Bardzo polecam , a wtedy warto nawiązać kontakt z Pawłem , który mieszka na wsi i wtedy dopiero zobaczysz kraj od podszewki.

pozdr
bm
lody_włoskie lubi ten post.
lody_włoskie uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 19 Wrz 2016 11:47 

Nie chcemy się zapuszczać do Phnom Penh, planujemy jechać do Angkoru i już od Battambang kierować się do granicy z Tajlandią. Pytanie tylko, czy na trasie Battambang - granica tajska można zobaczyć coś ciekawego? Góry Kardamonowe? Pnum Samkoh Wildlife Sanctuary? Był ktoś, warto?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Wrz 2016 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 402 895
niebieski
tak wpadłem na Twój post, a ja akurat wrzuciłem relację ze swojej wizyty z Angkor z tego roku + masę informacji praktycznych. Być może Ciebie zainteresuje https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=216&p=824073#p824073

moje relacje:
Najpiękniejszy trek na świecie (Himalaje) - Annapurna Base Camp
Nepal na bogato - tak pół żartem, pół żartem
Jamajka -Fałszywy Raj
Nikaragua - Okryłem nowy RAJ?!
Kostaryka -Pura Vida
Angkor Wat -Perła Kambodży
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Paź 2016 11:47 

Widziałam, czytałam, dzięki, na pewno się przyda ;) bardziej jednak interesują mnie okolice poza Angkorem, jak Battambang chociażby.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Cze 2017 10:35 

Mhm, trochę dużo ludzi na facebooku na forum tajskim odradziło mi zwiedzanie Battambang, a to chcieliśmy zrobić w październiku po AW i TS. Czy ktoś może mi doradzić, poza Tonle Sap, coś na 3-4 dni w okolicy Siem Reap, godnego do zwiedzania? Myślałem o północy od Siem Reap, np. o Phnom Kulen National Park, ale jak macie inne propozycje to śmiało piszcie. Myślę, że wartym podkreślenia jest, iż po zwiedzaniu chcemy wrócić do BKK.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości